el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προγνωστικά Wimbledon – Στοίχημα

Το μακροβιότερο τουρνουά τένις στον κόσμο είναι έτοιμο για το πρώτο σερβίς! Το Wimbledon επιστρέφει με τις μάχες στο κυρίως ταμπλό να ξεκινούν στις 27 Ιουνίου και να ολοκληρώνονται στις 10 Ιουλίου με τον μεγάλο τελικό των ανδρών.

Από το 1877 όταν ξεκίνησε να γράφεται η ιστορία στο Λονδίνο αποτελεί ένα από τα διασημότερα αθλητικά γεγονότα παγκοσμίως και ένα από τα πιο αγαπημένα στο πάντα ιδιαίτερο και απαιτητικό βρετανικό κοινό.

Το αυστηρό dress code ακόμη και στους αθλητές, οι φράουλες με κρέμα και το κοκτέιλ Pimms αποτελούν στοιχεία τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη μεγάλη διοργάνωση, που τελεί υπό τη σκέπη της βασιλικής οικογένειας, ασχέτως με το αν η βασίλισσα Ελισάβετ έχει παρακολουθήσει μόλις τέσσερις φορές αγώνες (1957, 1962, 1997, 2010).

Wimbledon2 novibet

Επίσης, για ακόμη μία χρονιά στο τουρνουά θα επιτραπεί να φαίνεται κατά βάση μόνο το λογότυπο του επίσημου χρονομέτρη (Rolex), καθώς το «All England Lawn Tennis Club» εξακολουθεί να μην δέχεται την προβολή άλλων χορηγών σε περίοπτες θέσεις στα γήπεδα προκειμένου να «προστατεύσει» τον χαρακτήρα της διοργάνωσης.

Υπενθυμίζεται πως το Wimbledon είναι το μοναδικό Grand Slam που διεξάγεται σε επιφάνεια με γρασίδι και φυσικά και εκεί υπάρχουν… βρετανικά πρωτόκολλα! Κουρεύεται αυστηρά στα 8 χιλιοστά και πάντοτε προτιμάται η ποικιλία σίκαλης, καθώς ξεχωρίζει για την ανθεκτικότητά της στο κλίμα του Νησιού αλλά και στο συνεχές κούρεμα. Αγωνιστικά η συγκεκριμένη επιφάνεια ευνοεί τους παίκτες με δυνατό σερβίς, κυρίως λόγω της χαμηλής αναπήδησης που παίρνει το μπαλάκι.

Με εκατοντάδες αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα και ενισχυμένες αποδόσεις, η μεγάλη διοργάνωση γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική!

Όλα τα ματς παίζουν εδώ σε Live Streaming και κορυφαία στοιχήματα στο live!

Τώρα αρχίζει το ματς στo Wimbledon!

Wimbledon3 novibet


Wimbledon: Στατιστικά & Προϊστορία

  • Περσινός νικητής της διοργάνωσης ήταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος επικράτησε στον τελικό κόντρα στoν Ματέο Μπερετίνι. Έτσι, ο Σέρβος τενίστας κατέκτησε τη διοργάνωση για πέμπτη φορά στην καριέρα του και για τρίτη συνεχόμενη.
  • Master στο Γουίμπλεντον παραμένει ο Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος έχει φτάσει οκτώ φορές στην κορυφή. Μάλιστα, μαζί με τον «θρύλο», Μπιόρν Μπόργκ, έχουν και το μεγαλύτερο σερί κατακτήσεων (5) στην εποχή των Open.
  • Στις γυναίκες η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα έχει κατακτήσει το Wimbledon 9 φορές στην καριέρα της.
  • Η Σερένα Γουίλιαμς έχει επτά κατακτήσεις και φέτος θα πάρει μέρος στη διοργάνωση με wildcard.
  • Στο Wimbledon του 2011 έχει καταγραφεί ο μεγαλύτερος αγώνας στην ιστορία του τένις, ανάμεσα στους Τζόν Ίσνερ και Νικολά Μαούτ, με διάρκεια 11 ώρες και 5 λεπτά!

wimbledon4 novibet

Νικητές Wimbledon

Το All England Lawn Tennis Club έβαλε μπλόκο σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές στη φετινή διοργάνωση λόγω της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία κι αυτό οδήγησε τις ATP & WTA να αποφασίσουν πως το φετινό Wimbledon θα διεξαχθεί χωρίς πόντους για την παγκόσμια κατάταξη. Πολλοί πίστευαν πως αυτή η εξέλιξη θα επηρέαζε αρνητικά το τουρνουά σε ότι έχει να κάνει με τα έπαθλα που θα γνωστοποιούσε, ωστόσο, οι ανακοινώσεις τους διέψευσαν.

Όπως ανακοινώθηκε λοιπόν τα ποσά που θα μοιραστούν φέτος οι αθλητές θα αγγίξουν τα 47.2 εκατ. ευρώ, αριθμός που είναι αυξημένος κατά  15.2% σε σχέση με πέρσι, αλλά και 6.2% σε σύγκριση με το 2019.

Οι δύο φετινοί μεγάλοι νικητές λοιπόν θα βάλουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το ποσό των 2.341.000 ευρώ, ενώ πέρσι o Νόβακ Τζόκοβιτς και η Άσλεϊ Μπάρτι εισέπραξαν 1.98εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά:
Πρωταθλητής: 2.34 εκατ. ευρώ
Φιναλίστ: 1.2 εκατ. ευρώ
Ημιτελικά: 626.321 ευρώ
Προημιτελικά: 362.915 ευρώ
4ος γύρος: 222.431 ευρώ
3ος γύρος: 140.483 ευρώ
2ος γύρος: 91,314 ευρώ
1ος γύρος: 58.534 ευρώ

wimbledon13 novibet

Wimbledon Άνδρες Νικητής

Με φόρα πάει στο Λονδίνο ο Ματέο Μπερετίνι κάτι που αποδεικνύεται από τους δύο διαδοχικούς τίτλους που έχει πανηγυρίσει σε χορτάρι (σε Στουτγάρδη και Λονδίνο). Δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση και θα παλέψει στα ίσα για το major τρόπαιο στην αγγλική πρωτεύουσα σε μία επιφάνεια που δείχνει πως του αρέσει πολύ!

wimbledon5 novibet

Θα προσπαθήσει να πάρει το αίμα του πίσω για την περσινή απώλεια στον μεγάλο τελικό του βρετανικού Grand Slam. Κι όλα αυτά κόντρα σε πολλούς συναθλητές του που μοιάζουν μόνιμα «εκτός» στη συγκεκριμένη επιφάνεια. Σε αυτές τις αποδόσεις και με βάσει όλα τα παραπάνω, το Νο 8 του ταμπλό αξίζει σίγουρα ποντάρισμα για να τριτώσει το καλό.

ΝΙΚΗΤΗΣ ΜΑΤΕΟ ΜΠΕΡΕΤΙΝΙ ΣΤΟ 7.25 ΣΤΗ NOVIBET

Wimbledon Γυναίκες Νικήτρια

Ήρθε η ώρα της «αποκαθήλωσης» της Ίγκα Σφιόντεκ; Ίσως ήρθε, στο πάντα «διαφορετικό» και δύσκολο για προβλέψεις γρασίδι! Η κατάκτηση του Wimbledon από την Ονς Τζαμπέρ πληρώνει στο 12.00 και σίγουρα.. τραβάει στο μάτι. Μπορεί στο πρόσφατο Ρολάν Γκαρός να τα έκανε μαντάρα, ωστόσο το Νo 3 του κόσμου από την Τυνησία μπορεί να λάμψει στο Λονδίνο.

Wimbledon15 novibet

Προέρχεται από τίτλο στο… χορτάρινο Βερολίνο, όπου όχι μόνο πήρε ψυχολογία, αλλά βρήκε και τα πατήματά της στη νέα επιφάνεια. Και μάλιστα το έκανε εμφατικά χάνοντας μόλις ένα σετ καθ’ όλη την πορεία της και ρίχνοντας στο καναβάτσο σημαντικές τενίστριες όπως η Μπέντσιτς, η Γκοφ και η Σάσνοβιτς.

Το… 12άρι της Τζαμπέρ εμπεριέχει αναμενόμενα το ρίσκο τέτοιων αποδόσεων όμως για μία τόσο υψηλού επιπέδου αθλήτρια έχει βάση. Πόσω δε μάλλον αν αναλογιστεί κανείς πως η Σφιόντεκ θα παίξει στο τουρνουά χωρίς καν επίσημο αγώνα σε γρασίδι…

ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΟΝΣ ΤΖΑΜΠΕΡ ΣΤΟ 12.00 ΣΤΗ NOVIBET

Wimbledon Ειδικά Στοιχήματα

Ο «γιγαντόσωμος», Χιούμπερ Χούρκατς, έρχεται με… φόρα στο Wimbledon. Κατέκτησε στο Χάλε της Γερμανίας (επίσης γρασίδι) τον τίτλο και μάλιστα επικρατώντας, μεταξύ άλλων, των Ντανιίλ Μεντβέντεφ, Φέλιξ Αλιασίμ και Νικ Κύργιου. Έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση ενώ εκμεταλλεύτηκε το πρώτο του σέρβις βγάζοντας πολλούς άσους και μάλιστα σε παιχνίδια best of three και όχι best of five όπως θα είναι στο Λονδίνο. Αυτό σημαίνει περισσότερα σετ, περισσότερα γκέιμς, περισσότερα σέρβις.

Ο ψηλός, που θα μπει στο τουρνουά ως Νο 7 του ταμπλό, θα έχει την ευκαιρία, ειδικά στους πρώτους γύρους, να κάνει το… παιχνίδι του και απελευθερωμένος να πάρει εύκολους πόντους από τη γραμμή του σέρβις.

ΧΙΟΥΜΠΕΡΤ ΧΟΥΡΚΑΤΣ ΜΟ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΑΣΩΝ ΑΝΑ ΑΓΩΝΑ OVER 14.5 ΣΤΟ 1.87 ΣΤΗ NOVIBET

Ένα από τα μεγάλα προσόντα της υψηλόσωμης, Καρολίνα Πλίσκοβα, ήταν ανέκαθεν το δυνατό σέρβις της. Κι αυτό ενισχύεται όταν αγωνίζεται στο γρασίδι λόγω συνθηκών επιφάνειας. Στην καλή της μέρα μπορεί να «σκοτώσει» οποιαδήποτε αντίπαλό της. Ίσως είναι η κορυφαία σε αυτόν τον τομέα!

Θα μπει στο τουρνουά ως Νο 6 του ταμπλό που της δίνει την ευκαιρία να φτάσει μακριά. Και όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια δώσει, τόσοι περισσότεροι πιθανοί άσοι… Προφανώς δεν είναι όλα ρόδινα. Η τενίστρια από την Τσεχία δεν είναι η… Πλίσκοβα του 2017-2018. Το γεγονός πως αποκλείστηκε πρόωρα στο Ίστμπουρν δεν είναι απαραίτητα… αρνητικός οιωνός, αφού θα έχει περισσότερες μέρες ξεκούρασης ενόψει του τουρνουά.

ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΠΛΙΣΚΟΒΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΣΟΙ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΟ 6.50 ΣΤΗ NOVIBET

Τσιτσιπάς Wimbledon

O Στέφανος Τσιτσιπάς επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Την περσινή χρονιά ο αποκλεισμός σοκ στον πρώτο γύρο από τον Φράνσις Τιαφό αποτέλεσε την αρχή μιας περιόδου που συνδυάστηκε με… κοιλιά στην απόδοσή του, την οποία προσπαθεί να αφήσει πίσω του.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα πάρει μέρος για 5η φορά στην καριέρα του στο τουρνουά. Στις προηγούμενες έχει αποκλειστεί τρεις φορές από τον πρώτο γύρο και η συμμετοχή του στον 4ο γύρο το 2018 αποτελεί την καλύτερη πορεία του στο τουρνουά.

wimbledon8 novibet

Η αλήθεια είναι πως το γρασίδι δεν αποτελεί την αγαπημένη επιφάνεια του Στέφανου Τσιτσιπά. Για την ακρίβεια, είναι η χειρότερή του. Φέτος, όμως, είναι αποφασισμένος να ανατρέψει τα προγνωστικά.

Το να φτάσει στον τέταρτο γύρο, σημαίνει πως χρειάζεται να περάσει… απλώς τρεις «πίστες». Στα… χαρτιά απέναντι σε αρκετά κατώτερους αντιπάλους. Ο «Στεφ» θα μπει στο τουρνουά ως Νο 5 του ταμπλό, που σημαίνει πως ίσως και όλα τα πρώτα παιχνίδια του να είναι με παίκτες από το Νο 32 και πάνω!

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΝ 4Ο ΓΥΡΟ ΣΤΟ 1.60 ΣΤΗ NOVIBET

Σάκκαρη Wimbledon

Ούτε η Μαρία Σάκκαρη έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να επιβεβαιώσει την αξία της στο Wimbledon. Την περσινή χρονιά έπεσε θύμα έκπληξης βγαίνοντας νοκ-άουτ από την Σέλμπι Ρότζερς στον δεύτερο γύρο. Θα λάβει μέρος για 6η φορά στην καριέρα της, με τις δύο συμμετοχές της στον 3ο γύρο να αποτελούν το υψηλότερο σημείο της διαδρομής της.

Η μεγάλη βελτίωση της Μαρίας στο σέρβις είναι ένας από τους λόγους που πλέον συγκαταλέγεται στην ελίτ του γυναικείου τένις. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια.. δεν χαρίζεται από τη γραμμή και επιδιώκει τους «εύκολους» πόντους, που της δίνουν και έξτρα ψυχολογία. Το γρασίδι μας ωθεί να στηρίξουμε την «Sakkattack» σε αυτό τον τομέα.

wimbledon11 novibet

Στα 8 ματς που έχει δώσει ως τώρα σε γρασίδι φέτος μετρά συνολικά 46 άσους με τον μέσο όρο στο 5.75. Αρκετά πιο πάνω από το line που βρίσκουμε ενόψει του λονδρέζικου Grand Slam. Στα 3 από αυτά τα 8 παιχνίδια έμεινε στους 3 άσους, οριακά δηλαδή κάτω από το line, στα υπόλοιπα το κοντέρ… ξέφυγε.

ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ ΜΟ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΑΣΩΝ ΑΝΑ ΑΓΩΝΑ OVER 3.5 ΣΤΟ 1.60 ΣΤΗ NOVIBET

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ