el
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 08/12/2022

Θα κάνει νέο βήμα προς την οκτάδα της Euroleague ο Παναθηναϊκός; Η απάντηση θα δοθεί την Πέμπτη το βράδυ (21:00) στο ΟΑΚΑ με τους «πράσινους» να υποδέχονται την Αρμάνι Μιλάνο στη 12η στροφή της διοργάνωσης.

Το μεγάλο παιχνίδι της Euroleague παίζει εδώ με Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίο live στοίχημα.


Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο: Ανάλυση, Παρουσίαση 08/12/2022

Ο «εξάστερος» μπορεί να ηττήθηκε τη Δευτέρα στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό (68-66 Video) στο μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, όμως ο τρόπος που ήρθε η ήττα περισσότερο πείσμωσε τους «πράσινους» παρά τους απογοήτευσε. Παράλληλα, έφερε συσπείρωση στην πλευρά των φιλάθλων και η ζήτηση για τα εισιτήρια κόντρα στην Αρμάνι εκτοξεύθηκε στα ύψη.

Οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς κοίταξαν στα μάτια τους «ερυθρόλευκους» κι έχασαν τη νίκη στο φινάλε της αναμέτρησης, ενώ αποχώρησαν από τον Πειραιά και με έντονα παράπονα για τη διαιτησία. Μάλιστα, η ΚΑΕ έκανε λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος.

Πλέον ο Παναθηναϊκός είναι ξεκάθαρο ότι έχει ανεβάσει στροφές και δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση την ομάδα που ψαχνόταν στα μέσα Οκτωβρίου.

Η επικράτηση (67-81) με τη Ζαλκίρις στο Κάουνας διαδέχθηκε τις νίκες με Βιλερμπάν και Βίρτους και οι «πράσινοι» μετά από 2 χρόνια και 10 μήνες πανηγύρισαν τρεις διαδοχικές επιτυχίες στην Euroleague.

Μάλιστα, το ροζ φύλλο απέναντι στους Λιθουανούς έβαλε τον Παναθηναϊκό (5-6) σε τροχιά οκτάδας, αφού οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς σκαρφάλωσαν στην 9η θέση της βαθμολογίας.

Οι παίκτες έχουν βρει συγκεκριμένους ρόλος και παρουσιάζεται μεγάλη βελτίωση στην άμυνα κάτι που φέρει τη σφραγίδα του Ντέγιαν Ράντονιτς. Ο Παναθηναϊκός σε εκτός έδρας ματς κράτησε τον Ολυμπιακό στους 68 πόντους και τη Ζαλγκίρις στους 67, ενώ στο ΟΑΚΑ η Βιλερμπάν με δυσκολία σκόραρε 58 πόντους!

Όπως και στο ΣΕΦ έτσι και στο Κάουνας οι Μπέικον, Γουόλτερς έδειξαν τις ηγετικές τους ικανότητες, ενώ παίκτης κλειδί είναι ο Ντέρικ Γουίλιαμς. Ο Αμερικάνος είναι ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού» στην Euroleague με μέσο όρο πόντων 15.7!

«Προερχόμαστε από ένα σκληρό ματς με τον Ολυμπιακό. Κάποια λάθη στην άμυνα κυρίως, αλλά και στην επίθεση μας στέρησαν τη νίκη. Η επίθεσή μας στο δεύτερο μέρος δεν ήταν τόσο καλή, αστοχήσαμε σε πολλά ελεύθερα σουτ ενώ κυκλοφορήσαμε τη μπάλα.

Στο τέλος είχαμε καλή ευκαιρία για να κερδίσουμε. Πρέπει να αναλύσουμε τον αγώνα και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τον επόμενο αγώνα στη EuroLeague. Συνεχώς βελτιωνόμαστε και θέλουμε να συνεχίσουμε το σερί νικών απέναντι στην Αρμάνι», τόνισε ο Ράντονιτς παραμονή της αναμέτρησης με τους Ιταλούς.

Ο Μαυροβούνιος προπονητής του Παναθηναϊκού αποκάλυψε ότι απέναντι στην Αρμάνι δεν θα αγωνιστεί ο Γκριγκόνις, ενώ σχετικά με την πορεία της ιταλικής ομάδας, υποστήριξε:

«η Αρμάνι είναι μια πολύ καλή ομάδα με εξαιρετικό προπονητή και πολλούς έμπειρους παίκτες. Είναι πολύ επικίνδυνη, ειδικά τη δεδομένη χρονική στιγμή που προέρχεται από επτά ήττες. Είδα ότι αντέδρασαν στο προηγούμενο ματς του ιταλικού πρωταθλήματος απέναντι στην Σάσαρι. Και ήταν εκπληκτικό το γεγονός ότι έτρεξαν σερί 32-0. Έπαιξαν με πολλή ενέργεια και πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό».

Πλην του Γκρικόνις, ο οποίος είναι νοκ άουτ στον αέρα είναι και η συμμετοχή του Νέιτ Γουόλτερς! Ο Αμενρικάνος γκαρντ ταλαιπωρείται από ίωση και ένα 24ωρο πριν το ματς δεν προπονήθηκε.

Η Αρμάνι Μιλάνο μοιάζει με πληγωμένο θηρίο και έρχεται στο ΟΑΚΑ με στόχο να βγει από το αδιέξοδο. Οι Ιταλοί, παρότι διαθέτουν υψηλό μπάτζετ βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας (3-8) και είναι η αρνητική έκπληξη της σεζόν.

Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα προέρχεται από 7 σερί ήττες στην Euroleague και την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκε από την Μπασκόνια (78-62) παρουσιάζοντας αδυναμίες σε άμυνα και επίθεση. Οι Ιταλοί αναζητούν λύσεις στον οργανωτικό τομέα καθώς ο τραυματισμός του Κέβιν Πάνγκος (εκτός για 6 βδομάδες) τους αποδιοργάνωσε στα γκαρντ. Νοκ άουτ με τραυματισμός είναι και οι Σαβόν Σιλντς, Λουίτζι Ντατόμε. 

Η προϊστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες μας προϊδεάζει για ένα ματς θρίλερ. Από το 2018 τα ματς στο ΟΑΚΑ έχουν κριθεί στις λεπτομέρειες. Ο Παναθηναϊκός μετράει δύο νίκες (80-72 και 86-83 στην παράταση), ενώ η Αρμάνι έχει «χαμογελάσει» τρεις φορές (83-86, 78-79, 75-76).


Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Ο Παναθηναϊκό την προηγούμενη αγωνιστική «έσπασε» την έδρα της Ζαλγκίρις και πανηγύρισε 3η σερί νίκη στη διοργάνωση. Οι «πράσινοι» έκαναν το τέλειο ημίχρονο (28-44) σε άμυνα και επίθεση κι από τις δύο πρώτες περιόδους έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη. Το «black out» στο 3ο δεκάλεπτο σταμάτησε με τους Γουόλτερς και Γουίλιαμς να ξυπνούν τους συμπαίκτες τους και στο 4ο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» αντέδρασαν άψογα όταν το ματς έγινε ντέρμπι.

Τα στατιστικά του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας: Π. Καλαϊτζάκης 2, Γουόλτερς 11 (1/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα), Λι 5 (1/3 τρίποντα, 4 ασίστ), Παπαγιάννης 6 (13 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 μπλοκ), Γουίλιαμς 25 (6/6 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 7/10 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ), Γ. Καλαϊτζάκης , Μπέικον 19 (7/17 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 8 ριμπάουντ, 2 λάθη), Πονίτκα 9 (1/1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 λάθη) , Μαντζούκας, Γκουντάιτις 4.

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις: 25/45 δίποντα, 6/16 τρίποντα, 13/16 βολές, 39 ριμπάουντ ( 32 αμυντικά + 7 επιθετικά), 16 ασίστ, 6 κλεψίματα, 8 λάθη, 6 μπλοκ.

Την περασμένη αγωνιστική στην Euroleague η Αρμάνι ηττήθηκε από την Μπασκόνια και αυτή ήταν η 7η διαδοχική ήττα στη διοργάνωση. Οι Ιταλοί εμφάνισαν αδυναμίες και στις δύο πλευρές του παρκέ και δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν τη νίκη παρά την αστοχία των Βάσκων από την περιφέρεια.

Αναμφισβήτητα οι απουσίες των Πάνγκος, Σίλντς και Ντατόμε στοίχισαν στους Ιταλούς. Ο Ντέιβις διασώθηκε από το ναυάγιο και ήταν κυρίαρχος κάτω από τη ρακέτα. Ωστόσο μόνο αυτό δεν έφτασε.

Τα στατιστικά της Αρμάνι απέναντι στην Μπασκόνια: Ντέιβις 23 (7/10 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 12 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη), Λουγουαγού-Καμπαρό 2 , Μήτρου-Λονγκ (0/4 δίποντα, 0/6 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 λάθη), Μέλι 7 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη), Ρίτσι, Χολ 14 (4/8 τρίποντα), Αλβίτι 2, Χάινς 2 (8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 λάθη), Φόγκτμαν 4 (4 ριμπάουντ).

Τα ομαδικά στατιστικά της Αρμάνι με την Μπασκόνια: 12/30 δίποντα, 8/28 τρίποντα, 14/21 βολές, 40 ριμπάουντ ( 27 αμυντικά – 13 επιθετικά), 18 ασίστ, 4 κλεψίματα, 3 μπλοκ, 13 λάθη.


Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο: Προγνωστικά 08/12/2022

Ο Παναθηναϊκός πατάει «γκάζι» στην Euroleague και μετά τις τρεις σερί νίκες απέναντι σε Βίρτους, Βιλερμπάν και Ζαλγκίρις στο Κάουνας μπήκε για τα καλά στο κόλπο της οκτάδας.

Στον «εξάστερο» φιλοδοξούν να διευρύνουν το σερί με αντίπαλο την Αρμάνι στο ΟΑΚΑ και από την πλούσια γκάμα της Novibet επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα.

Η βελτίωση στην άμυνα είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού, αφού οι «πράσινοι» σκυλιάζουν πλέον και στην πίσω πλευρά του παρκέ. Συγκεκριμένα κράτησαν τη Ζαλγκίρις στους 67 πόντους, τη Βιλερμπάν στους 58, ενώ τη Δευτέρα, παρά την ήττα στο ντέρμπι, περιόρισαν τον Ολυμπιακό στους 68 πόντους.

Οι παίκτες του Ράντονιτς δεν θα αλλάξουν την επιτυχημένη αμυντική τακτική.

ΑΡΜΑΝΙ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ UNDER 72,5 ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣ 1.97 ΣΤΗ NOVIBET

Επίσης, δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι η άσχημη συνήθεια του Παναθηναϊκού που από την αρχή των αναμετρήσεων κυνηγούσε στο σκόρ ανήκει στο παρελθόν! Οι «πράσινοι» με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Γουόλτερς, Μπέικον, Γουίλιαμς έχουν αποκτήσει χαρακτήρα και στα τελευταία 4 παιχνίδια έδειχναν την πλάτη τους από το πρώτο ημίχρονο.

Μέσα στο καυτό ΟΑΚΑ και απέναντι στους Ιταλούς θα πατήσουν «γκάζι» από την εκκίνηση.

ΑΠΟΔΟΣΗ 1.80 ΝΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 2,5 ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στα ειδικά παικτών οι επιλογές είναι ελκυστικές σε σκόρερ, ριμπάουντ και ασίστ! Ελκυστικές εμφανίσεις κάνει πλέον και ο Μπέικον με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Αμερικάνος αποδεικνύει ότι είναι μεγάλο σκόρερ και θα ταλαιπωρήσει την άμυνα της Αρμάνι.

ΜΠΕΙΚΟΝ OVER 17.5 ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.85 ΣΤΗ NOVIBET


Διαβάστε ακόμη…worldcup novibetΠρογνωστικά Μουντιάλ 2022 – Στοίχημα Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ