el
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Νίκολα Γιόκιτς: Το φαινόμενο που κατέκτησε το ΝΒΑ

Κάποτε, οι Νάγκετς τον διάλεξαν στο νο41 του Draft, την ώρα που το ESPN έκανε διακοπή για διαφημίσεις. Τον αμφισβήτησαν, μίλησαν για «ένα ακόμα παιδί από την Ευρώπη», στάθηκαν στα κιλά του και στην απουσία αθλητικών στοιχείων, απαραίτητων για να σταθεί κάποιος στο ΝΒΑ.

Ο Γιόκιτς δεν ασχολήθηκε ποτέ με αυτά. Στάθηκε στον δικό του δρόμο, βάδισε το μονοπάτι με όπλο το πηγαίο και ατόφιο μπασκετικό του ταλέντο. Έγινε ο καλύτερος παίκτης στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και πλέον, εδώ και λίγες ώρες, είναι – απόλυτα δίκαια – ο πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Ντένβερ Νάγκετς.


Νίκολα Γιόκιτς: Τα ρεκόρ και οι τίτλοι του πρωταθλητή

Ο δύο φορές MVP της Regular Season έκανε… πάρτι στα πλέι-οφ του «μαγικού κόσμου». Είναι χαρακτηριστικό ότι έγινε ο πρώτος ever στην ιστορία του ΝΒΑ που κυριάρχησε σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ σε αγώνες πλέι-οφ (!) ενώ ολοκλήρωσε τη μαγική post season με 30,1 πόντους, 13,3 ριμπάουντ, 9,8 ασιστ ανά ματς με τρομερά ποσοστά ευστοχίας (54% εντός πεδιάς, 46,6% στα τρίποντα, 80,6% στις βολές).

Οι Νάγκετς κατέκτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους τον τίτλο στο ΝΒΑ και το οφείλουν κατά κύριο λόγο στο παιδί από το Σόμπορ της Σερβίας. Το ταξίδι του ξεκίνησε μέσω του κορυφαίου agent Μίσκο Ραζνάτοβιτς, που τον ανακάλυψε τυχαία και του έδωσε την ευκαιρία να παίξει επαγγελματικά στην Μέγκα Μπάσκετ.

Από εκεί και πέρα, ο Γιόκιτς ανεβαίνει σταθερά τα… σκαλιά: Συμμετοχή στο Draft, στήριξη από τους Νάγκετς που είδαν τον… θησαυρό, πρωταγωνιστής, MVP, ηγέτης, πρωταθλητής.

 


Νίκολα Γιόκιτς: Οι viral στιγμές και τα αδέρφια του

«Πότε είναι η παρέλαση; Την Πέμπτη; Έλα ρε φίλε… Θέλω να πάω σπίτι μου»: Αυτή ήταν η ατάκα του 28χρονου σέντερ λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση της κούπας στο καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου. Για όσους τον ξέρουν ή τον παρακολουθούν τα τελευταία χρόνια, η συγκεκριμένη τοποθέτηση δεν προκαλεί καμία εντύπωση.

Ο Γιόκιτς είναι ο άνθρωπος που πήρε το βραβείο του MVP μαζί με την οικογένειά του και τα άλογά του στη Σερβία, ενώ – μεταξύ όλων των άλλων – χάρισε και μία από τις πιο viral στιγμές όταν χάλασε άθελά του το μικρόφωνο σε μία αίθουσα Τύπου.

 

https://www.youtube.com/watch?v=x-nsd_w2-DM

Επίσης, επιβάλλεται να γίνει και μία μικρή αναφορά στα αδέρφια του: Ο Στραχίνια και ο Νεμάνια αποτελούν τη… σκιά του Νίκολα και τον υποστηρίζουν κάθε λεπτό. Πέρσι, όταν υπήρξε ένταση μεταξύ του σταρ των Νάγκετς και του Μαρκίφ Μόρις, τα αδέρφια Γιόκιτς ήταν έτοιμα για… μάχη, ενώ γενικά δείχνουν πως θα ήταν ιδανικοί για να λάβουν μέρος σε στιγμές έντασης, εντός και εκτός παρκέ.

Οι Σέρβοι πρωταγωνίστησαν πάντως στους πανηγυρισμούς για τον τίτλο: Πρώτα αγκάλιασαν τον αδερφό τους, μετά κράτησαν τις κούπες του πρωταθλητή και του MVP και στη συνέχεια χόρεψαν με τον αρχιτέκτονα της επιτυχίας, Μάικ Μαλόουν!

 

Όσο για τον Νίκολα; Θα κάνει διακοπές στην φάρμα του, θα ασχοληθεί με τα άλογά του και του χρόνου θα επιστρέψει για το back to back με την ταμπέλα του καλύτερου παίκτη στον κόσμο. Το φαινόμενο Γιόκιτς τα κατάφερε, ο πιτσιρικάς με το φούτερ των Νάγκετς πέταξε για τη κορυφή….

jokic nuggets novibet

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ