el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βιλερμπάν – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 15/12/2022

Ο Ολυμπιακός (9-4) πιστοποίησε το βράδυ της Τρίτης στο ΣΕΦ κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, ότι κάποιες… αναιμικές εμφανίσεις των προηγούμενων εβδομάδων, ανήκουν στο παρελθόν!

Φυσικά, την Πέμπτη (15/12, 22:00) στο «Αστρομπάλ» απέναντι στην ανεβασμένη Βιλερμπάν (5-8), οι «ερυθρόλευκοι» θα ψάξουν ένα ακόμα «διπλό» στη φετινή Euroleague προκειμένου να παραμείνουν εντός της πρώτης τετράδας του βαθμολογικού πίνακα.

 

Στάζει μέλι για τους παίκτες του ο Γιώργος Μπαρτζώκας, κάτι που έγινε… αντιληπτό με το που έλαβε τέλος το πάρτι κόντρα στους πρωτοπόρους Τούρκους:
«Ήταν ένα φανταστικό παιχνίδι για εμάς, σε μία καταπληκτική ατμόσφαιρα. Η εμφάνισή μας στο πρώτο μέρος ήταν μοναδική, μοιράσαμε 19 ασίστ και σκοράραμε 58 πόντους, ενώ και η άμυνά μας ήταν πολύ καλή», δήλωσε ο Ελληνας τεχνικός και λίγες ώρες αργότερα – λίγο πριν οι Πειραιώτες επιβιβαστούν στο αεροπλάνο με προορισμό τη Γαλλία – μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για το… ανέβασμα της παρέας του Νάντο ντε Κολό:

«Η Βιλερμπάν είναι καλύτερη εντός έδρας. Το «Αστρομπάλ» είναι δύσκολο γήπεδο. Η αντίπαλός μας αμύνεται πολύ καλά στην μπάλα, ενώ εσχάτως παρουσίασε κάποιες νέες τακτικές στην άμυνα. Είναι σε καλό μομέντουμ, γιατί έχει κερδίσει τα δύο τελευταία παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, δείχνει πως σιγά σιγά βρίσκει την ταυτότητα και την χημεία της. Περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπως είναι όλα», ανέφερε ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Eρωτηθείς για το πώς διαχειρίζεται τις εξαιρετικές εμφανίσεις της ομάδας του την τελευταία εβδομάδα, σημείωσε: «Πάντα ακολουθώ την ίδια τακτική όσον αφορά στην προετοιμασία του αγώνα, χωρίς φανφάρες και ενθουσιασμό. Δεν υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο. Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας.

Νομίζω πως δεν έχει τόση σχέση με εμένα και τους συνεργάτες μου, όσο με τους παίκτες. Οι παίκτες πρέπει να είναι και είναι επαγγελματίες. Και όταν λέω επαγγελματίες δεν εννοώ μόνο στις απολαβές, αλλά και στη νοοτροπία τους. Στον τρόπο που προετοιμάζει ο κάθε ένας τον εαυτό του. Είμαστε συμπαγής ομάδα και αυτό μας βοηθά να κάνουμε καλές εμφανίσεις και νίκες».


Βιλερμπάν – Ολυμπιακός: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Η Βιλερμπάν δεν… έμεινε στο τεράστιο «διπλό» της Βαρκελώνης και δείχνοντας συνέπεια έριξε στο καναβάτσο (και) την Παρτιζάν (91-87), αυτή τη φορά μπροστά στο κοινό της.

Τι να πει κανείς για τον σπουδαίο Νάντο ντε Κολό, ο οποίος μετά τους μπλαουγκράνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους «καθάρισε» και τους Σέρβους του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, με 32 πόντους σε 27 λεπτά (5/7 δίποντα, 6/8 τρίποντα)!

Ο σταρ των πρωταθλητών Γαλλίας είχε και την… συμπαράσταση των Τζόνα Μάθιους (14 π.), Ντέιβιντ Λάιτι (9 π.) και Αμίν Νουά (9 π., 5 ριμπάουντ), χαμηλά έμειναν οι Γ. Φαλ (7 π., 4 ριμπ.) και Ρ. Ομπασοχάν (5 π.).

Τα ομαδικά στατιστικά της Βιλερμπάν: 22/28 δίποντα, 11/25 τρίποντα, 14/24 βολές, 31 ριμπάουντ (25 αμυντικά/6 επιθετικά), 14 ασίστ, 7 κλεψίματα και 12 λάθη.
Στα «συν» για την ομάδα του Τι Τζέι Πάρκερ το γεγονός ότι αν εξαιρεθεί ο μόνιμος απόντας Λοβέρν (χάνει τη σεζόν), οι υπόλοιποι παίκτες είναι «ετοιμοπόλεμοι» και στη διάθεσή του.

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο τις απουσίες της Φενέρμπαχτσε και αποδίδοντας στο πρώτο ημίχρονο μπάσκετ από… άλλον πλανήτη, «ποδοπάτησε» τους Τούρκους με το εντυπωσιακό 94-67. Ουσιαστικά η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα ξεμπέρδεψε από την πρώτη περίοδο (31-11).

Μία ακόμα απολαυστική εμφάνιση από τον MVP Σάσα Βεζένκοφ (21 π., 4 ριμπ., 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 6/7 δίπ., 3/5 τρίπ. σε 24’ συμμετοχής), διψήφιοι και οι Πίτερς (12 π. με 2 τρίποντα), Λαρεντζάκης (12 π. με 2 τρίπ.), Μουσταφά Φαλ (11 π., 2 ασίστ, 3 κλεψίματα), ενώ ο ηγέτης των Πειραιωτών Κώστας Σλούκας τελείωσε το παιχνίδι με 8 πόντους και 7 ασίστ.

Τα ομαδικά στατιστικά των «ερυθρόλευκων»: 21/29 δίποντα, 11/24 τρίποντα, 19/23 βολές, 28 ριμπάουντ (21 αμυντικά/7 επιθετικά), 26 ασίστ, 13 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 19 λάθη.

Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα, εκτός μάχης τέθηκε ο εφεδρικός σέντερ Τάρικ Μπλακ, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση και έμεινε στην Ελλάδα.


Βιλερμπάν – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 15/12/2022

Ο Ολυμπιακός άφησε στην άκρη τις μέτριες εμφανίσεις και αναμφισβήτητα αυτό είναι κακό μαντάτο για τους αντιπάλους τους. Το αντιλήφθηκαν πολύ καλά η Φενέρμπαχτσε και η Βίρτους Μπολόνια. Εκτιμούμε πως θα το… καταλάβει την Πέμπτη και η – βελτιωμένη κατά τα άλλα Βιλερμπάν. «Διπλό» από ημίχρονο, σε απόδοση 1,67 στη Novibet.

«Μαέστρος» στην οργάνωση του παιχνιδιού του Ολυμπιακού ο Κώστας Σλούκας, δεν… κουράζεται να μοιράζει τελικές πάσες και έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του.
Στο πολύ τίμιο 1.94 να ξεπεράσει ο ηγέτης των Πειραιωτών το line των 6,5 ασίστ.

Ένας vintage Ντε Κολό έχει κάνει την εμφάνισή του τις τελευταίες εβδομάδες στα παρκέ της Euroleague. Τεράστια η ποιότητα του 35χρονου Γάλλου γκαρντ, κουβαλά στις πλάτες του την Βιλερμπάν εντός και εκτός συνόρων! Σε απόδοση 2.09 στη Novibet να σημειώσει Over 15,5 πόντους απέναντι στον Ολυμπιακό.


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ