el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νικήτας Αυγουλής NoviBlog Day 6 Η μαγική ατμόσφαιρα που τρέλανε τον… Λάσο

Final Four Βελιγράδι 2022

Ημέρα 6η

Η μαγική ατμόσφαιρα που τρέλανε τον… Λάσο

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, έφτασε κι η μέρα του μεγάλου τελικού. Δεν σου κρύβω πως υπήρχε ένα μεγάλο άγχος της διοργάνωσης, για το πόσοι τελικά φίλοι του Ολυμπιακού έμειναν στο Βελιγράδι μετά τον αποκλεισμό της ομάδας τους και πόσοι έφυγαν απογοητευμένοι.

Μία βόλτα ωστόσο στο κέντρο της πόλης από νωρίς το πρωί σου έδινε την εντύπωση πως μάλλον δεν είχε φύγει κανείς. Πλέον κυκλοφορούσαν όλοι με διακριτικά, βόλταραν, έπιναν τον καφέ τους και περίμεναν να περάσει η ώρα για το γήπεδο.

Έξω από την Σταρκ Αρίνα δεν υπήρχαν οι ορδές που κυκλοφορούσαν την πρώτη μέρα του φαιναλ φορ Όμως, κόσμος υπήρχε αρκετός και έμπαινε με συχνότητα και σταθερή ροή από τις διάφορες θύρες.

Λίγο πριν το ξεκίνημα του μικρού τελικού, εντός του γηπέδου έμοιαζε να συμβαίνει το… απίστευτο. Το γήπεδο ήταν και πάλι κατάμεστο από κόσμο του Ολυμπιακού. Παντού από άκρη σε άκρη, όπως ήταν και στον ημιτελικό με την Έφες, σα να μην έφυγε κανένας, όλοι τους εκεί για να χειροκροτήσουν την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που έφτασε μέχρι την τελική τετράδα. Οι άνθρωποι της Ευρωλίγκας γέλαγαν μέχρι τα αυτιά!

Δεν υπήρχε άνθρωπος στο γήπεδο, από όλες τις αποστολές, από όλες τις ιδιότητες που βρέθηκαν εκεί για να εργαστεί που να μη συζήτησε για την ατμόσφαιρα και για την τρέλα των Ελλήνων, που δεν τους ένοιαξε καν ο αποκλεισμός κι έμειναν με την ίδια φωνή σα να πάλευαν ακόμα για την κούπα.

Noviblog3 Day6 novibet

Τα συναισθήματα ξεχύλισαν όταν στο ημίχρονο του αγώνα ο Τζο Αρλάουκας ζήτησε από τον Πρίντεζη ένα σχόλιο για την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο γήπεδο κι εκείνος απάντησε στα ελληνικά: «Σας αγαπώ όλους πολύ».

Ο Πρίντεζης δεν το έχει πει ακόμα, θέλει να το πει εκείνος στο δικό του χρόνο και χώρο, αλλά έπαιξε το τελευταίο του ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ο κόσμος το κατάλαβε τον αποθέωσε σε κάθε ευκαιρία και στο τελευταίο λεπτό ζητούσε φωνάζοντας το όνομά του να μπει στο ματς. Ο Μπαρτζώκας τους άκουσε κι ο αρχηγός του Ολυμπιακού βίωσε την αποθέωση. Μεγάλες στιγμές, σπουδαίες στιγμές που έτσι κι αλλιώς θα έβαζαν σε δεύτερη μοίρα το τι συνέβη στο μικρό τελικό και την ήττα από την Μπαρτσελόνα.

Ο ίδιος ο Μίροτιτς εξάλλου, στο τέλος του μικρού τελικού έκανε λόγο για την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και τον έκαναν όπως είπε να νιώθει πως παίζει σε ένα μεγάλο τελικό κι όχι σε μικρό.

Ο Εβάν Φουρνιέ των Νιου Γιορκ Νικς, που ήταν καλεσμένος της Ευρωλίγκας κατά τη διάρκεια των αγώνων και έχοντας μείνει με ανοιχτό το στόμα από όλα όσα έβλεπε και άκουγε ανέβασε ένα tweet στο οποίο έγραφε χαρακτηριστικά: «Αν ποτέ για κάποιο λόγο χρειαστεί να επιστρέψω στην Ευρώπη θέλω να παίξω στον Ολυμπιακό».

Και αφού ολοκληρώθηκαν αυτές οι πολύ όμορφες στιγμές γεμάτες συναίσθημα και εικόνες έπρεπε να μπούμε και στον τελικό. Ρεάλ και Έφες με φόντο την κούπα. Η Ρεάλ με προβλήματα στην περιφέρεια η Έφες κουρασμένη, μοιραία λοιπόν είδαμε την τρίτη φτωχότερη συγκομιδή πόντων στην ιστορία των τελικών στην διοργάνωση.

Ένας τελικός που κρίθηκε από την ικανότητα των δύο περιφερειακών της τουρκικής ομάδας (Μίτσιτς και Λάρκιν) και το… κόλλημα του Λάσο στα τελευταία 17 δευτερόλεπτα. Ο Ισπανός προπονητής για αδιευκρίνιστο λόγο ζήτησε να μη γίνει φάουλ ενώ η Ρεάλ στην καλύτερη των περιπτώσεων θα έμενε με ένα δευτερόλεπτο μετά το σουτ των Τούρκων.

Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τι συνέβη στο μυαλό του Λάσο εκείνη τη στιγμή. Κάποιος φίλος είπε ότι μάλλον μπέρδεψε το σκορ και νόμιζε ότι ήταν εκείνος μπροστά με ένα πόντο. Αυτό είναι ίσως το πιο λογικό που μπορεί να σκεφτεί κάποιος. Αργότερα ο ίδιος ο Λάσο μας είπε ότι η απόφαση να μην κάνει φάουλ θα τον στοιχειώνει τα επόμενα χρόνια της ζωής του.

Noviblog1 Day6 novibet

Από την άλλη ο Αταμάν το είπε και το έκανε. Έφτασε και πάλι στην κορυφή έγινε η τρίτη ομάδα με back to back Ευρωλίγκα μετά την Μακάμπι και τον Ολυμπιακό και καβάλα στο άλογο πλέον επιστρέφει στην Κωσταντινούπολη θριαμβευτής. Γνώρισε μπόλικη γιούχα από τους φίλους του Ολυμπιακού σε αντίθεση με το Μίτσιτς που αναγνωρίστηκε και χειροκροτήθηκε από την πλειοψηφία όσων ήταν Σταρκ Αρίνα.

Άλλο ένα φάινάλ-φορ ολοκληρώθηκε μπήκε στο δωμάτιο της μνήμης, υπέροχες εικόνες ωραίες στιγμές, η ιστορία του μπάσκετ να γράφεται μπροστά στα μάτια σου είναι ευλογία. Ακόμα δεν ξέρουμε για του χρόνου που θα μας βγάλει μοίρα.

Ακούγεται για Βερολίνο ξανά προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία που δεν ολοκληρώθηκε φέτος, ακούστηκε η Στοκχόλμη ως μία πόλη που ανοίγει την αγορά της διοργάνωσης, ακούστηκε όμως και η Κωσταντινούπολη μετά τις δύο συνεχόμενες επιτυχίες της Έφες.

Ο δρόμος της επιστροφής για μένα ξεκίνησε οδικώς, όπως ήρθαμε. Ευχαριστώ που μοιραστήκατε τις εμπειρίες μου εδώ και ελπίζω σύντομα Να τα ξαναπούμε…

Lets play ball

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ