el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πότε είναι ο τελικός του Champions League 2023 – Που το δείχνει

Πλησιάζει το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός της Ευρώπης που θα παρακολουθήσει με κομμένη την ανάσα όλος ο πλανήτης. Ο λόγος για τον τελικό του Champions League.

Πότε διεξάγεται και πού μπορείτε να παρακολουθήσετε το τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Εχουμε συγκεντρώσει όλες τις λεπτομέρειες για το μεγάλο ραντεβού ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ.


Τελικός Champions League 2023: Πότε και που γίνεται

Ο τελικός του Champions League για τη σεζόν 2022/23 ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Ιντερ θα γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο στις 10 Ιουνίου του 2023.

Πρόκεται για ένα από το πιο σύγχρονα γήπεδα της Τουρκία με χωρητικότητα 76.000 θέσεων που στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει σπουδαία παιχνίδια.

Το 2005 στο ίδιο γήπεδο έγινε επίσης ο τελικός του Champions League ανάμεσα σε Μίλαν και Λίβερπουλ. Τότε οι δύο ομάδες μας πρόσφεραν ένα από τα πιο συγκλονιστικά ματς στην ιστορία της διοργάνωσης (3-3) που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι υπέρ των «reds».

Το 2020 ήταν επίσης προγραμματισμένος να γίνει ο τελικός του Champions League στο Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ, όμως λόγω Covid μεταφέρθηκε στη Λισαβόνα.


Τελικός Champions League 2023: Που το δείχνει

Ο τελικός Champions League 2023 ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Ιντερ θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 1 HD και το MEGA και η σέντρα είναι προγραμματισμένη στις 10 μ.μ. το Σάββατο στις 10 Ιουνίου.

Τελικός Champions League 2023: Αποδόσεις

Μάντσεστερ Σίτι και Ιντερ έφτασαν τον τελικό της διοργάνωσης παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο και προσφέροντας συγκινήσεις πανω στο τερέν. Στο γκρουπ των αποδόσεων του τελικού η Σίτι είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, όμως κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει μια ομάδα που προς έκπληξη αρκετών έφτασε στον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

 

Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα διψάει για την κατάκτηση του πρώτου Champions League της ιστορίας της και από την εκκίνηση της διοργάνωσης ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κούπα.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας στη φετινή τους πορεία στα αστέρια είναι αήττητοι.

Στον 7ο όμιλο η Σίτι τερμάτισε στην πρώτη θέση με 14 βαθμούς (4-2-0) μπροστά από Ντόρτμουντ, Σεβίλλη και Κοπενχάγη. Στα «νοκ άουτ» πάτησε γκάζι και απέκλεισε στους «16» τη Λειψία (1-1, 7-0) στους «8» την Μπάγερν (3-0, 1-1) και στον ημιτελικό τη Ρεάλ Μαδρίτης (1-1, 4-0).

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Σίτι ήταν το… ρομπότ. Ο λόγος για τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος με τα φετινά του κατορθώματα «τρομοκράτησε» τις αντίπαλες άμυνες. Ο Νορβηγός επιθετικός σε 10 συμμετοχές στο Champions League μετράει 12 γκολ και 1 ασίστ και είναι ο πρώτος σκόρερ στη φετινή διοργάνωση.

 

Η Ιντερ υπό τις οδηγίες του Σιμόνε Ιντζάγκι είναι η ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης και πλέον ονειρεύεται το 4ο Champions League της ιστορίας της.

Οι «νερατζούρι» από τη φάση των ομίλων έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους. Εκεί ηττήθηκαν μόνο από την Μπάγερν και τερμάτισαν στην 2η θέση του 3ου ομίλου.

Με 10 βαθμούς (3-1-2) και με μια νίκη και ισοπαλία απέναντι στην Μπαρτσελόνα οδήγησαν τους Καταλανούς στον αποκλεισμό.

Η ιταλική ομάδα στους «16» πέρασε την Πόρτο (1-0, 0-0), στα προημιτελικά πλήγωσε την Μπενφίκα (0-2, 3-3) και στα ημιτελικά επικράτησε στον εμφύλιο με τη Μίλαν πανηγυρίζοντας δύο νίκες (0-2, 1-0).

Παίκτης κλειδί στην ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι είναι ο Λαουτάρο Μαρτίνες. Ο επιθετικός από την Αργεντινή, μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ τον περασμένο Δεκέμβριο, βρίσκεται στα καλυτερά του.

Ο 25χρονος επιθετικός στο Champions League λειτουργεί πιο ομαδικά από ποτέ και σε 12 εμφανίσεις μετράει 3 γκολ και 3 ασίστ, ενώ συνολικά έχει 25 γκολ και 10 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Δείτε εδώ όλες τις αγορές για το Στοίχημα Ποδόσφαιρο

 

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ