el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 20/01/2023

Με στόχο να κάνει το 2×2 κόντρα στη Ρεάλ – στη φετινή regular season της Euroleague – ο Ολυμπιακός ρίχνεται το βράδυ της Παρασκευής (20/01, 21:00) στην αρένα του κατάμεστου ΣΕΦ!

Στην κορυφή της βαθμολογίας οι Μαδριλένοι (13-6), αισθάνονται την καυτή ανάσα των «ερυθρολεύκων» που βρίσκονται στο κατόπι τους με μία νίκη λιγότερη (12-7).

Φυσικά, οι νταμπλούχοι Ελλάδας χρειάζονται το ροζ φύλλο για να παραμείνουν σε τροχιά τετράδας (δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ), αλλά και για να στείλουν ένα ακόμη μήνυμα στον ανταγωνισμό.

Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου, οι Πειραιώτες είχαν αποδράσει από τη Μαδρίτη με το «διπλό» στις αποσκευές τους (89-87), ενώ την τελευταία πενταετία (σε 9 αναμετρήσεις στην Ευρωλίγκα), η Ρεάλ προηγείται με βραχεία κεφαλή (5-4).

Το μεγάλο παιχνίδι της Euroleague παίζει εδώ σε Live Streaming*, με Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίο live στοίχημα.

Απαντες λοιπόν, περιμένουν την Παρασκευή να παρακολουθήσουν έναν αγώνα υψηλού επιπέδου ανάμεσα σε δύο μονομάχους που έχουν ως στόχο να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος αρχικά έκανε μία… μίνι ακτινογραφία του συνόλου του Τσους Ματέο:

«Ο αγώνας είναι πολύ δύσκολος και το έχουν αντιληφθεί όλοι και οι φίλαθλοι της ομάδας μας και γι’ αυτό έκαναν sold out! Και οι δυο ομάδες μπορούν να βάλουν δύσκολα στον αντίπαλο, με τα όπλα που διαθέτουν. Δηλαδή, βασιζόμενοι στον τρόπο παιχνιδιού τους, ο οποίος είναι ιδιαίτερος. Ο δικός μας τρόπος είναι ιδιαίτερος και αμυντικά και επιθετικά, αλλά και της Ρεάλ που είναι μια ομάδα με πολύ έμπειρους περιφερειακούς, προσωπικότητα και μεγάλο μέγεθος στη γραμμή των ψηλών».

Για το αν η αναμέτρηση της Παρασκευής είναι μια μονομαχία Φαλ με Ταβάρες, ο κόουτς Μπαρτζώκας, ήταν ξεκάθαρος:

«Δεν είναι τόσο απλό. Δεν μπορείς να πεις ότι παίζει ο Ταβάρες με τον Φαλ, επειδή είναι δυο παίκτες που μοιάζουν σε μέγεθος. Δεν έχει καμία σχέση με το τι συμβαίνει σε ένα ματς.
Είναι θέμα συνεργασίας. Συνεργάζονται ψηλοί με περιφερειακούς, περιφερειακοί με περιφερειακούς, παίκτες στα post, παίκτες στα pick and roll.

Είναι πάρα πολλές οι διεργασίες που γίνονται μέσα σε ένα παιχνίδι και είναι λίγο εύκολο να το πεις, ότι θα παίξει ο Φαλ με τον Ταβάρες. Είναι μια ομαδική λειτουργία. Eμείς ξέρουμε πως παίζει η Ρεάλ, αλλά και αυτοί ξέρουν πως παίζουμε εμείς».

Κλείνοντας, ο προπονητής του Ολυμπιακού απάντησε και στο αν ο ίδιος και οι παίκτες του αισθάνονται πίεση λόγω των τριών φετινών εντός έδρας ηττών στην Ευρωλίγκα:

«Δεν συμφωνώ. Είναι δύσκολη διοργάνωση η Euroleague και κάθε παιχνίδι είναι φοβερά δύσκολο. Θα ήθελα να σας θυμίσω πως και η Ρεάλ που είναι πρώτη έχει τρεις ήττες στην έδρα της και η Μπαρτσελόνα έχει κάνει τρεις ή τέσσερις. Θέλω να πω ότι αυτή είναι η μορφή της Euroleague.

Είναι τόσα πολλά τα παιχνίδια, που θα κερδίσεις μέσα, θα χάσεις μέσα, θα κερδίσεις και θα χάσεις έξω και τελικά θα κάνεις έναν απολογισμό για το αν έχεις περάσει στην οκτάδα, που είναι ο στόχος όλων των ομάδων.

Δεν ξεχωρίζουμε τα ματς σε εντός και εκτός. Το γεγονός πως δεν κάνουμε ταξίδι και το ότι θα παίξουμε στο περιβάλλον το δικό μας, με την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι φίλαθλοί μας, φυσικά και είναι αβαντάζ…».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Ρεάλ, Τσους Ματέο, στάθηκε στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται στον Ολυμπιακό.

«Θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλή άμυνα για να σταματήσουμε τις αντεπιθέσεις του Ολυμπιακού. Δεν είναι μόνο το παιχνίδι πέντε εναντίον πέντε στο μισό γήπεδο, αλλά έχει και καλή ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε καλά επιθετικά plays για να τους αποτρέψουμε από τον αιφνιδιασμό.

Είναι η ομάδα με τα περισσότερα κλεψίματα, τρέχει πολύ καλά, αλλά αν δεν το κάνει αυτό, δημιουργεί επίσης πολύ καλά. Δεν βιάζεται να βρει καλά σουτ. Μου αρέσει ο τρόπος που παίζει. Πρέπει να έχουμε ισορροπία και στις δύο πλευρές του παρκέ και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε ένα δύσκολο γήπεδο.

Υπάρχουν ομοιότητες με τις δύο ομάδες. Είναι μία ομάδα πολύ καλά προπονημένη, ο Μπαρτζώκας είναι φαινόμενο σαν προπονητής, μου αρέσει ο τρόπος που κάνει τα πράγματα. Έχουν βρει τους μηχανισμούς που ήθελαν», υποστηριξε ο Coach των Μαδριλένων.


Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκαν λαβωμένοι και χωρίς τον ηγέτη τους Κώστα Σλούκα στην καυτή έδρα της Βίρτους, όμως όρθωσαν ανάστημα και με τον ασθενή Σάσα Βεζένκοφ να επιστρέφει στις σπουδαίες εμφανίσεις, έφτασαν σε ένα πολύ σημαντικό διπλό (85-83).

Ο Βεζένκοφ, ο οποίος έπαιξε καταπονημένος (ταλαιπωρήθηκε από στομαχικές διαταραχές, όπως και ο Σλούκας που έμεινε στο ξενοδοχείο), τελείωσε το ματς με double-double (22 πόντοι – 10 ριμπάουντ), ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο εκρηκτικός Σακίλ ΜακΚίσικ (21 π., 4 ρ., 4 ασίστ).

«Κολόνα» και στις δύο πλευρές του παρκέ ο κάπτεν των Πειραιωτών Κώστας Παπανικολάου με 17 π. (4/7 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 17/30 δίποντα, 11/34 τρίποντα, 18/25 βολές, 34 ριμπάουντ (19 αμυντικά/15 επιθετικά), 19 ασίστ, 6 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 8 λάθη.

Η Ρεάλ πήγε στο Βερολίνο με τον αέρα του φαβορί και επιβεβαίωσε κόντρα στη… μάχιμη Αλμπα, την ανωτερότητά της (84-77).

Η ομάδα του Τσους Ματέο έγινε από το ξεκίνημα ο οδηγός της αναμέτρησης και παρά την προσπάθεια των Βερολινέζων να γυρίσουν το ματς… τούμπα, στο φινάλε «μίλησε» η κλάση των Ισπανών.

Πρώτα βιολιά για τη Ρεάλ οι Μούσα (15 π.), Κοζέρ (11 π. – 3/4 τρίποντα) και Χεζόνια (11 π.). Εμεινε χαμηλά στο σκοράρισμα ο «πύργος» Ταβάρες (6 π.), όμως μάζεψε 11 ριμπάουντ και έκανε 4 τάπες.

Τα ομαδικά στατιστικά της Ρεάλ: 16/34 δίποντα, 11/29 τρίποντα, 19/24 βολές, 39 ριμπάουντ (26 αμυντικά/13 επιθετικά), 17 ασίστ, 9 κλεψίματα, 5 μπλοκ, 13 λάθη.


Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: Προγνωστικά 20/01/2023

Πάνοπλος ο Ολυμπιακός στη μάχη της Παρασκευής, αφού και ο Κάνααν είναι έτοιμος για… δράση, μετά την περιπέτεια που πέρασε (πέτρα στο νεφρό).

Από την άλλη πλευρά, οι Ισπανοί θα βγουν στο παρκέ του ΣΕΦ με τρεις απουσίες:
εκτός μάχης οι τραυματίες Αμπάλδε (2.7 π., 2.1 ριμπάουντ μέσο όρο), Σέρχιο Ροντρίγκεθ (3.6 π., 3.9 ασίστ), αλλά και ο άρρωστος Γουίλιαμς-Γκος (6.2 π., 2.3 ασίστ).

Το ρόστερ, πάντως, που έχει στη διάθεσή του ο Τσους Ματέο είναι γεμάτο από λύσεις πρώτης γραμμής.

Από την πλούσια γκάμα της Novibet επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις για το μεγάλο ντέρμπι στο ΣΕΦ.

Τι κρατάμε; Ο Ολυμπιακός σε καμία περίπτωση δεν θα επιδιώξει να δώσει τρελό ρυθμό στο παιχνίδι κι αυτό γιατί έχει απέναντί του τη Ρεάλ που… άλλο που δεν θέλει.

Πρώτη επιλογή από τις κύριες αγορές το Under στους 159,5 πόντους σε απόδοση 1.95 στη Novibet.

Από τα ειδικά παικτών, ο Τόμας Γουόκαπ έχει κερδίσει με το σπαθί του την εκτίμηση όλου του μπασκετικού κόσμου και παράλληλα την… εμπιστοσύνη μας: σε απόδοση 1.78 να ξεπεράσει ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ το line των 4,5 ασίστ.

5.1 κατά μέσο όρο μοιράζει μέχρι σήμερα, οπότε κινούμαστε στα νούμερά του, χωρίς μεγάλο ρίσκο.

Ο σκόρερ της Ρεάλ Ντζάναν Μούσα δεν… αστειεύεται. Ο Βόσνιος είναι εξαιρετικός παίκτης και λογικά θα δούμε από αυτόν πολύ ωραία πράγματα τα χρόνια που έρχονται (είναι μόλις 23 ετών).

Για την ώρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το 2.50 της Novibet, να σημειώσει Over 2,5 εύστοχα τρίποντα.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ