el
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Νικήτας Αυγουλής NoviBlog Day 4 Δυστυχώς ο Μίτσιτς δεν… φοβήθηκε

Final Four Βελιγράδι 2022

Ημέρα 4η

Δυστυχώς ο Μίτσιτς δεν… φοβήθηκε

Αγαπημένο μου ημερολόγιο σήμερα θα σε στεναχωρήσω. Τα πράγματα δεν πήγαν καλά για την ελληνική ομάδα, o Ολυμπιακός έμεινε εκτός τελικού και ο Μίτσιτς ανέβασε το κασέ του ακόμα πιο πάνω από τον ουρανό που το έχει.

Το καλό είναι ότι ως μπασκετικοί είδαμε δύο υπέροχους ημιτελικούς που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες είχαν συγκινήσεις και έβγαλαν τελικό ανάμεσα σε δύο πολύ ποιοτικές ομάδες την Έφες και τη Ρεάλ που αν μη τι άλλο υπόσχονται έναν εξίσου συναρπαστικό τελικό.

Αν προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τακτικά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την τούρκικη ομάδα τότε θα σταθούμε στο δεύτερο ημίχρονο που…στράβωσαν τα πράγματα για τους “ερυθρόλευκους” και μπήκαν σε ένα τούνελ κακής επιθετικής λειτουργίας.

Noviblog2 Day4 novibet

 

Όλο το χρόνο η ομάδα του Αταμάν δεν ξεχώρισε για τις καλές αμυντικές τις επιδόσεις όμως στα πλέι οφ είδαμε ότι αν θέλουν μπορούν να παίξουν και άμυνα. Το έκαναν στο δεύτερο ημίχρονο έβγαλαν εκτός ρυθμού την ελληνική ομάδα η οποία όμως παρόλα αυτά κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και τελικά να το πάει στην τελευταία φάση.

Η άμυνα του Ολυμπιακού σε γενικές γραμμές ήταν καλή κράτησε κάτω από το μέσο όρο της την Έφες, επομένως κρίνεται λογικό ο Γιώργος Μπαρτζώκας και το επιτελείο του να επιλέγουν άμυνα στο τέλος με σκοπό να πάνε το παιχνίδι στην παράταση. Η άμυνα αυτή δε λειτούργησε άσχημα, παρά την τελική της έκβαση.

 

Ο Βεζένκοφ έμεινε μπροστά στην μπάλα το σουτ που πήρε ο Μίτσιτς ήταν αρκετά πιεσμένο και δύσκολο, παρόλα αυτά ο Σέρβος έχει το ταλέντο αλλά κυρίως την… ψυχή να βάζει τέτοια δύσκολα σουτ που κρίνουν όχι μόνο ματς αλλά πολλές φορές και τίτλους.

Είναι πολύ εύκολο σε μια ομάδα που αποκλείστηκε στην τελευταία φάση να κάνεις κριτική για το τι έγινε σωστό και τι έγινε λάθος. Επειδή όμως μιλάμε για μπάσκετ που όλα κρίνονται στην λεπτομέρεια και στο χιλιοστό, καλό είναι να το αποφύγουμε αυτό και να μείνουμε μόνο στην γενική εικόνα η οποία λέει πως ο Ολυμπιακός έκανε μία καταπληκτική χρονιά και κατάφερε να βρεθεί στην τελική τετράδα της διοργάνωσης.

Noviblog1 Day4 novibet

Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν απίστευτη, ανεπανάληπτη και σχολιάστηκε από όλους όσους συμμετείχαν. Οι φίλοι του Ολυμπιακού είχαν γεμίσει την “Σταρκ Αρίνα” σε ποσοστό 90% και σε όλο το παιχνίδι ακόμα και όταν η ομάδα τους ήταν πίσω έδιναν τρομερό παλμό και βοήθεια. Οι περισσότεροι μάλιστα εξ’ αυτών έμειναν να δουν και τον ισπανικό εμφύλιο συνεχίζοντας βεβαίως να τραγουδούν συνθήματα για την δική τους ομάδα.

Ακούγεται πως θα υπάρχουν κάποιοι που θα αποχωρήσουν από το Βελιγράδι απογοητευμένοι από τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού. Οι περισσότεροι όμως έχουν αποφασίσει να δώσουν βροντερό παρόν στο μικρό τελικό τιμής ένεκεν στην πορεία που διέγραψε φέτος η ελληνική ομάδα.

 

Περιττό να πούμε ότι χωρίς την παρουσία του Ολυμπιακού σε αυτό το φάινάλ φορ η Ευρωλίγκα θα κατέγραφε μία πανηγυρική και ιστορική αποτυχία από πλευράς πωλήσεων εισιτηρίων. Μετά τον κορονοϊό δεν έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτή την εκδρομή ούτε οι Ισπανοί και από τις δύο ομάδες, ούτε οι Τούρκοι.

Οι υπόλοιποι φίλαθλοι εκτός των φίλων του ολυμπιακού ήταν στα δύο ψηλά πέταλα, καμιά πενηνταριά της Ρεάλ, άλλοι τόσοι της Μπαρτσελόνα και διάσπαρτοι Τούρκοι περίπου 100 ανάμεσα στους φίλους του Ολυμπιακού. Και εδώ πρέπει να σταθούμε γιατί η συνύπαρξη φίλων δύο αντιπάλων ομάδων ήταν μέσα σε απόλυτα αθλητικά πλαίσια και χωρίς να υπάρχουν παρατράγουδα τουλάχιστον που να έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

Noviblog3 Day4 novibet

Ο Ολυμπιακός θα προπονηθεί κανονικά ενόψει του μικρού τελικού με την όποια απογοήτευση είναι φυσιολογικό, να φέρουν ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του. Η μία τουλάχιστον νίκη στο παιχνίδι της παρηγοριάς ενδεχομένως να αποτελεί ένα μικρό κίνητρο στο αυριανό πρώτο παιχνίδι.

ΥΓ Το εγκώμιο του Αταμάν για τον Ολυμπιακό και τον προπονητή του Γιώργο Μπαρτζώκα, αμέσως μετά το τέλος του ημιτελικού, μπαίνει στα FairPlay του φάινάλ φόρ.

ΥΓ2 Το τρίποντο του Μίτσιτς τον κατατάσσει και επισήμως πλέον μέσα στους κορυφαίους cluch player στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

ΥΓ3 Ο Σέιν Λάρκιν έπαιζε σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με πρόβλημα στις γάμπες. Ενοχλήσεις από την κούραση είπε ότι νιώθει και ο Μίτσιτς μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμοπιακό.

ΥΓ4 Ίδια προβλήματα κούρασης αντιμετωπίζει κι η Ρεάλ που έχασε το βασικό της playmaker και έχει μείνει ουσιαστικά με τον Κοζέρ μόνο του να παλεύει σ’ αυτή τη θέση.

ΥΓ5 Ο Λάσο έχει μαζί του τον Ερτέλ αλλά είναι σε σιωπηρή τιμωρία και δεν πρόκειται να τον χρησιμοποιήσει παρά του ότι δεδομένα η Ρεάλ έχει μεγάλη ανάγκη έναν ακόμα χειριστή της μπάλας. Αν τελικά τον χρησιμοποιήσει θα έχει κάνει μνημειώδη κωλοτούμπα στην καριέρα του.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ