el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ: Οι Top-5 στιγμές μέχρι την κούπα, ο MVP και ο Αλμέιδα

Μετά από ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα, το πιο ανατρεπτικό και «γεμάτο» των τελευταίων ετών, η ΑΕΚ έκατσε στον θρόνο της Super League.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έκανε καταπληκτική δουλειά σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, έμεινε αήττητη στα πλέι-οφ και στο τέλος πήρε αυτό που κατά γενική ομολογία άξιζε.

Η «Ένωση» επέστρεψε στη κορυφή μετά από μία πενταετία και η Νέα Φιλαδέλφεια πήρε… φωτιά από χιλιάδες οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι γιόρτασαν με την καρδιά τους την κούπα στο νέο «παλάτι» του συλλόγου.

Για να φτάσει μέχρι εδώ, όμως, η ΑΕΚ χρειάστηκε να ξεπεράσει αρκετά εμπόδια και να ανταποκριθεί σε «σταθμούς» που τελικά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Super League.

Το Blog της Novibet στέκεται στα σημεία-κλειδιά της φετινής σεζόν, η οποία θα είναι για χρόνια στις καρδιές των φιλάθλων της «Ένωσης».

aek protathlitria novibet

ΑΕΚ – ΙΩΝΙΚΟΣ 4-1

Δε θα μπορούσε να λείπει αυτό το παιχνίδι από τη λίστα. Ένα ματς – ορόσημο, μία ιστορική στιγμή, ένα event που ξεπερνά τα στενά όρια του ποδοσφαίρου.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στο σπίτι της και πάτησε για πρώτη φορά στο νέο της γήπεδο σε μία γιορτή που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις καρδιές των φιλάθλων της.

Ο Ιωνικός ήταν – αναμενόμενα – κομπάρσος στην αναμέτρηση και η σπουδαία βραδιά συνοδεύτηκε με μία άνετη νίκη για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα (4-1).

ΑΕΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-0

Ίσως το πρώτο ματς στο οποίο η ΑΕΚ «φώναξε» ότι είναι ικανή να κυνηγήσει τον τίτλο.

Μετά την απρόσμενη ήττα στους «Ζωσιμάδες» από τον ΠΑΣ (2-1), η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είχε ένα μεγάλο «πρέπει» στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ανταποκρίθηκε στις περιστάσεις.

Το γκολ του Ορμπελίν Πινέδα στο 68΄ έφερε μία τεράστια νίκη (1-0) και ο «Δικέφαλος» απέκτησε τεράστιο boost ενόψει της συνέχειας.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΑΕΚ 0-1

Το περίφημο ματς των δοκαριών, μία υπόθεση που σίγουρα θα θυμούνται όλοι, έστω και σαν υποσημείωση, στη χρονιά του τίτλου.

Το story έχει ως εξής: Οι άνθρωποι της «Ένωσης» παρατήρησαν ότι τα δοκάρια στο Περιστέρι δεν ήταν στο σωστό ύψος, στη συνέχεια είδαμε προσπάθειες (που έκαναν τον γύρο του κόσμου) για να διορθωθεί το πρόβλημα, το ματς αναβλήθηκε και τελικά, μετά από διαμάχη στα ποδοσφαιρικά όργανα, οι «κιτρινόμαυροι» κλήθηκαν να παίξουν με τον Ατρόμητο στις 8 Μαρτίου.

Η ένταση δεν επηρέασε αγωνιστικά τον «Δικέφαλο», που πανηγύρισε ακόμα μία μεγάλη νίκη σε ματς που η μπάλα… έκαιγε (1-0).

aek atromitos novibet

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-1

Ίσως η πιο σημαντική νίκη της σεζόν για την ΑΕΚ.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πήγε στην Τούμπα για το διπλό και παρά το ότι ακυρώθηκε γκολ της χωρίς λόγο στην αρχή του ματς, κατάφερε να φύγει από τη Θεσσαλονίκη με μία σπουδαία νίκη.

Ο Σέρχιο Αραούχο σκόραρε  στο 80’ και η «Ένωση» πάτησε γκάζι για τον τίτλο, αφήνοντας παράλληλα εκτός μάχης τους γηπεδούχους.

paok aek novibet

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ 1-3

Η καλύτερη «παράσταση» της χρονιάς για την ΑΕΚ.

Σε ένα γήπεδο που… υπέφερε για πολλά χρόνια, ο «Δικέφαλος» κυριάρχησε απόλυτα και «έγραψε» μία τεράστια νίκη, τόσο σε βαθμολογικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Η «Ένωση» καθάρισε το ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο με το γκολ του Λιβάι Γκαρσία και το «ποίημα» του Πέτρου Μάνταλου, που βρίσκεται σίγουρα στο Top-5 των γκολ που είδαμε φέτος στη Super League.


AEK: H συνεισφορά του coach Αλμέιδα

Θα μπορούσε να γράψει κάποιος πολλά για τους παράγοντες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξαιρετική πορεία της φετινής ΑΕΚ. Το γήπεδο έδωσε τεράστια δυναμική, η ισχυρή διοίκηση είναι πάντα ένα δυνατό «όπλο», το ρόστερ ήταν «γεμάτο». Όμως, η διαφορά για την κούπα έκλεισε με τον Ματίας Αλμέιδα.

Στην πρώτη του εμπειρία ως προπονητής στην Ευρώπη, ο Αργεντινός παρουσίασε μία καταπληκτική δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Χωρίς να πει πολλά λόγια, ο Αλμέιδα δημιούργησε ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό σύνολο με επιθετική προσέγγιση και με στοιχεία που συναντάμε σε κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες: Κατοχή, κίνηση, πρέσινγκ, ένταση.

«Για μένα αυτή η στιγμή, είναι πολύ ιδιαίτερη. Είναι η νούμερο ένα στη ζωή μου μέχρι τώρα. Σας ευχαριστώ όλους τους παίκτες. Όλους. Για μένα η ΑΕΚ είναι σαν την οικογένεια.

Έχω πολύ δυνατά συναισθήματα. Από την πρώτη μέρα και το πρώτο μίτινγκ που είχα με τον πρόεδρο. Δεν τον έπεισα. Την δεύτερη φορά που επέστρεψα μου έδειξαν το γήπεδο που ακόμα δεν είχε τελειώσει.

Εγώ το είδα το γήπεδο μπροστά μου και οραματίστηκα αυτό που θα συμβεί. Ήθελα να έρθω σ’ αυτή την ομάδα και δεν έκανα κανένα απολύτως λάθος. Η ΑΕΚ με έκανε ευτυχισμένο», είπε ο πανευτυχής Αλμέιδα στους πανηγυρισμούς της κατάκτησης του τροπαίου.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο ότι ο Αλμέιδα άλλαξε θέση στους Λιβάι Γκαρσία – Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και τους τοποθέτησε στη λίστα των 4-5 κορυφαίων παικτών της ΑΕΚ φέτος.

Ο Γκαρσία τελείωσε τη χρονιά ως πρώτος σκόρερ παίζοντας στο «9», ενώ ο Γκατσίνοβιτς μεταφέρθηκε στα άκρα και ήταν καταπληκτικός στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν.

almeyda aek novibet


ΑΕΚ: O MVP της σεζόν

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Λιβάι και ο Γκατσίνοβιτς βάζουν «δυνατή» υποψηφιότητα για το βραβείο του κορυφαίου παίκτη της σεζόν, όπως φυσικά και ο καθοριστικός στα κρίσιμα Στίβεν Τσούμπερ, όμως το νο1 φαβορί είναι δικαιωματικά ο Ορμπελίν Πινέδα.

Παίκτης – ορχήστρα και ένα σύγχρονο χαφ που πατάει και παίζει με επιτυχία σε όλες τις θέσεις του γηπέδου, ο Μεξικανός εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο «όπλο» του Ματίας Αλμέιδα.

Ο έμπειρος χαφ έπαιξε κατά κύριο λόγο στο «8», όμως ανταποκρίθηκε άψογα και στα αριστερά, ενώ ήταν πραγματικά συγκλονιστικός παίζοντας ως δεξί μπακ στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Pineda aek novibet

Ο Πινέδα ολοκλήρωσε τη σεζόν με 41 συμμετοχές, 10 γκολ και 4 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις και είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να τον αγοράσει από τη Θέλτα, κάτι που πάντως φαίνεται αρκετά δύσκολο λόγω της καταπληκτικής του χρόνιας και της μεγάλης αξίας του στο ποδοσφαιρικό «χρηματιστήριο».

Θα διατηρήσει η ΑΕΚ τα ηνία και την επόμενη σεζόν; Θα κάνει το back to back η «Ένωση» ή θα δούμε αλλαγή με έναν από τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ;

Εδώ μπορείτε να δείτε τις αποδόσεις της Novibet για τον πρωταθλητή της σεζόν 2023/2024.


Διαβάστε ακόμα… 

Διαβάστε ακόμα…

champions-league-ataturk

Πότε είναι ο τελικός του Champions League 2023 – Που το δείχνει


elections novibet

Στοίχημα Εκλογές 2023: Αποδόσεις και Προγνωστικά


inter milan prognostika novibet

Ιντερ – Μίλαν: Προγνωστικά, Ανάλυση 16/05/2023

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ