el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Προγνωστικά Roland Garros 2023 – Στοίχημα και Αποδόσεις

Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο σερβίς στο Roland Garros 2023, έχει ξεκινήσει! Η δράση στο γαλλικό Grand Slam αρχίζει στις 28 Μαΐου στο Παρίσι και κορυφώνεται με τους τελικούς στις 10-11/6.

Για το μεγάλο ραντεβού ξεχωρίσαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις.

Πότε ξεκινάει το Roland Garros 2023 – Που το δείχνει

Δείτε εδώ όλες τις αγορές για το Στοίχημα Τένις.


Update 30/05/2023

Το Roland Garros άρχισε με ανάμικτα συναισθήματα για τα ελληνικά χρώματα, καθώς ο Τσιτσιπάς νίκησε με 3-1 σετ τον Βέσελι στον πρώτο γύρο, ενώ η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε με 2-0 σετ από την Μούτσοβα και αποχαιρέτησε πρόωρα το Παρίσι.

Όσον αφορά τα φαβορί, ο Νόβακ Τζόκοβιτς υπέταξε με 3-0 τον Κοβάτσεβιτς, ενώ ο Κάρλος Αλκαράθ με το ίδιο σκορ τον Κόμπολι.

Στις γυναίκες έγιναν δύο μίνι εκπλήξεις, καθώς το Νο10 Πέτρα Κβίτοβα αποκλείστηκε απο την Κοτσιαρέτο (0-2), ενώ η Πλίσκοβα, Νο16 απο την Στέφενς με το ίδιο σκορ.

Στον δεύτερο γύρο ο Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει την Τετάρτη (31/5, 12:00) το No57 του ταμπλό Ρομπέρτο Μπαένα, με τον Έλληνα τενίστα να μπορεί να περάσει σχετικά άνετα στην επόμενη φάση απέναντι στον Ισπανό, με εύρος Games 25-35.

Μπαένα – Τσιτσιπάς: Εύρος Games 25-35 σε απόδοση 1.85 στη Novibet


Μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα σημαίνει περισσότερη δράση στα courts

Οι ιθύνοντες του τουρνουά έχουν προχωρήσει εδώ και τρία χρόνια σε μία κίνηση που κρίθηκε από τους περισσότερους ως επιβεβλημένη: αύξησαν έως και 40% τα χρηματικά έπαθλα των παικτών που βρίσκονται πιο χαμηλά στην κατάταξη, ενώ σημαντικές μειώσεις υπέστησαν τα έπαθλα όσων φτάνουν στους τελικούς γύρους. Βέβαια τα νούμερα ζαλίζουν και πάλι, αφού το ποσό για το νικητή σε κάθε ταμπλό ξεπερνάει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο της ενίσχυσης των παικτών που δεν βρίσκονται ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη, προκειμένου – μεταξύ άλλων – να αποφευχθούν φαινόμενα αθλητών που δυσκολεύονται να παίξουν επειδή δεν έχουν χρήματα να κλείσουν ξενοδοχείο στις πόλεις και στις χώρες που ταξιδεύουν για να δώσουν τις μάχες τους. Κάτι που έχει βοηθήσει εν μέρει να βλέπουμε πιο ανταγωνιστικούς αγώνες και μια διοργάνωση η οποία έχει ανακάμψει πλήρως μετά το σοκ του κορονοϊού.

Οι φίλοι του στοιχήματος θα απολαύσουν ένα ακόμα μεγάλο τουρνουά τένις στη Novibet, με κορυφαίες αποδόσεις στο Live, άπειρα ειδικά στοιχήματα και Streaming από όλα τα ματς σε άνδρες και γυναίκες.


Roland Garros: Νικητής στους άνδρες

Το ανδρικό ταμπλό θα συγκεντρώσει για μια ακόμη χρονιά τα βλέμματα των θεατών. Άλλωστε, με τον υπερ-πρωταθλητή του τουρνουά Ράφα Ναδάλ (14 κατακτήσεις) να απουσιάζει, όλοι ανυπομονούν να δουν ποια θα είναι η διάδοχη κατάσταση.

Τη δική του πρωτιά σε κατάκτηση Grand Slam θα ψάξει ο δικός μας Στέφανος. Ο Έλληνας πρωταθλητής (Νο 5 αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια κατάταξη), δείχνει να περνάει από ένα κρίσιμο σταυροδρόμι αυτή την εποχή. Με πολλούς αναλυτές να κάνουν λόγο για έναν Τσιτσιπά που «έχει αρχίσει να αμφιβάλλει για τον εαυτό του». Οι πρόσφατες εμφανίσεις του στα 1000άρια δεν έπεισαν και το 500άρι της Βαρκελώνης δεν είναι σοβαρό κριτήριο για τη φόρμα του στο χώμα. Αν και εκεί έχασε με κάτω τα χέρια στον τελικό.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το χώμα είναι η αγαπημένη επιφάνεια του Στέφανου.  Κάτι όμως που πρέπει να θυμηθεί και ο ίδιος, αφού έτσι όπως πηγαίνουν τα πράγματα, θα κινδυνεύσει σύντομα να μείνει εκτός πρώτης δεκάδας. Το ανησυχητικό για τον Τσιτσιπά είναι ότι στη φετινή σεζόν έχει γνωρίσει ήττες στους πρώτους γύρους σε μικρά και μεγάλα τουρνουά, από τενίστες που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα δυσκολευόταν να κερδίσει. Και προφανώς αυτό είναι κάτι που του έχει «χαλάσει» το μυαλό, δημιουργώντας αρκετό εκνευρισμό, ο οποίος βγαίνει εμφανώς και στο γήπεδο.

Ευκαιρία το 17.00 του Τσιτσιπά στη Novibet για κατάκτηση

Εν ολίγοις, ο Στέφανος έχει τις δυνατότητες να επαναλάβει την προπέρσινη πορεία του στο Γαλλικό Grand Slam (είχε φτάσει μέχρι τον τελικό/ηττήθηκε 3-2 από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ είχε προηγηθεί με 2-0!), όμως θα πρέπει να παρουσιαστεί απόλυτα συγκεντρωμένος εντός των courts. Όπως δηλαδή στο φετινό Αυστραλιανό Όπεν, που έφτασε μέχρι τον τελικό αλλά βρήκε ξανά μπροστά του τον Νόλε (ήττα με 3-0 για τον Έλληνα πρωταθλητή).

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Τσιτσιπάς ψάχνει την επιστροφή του, και σε πνευματικό επίπεδο δείχνει να έχει επενδύσει πολλά στο τουρνουά που έρχεται. Πάντως, αν είναι μια επιφάνεια στην οποία θα τον περιμέναμε να κερδίσει τον πρώτο του τίτλο Grand Slam, αυτή είναι το χώμα.

tsitsipas-roland garros prognostika novibet

Πάμε, όμως και στον Κάρλος Αλκάραθ, το Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης. Για το παιδί-θαύμα του τένις, τα λόγια μάλλον περιττεύουν. Ο Ισπανός, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες έκλεισε τα 20 του χρόνια, κάνει πράγματα και θαύματα, έχοντας ήδη στη συλλογή του ένα Grand Slam (το US Open του 2022). Παρόλο το πρόσφατο στραβοπάτημα στη Ρώμη και την ήττα-έκπληξη από τον Ούγγρο Μαροσάν (Νο 135 στον κόσμο), που τον άφησε εκτός συνέχειας στο Foro Olimpico, θα είναι για πρώτη φορά το μεγάλο φαβορί – τουλάχιστον για τους μπουκ – για την κατάκτηση ενός τίτλου Grand Slam. Κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον αν αναλογιστούμε και την παρουσία σε αυτό των Τζόκοβιτς και Ναδάλ!

Σταθερός στο 2.45 στη Novibet ο νέος βασιλιάς Αλκάραθ

Βέβαια, κάποιοι θα πουν πως αυτό γίνεται γιατί ο Τζόκοβιτς μοιάζει να πονάει και είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα ως τώρα στη χρονιά. Ή ίσως και γιατί ο Ράφα φαίνεται να οδεύει ολοταχώς προς τη δύση της τεράστιας καριέρας του. Ανεξαρτήτως των παραπάνω, ο «μικρός μάγος» Αλκάραθ φαίνεται ανίκητος στην καλή του μέρα στο χώμα. Σαρώνει με χαρακτηριστική άνεση τους αντιπάλους του και μάλλον δικαίως στην κατάσταση που βρίσκεται θεωρείται ο επικρατέστερος για να φτάσει μέχρι τον τελικό του Roland Garros και την κατάκτηση. Μένει να δούμε αν το ATP της Ρώμης ήταν μια κακή παρένθεση στην ως τώρα πορεία του στη σεζόν ή ένα δείγμα πως χρειάζεται να κατεβάσει ταχύτητα, αφού παίζει στα “κόκκινα” εδώ και 2-3 μήνες.

Η Novibet δεν ξεγράφει τον Τζόκοβιτς στο 3.10

Όσο για το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, τον – χωρίς αμφιβολία – κορυφαίο τενίστα του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς, το Ρολάν Γκαρός είναι μία ακόμη ευκαιρία να αποδείξει στο court ότι είναι το «αφεντικό». Ο Νόλε, πάντως, έκανε ελλιπή προετοιμασία λόγω κάποιων ενοχλήσεων στον αγκώνα αλλά δε φαίνεται να είναι κάτι ανησυχητικό. Και οι παρουσίες του στα τελευταία τουρνουά δεν ήταν αρκετά πειστικές. Μένει να δούμε αν οι τραυματισμοί του είναι τόσο σοβαροί, που δικαιολογούν το να μη βρίσκεται κορυφαίος στη λίστα με τα φαβορί για κατάκτηση του τίτλου.

Βέβαια, στο μυαλό του 35χρονου Σέρβου βρίσκεται (και) ο «πόλεμος» των τίτλων Grand Slam. Τζόκοβιτς και Ναδάλ μετρούν από 22, με το Νόλε ωστόσο να είναι πιο σταθερός και αποτελεσματικός το τελευταίο εξάμηνο από τον Ισπανό θρύλο. Οι περισσότεροι φίλοι του τένις είναι πεπεισμένοι πως ο Σέρβος θα πάρει αργά ή γρήγορα το προβάδισμα σε αυτή την κούρσα και μετά δεν θα το χάσει ποτέ. Και ποιος τρόπος είναι πιο εμφατικός για να το πράξει από την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός; Του τουρνουά που φέρει για χρόνια τη σφραγίδα του Ισπανού ανταγωνιστή του; Αυτό κι αν είναι κίνητρο!

Από ‘κει και πέρα, στην κατηγορία dark horses μπορούμε να βρούμε το 20χρονο αστέρι από τη Δανία, Χόλγκερ Ρούνε (Νο 7), τον 21χρονο «αγριεμένο» Ιταλό, Γιανίκ Σίνερ (Νο 8, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετικό αγωνιστικό φεγγάρι), ενώ εκτιμούμε πως «προκαλεί» η απόδοση (25,00) του 25χρονου Ρώσου Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο 6). Ο οποίος τη δεδομένη χρονική περίοδο δείχνει να μην υστερεί σε πολλά σε σχέση με τον ανταγωνισμό στο υψηλότερο επίπεδο! Ειδικά μετά την κατάκτηση του πρώτου του Masters στο χώμα.

Καλώς ή κακώς πάντως, ο Αλκάραθ στο 2.45 της Novibet φαίνεται πως είναι η ασφαλέστερη επιλογή στην παρούσα φάση. Η κατάστασή του στη σεζόν που διανύουμε είναι τρομερή, έστω και με τον πρόωρο αποκλεισμό στη Ρώμη να είναι ακόμα φρέσκος. Άλλωστε, δεν μπορούμε να μη σκεφτούμε και το σενάριο ο Αλκάραθ να μη τα έδωσε όλα στην Ιταλία για να έχει περισσότερο χρόνο ξεκούρασης πριν το Γαλλικό Όπεν. Για εμας, το μεγάλο ερωτηματικό είναι αν έχει «χαλκευθεί» αρκετά για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αγώνων στα 5 σετ.


Roland Garros: Νικήτρια στις γυναίκες

Τι χρονιά και αυτή στο WTA. Οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη και η μετά- Williams εποχή αρνείται να βγάλει μια καινούργια κυρίαρχη αθλήτρια όπως η Σερένα των 23 τίτλων.

Η Σβίατεκ οδηγεί την κούρσα στη Novibet με 1.67

Στα πρόσωπα των Σαμπαλένκα και Ριμπάκινα η Πολωνή νούμερο 1 του κόσμου φαίνεται πως έχει βρει τον ανταγωνισμό που θα αμφισβητήσει την ανωτερότητά της τα τελευταία χρόνια. Η Σβίατεκ φαίνεται πως έχει πλέον λόγο να ανησυχεί σε κάθε διοργάνωση, καθώς οι δύο προαναφερθείσες έχουν μπει σφήνα στα τελευταία τουρνουά. Φυσικά και είναι το φαβορί για τους μπουκ και τον κόσμο αλλά στο γυναικείο τένις οι ισορροπίες είναι αρκετά ρευστές.


Διαβάστε ακόμα…

roland garros novibet

Πότε ξεκινάει το Roland Garros 2023 – Που το δείχνει

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ