el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τσιτσιπάς – Τζόκοβιτς: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 29/01/2023

Η πιο μεγάλη ώρα έφτασε για τον Στέφανο Τσιτσιπά! Ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον σπουδαίο Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν το πρωί της Κυριακής (10:30) σ’ ένα ματς που αναμένεται να κομμένη την ανάσα.

Οι δύο τενίστες θα μονομαχήσουν έχοντας ως στόχο όχι μόνο το έπαθλο στον τελικό του Grand Slam στη Μελβούρνη, αλλά και το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη.

Τσιτσιπάς – Τζόκοβιτς: Ανάλυση, Παρουσίαση 27/01/2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς φτάνει σε τελικό Grand Slam για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Και για δεύτερη φορά θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.
Ο Έλληνας τενίστας βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του, σύμφωνα μάλιστα με τα λεγόμενά του. Δείχνει να είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος για την πρόκληση που έχει μπροστά του κι αν τελικά καταφέρει να νικήσει τον σπουδαίο αντίπαλό του, τότε θα σκαρφαλώσει και στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης!

 

Για να φτάσει στο μεγάλο ραντεβού με τον «Νόλε», χρειάστηκε να αποκλείσει τον Κάρεν Κατσάνοφ στα ημιτελικά. Ο Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-1 αποδίδοντας εξαιρετικά και ουσιαστικά δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ρώσο, ακόμη κι όταν μείωσε σε 2-1.

Με τη λήξη του ημιτελικού ο Στέφανος Τσιτσιπάς στάθηκε στο μεγάλο ραντεβού με τον Τζόκοβιτς και δήλωσε έτοιμος για την κορυφή.

«Υπήρχαν δύσκολες στιγμές σε αυτό τον αγώνα. Αλλά μέσα μου ήξερα ότι αν έμενα σε αυτά τα ράλι και σε αυτές τις δύσκολες αντεπιθέσεις ότι οι ευκαιρίες μου θα μεγάλωναν.

Έχω την εμπειρία από αυτόν τον αντίπαλο. Ήξερα τι χρειαζόταν γι’ αυτόν τον αντίπαλο για να μπω μέσα δυνατά, να κάνω ένα καλό ματς. Ο Κατσάνοφ είναι πολύ βελτιωμένος και ήξερα ότι και εγώ είμαι σε καλή κατάσταση. Αυτό μου έδωσε ένα καλό πλεονέκτημα.

Είμαι σε μια τέτοια αποστολή. Το παιχνίδι μου είναι καλό αυτή τη στιγμή. Νιώθω καλά τενιστικά και πνευματικά όταν παίζω. Για μένα όλο αυτό μετράει. Τα πιο δύσκολα είναι αυτά που σε χαροποιούν στο τέλος.

Δεν δουλεύω σκληρά για να παίρνω εύκολες νίκες και αντίπαλους που να με ωθούν στα πιο ακραία. Οι στιγμές για τις οποίες προπονούμαι και ιδρώνω στο γήπεδο είναι οι πιο δύσκολες και οι πιο δύσκολοι αντίπαλοι. Είμαι εγκεφαλικά έτοιμος για τον μεγάλο τελικό με τον Τζόκοβιτς», τόνισε αρχικά ο Έλληνας τενίστας, ενώ για τους τρεις παίκτες που τον κάνουν καλύτερο, υποστήριξε:

«Θα διάλεγα Νόβακ Τζόκοβιτς σίγουρα, Ντανίλ Μεντβέντεφ με έχει βελτιώσει σαν παίκτη. Έχω χτίσει μια αντιπαλότητα και με τον Αντρέι Ρούμπλεφ που μπορεί να χτυπήσει την μπάλα πολύ καλά και κινείται εξαιρετικά για το ύψος του. Σαν μπόνους θα έβαζα και τον Ράφαελ Ναδάλ που με έχει βοηθήσει στο να αναπτυχθώ τενιστικά και στο χώμα με έχει κάνει να καταλάβω το πώς πρέπει να παίζω για να έχω κάποια ευκαιρία κόντρα στον ίδιο».

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει κάνει επίσης μία τρομερή πορεία στο φετινό Αυστραλιανό Όπεν. Παρά το γεγονός ότι διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του, έχει εντυπωσιάσει με την εικόνα του.

Στα έξι ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα έχει κερδίσει τα πέντε με 3-0 και μόνο σε ένα έχασε σετ. Στο δεύτερο γύρο από τον Γάλλο Κουακό με 7-6 (7-5). Σε όλα τα υπόλοιπα έβγαλε… μάτια. Το ίδιο έκανε και στον ημιτελικό με τον Πολ. Μπορεί να δυσκολεύτηκε κάπως στο πρώτο σετ (7-5), αλλά πήρε τα δύο επόμενα με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς διεκδικεί τον 10ο τίτλο στο Australian Open και στις δηλώσεις του στο court αμέσως μετά το ματς με τον Τόμι Πολ μίλησε για τον τελικό της Κυριακής απέναντι στον Τσιτσιπά.

«Στέφανε θα σε δω σε δύο μέρες, είμαι 100% έτοιμος για το παιχνίδι μας! Τον σέβομαι πολύ τον Τσιτσιπά, έχει δείξει ότι είναι πολύ καλός και έχει βελτιωθεί. Έχει πολύ ενδιαφέρον και εκτός court, τα μαλλιά του το στυλ του και ο ίδιος ως άνθρωπος. Εχω μεγάλο κίνητρο να ξαναγίνω Νο1.

Το να κερδίζεις Grand Slam και να είσαι ο Νο.1 είναι από τις μεγαλύτερες κορυφές. Ας δούμε τι θα συμβεί την Κυριακή. Ξέρω τι μπορώ να περιμένω από τον εαυτό μου. Μπορώ να νιώσω την κόπωση και όσα χρειάζονται αυτά τα ματς. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαισε έναν ακόμα τελικό», δήλωσε ο Νόλε.


Τσιτσιπάς – Τζόκοβιτς: Προϊστορία 27/01/2023

  • Ο Τσιτσιπάς έχει δύο νίκες και δέκα ήττες σε δώδεκα παιχνίδια απέναντι στον Τζόκοβιτς. Επιπλέον, ο Σέρβος μετράει εννέα συνεχόμενες νίκες, ενώ οι δύο νίκες του Τσιτσιπά ήταν το 2018 και το 2019 σε σκληρή επιφάνεια.
  • Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Νόλε είναι ο αντίπαλος με τον οποίο έχει παίξει περισσότερες φορές σε τελικό ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Για την ακρίβεια οι δυο τους έχουν βρεθεί αντιμέτωποι πέντε φορές με τον Σέρβο να επικρατεί σε όλες.
  • Ο Νόλε τρέχει αήττητο σερί εννιά αγώνων κόντρα στον Τσιτσιπά. Η τελευταία νίκη του Έλληνα απέναντι στον Τζόκοβιτς ήταν το Μάιο του 2019 στην Σανγκάη.

Τσιτσιπάς – Τζόκοβιτς: Προγνωστικά 29/01/2023

Αντιμέτωπος με μία τεράστια πρόκληση είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν. Για του σπουδαίο ματς στη Μελβούρνη επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις.

Ο Έλληνας τενίστας φτάνει για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε ένα τελικό Grand Slam και διεκδικεί τον πρώτο τίτλο στο κορυφαίο επίπεδο.
Η πρώτη ήταν το 2021 στο Ρολάν Γκαρός, όπου και πάλι είχε τεθεί αντιμέτωπος με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Τότε προηγήθηκε 2-0 και πίστεψε ότι μπορούσε να φτάσει μέχρι το τέλος, αλλά ο Σέρβος είχε διαφορετική άποψη, αφού γύρισε το ματς και νίκησε με 3-2.

Τώρα όμως ο 25χρονος Έλληνας τενίστας δείχνει να είναι πιο έτοιμος από ποτέ. Ο ίδιος τόνισε ότι νιώθει πως είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του κι έτοιμος για να κατακτήσει το πρώτο του Grand Slam.

Ο Τσιτσιπάς αυτή τη στιγμή είναι στο νούμερο 4 στην στην παγκόσμια κατάταξη, ο Τζόκοβιτς το νούμερο 5 και ο νικητής θα πατήσει στην κορυφή!

Ο Τσιτσιπάς φέτος στη Μελβούρνη δεν αφήνει πολλά περιθώρια στους αντιπάλους του. Το μοναδικό παιχνίδι που δυσκολεύτηκε ήταν με τον Σίνερ στον τέταρτο γύρο, όπου προηγήθηκε 2-0, ο Ιταλός ισοφάρισε σε 2-2, αλλά ο Έλληνας τενίστας πήρε τη νίκη στο πέμπτο σετ.

Ο Τζόκοβιτς είναι εξίσου εντυπωσιακός μέχρι στιγμής και θέλει να επιστρέψει στην κορυφή του Αυστραλιανού Όπεν. Άλλωστε έχει κατακτήσει τον τίτλο στην Αυστραλία 9 φορές μέχρι στιγμής, τις περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο στην καριέρα του.
Αναμένουμε σπουδαίο παιχνίδι. Ο Νόλε είναι φαβορί, όμως ο Έλληνας τενίστας δε θα πέσει αμαχητί και θα βάλει δύσκολα στον Σέρβο.

ΑΠΟΔΟΣΗ 2.35 ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΕΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΣΕΤ

Ο Τσιτσιπάς σε όλα του τα παιχνίδια μπαίνει με άγριες διαθέσεις στο court. Ο Έλληνας περιμένουμε να βάλει δύσκολα από την εκκίνηση στον Νόλε.

ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ 3.00 ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΕΤ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ Ο ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ