ΠΑΦΟΣ FC – ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

-

📅 Ημερομηνία: 08 Φεβρουαρίου 2026
🏆 Διοργάνωση: Κυπριακό Πρωτάθλημα – 21η αγωνιστική
⏰ Ώρα έναρξης: 19:00
📍 Γήπεδο: Στέλιος Κυριακίδης (8.950)

Να δείξει στην Πάφος FC (3η, 40 β.) ότι φέτος είναι η χρονιά της και ότι θα πάρει τα σκήπτρα της πρωταθλήτριας θέλει η Ομόνοια (1η, 48 β.), η οποία ταξιδεύει στην Πάφο, για να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα, η οποία βλέπει το μεγάλο ντέρμπι τους ως ευκαιρία για να αρχίσει αντεπίθεση, με τελικό στόχο την επαναφορά της στην κορυφή.


ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΦΟΣ FC

Ζωντανή στην υπεράσπιση του τίτλου της έμεινε η Πάφος FC, με τους περσινούς πρωταθλητές να επικρατούν με 2-0 του ΑΠΟΕΛ στον αναβληθέντα αγώνα της 15ης αγωνιστικής, ο οποίος διεξήχθη την Τετάρτη.

Το περασμένο Σάββατο είχε δεχθεί νέα ήττα σοκ, αυτή τη φορά από τον Εθνικό Άχνας (2-1), ο οποίος προερχόταν από 11 σερί ήττες στο πρωτάθλημα. Ήταν η τρίτη σερί ήττα της Πάφου στο πρωτάθλημα, κάτι που συνέβη για τελευταία φορά πριν από 6,5 χρόνια.

Κόντρα στον ΑΠΟΕΛ έπαιξε το τελευταίο της χαρτί για να παραμείνει στη μάχη του πρωταθλήματος, αφού εάν δεν κέρδιζε θα έμενε στο -10 από την κορυφή. Πλέον, έχει την ευκαιρία να κερδίσει την πρωτοπόρο Ομόνοια, να «ψαλιδίσει» τη διαφορά στο -5 και να αφήσει για τα καλά πίσω της την κρίση που πέρασε κατά τον Ιανουάριο.

Ούτε με τον ΑΠΟΕΛ παρουσίασε κάτι το εξαιρετικό αγωνιστικά, ωστόσο στην κατάσταση που είχε περιέλθει η νίκη ήταν το μοναδικό ζητούμενο. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, με τις δυο ομάδες να έχουν τις δικές τους καλές ευκαιρίες. Στην επανάληψη η Πάφος μπήκε δυνατά και ευτύχησε να προηγηθεί με τον Σούνιτς (56΄), ο οποίος βρέθηκε αφύλαχτος εντός περιοχής μετά από εκτέλεση κόρνερ. Μετά το 1-0 δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, πέραν μιας μεγάλης ευκαιρίας στο 64΄ όταν ο ΑΠΟΕΛ έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Γκόρτερ απέκρουσε εντυπωσιακά το κοντινό σουτ του Κούτσακου, η μπάλα χτύπησε και στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις (91’), όταν το ματς άνοιξε για τα καλά, ο Μπρίτο σφράγισε τη νίκη μετά από αντεπίθεση.

«Ήταν πολύ καλό παιχνίδι ανάμεσα σε δυνατές ομάδες. Πολύ δυνατός αντίπαλος ο ΑΠΟΕΛ. Θέλαμε την σημερινή νίκη, έπρεπε να αρχίσουμε να νικούμε ξανά στο πρωτάθλημα για να αποκτήσουμε ψυχολογία για την δύσκολη συνέχεια… Βοήθησαν πολύ οι αλλαγές μας», δήλωσε ο Άλμπερτ Θελάδες μετά τη νίκη.


ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Ένα από τα πιο αποφασιστικά βήματα στην πορεία της προς τον τίτλο καλείται να κάνει η Ομόνοια, η οποία έχει την ευκαιρία να πετάξει την Πάφος FC εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Μάλιστα, σε αυτή την αγωνιστική η 2η ΑΕΚ (-5) αντιμετωπίζει τον ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία, συνεπώς αν τα αποτελέσματα βολέψουν την Ομόνοια θα πρόκειται για κομβική στροφή στην πορεία της προς τον τίτλο.

Στο πρωτάθλημα προέρχεται από έξι σερί νίκες, ωστόσο απέναντι στη Κρασάβα ΕΝΥ (1-0) δυσκολεύτηκε να σκοράρει, μέχρι που ήρθε ο Γιόβετιτς από τον πάγκο για να της χαρίσει μια «χρυσή» νίκη στο 87′. Ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, ωστόσο δεν είχε την απόδοση προηγούμενων αγώνων και απειλήθηκε με έκπληξη, από την καλή αμυντική συμπεριφορά της νεοφώτιστης ομάδας.

«Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Αρχίσαμε καλά, πιέσαμε και δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες. Κρατούσαμε σε εγρήγορση τον αντίπαλο τερματοφύλακα, μας έλειπε το γκολ. Όταν δεν σκοράρεις σε αυτές τις ευκαιρίες, τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Το δεύτερο μέρος ήταν πιο ισορροπημένο», δήλωσε ο Χένινγκ Μπεργκ.

Μεσοβδόμαδα, μετά από ένα ματς στο οποίο «έσπασαν» καρδιές, αποκλείστηκε στην παράταση από το κύπελλο, σε μονό, εντός έδρας, ματς απέναντι στην ΑΕΛ (1-2).

Εκτός από την αμυντική τετράδα ο Νορβηγός προπονητής άλλαξε ολόκληρο τον βασικό κορμό της Ομόνοιας, προκειμένου να έχει ξεκούραστους τους ποδοσφαιριστές του ενόψει του ντέρμπι με τον Πάφο. Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο αναγκάστηκε να επιστρατεύσει παίκτες όπως οι Σεμέδο και Μαέ προκειμένου να πάρει τη νίκη-πρόκριση. Ωστόσο, παρά το ότι οι «πράσινοι» ανέβασαν στροφές και πίεσαν έντονα, χάνοντας κραυγαλέες ευκαιρίες, η ΑΕΛ προηγήθηκε στο 78’ με τρομερό μακρινό σουτ του Νατέλ. Η Ομόνοια ισοφάρισε στην τελευταία φάση του αγώνα, με τον Μαέ (90+8’), ωστόσο στην παράταση συνέχισε να σπαταλά ευκαιρίες και στο τέλος την τιμώρησε ο Μασέκο (115’), μετά από ατομική ενέργεια.

«Είμαστε απογοητευμένοι που αποκλειστήκαμε. Είχαμε ευκαιρίες να νικήσουμε… Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί αλλά στο υπόλοιπο ματς ήμασταν ανώτεροι από τον αντίπαλο. Βάσει της εικόνας του αγώνα μπορούσαμε να προκριθούμε», δήλωσε ο Νορβηγός προπονητής.


Πιθανές ενδεκάδες Πάφος FC – Ομόνοια Λευκωσίας

Σημαντικές οι απουσίες των Γκόρτερ (Τ) και Λουκάσεν (Α) από πλευράς Πάφου, οι οποίοι αποβλήθηκαν μετά το ματς με τον Εθνικό Άχνας, λόγω διαμαρτυριών. Ερωτηματικό παραμένει η ετοιμότητα του Γκολντάρ (Α), ο οποίος έχασε τα τελευταία πέντε ματς. Δύσκολα θα αγωνιστεί και ο σημαντικός Κορέια (ΜΕ).

Διαθέσιμοι για να κάνουν το ντεμπούτο τους με την Πάφο είναι τα τρία νέα αποκτήματα: ο 30χρονος αμυντικός Ιωάννου, ο 28χρονος επιθετικός Λελέ και ο 25χρονος μέσος Σίλβα. Αντίθετα, αποχώρησαν οι Λάνγκα (Α) και Ντιμάτα (Ε), που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Για την Ομόνοια αμφίβολος είναι ο Οντουμπάτζο (Α), ο οποίος, πλέον, αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας. Σταθερά εκτός μέχρι το τέλος της σεζόν οι Αγκουζούλ (Α) και Κίτσος (Α). Νεότερη απουσία αυτή του Μαγιαμπέλα (ΜΕ), ο οποίος τραυματίστηκε στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ομόνοιας.

Έτοιμοι για να αγωνιστούν είναι τα νέα αποκτήματα Χρίστου (Α) και Μπάλκοβετς (Α).

Πιθανή ενδεκάδα Πάφος FC

Μιχαήλ – Μπρούνο, Γκολνταρ, Λουίζ, Πηλέας – Σούνιτς, Πέπε – Όρσιτς, Ντράγκομιρ, Ζάζα – Άντερσον

Πιθανή ενδεκάδα Ομόνοια Λευκωσίας

Φαμπιάνο – Μασούρας, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Οντουμπάτζο – Άϊτινγκ, Ανδρέου – Εβάντρο, Τάνκοβιτς, Σεμέδο – Μαέ


Προϊστορία & Στατιστικά Πάφος FC – Ομόνοια Λευκωσίας

  • 4-2-1 (τέρματα 11-7) μετρά η Ομόνοια στις 7 πιο πρόσφατες αναμετρήσεις της με την Πάφος FC. Στον πρώτο γύρο είχε επικρατήσει με 2-1 – αξιοποιώντας πέναλτι στις καθυστερήσεις – μετά από πολύ καλή εμφάνιση.
  • 3-1-1 (τέρματα 6-4) υπέρ της Ομόνοιας και η προϊστορία με γηπεδούχο την Πάφος FC.
  • 4/5 πιο πρόσφατα τους με γηπεδούχο την Πάφο ήταν Under.
  • 6/8 πιο πρόσφατα μεταξύ τους ματς στο πρωτάθλημα ήταν G/G.
  • 13-1-6 είναι το ρεκόρ της Πάφος FC, με τέρματα 37-18. Εντός έδρας μετρά 8-0-2 (τέρματα 21-5).
  • 15-3-2 (48-13 τέρματα) είναι ο απολογισμός της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα. 7-1-2 (25-9) μετρά εκτός έδρας.
  • 3 ήττες στα 4 τελευταία ματς πρωταθλήματος μετρά η Πάφος FC.
  • Τα 7 πιο πρόσφατα της στο πρωτάθλημα ήταν 2-3 τέρματα.
  • Οι 6/7 πιο πρόσφατες νίκες της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα ήρθαν με μηδέν παθητικό.
  • Οι τελευταίες 8/9 νίκες της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα ήταν με διαφορά τουλάχιστον δύο τερμάτων.
  • Ο Μαέ έχει σκοράρει στα 4/5 τελευταία ματς της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα. Σε αυτούς τους αγώνες έχει πετύχει 8 τέρματα συνολικά.

ΠΑΦΟΣ FC – ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

H Ομόνοια είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και αυτό αποτυπώνεται και στον βαθμολογικό πίνακα. Η Πάφος πέτυχε μια σημαντική νίκη μεσοβδόμαδα, ωστόσο δεν βρίσκεται στα καλύτερα της. Επιπρόσθετα, κουβαλά περισσότερη κούραση, αλλά και απουσίες, από την Ομόνοια, η οποία διατηρεί και πολύ καλή προϊστορία στην Πάφο.

Πρόταση: Ομόνοια Draw No Bet σε απόδοση 2.08 στη Novibet

Ο Μαέ έχει σκοράρει στα 4/5 τελευταία ματς της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα και θα θελήσει να εκμεταλλευτεί τις αμυντικές αδυναμίες που δείχνει η Πάφος.

Πρόταση: Να σκοράρει ο Μαέ σε απόδοση 2.50 στη Novibet

Σε κάθε περίπτωση οι δύο ομάδες έχουν την ποιότητα για να σκοράρουν τουλάχιστον από μία φορά στον αγώνα.

Πρόταση: Να σκοράρουν και οι δύο ομάδες σε απόδοση 1.74 στη Novibet


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ