el
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακός – Παρτιζάν: Προγνωστικά, Ανάλυση 19/10/2023

Η πρώτη διαβολοβδομάδα της φετινής Euroleague, κλείνει για τον Ολυμπιακό με το απαιτητικό παιχνίδι κόντρα στην πάντα επικίνδυνη και φιλόδοξη Παρτιζάν το βράδυ της Πέμπτης στο ΣΕΦ (19/10, 21:15).

Οι Πειραιώτες (ρεκόρ 1-2) την Τρίτη στο Μιλάνο πλήρωσαν την αστοχία τους και ηττήθηκαν μάλλον εύκολα στο φινάλε, την ίδια μέρα που η Παρτιζάν (1-2) δεν κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια τη Μπαρτσελόνα στο Βελιγράδι, αφού κυνηγούσε σε όλο το παιχνίδι στο σκορ, χωρίς τελικά να καταφέρει να… γυρίσει την κατάσταση.

Μικρή η προϊστορία μεταξύ των «ερυθρολεύκων» και των Σέρβων, καθώς σε επίπεδο Ευρωλίγκα έχουν αναμετρηθεί συνολικά 11 φορές, με τον Ολυμπιακό να προηγείται 6-5 στις νίκες.

 


Ολυμπιακός – Παρτιζάν: Ανάλυση, Απουσίες 19/10/2023

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παρατάχθηκε ξανά με απουσίες στο Μιλάνο (Γουίλιαμς-Γκος, ΜακΚίσικ), ενώ κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου (στο 18’) έχασε και τον υπερπολύτιμο Αϊζάια Κάνααν, ο οποίος αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές!

Τελικά, ηττήθηκε από την Αρμάνι του Νίκολα Μίροτιτς με 65-53, δημιουργώντας έναν μίνι προβληματισμό για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο μπροστά κομμάτι του παρκέ.
Φυσικά, υπάρχουν σημαντικές δικαιολογίες για τους Πειραιώτες, όπως οι απουσίες και η καταπόνηση από τα διαδοχικά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδας, όμως σιγά-σιγά θα πρέπει να ανεβάσουν στροφές σε μία εξαιρετικά δύσκολη διοργάνωση.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ (15 πόντοι) έκανε ό,τι μπορούσε σε ένα ακόμη παιχνίδι, από ’κει και πέρα όμως ο Ολυμπιακός δεν είχε πλην του Τόμας Γουόκαπ άλλον παίκτη σε καλή βραδιά.

Ο Ίγκνας Μπραζντέικις πήρε χρόνο (19 λεπτά) αλλά τα έσπασε από το δίποντο (1/7), ο Άλεκ Πίτερς έχανε το ένα λέι απ πίσω από το άλλο, σε ρηχά νερά και οι Λούντζης (4 π. σε 17’), Σίκμα (άποντος σε 10’ συμμετοχής). Μέσα σε όλα, αποβλήθηκε και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 5 φάουλ…

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 14/34 δίποντα, 5/19 τρίποντα, 10/12 βολές, 31 ριμπάουντ (20 αμυντικά/11 επιθετικά), 12 ασίστ, 6 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 15 λάθη.

Εν τω μεταξύ, ευχάριστα είναι τα νέα για τον κόουτς Μπαρτζώκα όσον αφορά τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, αφού ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και θα είναι κανονικά στη διάθεση του Ελληνα τεχνικού για τη μονομαχία με τους Σέρβους.
Σταθερά εκτός παραμένει ο Σακίλ ΜακΚίσικ.

Θέματα προς… επίλυση, πάντως, έχει και η Παρτιζάν, η οποία παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων απέναντι στη Μπαρτσελόνα (ήττα με 83-92 από τους Καταλανούς στην κατάμεστη «Stark Arena»).

Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς αντιμετωπίζει στο ξεκίνημα της σεζόν μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία, αλλά και στο περιφερειακό σουτ, τελειώνοντας το ματς με τη Μπαρτσελόνα, έχοντας μόλις 4/12 τρίποντα και 11 ασίστ.

Προφανώς, ο Ομπράντοβιτς περιμένει πολύ περισσότερα στη συνέχεια από τους ηγέτες του Πάντερ – ΛεΝτέι (δεν παίζουν στο περσινό επίπεδο τουλάχιστον μέχρι τώρα), ενώ λίγα πράγματα έχουν προσφέρει και οι νιοφερμένοι στο Βελιγράδι και προερχόμενοι από το ΝΒΑ, Καμίνσκι και Πι Τζέι Ντοζίερ.

Την ίδια στιγμή, ο προπονητής της Παρτιζάν λέει ότι η ομάδα του ψάχνει έναν ακόμη σέντερ, όμως το πιο πιθανό είναι να κινηθεί για την απόκτηση κι ενός ακόμη γκαρντ (ακούγεται πολύ έντονα το όνομα του Τέρενς Ρος, ο οποίος δεν έχει βρει στο ΝΒΑ το συμβόλαιο που θα ήθελε).

Οσο για το ματς με τους μπλαουγκράνα, για τους Σέρβους ήταν διψήφιοι οι ΛεΝτέι (12 π.), Αβράμοβιτς (11 π.), Πάντερ (11 π.), Νάναλι (14 π.) και Ντοζίερ με 13 π. (συν 5 ασίστ ο Αμερικανός).

Τα ομαδικά στατιστικά της Παρτίζαν: 27/50 δίποντα, 4/12 τρίποντα, 17/24 βολές, 33 ριμπάουντ (24 αμυντικά/9 επιθετικά), 11 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 6 λάθη.

Επί των αγωνιστικών, ο Ομπράντοβιτς δεν θα έχει ξανά στο ΣΕΦ τον Πολωνό φόργουορντ Ματέους Πονίτκα, που παραμένει στα πιτς.


Ολυμπιακός – Παρτιζάν: Προγνωστικά 19/10/2023

Σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, αφού θέλουν να αποφύγουν την… εσωστρέφεια στην εκκίνηση της σεζόν. Για την αναμέτρηση στο ΣΕΦ επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις.

Η λογική λέει ότι ο Ολυμπιακός θα βρει τον δρόμο του όσο προχωράμε πιο βαθιά στη σεζόν, όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή για τους λόγους που αναλύσαμε πιο πάνω, είναι μακριά από το καλό του εαυτό.

Ευκαιρία για την Παρτιζάν να «χτυπήσει» το ματς. Σε απόδοση 1,87 στη Novibet το +6,5 των Σέρβων.

Από ‘κει και πέρα, ενδιαφέρον παρουσιάζει και το 2,15 της Παρτιζάν να σκοράρει περισσότερες βολές στον αγώνα της Πέμπτης.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ