el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Προγνωστικά Euro 2022 Γυναικών

To Εuro 2022 Γυναικών θα διεξαχθεί στην Αγγλία ξεκινώντας από τις 6 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» στις 31 Ιουλίου.

Πριν καν την πρεμιέρα της διοργανώτριας απέναντι στην Αυστρία, όπου έκαναν… φτερά τα 71.300 εισιτήρια που διατέθηκαν για το ματς στο «Όλντ Τράφορντ», η διοργάνωση επιβεβαιώνει τη ραγδαία ανάπτυξη του ποδοσφαίρου γυναικών τα τελευταία χρόνια.

Ήδη η UEFA έχει ανακοινώσει πως ο συνολικός αριθμός εισιτηρίων στο τουρνουά θα ξεπεράσει τα 700.000 και περίπου τα μισά ήδη έχουν… εξαφανιστεί. Στην προηγούμενη διοργάνωση στην Ολλανδία είχαν «κοπεί» μόλις 240.000.

Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν σε οκτώ πόλεις και τα έσοδα μόνο από τους οπαδούς των χωρών που θα ταξιδέψουν για να δουν την ομάδα τους υπολογίζεται πως θα ξεπεράσουν τα 60 εκατ. ευρώ.

Από τη διοργάνωση αποκλείστηκε η Ρωσία, ύστερα από απόφαση της UEFA για την εισβολή στην Ουκρανία, με τους Πορτογάλους να παίρνουν τη θέση της. Αυτό θα είναι επίσης το πρώτο Euro Γυναικών που θα διεξαχθεί με VAR.

Όσον αφορά το format, οι δεκαέξι ομάδες που συμμετέχουν χωρίζονται σε τέσσερις ομίλους, όπου προκρίνονται οι δύο πρώτες στα προημιτελικά και στη συνέχεια το τουρνουά συνεχίζεται με παιχνίδια νοκ-άουτ.

Με εκατοντάδες αγορές στη Novibet, ειδικά και μακροχρόνια στοιχήματα η μεγάλη διοργάνωση γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική!

Τώρα αρχίζει το ματς στo Euro 2022 Γυναικών!

euro2022-women5-novibet


Euro 2022 Γυναικών: Νικητής Διοργάνωσης

Ως οικοδέσποινα είναι πολύ λογικό η Αγγλία να συγκεντρώνει πάνω της όλα τα φώτα και να παρουσιάζεται ως το μεγάλο φαβορί. Τα «τρία λιοντάρια» έχουν τα θεματάκια τους στο ρόστερ με πρώτο και μεγαλύτερο την απουσία της Τζόρνταν Νομπς, καθώς το «γρανάζι» στη μεσαία γραμμή της Άρσεναλ έμεινε εκτός λόγω προβλήματος στο γόνατο.

Σαφώς θα έχει και έξτρα πίεση όμως από το 2021 όταν ανέλαβε η Σαρίνα Βίγκμαν η ομάδα είναι αήττητη σε 13 παιχνίδια και τον Φεβρουάριο κατέκτησε το Άρνολντ Κλαρκ Καπ, μια διοργάνωση όπου πήραν μέρος η Ισπανία, ο Καναδάς αλλά και οι δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γερμανία.

ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 6.00 ΣΤΗ NOVIBET

euro2022-women1-novibet

Δεν είναι στα πρώτα φαβορί, όμως με τη σταθερότητα που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια η Σουηδία σίγουρα έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει. Έχοντας τεράστιο βάθος στο ρόστερ της αλλά και μεγάλη εμπειρία είναι σε θέση να φτάσει μακριά. Στο Μουντιάλ του 2019 πήραν την 3η θέση και τη 2η στους Ολυμπιακούς. Πολλοί μάλιστα έλεγαν πως και στις δύο διοργανώσεις άξιζαν την πρώτη θέση.

Ξεκινούν στο τουρνουά στον Γ’ όμιλο ο οποίος δείχνει βατός κόντρα σε Πορτογαλία, Ελβετία και Ολλανδία, συνεπώς θα έχουν την ευκαιρία να βρουν ρυθμό από το ξεκίνημα και να… ζεστάνουν την ούτως ή άλλως «καυτή» Στίνα Μπλακστένιους, που είναι εξοικειωμένη με το Νησί, αφού αγωνίζεται στην Άρσεναλ.

ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ’ ΟΜΙΛΟΥ Η ΣΟΥηΔΙΑ ΣΤΟ 2.20 ΣΤΗ NOVIBET

euro2022-women2-novibet

Τα τελευταία χρόνια το αναπτυξιακό πλάνο της ιταλικής ομοσπονδίας στο ποδόσφαιρο γυναικών αρχίζει να βγάζει τα λεφτά του. Η Ιταλία επέστρεψε στο Μουντιάλ το 2019 ύστερα από δύο δεκαετίες και πλέον θέλει να πετύχει την σταδιακή καθιέρωσή της.

Το ποδόσφαιρο γυναικών ανθίζει στη γειτονική χώρα κάτι που φαίνεται και σε συλλογικό επίπεδο, αφού η Γιουβέντους έφτασε μέχρι και τα προημιτελικά του Champions League. Μάλιστα αρκετά μέλη του ρόστερ των «μπιανκονέρι» με πρώτες και καλύτερες τις Κριστιάνα Τζιρέλι και Μπάρμπαρα Μπονασέα θα έχουν έχουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια της «σκουάντρα ατζούρα» για διάκριση. Ξεκινάει την προσπάθειά της σε έναν όμιλο όπου οι Γαλλίδες είναι τεράστιο φαβορί, όμως κόντρα σε Ισλανδία και Βέλγιο δείχνει να έχει το πάνω χέρι.

ΝΑ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ’ ΟΜΙΛΟ Η ΙΤΑΛΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 1.65 ΣΤΗ NOVIBET

euro2022 women3 novibet

Euro 2022 Γυναικών: Οι καλύτερες παίκτριες

Αλεξία Πουτέγιας (Ισπανία): Θεωρείται η πιο πετυχημένη. Γεννημένη το 1994 αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις πίσω από την επιθετικό έχοντας μοναδική σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα αλλά και με τις συμπαίκτριές της αφού χαρίζει απλόχερα ασίστ.

Η 28χρονη σταρ της Μπαρτσελόνα είναι ένα από τα πιο hot ονόματα της διοργάνωσης και θα αποτελέσει την «καρδιά» του παιχνιδιού της Ισπανίας με την οποία έχει γίνει η παίκτρια με τις περισσότερες εμφανίσεις. Έχει κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα Ισπανίας, έξι Κύπελλα και ένα Champions League. Σε ατομικό επίπεδο έχει κερδίσει το βραβείο της Καλύτερης Παίκτριας από την UEFA, μία Χρυσή Μπάλα και το βραβείο της Καλύτερης Παίκτριας από τη FIFA.

Άντα Χέγκερμπεργκ (Νορβηγία): Επιστρέφει στην εθνική ομάδα ύστερα από το 2017 όταν με δική απόφαση αποχώρησε εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Ομοσπονδία το ποδόσφαιρο γυναικών στη χώρα. Τον περασμένο Μάρτιο έβαλε τέλος στο εμπάργκο και επέστρεψε με άγριες διαθέσεις, αφού στο πρώτο της ματς έκανε χατ-τρικ κόντρα στο Κόσοβο.

Είναι το «κανόνι» της Λυών από το 2014 κι έχει «σαρώσει» όλους τους τίτλους. Είναι η παίκτρια που κατέκτησε την πρώτη Χρυσή Μπάλα το 2018, ενώ στο Champions League έχει τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλη (59) αλλά και τα περισσότερα τέρματα στην ίδια σεζόν (15).

Βιβιάν Μιεντέμα (Ολλανδία): Βρίσκεται σε top φόρμα και μετά από ακόμη μία «τρελή» χρονιά με την Άρσεναλ είναι έτοιμη να καθοδηγήσει επιθετικά σε ακόμη μία διοργάνωση την Ολλανδία. Η 25χρονη φορ είναι πρώτη σε τέρματα (94) όχι μόνο σε γυναικείο αλλά και σε αντρικό επίπεδο με τους «οράνιε», που τους έχει οδηγήσει στην κατάκτηση του Euro 2017, αλλά και στη δεύτερη θέση του Μουντιάλ το 2019.

Πέρνιλε Χάρντερ (Δανία): Διψασμένη για εκδίκηση από τον χαμένο τελικό του 2017 κόντρα στην Ολλανδία, η αρχηγός της Δανίας θέλει να οδηγήσει την ομάδα της στην κορυφή. «Έφτιαξε» το όνομά της στη Βόλφσμπουργκ, όπου κατέκτησε τα πάντα εκτός του Champions League. Βέβαια αυτό δεν δημιούργησε δεύτερες σκέψεις στους ανθρώπους της Τσέλσι, που για χάρη της έσπασαν το ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής στο γυναικείο ποδόσφαιρο βγάζοντας 250.00 ευρώ από τα ταμεία τους το 2020.

Λόρεν Χεμπ (Αγγλία): Στα 21 της χρόνια αλλά ήδη έχει αρχίσει να βάζει την σφραγίδα της στην Μάντσεστερ Σίτι, όπου έχει κατακτήσει τέσσερις διαδοχικές χρονιές το βραβείο της καλύτερης νέας παίκτριας στη Super League. Στην εθνική ομάδα αγωνίζεται από το 2019 και ξεχωρίζει για την ταχύτητα και την εκρηκτικότητά της.


Euro 2022 Γυναικών: Στατιστικά και Προϊστορία

  • Ιταλία και Νορβηγία είναι οι ομάδες που παίρνουν μέρος για 12η φορά, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη χώρα.
  • Μόνο τέσσερις διαφορετικές ομάδες έχουν κατακτήσει τη διοργάνωση.
  • Η Γερμανία είναι με διαφορά το «αφεντικό» της διοργάνωσης. Τα «πάντσερ» έχουν οκτώ τίτλους, απ’ τους οποίους οι έξι ήταν σερί (1995-2013). Η Νορβηγία έχει δύο κατακτήσεις (1987, 1993), ενώ Σουηδία (1984) και Ολλανδία (2017) έχουν από μία.

euro2022 women4 novibet

  • Από το Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης συμμετέχουν έξι ομάδες στη διοργάνωση. Σουηδία (2η), Γαλλία (3η), Ολλανδία (4η), Γερμανία (5η), Ισπανία (7η) και Αγγλία (8η).
  • Oι Ίνκα Γκρινγκς και Μπριζίτ Πριντς είναι οι παίκτριες με τα περισσότερα τέρματα στην ιστορία της διοργάνωσης. Αμφότερες έχουν από δέκα γκολ

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ