el
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Βαλένθια – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 24/02/2023

Η… υπερταχεία που ονομάζεται Ολυμπιακός (17-7) δοκιμάζεται το βράδυ της Παρασκευής στο «Pabellon Fuente De San Luis» κόντρα στην επικίνδυνη Βαλένθια (13-11).

Στόχος είναι η νίκη και παραμονή στην κορυφή της βαθμολογίας της Euroleague, εννέα στροφές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Το μεγάλο παιχνίδι της Euroleague παίζει εδώ με Live Streaming, Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίο live στοίχημα.


Βαλένθια – Ολυμπιακός: Ανάλυση, Παρουσίαση 24/02/2023

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε… φοβερό και τρομερό αγωνιστικό φεγγάρι, παίζοντας ολοκληρωτικό μπάσκετ και αναγκάζοντας άπαντες να τους βγάλουν το καπέλο. Ο Ολυμπιακός χαρακτηρίζεται ως η καλύτερη ομάδα στην Ευρωλίγκα τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Την ίδια ώρα, όμως, κανείς στις τάξεις των Πειραιωτών δεν έχει… αφαιρέσει από τη μνήμη του το «χαστούκι» που είχαν δεχθεί στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Στις 4 Νοεμβρίου η Βαλένθια είχε επιστρέψει σε ένα «χαμένο» ματς και με τις βολές του Κρις Τζόουνς στο φινάλε είχε «αποδράσει» από το ΣΕΦ με το ροζ φύλλο στις αποσκευές της (82-83).

Πρώτος και καλύτερος, φυσικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος στις δηλώσεις του στάθηκε και στην κούραση που κουβαλά ο Ολυμπιακός (και) από την προσπάθεια που κατέβαλε στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου κατέκτησε το Κύπελλο («κατάπιε» στον τελικό το Περιστέρι 85-57 με 8/11 τρίποντα του Αλεκ Πίτερς).

bartzokas olympiacos novibet

«Είχαμε τέσσερις μέρες να επανέλθουμε στους ρυθμούς που πρέπει. Παίξαμε τρία παιχνίδια συνεχόμενα και υπάρχει μια πνευματική αλλά κυρίως σωματική καταπόνηση. Πρέπει να επανέλθουμε σιγά-σιγά στους ρυθμούς που απαιτούνται για ένα δύσκολο παιχνίδι.
Χάσαμε από τη Βαλένθια στον πρώτο γύρο σε ένα ματς που ελέγχαμε.

Παίζει σε ένα ιδιαίτερα υψηλό τέμπο, όπως όλες οι ισπανικές ομάδες. Διαθέτει έναν κορμό από τις προηγούμενες σεζόν και φέτος πρόσθεσε αθλητικότητα αλλά και έναν νέο προπονητή.

Γενικά μέχρι τώρα έχει μία πετυχημένη πορεία στη EuroLeague και δείχνει ότι θα παλέψει μέχρι τέλους. Είναι μια ομάδα με καλές συνεργασίες, ψηλά κορμιά στους φόργουορντ.
Με εμάς έκανε κάποια τρικ στον πρώτο γύρο που αποδείχθηκαν αποτελεσματικά.
Πρέπει να παίξουμε στο επίπεδό μας. Οι λεπτομέρειες θα παίξουν σημαντικό ρόλο».

Από την άλλη πλευρά, οι «νυχτερίδες» αποκλείστηκαν νωρίς από το σούπερ ανταγωνιστικό Copa del Rey (στα προημιτελικά από τη Ρεάλ Μαδρίτης) που διεξήχθη στην έδρα της Μπανταλόνα και έτσι είχαν κάποια εικοσιτετράωρα παραπάνω προκειμένου να προετοιμαστούν για τη «μάχη» με τους Πειραιώτες.

Στις δηλώσεις του ο (εξαιρετικός) προπονητής της Βαλένθια Αλεξ Μουμπρού αναφέρθηκε στις δυσκολίες που κρύβει ο αγώνας για την ομάδα του:

«Αντιμετωπίζουμε τον πρωτοπόρο της διοργάνωσης. Είναι μια μεγάλη ομάδα, με σπουδαίο inside game, όχι μόνο λόγω της σωματικής διάπλασης των σέντερ αλλά και λόγω του σκοραρίσματος από το «4» με τον Βεζένκοβ και τον Πίτερς. Πρέπει να σταματήσουμε την επίθεσή τους, να πάρουμε ώθηση από την άμυνα και να προσπαθήσουμε να κάνουμε την επίθεσή μας να λειτουργεί τέλεια.

Ο Ολυμπιακός μέσα στη σεζόν έχει κερδίσει στην Ισπανία τη Ρεάλ, την Μπασκόνια και την Μπαρτσελόνα, ενώ δεν έχει ηττηθεί ποτέ εδώ. Είναι μια καλή στιγμή για να αλλάξουμε την ιστορία».

Και όντως έτσι είναι, όπως το είπε ο Μουμπρού: οι «ερυθρόλευκοι» σε επίπεδο Euroleague, σε έξι επισκέψεις τους στην έδρα της Βαλένθια, μετρούν ισάριθμες νίκες!


Βαλένθια – Ολυμπιακός: Τι έκαναν στην προηγούμενη αγωνιστική

Η Βαλένθια βρίσκεται σταθερά στο κάδρο της πρώτης οχτάδας, έχοντας καταφέρει να κρατά την τύχη στα χέρια της σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της στα πλέι οφ της Euroleague.

Στην έδρα της φέτος έχει ρεκόρ 7-6, ενώ προέρχεται από έξι νίκες στα εφτά τελευταία ματς της διοργάνωσης. Στο τελευταίο χρονικά (10/02) νίκησε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό 92-91, με μεγάλο τρίποντο του Κρις Τζόουνς στην εκπνοή.

Ο Αμερικανός σκόρερ ήταν ο κορυφαίος παίκτης των Ισπανών με 24 πόντους – καθοριστικός στην 4η περίοδο (εκτός από το buzzer-beater). Βγήκαν μπροστά και οι Κλαβέρ (13 π. με 3 μεγάλα τρίποντα) και ο σέντερ Αλεξάντερ με 16 π.

Τα ομαδικά στατιστικά της Βαλένθια: 21/31 δίποντα, 11/27 τρίποντα, 17/23 βολές, 37 ριμπάουντ (27 αμυντικά/10 επιθετικά), 18 ασίστ, 9 κλεψίματα, 3 μπλοκ, 15 λάθη.

Επί των αγωνιστικών, ο Μουμπρού δεν υπολογίζει ξανά στις υπηρεσίες των Χέρμανσον, Βαν Ρόσομ, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του πολύ χρήσιμου Αμερικανού φόργουορντ Τζέιμς Γουέμπ, ο οποίος τραυματίστηκε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και έμεινε εκτός Copa del Rey.

Ο Ολυμπιακός μετράει έξι σερί νίκες στην Euroleague και οχτώ στα εννέα τελευταία, δείχνοντας σε κάθε ευκαιρία τα… δόντια του.

Στο πιο πρόσφατο, πέρασε σαν σίφουνας από το Βερολίνο (08/02) «ισοπεδώνοντας» την Αλμπα με 93-60, χωρίς να έχει στο παρκέ Σλούκα και Πίτερς (ήταν στα πιτς).

Ο Σάσα Βεζένκοφ πρόσθεσε μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση στο ενεργητικό του, με τον φόργουορντ του Ολυμπιακού να τελειώνει το ματς με 28 πόντους, 13 ριμπάουντ και 40 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Double-double έκανε και ο Τόμας Γουόκαπ με 15 πόντους και 10 ασίστ, διψήφιος και ο Παπανικολάου με 11 π.

Τα ομαδικά στατιστικά των Πειραιωτών: 25/34 δίποντα, 10/25 τρίποντα, 13/17 βολές, 40 ριμπάουντ (31 αμυντικά/9 επιθετικά), 25 ασίστ, 10 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 14 λάθη.

Στα θετικά για τον Ολυμπιακό είναι και το γεγονός ότι πλέον ο κόουτς Μπαρτζώκας έχει όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους.


Βαλένθια – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 24/02/2023

Ο Ολυμπιακός στη σεζόν που διανύουμε έχει ηττηθεί δύο φορές μόνο από τη Μονακό και στην κατάσταση που βρίσκεται ποιος μπορεί να του πάει κόντρα;

Όλα για τους «ερυθρόλευκους» ξεκινούν από την άμυνά τους, το έχουμε επισημάνει τις τελευταίες εβδομάδες «τιμώντας» το Under, το ίδιο θα πράξουμε και στην αναμέτρηση της Παρασκευής.

Σε απόδοση 1,85 στη Novibet το Under 164,5 π.

Με αυτά που κάνει φέτος ο Σάσα Βεζένκοφ δεν γίνεται να χάσει το βραβείο του MVP της regular season.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού είναι ασταμάτητος, δεν μένει στο παρκέ κάτω από 30 λεπτά και προφανώς το Over 19,5 π. σε απόδοση 1,86 είναι μέσα στις δυνατότητές του (και) στην έδρα της Βαλένθια.

Ταυτόχρονα, μία από τις «σταθερές» της ισπανικής ομάδας στην επίθεση είναι αναμφισβήτητα ο Κρις Τζόουνς. Σχεδόν σε κάθε παιχνίδι της Βαλένθια, ο Αμερικανός φωνάζει «παρών», σε απόδοση 1,90 στη Novibet να ξεπεράσει το line των 14,5 πόντων.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ