el
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Super League 2023/2024: Προγνωστικά, Μακροχρόνια, Αποδόσεις

Το φετινό πρωτάθλημα της Super League ήταν  – με διαφορά – το πιο συναρπαστικό και το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών. Η απίστευτη μάχη ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να σηκώνει την κούπα στη Νέα Φιλαδέλφεια και η τετράδα συμπληρώθηκε με τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Το παρελθόν «έγραψε» και δεν αλλάζει. Τώρα, οι κορυφαίες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου βρίσκονται σε φάση σχεδιασμού ενόψει της επόμενης σεζόν και το Noviblog ετοίμασε έναν μικρό οδηγό με τα προγνωστικά, βασισμένα στα ειδικά στοιχήματα της Novibet.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αν μπορούσε κάποιος να συνοψίσει τη φετινή σεζόν του Ολυμπιακού σε μία φράση, τότε το «Να φύγει και να μη ξανάρθει» θα ήταν το μεγάλο φαβορί. Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν το πρωτάθλημα στην 3η θέση και η αλήθεια είναι ότι δεν άξιζαν κάτι καλύτερο από αυτό, γιατί τα έκαναν, χωρίς υπερβολή, όλα στραβά. Οι σπουδαίες μεταγραφές των Μαρσέλο και Χάμες κατέληξαν στο… πουθενά, οι αλλαγές προπονητών έγιναν καθημερινότητα και στο τέλος ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων και σίγουρα σε χαμηλότερο level από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.

super league prognostika novibet

Είναι ξεκάθαρο πως οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να ανασυνταχτούν το καλοκαίρι και πως η διοίκηση θα προχωρήσει σε μερικό rebuilding σε όλα τα επίπεδα. Ο Αντόνιο Κορδόν ανέλαβε ήδη τη θέση του τεχνικού διευθυντή και οι μηχανές έχουν… ανάψει για την εύρεση του ανθρώπου που θα κάτσει στην άκρη του πάγκου. Επίσης, θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξουν ποιοτικές προσθήκες, αλλά και αποχωρήσεις παικτών που έδειξαν ότι δε μπορούν να σταθούν στο επίπεδο του πρωταθλητισμού.

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι διψασμένο για να επανέλθει στα συνηθισμένα του στάνταρ αλλάζει το σκηνικό στα προγνωστικά για τον πρωταθλητή της σεζόν 2023/2024 στη Super League. Οι Πειραιώτες καταλαμβάνουν την 1η θέση στα ειδικά μακροχρόνια της Novibet με απόδοση 2.75.

super league prognostika novibet

ΑΕΚ

Είναι ξεκάθαρο ότι η ΑΕΚ θα ξεκινήσει την επόμενη σεζόν με… φόρα και με διάθεση για το back to back. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα βίωσε μία ιστορική χρονιά, που συνδυάστηκε με το νέο γήπεδο και με την κούπα του πρωταθλητή της Super League. Οι «κιτρινόμαυροι» βιώσαν το απόλυτο όνειρο με μία πραγματικά εξαιρετική ομάδα, που παρουσίασε – κατά γενική ομολογία – την καλύτερη ποδοσφαιρική εικόνα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Η βαθμολογία της Super League 2022/2023

Βέβαια, ο «Δικέφαλος» δεν θα μείνει εδώ: Η ΑΕΚ σίγουρα θα προσπαθήσει να φτάσει ξανά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και τα βασικά ερωτήματα αφορούν το κομμάτι της ενίσχυσης και, φυσικά, την ευρωπαϊκή της παρουσία. Θυμίζουμε ότι η «Ένωση» έχει «κλειδώσει» μία θέση στους ομίλους του Europa Conference League, ακόμα και αν πάνε όλα στραβά στα προκριματικά του Champions League και του Europa League. Έτσι, πρέπει να δούμε αν η ΑΕΚ θα μπορέσει να τα… κουμαντάρει όλα και αυτό ίσως της αφαιρέσει ένα κομμάτι από τη δυναμική της, αφού τα παιχνίδια θα είναι πιο πολλά και σίγουρα πιο δύσκολα.

Όπως και να έχει πάντως, η πρωταθλήτρια Ελλάδας διαθέτει το «παζλ» που απαιτείται για να κυριαρχήσει ξανά εντός συνόρων: «Γεμάτο» ρόστερ, καλός προπονητής, ισχυρή διοίκηση, γήπεδο – καμίνι. Στο 2.50 προσφέρει αυτήν την στιγμή η Novibet το ενδεχόμενο να δούμε ξανά την ΑΕΚ στην κορυφή της Super League και τη σεζόν που μας έρχεται.

super league prognostika novibet

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Η χρονιά τελείωσε με ένα μεγάλο «αχ» για τον Παναθηναϊκό και τους φιλάθλους του. Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν μία εξαιρετική σεζόν και για αρκετούς μήνες είχαν το προβάδισμα, όμως στο τέλος έμειναν από… καύσιμα και έχασαν τον τίτλο μέσα από τα χέρια τους. Βέβαια, άπαντες είδαν ότι ο Παναθηναϊκός επέστρεψε για τα καλά στην ελίτ, στη φυσική του θέση και ο στόχος είναι μόνο η επιστροφή στον θρόνο της Super League.

Για να συμβεί αυτό, το «τριφύλλι» έχει ανάγκη από ποιοτική και ποσοτική ενίσχυση. Στα ματς των πλέι-οφ φάνηκε η έλλειψη λύσεων και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς – ο οποίος απολαμβάνει την εμπιστοσύνη όλου του οργανισμού – σίγουρα θα χρειαστεί έναν πιο «γεμάτο» πάγκο και παίκτες με κλάση, που θα μπορούσαν να παίξουν στη  βασική ενδεκάδα ανά πάσα στιγμή.  Φυσικά, μένει να φανεί αν θα υπάρξουν και αποχωρήσεις παικτών, καθώς ήδη ακούγεται ότι ίσως καταγραφούν πωλήσεις αθλητών με πολλές συμμετοχές την τελευταία διετία.

Για την ώρα, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ήδη τον σχεδιασμό από την θέση του τρίτου φαβορί για την κατάκτηση της κούπας στη Super League, στο 5.00 της ειδικής κατηγορίας στα μακροχρόνια της Novibet για το ελληνικό πρωτάθλημα.

super league prognostika novibet

ΠΑΟΚ

Περιμένοντας τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, ο ΠΑΟΚ αντιλαμβάνεται ως οργανισμός ότι πρέπει να ανεβάσει στροφές για να επανέλθει στα στάνταρ των προηγούμενων ετών. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πάλεψε στη σεζόν και κάποια στιγμή «έτρεξε» ένα μεγάλο σερί παιχνιδιών χωρίς ήττα, δείχνοντας ικανός να κάνει την έκπληξη. Κάπου εκεί όμως… χάθηκε και πλήρωσε την έλλειψη λύσεων από τον πάγκο, καθώς και το γεγονός ότι ποιοτικά υστερούσε σε σχέση με τις τρεις ομάδες που τερμάτισαν ψηλότερα στη βαθμολογία.

Η βαθμολογία της Super League 2022/2023

Επίσης, διπλά στον ΠΑΟΚ υπάρχουν και κάποια ερωτηματικά: Χωρίς να έχει τεθεί για την ώρα ζήτημα Λουτσέσκου, στο τραπέζι βρίσκεται – έστω και σε μικρές «δόσεις» –  το ενδεχόμενο «διαζυγίου» ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενώ κανένας δε γνωρίζει αν θα βελτιωθεί το ύψος του μπάτζετ και αν θα δρομολογηθούν μεταγραφές από το υψηλότερο ράφι.

Ένας ΠΑΟΚ με τον Λουτσέσκου στον πάγκο και με καλύτερο ρόστερ από το περσινό θα είναι σίγουρα διεκδικητής του πρωταθλήματος και δεδομένα θα μπει πιο δυνατά στη μεγάλη μάχη. Στα μακροχρόνια στοιχήματα της Novibet, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει στο πλευρό της απόδοση 5.50 για την κούπα.


ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ βρίσκονται – κατά σειρά – σε θέση οδηγού στα μακροχρόνια στοιχήματα της Novibet για την κατάκτηση της Super League στη σεζόν 2023/2024.

Στην Ελλάδα δεν έχουμε συνηθίσει στις μεγάλες εκπλήξεις, αλλά ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ και έτσι, πιο κάτω στη λίστα της Novibet, συναντάμε τον Άρη σε απόδοση 251.00, ενώ οι Ατρόμητος, ΟΦΗ, Βόλος βρίσκονται στο 1001.

Στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται επίσης οι Αστέρας Τρίπολης (1501), Παναιτωλικός (3001), ΠΑΣ Γιάννινα (3001), Λαμία (3001) και Πανσερραϊκός (5001).


Super League 2023/2024: Προγνωστικά

Ξεκινώντας από τη λογική διαπίστωση του χρονικού σημείου, μπορούμε να σταθούμε σε κάποιες συγκεκριμένες σκέψεις σχετικά με τη σεζόν που έρχεται στη Super League.

Σε πρώτη φάση, θεωρείται σίγουρο πως ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί καλύτερος και πιο οργανωμένος από την φετινή του εικόνα. Οι Πειραιώτες είναι αποφασισμένοι να επιστρέψουν στη κορυφή και το πλάνο αλλάζει για να γίνει πιο λειτουργικό και σύγχρονο. Όμως, αυτά που είδαμε στη σεζόν που μας πέρασε, δείχνουν έναν οργανισμό που βρίσκεται πιο πίσω από την ΑΕΚ.

super league prognostika novibet

Σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δείχνει να είναι ένα σκαλί πιο πάνω από τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου και, ταυτόχρονα, διαθέτει το «πακέτο» για να διατηρήσει τη θέση της στη κορυφή. Στο 2.75 προσφέρει η Novibet την κατάκτηση της κούπας από τους «κιτρινόμαυρους», ενώ, περιμένοντας και τις πρώτες μεταγραφές, παρουσιάζει ενδιαφέρον και το 5.00 του Παναθηναϊκού, που έχει ήδη τον «οδηγό» από την φετινή, εξαιρετική σεζόν.

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις αποδόσεις από τα ειδικά μακροχρόνια στοιχήματα της Novibet για την Super League της σεζόν 2023/2024.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ