el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 07/10/2022

Στη Βαρκελώνη ξεκινά απόψε (07/10, 21:30) η προσπάθεια του Ολυμπιακού στη φετινή Ευρωλίγκα, με τους «ερυθρόλευκους» να αντιμετωπίζουν τη Μπαρτσελόνα, στην πρεμιέρα τους στη κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Σε λίγες ώρες, λοιπόν, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους δύο από τις ομάδες που έχουν ως στόχο το Final – 4, κάτι που φανερώνει και τη δυναμική τους…

Στις 10 τελευταίες συναντήσεις τους (από τη σεζόν 2017-18 και μετά), οι «μπλαουγκράνα» προηγούνται με 7-3 των Πειραιωτών, ενώ την περσινή σεζόν οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες (79-78 στην παράταση η Μπάρτσα στη Βαρκελώνη/73-66 ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ).
Πάντως, η αλήθεια είναι ότι ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια, χαρίζουν στους φίλους του μπάσκετ σπουδαία ματς.


Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Πως ξεκίνησαν στη σεζόν

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε… στραβά τη νέα αγωνιστική περίοδο, αφού σε πρώτη φάση απώλεσε το ισπανικό Super Cup (ηττήθηκε στον τελικό από τη Ρεάλ Μαδρίτης 89-83 στο έξτρα πεντάλεπτο), ενώ στην πρεμιέρα της ACB έφαγε χαστούκι στα Κανάρια Νησιά, από την Γκραν Κανάρια του Γιάκα Λάκοβιτς (88-85).

Στη δεύτερη στροφή του σούπερ ανταγωνιστικού ισπανικού πρωταθλήματος έριξε στο καναβάτσο τη Μπασκόνια (89-74, εντός) πιο δύσκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ κι αυτό γιατί στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ήταν πίσω στο σκορ 39-51!

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους «τρώει» από πέρυσι πολλή γκρίνια από τους φιλάθλους των «μπλαουγκράνα», ενώ την κατάσταση για τον Λιθουανό κάνουν χειρότερη τα μέτωπα που έχει ανοίξει με δύο πρώην παίκτες της ομάδας του: τον Νικ Καλάθη και τον Πιερ Οριόλα, τον οποίο… άδειασε ο Σάρας πριν λίγα εικοσιτετράωρα, με αποτέλεσμα ο πρώην αρχηγός των Καταλανών να εξαπολύσει βέλη προς την πλευρά του πρώην πλέον προπονητή του.

Γενικότερα, το κλίμα στις τάξεις της Μπαρτσελόνα είναι περίεργο και άπαντες ελπίζουν ότι το τσέχικο δίδυμο Σατοράνσκι – Βέσελι θα τους οδηγήσει σε επιτυχίες και κατ’ επέκταση σε ήρεμα νερά.

Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη νέα σεζόν από εκεί που το… άφησε πέρυσι: με κατάκτηση τίτλου. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη της (και) το Super Cup που διεξήχθη το περασμένο σαββατοκύριακο στη Ρόδο (επικράτησε εύκολα 67-52 του Παναθηναϊκού στον τελικό), ενώ στον ημιτελικό είχε κάνει περίπατο (93-65) κόντρα στον ενισχυμένο Προμηθέα Πάτρας.

Τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση ο κόουτς Μπαρτζώκας, βλέποντας την ομάδα του να βγάζει από νωρίς (κάποιες) από τις αρετές της.
Μεγάλο πλεονέκτημα των «ερυθρολεύκων» η ομοιογένεια και η πληρότητά τους σε όλες τις θέσεις, με τους Μπολομπόι, Πίτερς, Κάνααν και Μπλακ να «κουμπώνουν» ιδανικά στο παζλ του Γ. Μπαρτζώκα.

Ο Μπαρτζώκας παραμονή του ματς κράτησε χαμηλούς τόνους και τόνισε: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι και φέτος θα είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί, όμως αυτό πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο. Αν θέλουμε να κάνουμε μια συνολική αποτίμηση νομίζω πως θα είμαστε μια ομάδα που θα παλεύει κάθε παιχνίδι, θα κάνει το καλύτερο που μπορεί.

Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο έχουμε δουλέψει όλος ο σύλλογος ώστε να είμαστε καλύτεροι από πέρυσι. Στην Ελλάδα χωρίς αμφιβολία θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, αλλά στην Euroleague πάμε παιχνίδι-παιχνίδι».


Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Απουσίες 7/10/2022

Δύο ονόματα είναι σημειωμένα στο απουσιολόγιο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Και τι ονόματα… Το πρώτο είναι αυτό του σταρ των Καταλανών, Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος παραμένει στα πιτς και θα χάσει το πρώτο κομμάτι της σεζόν λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί, ενώ το δεύτερο είναι αυτό του «κίλερ» Κάιλ Κούριτς (πρόβλημα στο κεφάλι), με την ημερομηνία της επιστροφής του να μην είναι ξεκάθαρη.

Από την άλλη πλευρά, στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού δεν υπάρχει το παραμικρό αγωνιστικό «αγκάθι», καθώς όλοι οι παίκτες βρίσκονται στη διάθεση του τεχνικού τιμ.


Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 07/10/2022

Το παιχνίδι απόψε θα έχει πολλή τακτική από τους δύο πάγκους και δύσκολα κάποιος από τους παίκτες που θα πατήσουν παρκέ θα παρουσιαστεί… χαλαρός και με ψηλά τη μύτη.
Εκτιμούμε πως θα πέσει αρκετό μπασκετικό ξύλο στο πίσω μέρος του γηπέδου και το Under στους 156,5 πόντους σε απόδοση 1.89 στη Novibet, περνάει σε πρώτο πλάνο.

Από τα ειδικά των παικτών, δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στους Over 9,5 πόντους του Μουσταφά Φολ (σε απόδοση 2,09 στη Novibet). Ο Γάλλος σέντερ του Ολυμπιακού έχει μπει… ορεξάτος στη νέα σεζόν και με τις εμφανίσεις που κάνει δείχνει ότι θα αποτελέσει μία από τις σταθερές των Πειραιωτών στη ρακέτα, όντας ακόμα καλύτερη σε σχέση με πέρυσι.

Καλή περίπτωση, όμως, μοιάζει και το Over 5,5 ασίστ του Τόμας Σατοράνσκι σε απόδοση 2.35! Ο Τσέχος πόιντ γκαρντ επέστρεψε στη Βαρκελώνη από το NBA για να πάρει στα χέρια του τη μπαγκέτα των Καταλανών και ούτως ή άλλως το να… φτιάχνει τους συμπαίκτες του (σε όποια ομάδα και να αγωνίστηκε) ήταν το πρώτο του μέλημα.


Διαβάστε ακόμα…

Προγνωστικά Euroleague 2022-2023 – Αφιέρωμα Ευρωλίγκα


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ