el
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Super League Playoffs: Το «τρίτο ημίχρονο» της 1ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική των Playoffs της Super League. Το ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό τελείωσε χωρίς γκολ και στο «τρίτο ημίχρονο» κυριαρχεί η κουβέντα για τις αποφάσεις του Νίκολα Νταμπάνοβιτς.

Το 0-0 στην «Αγία Σοφιά» ήρθε… κουτί τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στον ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν εύκολα από τον Βόλο, ενώ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, Άρης και ΠΑΟΚ, πρόσφεραν ένα ματς που η ένταση εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου κυριάρχησε και ο «Δικέφαλος του Βορρά» νίκησε ανατρέποντας το σκορ.

Πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας επικρατεί συνωστισμός και η 2η αγωνιστική μετά τη διακοπή αναμένεται με κομμένη την ανάσα.

 


Super League Playoffs: 1η αγωνιστική – Βαθμολογία

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-0

Η ισοπαλία στο ντέρμπι διατήρησε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας και η ΑΕΚ παρέμεινε στο -2 από την κορυφή αλλά πλέον νιώθει καυτή την ανάσα του Ολυμπιακού.

Το γεγονός ότι με τη λήξη της αναμέτρησης άπαντες μιλούν για τις αποφάσεις του διαιτητή Νίκολα Νταμπάνοβιτς σημαίνει ότι Μαυροβούνιος ρέφερι δεν τα πήγε καλά.

Στον Παναθηναϊκό «βράζουν» για τις αποφάσεις του Νταμπάνοβιτς και μάλιστα κάνουν λόγο για «αλλοίωση των playoffs». Οι «πράσινοι» έχουν παράπονα για το γεγονός ότι ο ρέφερι έκλεισε τα μάτια στη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Άμραμπατ, ενώ στο δεύτερο μέρος αναφέρουν ότι η διαιτησία ήταν εχθρική κι όχι 50-50.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά στην πίεση που άσκησε η ΑΕΚ και η τριπλή χαμένη ευκαιρία των Μαντσίνι, Ιωαννίδη και Τσέριν στο 46’ ήταν αναμφισβήτητα η φάση του αγώνα για το «τριφύλλι».

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε μέσα σε μια καυτή έδρα ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και στα τελευταία 7 παιχνίδια παρουσιάζει αμυντική λειτουργία σεμιναριακού επιπέδου, αφού έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ στα τελευταία 7 παιχνίδια. Μάλιστα τα παραπάνω νούμερα τον καθιστούν πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Το «τριφύλλι» την επόμενη αγωνιστική (2η) των playoffs της Super League υποδέχεται τον Βόλο.

Η ΑΕΚ για δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των φιλάθλων της και πλέον το ζητούμενο είναι να αντιδράσει. Η «Ένωση» βρίσκεται στο κόλπο του τίτλου, αλλά απέναντι στον Παναθηναϊκό έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να σκαρφαλώσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αυτή ήταν η 2η διαδοχική απώλεια βαθμών, αφού στο τέλος της κανονικής περιόδου ηττήθηκε στην έδρα της από τον Ολυμπιακό. Η ευκαιρία του Ρότα στο πρώτο μέρος ήταν αυτή που έκανε τον Ματία Αλμέιδα να τραβάει τα μαλλιά του.

Η ΑΕΚ την επόμενη αγωνιστική (2η) των playoffs της Super League αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Οι δηλώσεις των δύο προπονητών αποδεικνύουν ότι το μεγάλο πρόβλημα πάνω στο χορτάρι της Αγιάς Σοφιάς ήταν ο διαιτητής Νταμπάνοβιτς.

Ο Γιοβάνοβιτς τόνισε χαρακτηριστικά: «Το 0-0 είναι ένα αποτέλεσμα που σε βάθος χρόνου μπορεί να μην συμφέρει καμία ομάδα, όμως ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Τώρα για τη διαιτησία νιώθω άσχημα να μιλήσω. Χρειαζόμαστε πιο υψηλού επιπέδου διαιτητές.

Θα είναι το πιο απλό που μπορούσα να πω. Ζούμε σε ένταση. Μετά από χρόνια τέσσερις ομάδες διεκδικούν το πρωτάθλημα. Όλοι εμείς προπονητές και παίκτες θα πρέπει να βοηθήσουν τις ομάδες σε λογικά φίλαθλα πλαίσια. Εκτός από την ετοιμότητα των ομάδων, χρειαζόμαστε συμπαράσταση σε ένα πιο υψηλό επίπεδο διαιτητών».

Τα παράπονά του για τις αποφάσεις του διαιτητή εξέφρασε και ο Ματία Αλμέιδα, τονίζοντας: «Πάντα προσπαθώ να διατηρήσω την ψυχραιμία μου, αλλά κάτι μου κάνει εντύπωση και θεωρώ ότι είναι δύσκολο. Σήμερα μπαίνω στη θέση του τέταρτου διαιτητή, με τον διάλογο που προσπαθώ πάντα να έχω. Ο τέταρτος έλεγε ότι δεν καταλαβαίνει τι συζητάνε οι διαιτητές, γιατί δεν καταλαβαίνει τη γλώσσα που μιλάνε. Γιατί να υπάρχει ένας τέταρτος διαιτητής; Είναι ο καλύτερος διαιτητής του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα θέαμα. Όλοι θέλουμε να κερδίσουμε, όλοι το ζούμε με πάθος. Όταν η ομάδα επιμένει όμως όπως έκανε σήμερα, με κάνει να νιώθω ότι είμαστε ανταγωνιστικοί. Πιστεύω πως θα είμαστε στη μάχη για τον τίτλο».

Με βάση όλα τα παραπάνω ο Νταμπάνοβιτς μόνο με θαύμα πλέον θα ξαναδιαιτητεύσει ελληνικό παιχνίδι στο πρωτάθλημα της Super League, αφού οι αποφάσεις του σ’ ένα τόσο κρίσιμο ματς ήταν γεμάτες ανορθογραφίες.

Όπως ήταν φυσικό τα παράπονα όλων για τη διαιτησία στο ντέρμπι δεν μπήκαν στο «χρονοντούλαπο». Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ο Άγγλος αρχιδιαιτητής, Στίβ Μπένετ, κάλεσε τις έξι ομάδες που συμμετέχουν στα Playoffs της Super League σε σύσκεψη.


Άρης – ΠΑΟΚ 1-2

Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ έφερε τα πάνω κάτω μέσα στο τερέν και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0, επικράτησε με 1-2 (Video).

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το «Χ» στο παιχνίδι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό και μείωσε τη διαφορά στους πέντε βαθμούς από την κορυφή της βαθμολογίας.

Ωστόσο και στο «Κλεάνθης Βικελίδης» το αγωνιστικό κομμάτι πέρασε σε δεύτερη μοίρα και οι αποφάσεις του διαιτητή μονοπώλησαν το «τρίτο ημίχρονο». Παράλληλα, η ένταση άγγιξε το «κόκκινο» με πρωταγωνιστή του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Άρης με καυστική ανακοίνωση υποστήριξε ότι «η… έμπνευση του κ. Μπένετ να ορίσει… Σουηδοϊρακινό διαιτητή στο αποψινό ντέρμπι, με VARista από την Αλβανία, αποδείχθηκε πολύ σωστή επιλογή! Ο σκοπός του ορισμού επετεύχθη!

Ο VARistas κάλεσε τον Σουηδοϊρακινό στη φάση του ανύπαρκτου πέναλτι, αλλά… “ξέχασε” να δει νωρίτερα πως ξεκινάει η φάση από λανθασμένη εκτέλεση του πλαγίου άουτ».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Άρη, Αποστόλης Τερζής υποστήριξε ότι ο «το αποτέλεσμα και το σκορ είναι μαγική εικόνα και το σκορ στο πρώτο μέρος έπρεπε να είναι 3-0».

Ο Άρης παρά την ήττα διατηρήθηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στα ευρωπαϊκά σαλόνια, όμως βρίσκεται στο +1 από τον Βόλο. Οι «κίτρινοι» την επόμενη αγωνιστική παίζουν με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε διά πυρός και σιδήρου από το «Κλεάνθης Βικελίδης» και παραμένει στο κόλπο του τίτλου. Η νίκη όπως ήταν φυσικό έφερε ελάχιστα σχόλια από την πλευρά των φιλοξενούμεων για τον διαιτητή.

Το -7 από την κορυφή έγινε -5 και το ενθαρρυντικό για την ομάδα του Λουτσέσκου είναι ότι συμπλήρωσε 17 σερί ματς χωρίς ήττα!

Ο Ρουμάνος προπονητής ήταν εκ των πρωταγωνιστών στις εστίες έντασης που δημιουργήθηκαν αλλά όταν ηρέμησαν τα πνεύματα, τόνισε: «Προετοιμάσαμε το παιχνίδι για να παίξουμε με διαφορετικό τρόπο αλλά στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε αίσθηση του αγώνα κι ένταση. Δεχθήκαμε το γκολ πολύ νωρίς από το όμορφο τελείωμα του Πάλμα. Εκεί χάσαμε την αυτοπεποίθησή μας και ο Άρης ήταν καλύτερος από εμάς.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε εντελώς διαφορετική αντίδραση, αυτοπεποίθηση. Παίξαμε με μεγαλύτερη ένταση και επιθετικότητα. Συζητήσαμε και αποφασίσαμε ότι δεν πρέπει να χάσουμε αυτό το παιχνίδι. Μέτρησε το πνεύμα της ομάδας και καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα».

Στην επόμενη αγωνιστική (2η) ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ στο μεγάλο ντέρμπι.


Βόλος – Ολυμπιακός 0-3

Σε σχέση με τα δύο παραπάνω ντέρμπι η αναμέτρηση στο Πανθεσσαλικό εξελίχθηκε χωρίς διαιτητικά παρατράγουδα.

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε πάνω στο χορτάρι την ανωτερότητα του και η δίψα για να παραμείνει στο κόλπο του τίτλου τον οδήγησε σε μια εύκολη νίκη.

Ο Μίτσελ είδε τους παίκτες του να κάνουν τα αυτονόητα στο χορτάρι, ενώ το θετικό για τον Ισπανό προπονητή ήταν το γεγονός ότι ο Χάμες επέστρεψε, ο Κασάμι αγωνίστηκε και σκόραρε και οι Φορτούνης, Μπακαμπού διατήρησαν την επαφή τους με τα δίχτυα.

Στα συν και η επιστροφή του Παπασταθόπουλου, σε συνδυασμό ότι διατηρήθηκε το «μηδέν» στην άμυνα.

Ο Μίτσελ με τη λήξη της αναμέτρησης τόνισε χαρακτηριστικά: «Χρειαζόμαστε στο μέγιστο βαθμό της ετοιμότητάς του Φορτούνη, είναι ο αρχηγός μας, χρειαζόμαστε τη συνέπειά του. Το παιχνίδι που δώσαμε τώρα ήταν ένα περίεργο ματς, ναι μεν νικήσαμε με 3-0 αλλά ήταν απαιτητικός αγώνας κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι.

Για αυτό χρειαζόμαστε τη διακοπή και θα την εκμεταλλευτούμε για να ξεκουραστούμε, ιδιαίτερα στο ψυχολογικό κομμάτι. Επίσης, όταν θα επιστρέψουμε από τη διακοπή θα έχουμε ξανά στη διάθεσή μας κάποιους ποδοσφαιριστές τους οποίους χρειαζόμαστε»

Ο Ολυμπιακός μετά τη διακοπή για τη 2η αγωνιστική φιλοξενεί τον Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Βόλος μπορεί να ηττήθηκε, όμως παραμένει κοντά στην 5η θέση της βαθμολογίας (-1) που δίνει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Οι παίκτες του Κώστα Μπράτσου γνωρίζουν ότι τα παιχνίδια με τον Άρη θα είναι τα πιο κομβικά στη διαδικασία των Playoffs και το γεγονός ότι οι «κίτρινοι» δεν ξέφυγαν είναι το πιο θετικό μήνυμα που βγήκε από την 1η αγωνιστική.

Ο Βόλος την επόμενη αγωνιστική (2η) έχει δύσκολη αποστολή με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.


To πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής των Playoffs

Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Παναθηναϊκός – Βόλος (18:00) Αποδόσεις

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (19:30) Αποδόσεις

Ολυμπιακός – Άρης (21:00) Αποδόσεις

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ