Εδώ και αρκετά χρόνια το ισπανικό πρωτάθλημα μοιάζει μία κούρσα για δύο, με μία τρίτη (Ατλέτικο Μαδρίτης) να προσπαθεί να μπει «σφήνα» ανά τα χρόνια.
Η La Liga ξεκινάει στις 15 Αυγούστου και τα φαβορί είναι ευρέως γνωστά. Η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης για άλλη μία σεζόν έχουν ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Οι «μπλαουγκράνα» μοιάζουν να ξεκινάνε έχοντας καλύτερες βάσεις, με τους «μερένγκες» να θέλουν να επιστρέψουν στην κορυφή.
Όλη η δράση με στοίχημα στη La Liga.
Μπαρτσελόνα
Η Μπαρτσελόνα έχει κατακτήσει τα δύο τελευταία πρωταθλήματα και θέλει να κάνει το three peat για πρώτη φορά μετά την τριετία 2009-2010-2011. Ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ισπανία την περσινή περίοδο και με τον Χάνσι Φλικ στον πάγκο της παίζει και ελκυστικό ποδόσφαιρο.
Στα μεταγραφικά, η αποχώρηση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη, ενώ αποκτήθηκε ο Άντονι Γκόρντον για να καλύψει το κενό που άφησε ο Ράσφορντ.
Από τη στιγμή που ο κορμός της ομάδας και ο προπονητής είναι ίδιοι, η Μπαρτσελόνα θεωρείται και το πρώτο φαβορί για τον τίτλο.

Ρεάλ Μαδρίτης
Η πρόσληψη του Τσάμπι Αλόνσο στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες στους φίλους της ομάδας, οι οποίες γρήγορα διαψεύστηκαν.
Ο Ισπανός τεχνικός «πλήρωσε» τις κακές σχέσεις με παίκτες – κλειδιά όπως ο Βινίσιους και αποτέλεσε παρελθόν. Ο Αρμπελόα κλήθηκε να τον αντικαταστήσει αλλά η εικόνα της ομάδας δεν βελτιώθηκε.
Ο Φλορεντίνο Πέρεθ, που εξελέγη και πάλι στην προεδρία, αποφάσισε να στραφεί σε μία σίγουρη λύση και έφερε πίσω στη Μαδρίτη τον Ζοσέ Μουρίνιο. Οι Μαδριλένοι έχουν κινηθεί μεθοδικά στο μεταγραφικό παζάρι έχοντας κάνει δικούς τους τους Κουκουρέγια, Ντούμφρις, Κονατέ, Μπερνάρντο Σίλβα και Εσπί.
Στην πρώτη του θητεία ο Μουρίνιο προσελήφθη για να σταματήσει την Μπαρτσελόνα του Πεπ, τώρα αυτή του Φλικ. Δεύτερο φαβορί η Ρεάλ για τον τίτλο.

Ατλέτικο Μαδρίτης
Τα τελευταία 13 χρόνια, η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει καταφέρει να φτάσει δύο φορές στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε αποτελεί αδιαμφισβήτητα τον αναμορφωτή της ομάδας και παρά τα όσα είχαν ακουστεί συνεχίζει και τη νέα σεζόν στον πάγκο της.
Μπορεί πέρσι να μην κατάφερε να πλησιάσει την πρώτη δυάδα αλλά οι στόχοι παραμένουν υψηλοί. Έγιναν μάλιστα στοχευμένες μεταγραφικές κινήσεις. Οι Χιούλμαντ, Κανγκ-ιν Λι και Γκριμάλντο πήγαν στη Μαδρίτη για να βελτιώσουν το υπάρχον ρόστερ.
Η αποχώρηση μίας ηγετικής φυσιογνωμίας, όπως είναι ο Γκριεζμάν παίζει τον ρόλο της ειδικά στα αποδυτήρια αλλά όπως και να έχει η Ατλέτικο κυνηγάει μία υπέρβαση!

