el
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακός – Βίρτους Μπολόνια: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 09/12/2022

Μεγάλο παιχνίδι μας υπόσχονται ο Ολυμπιακός και η Βίρτους Μπολόνια την Παρασκευή το βράδυ (21:00) στο ΣΕΦ στη 12η αγωνιστική της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» (7-4) δεν είναι στην κατάσταση που βρίσκονταν στο ξεκίνημα της σεζόν, τότε που… κατάπιναν τον έναν αντίπαλο μετά τον άλλον, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν διάθεση να κάνουν «δώρο» στην σκληρή Βίρτους Μπολόνια (4-7).

Το μεγάλο παιχνίδι της Euroleague παίζει εδώ με Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίο live στοίχημα.

Ολυμπιακός – Βίρτους Μπολόνια: Ανάλυση, Παρουσίαση 09/12/2022

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτιαξαν την ψυχολογία τους με τη νίκη (68-66 Video) επί του Παναθηναϊκού την περασμένη Δευτέρα στο ΣΕΦ, στο clasico της Basket League, σε ένα παιχνίδι που δεν… τρέλαναν κόσμο με την εμφάνισή τους.

Ωστόσο, για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι επικράτησαν για 9η διαδοχική φορά επί του «αιώνιου» αντιπάλου τους.

Και μπορεί ο προπονητής των νταμπλούχων Ελλάδας να μην ήθελε να αναφερθεί εκτενώς στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (στις δηλώσεις του εν όψει Βίρτους), ωστόσο τελικά είπε δυο λόγια: «πάντα τα ντέρμπι αφήνουν ένα αποτύπωμα λόγω της σημασίας τους και της έντασης που παίζονται. Δεν συμφωνώ αναφορικά με το αν έπαιξε καλά ο Ολυμπιακός ή όχι.
Προφανώς αυτό που μετράει είναι να κερδίζεις. Ηταν δύσκολο το ματς με τον Παναθηναϊκό και παίξαμε πολύ καλά αμυντικά για να κερδίσουμε».

Οσο για τη μάχη με τους Ιταλούς, ο κόουτς Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στις δυσκολίες που κρύβονται για τους «ερυθρόλευκους»: «Είναι δεδομένο πως πρόκειται για έναν δύσκολο αγώνα. Αν δείτε τους παίκτες που έχει στην αποστολή της η Βίρτους, θα καταλάβετε το μέγεθος της ποιότητας και της εμπειρίας που διαθέτει, όχι μόνο στο ρόστερ αλλά και στον πάγκο της.

Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ καλοί σε σημαντικούς τομείς του παιχνιδιού για να κερδίσουμε», είπε και συνέχισε: «έχει δύο ψηλούς στο «5», τον Τζαιτέ και τον Μπακό που είναι πολύ καλοί στο pick & cut, στο «4» υπάρχει μεγάλη ποιότητα με τον Μίκι και τον Σενγκέλια που επανέρχεται.

Περιφερειακούς με αθλητικότητα και φυσικά τέσσερα γκαρντ που έχουν δημιουργία και σκορ. Για παράδειγμα ο Τεόντοσιτς έχει σε 15 λεπτά 12 πόντους και 5 ασίστ μέσο όρο.

Είναι μια ομάδα που έχει πολύ καλό post up, που μέσα από τη ρακέτα παίρνει μεγάλο σκορ και δημιουργία. Υπάρχει φυσικά ο Χάκετ, όπως και ο Λούντμπεργκ, που είναι πολύ καλοί παίκτες.
Οπότε, πρέπει να παίξουμε πολύ καλή προσωπική, αλλά και ομαδική άμυνα, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Πρέπει να παίξουμε σκληρά για να κερδίσουμε!».

Η Βίρτους Μπολόνια προέρχεται από 3 σερί ήττες στην Euroleague και το 4-7 κρίνεται απογοητευτικό αν αναλογιστεί κανείς το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του ο Σκαριόλο. Οι Ιταλοί, μετά την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα (83-74), αναζητούν μια εκτός έδρα επιτυχία για να μπουν στο κόλπο της οκτάδας.

Ο Σκαριόλο έχει δύο σημαντικές επιστροφές. Ο λόγος για τους Σενγκέλια και ο Οτζελέγια. Ο πρώτος ξεπέρασε το πρόβλημα στον αστράγαλο και πλέον είναι ετοιμοπόλεμος, ενώ ο δεύτερος είναι υγιής μετά την ίωση που τον ταλαιπώρησε.

Με δεδομένο ότι η Βίρτους απουσίαζε από την Euroleague οι δύο ομάδες έχουν να συναντηθούν από τη σεζόν 2007/08. Τότε οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν δύο νίκες (104-76 εντός και 80-91 εκτός) και έφτασαν το συνολικό σερί στις νίκες απέναντι στους Ιταλούς στο 6-0!


Ολυμπιακός – Βίρτους Μπολόνια: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Οι Πειραιώτες για 30 λεπτά ήταν καβάλα στ’ άλογο στην Πόλη, όμως στην 4η περίοδο (30-18 το επιμέρους σκορ) η Εφές τα έβαλε σχεδόν όλα από την περιφέρεια και υποχρέωσε τον Ολυμπιακό σε ήττα με 82-71.

Διψήφιοι οι Βεζένκοφ (18 π., 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Φολ (12 π., 6 ριμπ., 2 ασ.), Λαρεντζάκης (13 π., 3/5 τρίποντα) και Σλούκας (12 π., 6 ριμπ., 6 ασίστ και 4 λάθη).

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το ματς με 9/30 τρίπ. (30%), 16/26 δίποντα (61.5
%), 12/14 βολές (85.7%), μοίρασε 19 ασίστ (για 13 λάθη/δεν κάνει συχνά διψήφιο αριθμό), ενώ είχε και 6 κλεψίματα.

Η Βίρτους προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες στην Ευρωλίγκα (παραμένει αήττητη και βρίσκεται στην κορυφή της Lega A στην Ιταλία) και είναι δεδομένο ότι κόντρα στον Ολυμπιακό θα παίξει τα ρέστα της για το «μπαμ».

Την προηγούμενη εβδομάδα, το σύνολο του Σέρτζιο Σκαριόλο δεν τα κατάφερε στο Βελιγράδι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα (ήττα με 83-74) παρότι νωρίς στο παιχνίδι προηγήθηκε ακόμα και με διψήφια διαφορά πόντων.

Ξεχώρισαν οι Τζαϊτέ (15 π., 9 ριμπ.), Μίκι (11 π., 4 ριμπ., 3 ασ.), Γουίμς (10 π) και Μάνιον (11 π.). Στην Βίρτους τελείωσαν τον αγώνα με 15/27 δίπ., 8/22 τρίπ., 20/23 βολές, 19 ασίστ (για 16 λάθη) και 10 κλεψίματα.


Ολυμπιακός – Βίρτους Μπολόνια: Προγνωστικά 08/12/2022

«Λευκό» το απουσιολόγιο του Γιώργου Μπαρτζώκα, ενισχυμένη με τους Σενγκέλια, Οτζελέγιε η Βίρτους (αποθεραπεύτηκαν), αλλά και με τον Σέρβο «αρτίστα» Μίλος Τεόντοσιτς στο παρκέ, αφού η τιμωρία του (επειδή έβρισε τους διαιτητές στον αγώνα με την Εφές) έπεσε στη μία αγωνιστική και έτσι είναι κανονικά στη διάθεση του Σκαριόλο για το παιχνίδι στο ΣΕΦ.

Το τόνισε στις δηλώσεις του ο κόουτς Μπαρτζώκας («πρέπει να παίξουμε σκληρή άμυνα»), την ίδια ώρα που η αμυντική λειτουργία της Βίρτους είναι κάτι σαν… ευαγγέλιο για τον Σέρτζιο Σκαριόλο. Εκτιμούμε πως θα πέσουν κορμιά στο ΣΕΦ, θα δούμε πολύ… μπασκετικό ξύλο κάτι που φαίνεται να ευνοεί το Under στους 158,5 πόντους σε απόδοση 1.90 στη Novibet.

Σε πολύ καλό φεγγάρι βρίσκεται ο Μουσταφά Φαλ, με τον Γάλλο «πύργο» να δείχνει χαρακτήρα στα δύσκολα (τελευταία απόδειξη η εμφάνισή του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό/17 πόντους, 9 ριμπάουντ). Παραμένει χαμηλά το line του και θα… τιμήσουμε το Over 8,5 π. σε απόδοση 1.94.

Η ικανότητα του Μίλος Τεόντοσιτς να «φτιάχνει» τους συμπαίκτες του είναι γνωστή και μνημονεύεται ακόμα και εκτός Ευρώπης!
Στη ρακέτα της Βίρτους υπάρχουν παίκτες που ο Σέρβος βρίσκεται με… κλειστά μάτια. Σε απόδοση 2.10 στη Novibet να μοιράσει Over 4,5 ασίστ!


Διαβάστε ακόμη…worldcup novibetΠρογνωστικά Μουντιάλ 2022 – Στοίχημα Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ