el
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 09/05/2023

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από τη μητέρα των μαχών στο ζευγάρι Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε (στο 2-2 η σειρά), με το νικητή της 5ης και τελευταίας μονομαχίας (09/05, 21:30) στο κατάμεστο ΣΕΦ να βάζει στην τσέπη του το πολυπόθητο εισιτήριο για το Final Four του Κάουνας (19-21 Μαΐου).

Για τον τελικό πρόκρισης στο Κάουνας ξεχωρίσαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήρε αυτό που έψαχνε στην Πόλη (ένα break) και το βράδυ της Τρίτης μπροστά στους φιλάθλους της, που εξάντλησαν σε λιγότερο από 10 λεπτά τα εισιτήρια για το Game 5, θα παίξει τα ρέστα της για το ροζ φύλλο που θα την βάλει στο αεροπλάνο με προορισμό τη Λιθουανία.

Αυτή είναι η πέμπτη φορά που ο Ολυμπιακός θα κληθεί να παίξει την πρόκριση σε Final Four της Euroleague σε πέμπτο παιχνίδι.

Η παράδοση είναι με το μέρος του, αφού τρεις φορές έχει πανηγυρίσει την πρόκριση σε – ισάριθμες περιπτώσεις – έχοντας το Game 5 στο ΣΕΦ (δύο κόντρα στην Εφές και άλλη μία πέρυσι με τη Μονακό), ενώ τη μία φορά που αποκλείστηκε, αυτό συνέβη στη Μαδρίτη, με τη Ρεάλ να έχει το πλεονέκτημα της έδρας.

Την ίδια ώρα, εξαιρετική είναι η παράδοση που έχει στα πλέι οφ της Euroleague ο προπονητής της Φενέρ, Δημήτρης Ιτούδης (6/6 προκρίσεις σε Final-4 όταν καθόταν στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

 


Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Τι έγινε στο Game 4

Μία σπουδαία σειρά θα κριθεί στο 5ο και τελευταίο παιχνίδι, αφού η Φενέρμπαχτσε στο Game 4 νίκησε 73-69 τον Ολυμπιακό, σε έναν αγώνα που οι Πειραιώτες δεν ήταν καλοί, παρ’ όλα αυτά πάλεψαν μέχρι το φινάλε.

Ο Ντάισον Πιερ (17 π. με 4/6 τρίπ. και 4 ριμπάουντ) έβαλε όλα τα μεγάλα σουτ στην 4η περίοδο, το «πολυεργαλείο» Χέις (12 π. με 3/4 τρίπ./έπαιξε και στα 40’!) σταμάτησε – μεταξύ των υπόλοιπων…  εργασιών που κάνει στο παρκέ – τον Σάσα Βεζένκοφ, ενώ πολύτιμους πόντους στους Τούρκους πρόσφερε και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ (16 π. με 2 τρίποντα, 3 ριμπ., 2 ασίστ, 2 λάθη).

Τα ομαδικά στατιστικά της Φενέρ: 17/34 δίποντα, 9/18 τρίποντα, 12/19 βολές, 30 ριμπάουντ (23 αμυντικά/7 επιθετικά), 16 ασίστ, 5 κλεψίματα, 13 λάθη, 1 μπλοκ.

Από την άλλη πλευρά, ο κόουτς Μπαρτζώκας είδε τον Σακίλ ΜακΚίσικ (20 π., 5 ριμπ.) να κάνει μεγάλο ματς στο β’ ημίχρονο, κρατώντας μόνος του «ζωντανούς» τους Πειραιώτες, με τους Μουσταφά Φαλ (12 π., 7 ριμπ., 3 ασ.) και Αϊζάια Κάνααν (12 π.) να βαθμολογούνται επίσης με καλό βαθμό για τη συνεισφορά τους.

Στους 5 πόντους μαζί έμειναν Σλούκας (3 π.) και Βεζένκοφ (2 π.), οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα μπορούσαν να ζητήσουν και πολλά περισσότερα από το Game 4.

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 20/38 δίποντα, 7/25 τρίποντα, 8/10 βολές, 32 ριμπάουντ (21 αμυντικά /11 επιθετικά), 11 ασίστ, 6 κλεψίματα, 14 λάθη, 2 μπλοκ.

Οσον αφορά το απουσιολόγιο των δύο ομάδων, στον Ολυμπιακό ο κόουτς Μπαρτζώκας είδε τον Κώστα Παπανικολάου να χάνει μία-δύο προπονήσεις λόγω ίωσης, όμως η εκτίμηση που γίνεται είναι ότι ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» θα δώσει κανονικά το παρών.

Στην αντίπερα όχθη, ο Δημήτρης Ιτούδης δεν θα έχει ξανά στην διάθεσή του τον αναπληρωματικό Αμερικανό ψηλό Ντέβιν Μπούκερ, ιατρικά έτοιμος για να αγωνιστεί ο Αμερικανός πλέι μέικερ Σκότι Γουίλμπεκιν.

 


Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Προγνωστικά 09/05/2023

Ο Ολυμπιακός πάλευε μία ολόκληρη σεζόν για το πλεονέκτημα έδρας και τώρα καλείται να το… εξαργυρώσει. Είναι αλήθεια ότι η Φενέρ τον έχει φτάσει στα όριά του, χωρίς πάντως να ξεχνάμε ότι οι Τούρκοι είναι μία ομάδα με υπερδιπλάσιο μπάτζετ από εκείνο των «ερυθρολεύκων», κάτι που δείχνει και τον βαθμό δυσκολίας.

Μέχρι τώρα και στις δύο πλευρές του παρκέ έχει πέσει πολύ… μπασκετικό ξύλο, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο (79-68, 78-82, 71-72, 73-69 τα αποτελέσματα των τεσσάρων αγώνων). Η κρισιμότητα της αναμέτρησης, το μεγάλο διακύβευμα και φυσικά το… άγχος, μας οδηγούν στο Under 154,5 πόντους σε απόδοση 1,89 στη Novibet.

Τώρα που η μπάλα «καίει», ο πολυτιμότερος παίκτης της φετινής διοργάνωσης πρέπει να βγει μπροστά. Σε απόδοση 1,91 ο Σάσα Βεζένκοφ να πετύχει Over 18,5 πόντους, να κάνει δηλαδή αυτό που γνωρίζει πολύ καλά…

Ο Ντάισον Πιερ «πυροβολεί» σε σταθερούς ρυθμούς έξω από τα 6,75 μ. το τελευταίο δίμηνο, είναι δεδομένο ότι η Φενέρ θα χρειαστεί την βοήθειά του στον συγκεκριμένο τομέα στον «τελικό» της Τρίτης. Σε απόδοση 2,08 ο Πιερ να σημειώσει Over 1,5 εύστοχα τρίποντα.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ