el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Top 10 Ελλήνων αθλητών με τους περισσότερους followers στην Ελλάδα

Το Instagram αποτελεί πλέον αγαπημένο εργαλείο όλων των αθλητών, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Οι θαυμαστές ακολουθούν όλες τις μεγάλες αθλητικές προσωπικότητες ώστε να ενημερώνονται από… πρώτο χέρι τόσο για τις καθημερινές ενασχολήσεις των αθλητών όσο φυσικά και για την κοινωνική τους δραστηριότητα.

Επιπλέον, το Instagram λειτουργεί και ως προωθητικό μέσο, όπου οι αθλητές μπορούν να κλείνουν μεγάλες χορηγίες διαφημίζοντας παράλληλα διάφορα προϊόντα.

Η λίστα που ακολουθεί έχει αρκετό ενδιαφέρον και μάλιστα κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι στις πρώτες έξι θέσεις βρίσκονται τα τέσσερα αδέρφια Αντετοκούνμπο!

Η Novibet συγκέντρωσε τους δέκα Έλληνες αθλητές με τους περισσότερους ακόλουθους στο Instagram και σας τους παρουσιάζει!

1) Γιάννης Αντετοκούνμπο 11,8 εκατ. Followers

Στην κορυφή της λίστας δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Γιάννη Αντεοτοκούνμπο. Ο «Greek Freak» δεσπόζει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς, κατακτώντας πέρυσι και το πρωτάθλημα στο NBA, αλλά ξεχωρίζει και στα social media.

Ο «Giannis» είναι στην πρώτη θέση με 11,8 εκατ. ακόλουθους στο Instagram, οι οποίοι θέλουν να ενημερώνονται για όλα τα νέα του και περιμένουν την επόμενη ανάρτησή του.

Είναι προφανές ότι το Instragram παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα του 27χρονου σούπερ σταρ του NBA. Δεν είναι μικρός απολογισμός άλλωστε να σε ακολουθούν περίπου 12 εκατ. άνθρωποι, περισσότεροι από τον συνολικό πληθυσμό της Ελλάδας!

2) Στέφανος Τσιτσιπάς 1,4 εκατ. Followers

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι επίσης πολύ υψηλά στη λίστα και βρίσκεται στη δεύτερη θέση ανάμεσα στον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο. Μάλιστα οι διακρίσεις τα τελευταία χρόνια στα μεγάλα τουρνουά έχουν εκτοξεύσει τον αριθμό των ακολούθων του!

Ο Έλληνας τενίστας, ο οποίος είναι νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, ενημερώνει αρκετά συχνά τους θαυμαστές του για το πρόγραμμα των επικείμενων αναμετρήσεων του, αλλά και όχι μόνο.

Φροντίζει αρκετές φορές να περνάει διάφορα κοινωνικά ή περιβαλλοντολογικά μηνύματα, τα οποία μάλιστα τυγχάνουν και πολύ μεγάλης ανταπόκρισης από τους θαυμαστές του, που τον ακολουθούν.

3) Θανάσης Αντετοκούνμπο 1,4 εκατ. Followers

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είναι τρίτος στη λίστα με τους περισσότερους followers στο Instagram, χάνοντας μάλιστα τη δεύτερη θέση από τον Στέφανο Τσιτσιπά για περίπου 50.000 followers.

Ο μεγαλύτερος αδερφός της οικογένειας των Αντετοκούνμπο βρίσκεται τα τελευταία τρία χρόνια στο ΝΒΑ, φορώντας τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς.

Μάλιστα πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο και είδε τον αριθμό των θαυμαστών του να εκτοξεύεται. Όπως και ο Γιάννης, έτσι και ο Θανάσης έχει επιλέξει να έχει μεγάλη κοινωνική δράση, την οποία και προβάλει αρκετά μέσω του λογαριασμού του στο Instagram.

Τελευταία μάλιστα έχει ξεκινήσει ένα διαγωνισμό μαζί με υπόλοιπα τρία αδέρφια του, όπου χαρίζουν ένα σπίτι με θέα στην Ακρόπολη!

4) Κώστας Αντετοκούνμπο 1,3 εκατ. Followers

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο είναι στην 4η θέση της λίστας, διαθέτοντας 1,3 εκατ. followers στο Instagram και στην παρούσα φάση αγωνίζεται στη Γαλλία με τη φανέλα της Βιλερμπάν.

Ο 24χρονος με ύψος 2,11 μ. είναι μάλιστα ο πρώτος από τα αδέρφια Αντετοκούνμπο, ο οποίος κατάφερε να φορέσει το δακτυλίδι του πρωταθλητή στο ΝΒΑ!

Τη σεζόν 2019-20 έφτασε στην κορυφή με τους Λος Άντζελες Λέικερς κι έγινε ο πρώτος Έλληνας που στέφθηκε πρωταθλητής στο ΝΒΑ.

Μπορεί να είχε μικρή συμμετοχή σε αυτή τη διαδρομή, αλλά η ιστορία έγραψε ότι πήρε το πρωτάθλημα και μάλιστα πριν από τους Γιάννη και Θανάση με τους Μιλγουόκι Μπακς.

Επίσης συμμετέχει στο μεγάλο διαγωνισμό που κάνουν οι Antetokounbros για το σπίτι στην Ακρόπολη.

5) Κώστας Τσιμίκας 1.049.000 Followers

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TS⚡️M⚡️KAS (@tsimikas21)

Μετά τα αδέρφια Αντετοκούνμπο και τον Στέφανο Τσιτσιπά, ήρθε η ώρα για τον πρώτο ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στη σχετική λίστα.

Ο λόγος για τον Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος είναι στην 5η θέση με 1.000.000 ακολούθους στο Instagram. Ο 26χρονος αμυντικός εξαργύρωσε την εξαιρετική σεζόν 2019-20 με τον Ολυμπιακό, όπου πήρε μεταγραφή για τη Λίβερπουλ!

Έπειτα από μιάμιση σεζόν στο μεγάλο λιμάνι της Αγγλίας έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στην ομάδα και μπορεί να μην παίρνει συνέχεια τη φανέλα του βασικού, ωστόσο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γρανάζι της μηχανής του Γιούργκεν Κλοπ.

Η μεταγραφή εκτόξευσε φυσικά και τη δημοτικότητά του, με τους followers στο Instagram να ανεβαίνουν κατακόρυφα!

6) Άλεξ Αντετοκούνμπο 1.020.000 Followers

Η τετράδα των αδερφών Αντετοκούνμπο κλείνει με τον Άλεξ, ο οποίος είναι στην έκτη θέση της σχετικής λίστας με 1.000.000 ακολούθους στο Instagram.

Ο νεαρότερος εκ των αδερφών Αντετοκούνμπο, ο οποίος είναι μόλις 20 ετών δοκίμασε αρχικά την καριέρα του στην Ισπανία και τη Μούρθια.

Το καλοκαίρι του 2021 πήγε στο Summer League με τους Σακραμέντο Κινγκς και τον περασμένο Οκτώβριο τον έκλεισαν οι Τορόντο Ράπτορς. Την επόμενη κιόλας μέρας, όμως τον έδωσαν στους Ράπτορς 905, την ομάδα εξέλιξης που διαθέτουν στο NBA G League.

Όπως και τα υπόλοιπα αδέρφια του, επίσης συμμετέχει στο μεγάλο διαγωνισμό για το σπίτι, γεγονός που έχει αυξήσει κατακόρυφα τη δημοτικότητά του.

7) Δημήτρης Πέλκας 631.000 Followers

Ο επόμενος στη λίστα είναι ο Δημήτρης Πέλκας, ο οποίος είναι και ο δεύτερος ποδοσφαιριστής μέχρι στιγμής.

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός ανήκει στη Φενέρμπαχτσε αν και οι πληροφορίες από την Τουρκία αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει μέσα στον Ιανουάριο.

Στην Τουρκία πήγε τον Οκτώβριο του 2020 υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο με ετήσιο συμβόλαιο που αγγίζει τα 1,2 εκατ. ευρώ!

Εκτός όμως από τον τραπεζικό του λογαριασμού, είδε να αυξάνεται και αυτός στο Instagram, όπου οι ακόλουθοί του εκτοξεύθηκαν στα ύψη.

Ο ίδιος είναι πολύ δημοφιλής στις τάξεις των οπαδών της Φενέρμπαχτσε και φυσικά σε αυτές των φιλάθλων του ΠΑΟΚ!

8) Κώστας Μανωλάς 569.000 Followers

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kostasmanolas (@kostasmanolas44)

Επόμενος είναι ο Κώστας Μανωλάς, ο οποίος διαθέτει 569.000 ακολούθους στο Instagram.

Ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός αποφάσισε να… επαναπατριστεί για χάρη του Ολυμπιακού και φόρεσε εκ νέου τη φανέλα των «ερυθρολεύκων» έπειτα από 7,5 χρόνια στο εξωτερικό.

Η καριέρα του στην Ιταλία και συγκεκριμένα στις Ρόμα και Νάπολι έκανε πολύ καλό στη δημοτικότητα του Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Ο Μανωλάς έχει σημαντική δράση στα social media και ιδιαίτερα στο Instagram, όπου φροντίζει ανά τακτά διαστήματα να ενημερώνει τους θαυμαστές του, τόσο για τις μεταγραφές του όσο και για την καθημερινότητά του, στην εκάστοτε ομάδα του.

9) Σωκράτης Παπασταθόπουλος 510.000 Followers

Αμέσως μετά στη λίστα είναι θα βρούμε ένα συμπαίκτη του Κώστα Μανωλά στον Ολυμπιακό.

Ο λόγος γίνεται για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στο δυναμικό των «ερυθρολεύκων».

Προερχόμενος από μία σπουδαία στο εξωτερικό, ο Παπασταθόπουλος έχει μεγάλο… ρεύμα στα social media και συγκεκριμένα στο Instagram.

Μετά την αποχώρησή του από την ΑΕΚ πέρασε από την Ιταλία, σε Τζένοα και Μίλαν, αλλά στη Γερμανία έκανε τη μεγάλη του καριέρα. Αρχικά στη Βέρντερ Βρέμης και στη συνέχεια στην Ντόρτμουντ.

Επόμενος σταθμός ήταν η Άρσεναλ, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα για χάρη του Ολυμπιακού.

10) Μαρία Σάκκαρη 347.000 Followers

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SAKKATTACK (@mariasakkari)

Η μοναδική κυρία που βρίσκουμε στην πρώτη δεκάδα, είναι η κορυφαία εκπρόσωπος της χώρας μας στο άθλημα του τένις.

Αναφερόμαστε φυσικά στη Μαρία Σάκκαρη. Η 26χρονη τενίστρια ολοκλήρωσε πρόσφατα τις υποχρεώσεις της στο Australian Open και πλέον ετοιμάζεται για τις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις.

Διαθέτει 347.000 ακόλουθους στο Instagram και όπως οι περισσότεροι αθλητές της γενιάς της, φροντίζει να ενημερώνει τους θαυμαστές της για τις εξελίξεις στους αγώνες, την πρόοδο της προετοιμασίας της, ενώ παράλληλα έχει και αρκετές χορηγίες τις οποίες και υποστηρίζει!

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ