el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Προγνωστικά Roland Garros – Στοίχημα

Το Roland Garros, το μοναδικό Grand Slam που διεξάγεται στο χώμα ξεκινάει στις 22 Μαΐου με το κυρίως ταμπλό και ολοκληρώνεται στις 5 Ιουνίου με τον τελικό των ανδρών. Λόγω της επιφάνειας αποτελεί ένα από τα πιο απαιτητικά τουρνουά σε επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Η διοργάνωση πήρε το όνομά της από τον Ρολάν Γκαρός, Γάλλο αεροπόρο που έδρασε κατά τον Μεγάλο Πόλεμο. Έδωσε το όνομά του στο κεντρικό γήπεδο των εγκαταστάσεων το 1928 και από τότε το Γαλλικό Διεθνές Πρωτάθλημα Τένις (French Open) είναι γνωστό με το όνομά του.

roland-garros2-novibet

Με εκατοντάδες αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα και ενισχυμένες αποδόσεις, η μεγάλη διοργάνωση γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική!

Όλα τα ματς παίζουν εδώ σε Live Streaming και κορυφαία στοιχήματα στο live!

Τώρα αρχίζει το ματς στo Ρολάν Γκαρός!

 


Roland Garros: Στατιστικά & Προϊστορία

Την περσινή χρονιά επέστρεψε στην κορυφή ύστερα από πέντε χρόνια ο Νόβακ Τζόκοβιτς! Σε έναν συναρπαστικό τελικό απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά, ο Σέρβος έκανε τρομερή ανατροπή και έβαλε τέλος στο σερί του Ράφα Ναδάλ με τέσσερις κατακτήσεις.

Ο Ισπανός δεν λέγεται τυχαία ο «βασιλιάς του χώματος» καθώς από το 2005 έχει πανηγυρίσει τον τίτλο 13φορές, ενώ την τελευταία δεκαετία έχει κατακτήσει επτά φορές τον τίτλο.

Στις γυναίκες τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Από το 2007, όταν έσπασε η «παντοκρατορία» της Ζιστίν Ενέν, που μετρούσε τρεις σερί κατακτήσεις, καμία άλλη τενίστρια δεν κατάφερε να πάρει τον τίτλο back to back. H διοργάνωση κυλάει συνήθως με απρόβλεπτο τρόπο, που επιβεβαιώνεται στον τελικό.

  • Μόλις 3/10 στους δέκα τελικούς έχει νικήσει η τενίστρια που βρίσκεται στο Νο.1 της κατάταξης.
  • Μόλις 5/10 τελικοί πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα σε παίκτριες που βρίσκονται στο Τop 10.

roland-garros9-novibet

  • Η διαφορά είναι τεράστια σε σχέση με τους τελικούς των ανδρών, όπου οι 8/10 έχουν διεξαχθεί ανάμεσα σε παίκτες που βρίσκονται στο Top 5!
  • Στους τελευταίους 20 νικητές ο τίτλος κατέληξε 5 φορές στο Νο.1, 12 στα Νο.2-4, 1 στα Νο.5-8, ενώ υπάρχουν και δύο ακραίες για τα δεδομένα της διοργάνωσης εκπλήξεις με παίκτη που ήταν εκτός 20άδας.
  • Περσινή νικήτρια ήταν η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα. Έγινε πρώτη παίκτρια από την Τσεχία που κατακτά τη διοργάνωση ύστερα από το 1981, ενώ ίσως το πιο δύσκολο παιχνίδι της στο τουρνουά ήταν ο ημιτελικός κόντρα στη Μαρία Σάκκαρη.

roland-garros3-novibet

Νικητές Roland Garros

Τα χρηματικά έπαθλα των νικητών της διοργάνωσης έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια. Συνολικά φέτος θα δοθούν 43.60 εκατ. ευρώ, που είναι περισσότερα κατά 6.8% σε σχέση με την προηγούμενη διετία.

Η αύξηση είναι εντυπωσιακή σε σχέση με το 2019, όπου αγγίζει το 35% στη φάση  του πρώτου γύρου, ενώ αντίστοιχα σε σχέση με πέρσι σημείωσε αύξηση κατά 3%.

Οι νικητές, άνδρες και γυναίκες, θα εισπράξουν από 2.2 εκατ. ευρώ, σε αντίθεση με πέρσι όπου Τζόκοβιτς και Κρεϊτσίκοβα εισέπραξαν από 1.7 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά:
Πρωταθλητής: 2.2 εκατ. ευρώ
Φιναλίστ: 1.1 εκατ. ευρώ
Ημιτελικά: 600.000 ευρώ
Προημιτελικά: 380.000 ευρώ
4ος γύρος: 220.000 ευρώ
3ος γύρος: 125.800 ευρώ
2ος γύρος: 86.000 ευρώ
1ος γύρος: 62.000 ευρώ


Roland Garros Άνδρες Νικητής

Ως φαβορί μπαίνει στο Roland Garros ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας θα είναι διψασμένος για διάκριση μετά τα όσα συνέβησαν στο Αυστραλιανό Όπεν όπου δεν κατάφερε να αγωνιστεί. Είναι, άλλωστε, κάτοχος του τροπαίου στο Παρίσι και έχει το know-how.

Ως Νο.1 στον κόσμο, θεωρητικά, θα έχει πιο… βατό αντίπαλο στα προημιτελικά σε σχέση με τους άλλους συνδιεκδικητές του επάθλου. Προέρχεται από τον τίτλο στη Ρώμη -επικρατώντας στον τελικό του Στέφανου Τσιτσιπά, όπου έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Ο Κάρλος Αλκαράθ μοιάζει να είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Νόλε, δεδομένου πως ο Ράφα Ναδάλ αντιμετωπίζει ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού κι ενώ παράλληλα έχει δείξει πως τους υπόλοιπους αντιπάλους του «τους έχει».

ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ROLAND GARROS O ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 2,60 ΣΤΗ ΝOVIBET

roland-garros4-novibet

Roland Garros Γυναίκες Νικήτρια

Αν και ως τώρα δεν έχει καταφέρει να κάνει το… μπαμ σε κάποιο Grand Slam, ίσως φέτος στο Roland Garros ήρθε η ώρα της! Η Ονς Τζαμπέρ συγκαταλέγεται στις κορυφαίες τενίστριες και αυτή την περίοδο φαίνεται να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα! Προέρχεται από δύο σερί τελικούς σε χωμάτινες επιφάνειες σε Μαδρίτη και Ρώμη, κατακτώντας μάλιστα το τρόπαιο στην ισπανική πρωτεύουσα!

Η 27χρονη από την Τυνησία είναι από τις λίγες αθλήτριες που μένουν… ακλόνητες ψυχολογικά ό,τι κι αν συμβεί μέσα στον αγώνα. Αυτό αποτυπώνει και το πνεύμα νικητή που την χαρακτηρίζει. Πάντα ισορροπημένη στα χτυπήματά της, πάντα με αστείρευτες δυνάμεις. Αν και κάποιες φορές το στυλ παιχνιδιού της ίσως να μην είναι το πλέον… εμπορικό, εντούτοις είναι άκρως αποτελεσματικό!

ΣΤΟ 15,50 ΣΤΗ ΝΟVIBET Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΖΑΜΠΕΡ

roland-garros10-novibet

Roland Garros Ειδικά στοιχήματα

Ένας λόγος που η Αρίνα Σαμπαλένκα δεν έχει καταφέρει αυτά που θα μπορούσε βάσει προσόντων ως τώρα είναι η αστάθεια στο σέρβις της. Υποπίπτει πολύ συχνά σε διπλό λάθος και δικαιολογημένα θεωρείται η…χειρότερη στο Tour σε αυτόν τον τομέα. Στα 8 από τα τελευταία 10 παιχνίδια της μετράει από 6 και πάνω διπλά λάθη ανά αγώνα! Μέσος όσος συνολικά άνω του 5.5!

Παρά την κρισιμότητα του Roland Garros, η… συνήθειά της δύσκολα θα αλλάξει και τώρα. Ακόμη και σε παιχνίδια που τελειώνουν με λίγα games, η Λευκορωσίδα βρίσκει τον τρόπο να πληγώνει τον ίδιο της τον εαυτό, χαρίζοντας εύκολους πόντους στις αντιπάλους της.

ΣΤΟ 1,75 ΤΟ OVER 5,5 M/O ΔΙΠΛΩΝ ΛΑΘΩΝ ΤΗΣ ΣΑΜΠΑΛΕΝΚΑ ΣΤΗ NOVIBET

roland-garros8-novibet

Τσιτσιπάς Roland Garros

Από τα ειδικά στοιχήματα του Στέφανου Τσιτσιπά έχει ενδιαφέρον το Head 2 Head με τον Αλεξάντερ Σβέρεφ. Σε γενικές γραμμές πρόκειται για ένα ισορροπημένο ζευγάρι. Άλλωστε, μιλάμε για το Nο.3 και το Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κυνηγά τον πρώτο του Grand Slam τίτλο και δεν πρόκειται να αφήσει την μεγάλη ευκαιρία στο χώμα να πάει χαμένη. Είναι η αγαπημένη του επιφάνεια και θα προσπαθήσει να φτάσει, όπως και πέρσι, στον τελικό.

Από την άλλη, ποιος μπορεί να προβλέψει την ψυχολογική κατάσταση του Γερμανού; Δεν είναι λίγες οι φορές που κάνει κακό στον ίδιο του τον εαυτό, με αποτέλεσμα παιχνίδια που δείχνουν δικά του, να του «γλιστράνε» μέσα απ’ τα χέρια!

Το κοινό στο Παρίσι δεν πρόκειται να στηρίξει τον Σβέρεφ. Ο Τσιτσιπάς θα είχε ξεκάθαρα μεγαλύτερο boost και ίσως και αυτό παίξει τον (ψυχολογικό) ρόλο του κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΟ 1,60 ΣΤΗ ΝOVIBET ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΤΣΙΠΑ ΣΤΟ H2H ΜΕ ΤΟΝ ΖΒΕΡΕΦ

roland-garros7-novibet

Σάκκαρη  Roland Garros

Δεν είναι σε καλή κατάσταση η Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα. Από την αρχή της σεζόν, η Ισπανίδα έχει συμμετάσχει σε 7 διαφορετικά τουρνουά και μόνο σε ένα έχει καταφέρει να παίξει πάνω από 2 γύρους… Θα ταξιδέψει στη Γαλλία απευθείας από το Ραμπάτ όπου αγωνίζεται αυτή την εβδομάδα και αν φτάσει ψηλά εκεί, θα είναι καταπονημένη στο Παρίσι. Πρόκειται, άλλωστε, για μία αθλήτρια που δεν φημίζεται, ιδιαίτερα, για τη φυσική της κατάσταση.

Από τη μεριά της, η Μαρία Σάκκαρη μπορεί να έκανε μια… κοιλιά στην απόδοσή της, όμως στη Ρώμη έδειξε ανεβασμένη. Πηγαίνει λοιπόν σε καλή αγωνιστική κατάσταση στο Roland Garros και θέλει να επιστρέψει στα περσινά της στάνταρ, όπου την οδήγησαν μέχρι τον ημιτελικό, στον οποίο έχασε στις λεπτομέρειες τη μεγάλη ευκαιρία του τελικού.

Αν συνυπολογίσουμε πως η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια είναι στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, της δίνει θεωρητικά αβαντάζ έναντι του Νο.10 στον κόσμο καθώς θα αντιμετωπίσει πιο δύσκολες αντιπάλους με.. καθυστέρηση.

ΣΤΗ ΝOVIBET ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΟ 2,15 ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΣΑΚΚΑΡΗ ΤΟ H2H ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΓΚΟΥΡΟΥΘΑ

roland-garros6-novibet

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ