el
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Προγνωστικά Euroleague 2022-2023 – Αφιέρωμα Ευρωλίγκα

Πίνακας Περιεχομένων

Η Euroleague επιστρέφει στη δράση και η φετινή σεζόν μάς υπόσχεται νέες συγκινήσεις! Οι ομάδες επένδυσαν αρκετό χρήμα και αναμένουμε ένα συγκλονιστικό πρωτάθλημα.

Σ’ ένα μοναδικό αφιέρωμα διαβάστε Προγνωστικά για το Στοίχημα στη Euroleague 2022-23, δείτε τις αποδόσεις, τα ειδικά και μακροχρόνια στοιχήματα στη Novibet και την ανάλυση κάθε ομάδας.

Το ερώτημα που απασχολεί άπαντες είναι αν τη φετινή σεζόν θα έχουμε κάποιον νέο νικητή στην Euroleague, αφού η Εφές του Εργκίν Αταμάν μετά από δύο σερί κατακτήσεις έχει στρογγυλοκάτσει στην κορυφή της Ευρώπης.

Οι κλασικές δυνάμεις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, οι ενισχυμένες Ολίμπια Μιλάνο, Φενέρμπαχτσε, Μακάμπι Τελ Αβίβ και ο φιλόδοξος Ολυμπιακός δείχνουν ικανοί να διεκδικήσουν με αξιώσεις το βαρύτιμο έπαθλο.

Αναμφισβήτητα το μεγάλο come back στη διοργάνωση είναι αυτό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος με την Παρτιζάν ετοιμάζει εκπλήξεις, ενώ στο παιχνίδι της Euroleague (ξανα)μπαίνει και η Βίρτους Μπολόνια μετά το 2009!

Στη φετινή Euroleague έχουμε και διοικητικές αλλαγές. Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα πήρε τη σκυτάλη από τον Τζόρντι Μπερτομέου και οριστηκε νέος πρόεδρος στη διοργάνωση.


Προγνωστικά Euroleague 2022-2023 – Στοίχημα

Επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά μπάσκετ για κάθε ομάδα από τις αμέτρητες αγορές που προσφέρει η Novibet στα ειδικά και μακροχρόνια στοιχήματα της Euroleague.

Άλμπα Βερολίνου: Ανάλυση 

Παραδοσιακά ανήκει στα «σκληρά καρύδια» της διοργάνωσης. Το έδειξε και πέρσι, όπου ειδικά στο ξεκίνημα δεν ήταν λίγοι όσοι την υποτίμησαν, όμως με τη συνολική τους παρουσία οι Βερολινέζοι τούς διέψευσαν. Παίζοντας σε γενικές γραμμές καλό μπάσκετ η Άλμπα έφτασε δύο νίκες μακριά από την 8άδα με ρεκόρ 12-16, ενώ στη Γερμανία κατέκτησε το πρωτάθλημα για τρίτη σερί χρονιά φτάνοντας και στο νταμπλ με την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Με τον Ίσραελ Γκονζάλες να παραμένει στο τιμόνι, επεκτείνοντας τη συνεργασία του μέχρι το 2025, μπορείς να είσαι σίγουρος για τα στοιχεία της ομάδας που θα είναι και φέτος αρκετά γρήγορη αλλά και αθλητική. Θα στηριχτεί στον ίδιο «κορμό» με πέρσι.

Έχασε τον Όσκαρ Ντα Σίλβα, που εξαργύρωσε την καλή περσινή σεζόν με μεταγραφή στη Μπαρτσελόνα, ενώ από εκεί και πέρα στις προσθήκες κινήθηκε σε χαμηλά νερά, αποκτώντας τους νεαρούς Γκαμπριέλε Προσίντα (Φορτιτούντο Μπολόνια) και Ζίγκα Σαμάρ (Φουενλαμπράδα) αλλά και τον πιο «ψημένο» Γιάνι Βέτσελ, που πέρσι αγωνίστηκε στη Μπασκόνια.

Αστέρι: Μαοντό Λο

Σε ένα σύνολο που βασίζεται στην ομαδικότητα ο Μαοντό Λο ξεχωρίζει και θα τραβήξει και τη νέα χρονιά… μεγάλο κουπί. Ο 29χρονος γκαρντ θα πάρει μέρος στη Euroleague για 7η χρονιά με την περσινή να αποτελεί μέχρι στιγμής την αποδοτικότερή του σημειώνοντας 440 πόντους σε 33 συμμετοχές.

Πρόβλεψη

Στην Άλμπα παραμένουν πιστοί στο αγωνιστικό πλάνο που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια. Φαίνεται αυτό άλλωστε και από την επέκταση της συνεργασίας με τον Γκονζάλες. Μεταγραφικά, το καλοκαίρι των Βερολινέζων μπορεί να μην ενθουσιάζει, ωστόσο, θα μπουν στη σεζόν ξεκινώντας με ένα σχετικά βατό πρόγραμμα.

Έτσι με μεγαλύτερο όπλο της την ομοιογένεια, που ειδικά στην αρχή απέναντι σε ομάδες που χρειάζονται μεγαλύτερο χρόνο για μοντάρισμα θα της δώσει πλεονέκτημα, αλλά και τη δυνατή της έδρα είναι σε θέση να πιάσει ένα «μαξιλαράκι» νικών.

ΑΛΜΠΑ OVER 11.5 ΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ 1.87 ΣΤΗ NOVIBET


Αναντολού Εφές: Ανάλυση

Για ακόμη μία χρονιά μπαίνει στη διοργάνωση θέλοντας να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Πέρσι, ειδικά στην κανονική διάρκεια, περισσότερο προβλημάτισε παρά ικανοποίησε. Μπήκε στα play-offs από την 6η θέση με ρεκόρ 16-12 στην κανονική περίοδο και στη συνέχεια ξεκίνησε το «σκούπισμα». Πήρε το εισιτήριο στο Final-4 αφήνοντας εκτός την Ολίμπια Μιλάνο και στη συνέχεια με νίκες κόντρα σε Ολυμπιακό στον ημιτελικό και Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό έφτασε στο back to back!

Το μεγάλο στοίχημα φέτος ήταν να ανανεώσει το ρόστερ της για να παραμείνει εξίσου αποτελεσματική αλλά και πιο όμορφη στο μάτι. Οι απώλειες λοιπόν των Κρις Σίνγκλετον, Αντιέρν Μοερμάν, Κρούνο Σιμός και Τζέιμς Άντερσον για άλλον θα μπορούσαν να είναι μεγάλο πρόβλημα, όμως για τον Εργκίν Αταμάν όχι!

Η Εφές κάλυψε τα κενά, τουλάχιστον στα… χαρτιά, με τον καλύτερο τρόπο, αφού έκλεισε ένα σούπερ μεταγραφικό καλοκαίρι. Αρχικά, κατάφερε να κρατήσει τους Σέιν Λάρκιν και Βασίλιε Μίτσιτς και στη συνέχεια έβαλε στη «μηχανή» της τον Γουίλ Κλάιμπερν από την ΤΣΣΚΑ, τον Άντε Ζίζιτς από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά και τον Αχίλε Πολονάρα από τη Φενέρμπαχτσε.

Αστέρι: Βασίλιε Μίτσιτς

Η «χρυσή» διετία της Εφές πηγαίνει «πακέτο» με το όνομα του Βασίλιε Μίτσιτς, που όπως η ομάδα του πηγαίνει για την τρίτη διαδοχική κατάκτηση, ο ίδιος μετά το περσινό back to back βραβείο του MVP του Final-4 θέλει ακόμη ένα στη συλλογή του. Πέρσι, ο 28χρονος σέρβος γκαρντ έκλεισε τη χρονιά με μέσο όρο πόντων 18.2, 4.6 ασίστ και 2.7 ριμπάουντ.

Πρόβλεψη

Μετά το σερί κατακτήσεων η Εφές είναι πολύ λογικό να μπαίνει και σε αυτή τη διοργάνωση ως το πρώτο φαβορί για την κατάκτησή της. Η παραμονή των Μίτσιτς και Λάρκιν θα είναι «κλειδί» για την πορεία, ωστόσο, ο Αταμάν καλείται βρει «χημεία» ανάμεσα και στα υπόλοιπα αστέρια της ομάδας για να την παρουσιάσει στην έκδοση που θέλει όταν θα αρχίσουν τα ζόρικα ματς. Έτσι, στην αρχή δεν αποκλείεται να έχει και «στραβοπατήματα» τα οποία θα πρέπει να διαχειριστεί μέχρι να μας πείσει ότι είναι άτρωτη.

ΤΟ UNDER 24.5 ΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ 1.95 ΣΤΗ NOVIBET

ΝΙΚΗΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΦΕΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 4.00


Ερυθρός Αστέρας: Ανάλυση

Σε χρονιά σημαντικών αλλαγών μπαίνει ο Ερυθρός Αστέρας, που ούτε πέρσι κατάφερε να ξεχωρίσει. Αν εξαιρέσουμε τις… κλασικές μεγάλες νίκες-φωτοβολίδες που κάνει στην «καυτή» του έδρα, ούτε η περσινή ομάδα μάς άφησε κάτι ως ανάμνηση και πολύ φυσιολογικά τερμάτισε εκτός 8άδας (11η θέση) με ρεκόρ 12-16 στην κανονική διάρκεια.

Η φετινή είναι χρονιά αλλαγών και για τον Ερυθρό Αστέρα. Ουσιαστικά η περσινή βάση της ομάδας «διαλύθηκε» με τους Κάλινιτς, Ουόλτερς, Χόλινς και Νταβίντοβατας να αποχωρούν μαζί με τον Νεμάνια Ράντονιτς, που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού.

Τα κλειδιά της «ζβέζντα» δόθηκαν στον 38χρονο Βλάντιμιρ Γιοβάνοβιτς, που στηρίχτηκε σημαντικά από τη διοίκηση στο ξεκίνημά του. Ο νέος τεχνικός της ομάδας προτίμησε την εμπειρία ως βασικό στοιχείο των νέων αποκτημάτων κάτι που φαίνεται από τις προσθήκες Νεμάνια Νέντοβιτς, Χασάν Μάρτιν, Τζον Χόλαντ και Μπεν Μπέντιλ.

Αστέρι: Νεμάνια Νέντοβιτς

Έπειτα από μια 10ετία, ο Νεμάνια Νέντοβιτς το πήρε απόφαση και επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του. Την περσινή σεζόν στη Euroleague είχε 14.3 πόντους, 3.2 ασίστ και 2.2 ριμπάουντ ανά παιχνίδι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ενώ στον Ερυθρό Αστέρα υπέγραψε συμβόλαιο έως το 2025. Μάλιστα, οι άνθρωποι της ομάδας χρησιμοποίησαν πολύ επικοινωνιακά τη συγκεκριμένη κίνηση, καθώς βοήθησε σημαντικά στο να φτιάξει ξανά το κλίμα ύστερα από τις αποχωρήσεις των Χόλινς και Νταβίντοβατς.

Πρόβλεψη

Οι σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ αλλά και στην άκρη του πάγκου δημιουργούν ερωτηματικά. Το βέβαιο είναι πως πάντα υπάρχουν απαιτήσεις στην ομάδα συνεπώς και πίεση, με τις μονάδες σε επίπεδο προσωπικότητας να δείχνουν ικανές να τη διαχειριστούν. Σε πρώτη φάση μέσα στη χρονιά θα επιχειρήσει να παίξει διαφορετικό μπάσκετ και θα αποκτήσει μία πιο επιθετική εικόνα από αυτή που έχουμε συνηθίσει. Με «όπλο» την έδρα του είναι σε θέση να τα πάει καλύτερα από την περσινή χρονιά.

ΤΟ OVER 12.5 NIKEΣ ΕΧΕΙ ΡΙΣΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΟ 1.75



Μονακό: Ανάλυση

Σε γενικές γραμμές το πρόσημο της περσινής και πρώτης σεζόν στη διοργάνωση ήταν θετικό. Με 15-13 ρεκόρ στην κανονική διάρκεια, η Μονακό κατάφερε να φτάσει μέχρι τα playoffs του Final-4, όπου αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό. Φέτος δείχνει πως είναι έτοιμη για κάτι ακόμη καλύτερο. Το δείχνει άλλωστε με τις κινήσεις της.

Με τον Σάσα Ομπράντοβιτς να διατηρεί στα χέρια του τα κλειδιά της ομάδας, που ανέλαβε από τα μέσα της περσινής σεζόν, οι Μονεγάσκοι έριξαν το βάρος στην παραμονή των βασικών κομματιών του «παζλ». Έτσι προχώρησαν στις ανανεώσεις των Μάικ Τζέιμς, Ντομάντας Μοτεγιούνας και Ντόντα Χόλ για να έρθει στη συνέχεια και το… αλατοπίπερο με τις προσθήκες.

Σαφώς ξεχωρίζει η πρόθεση για τη διατήρηση μιας περιφέρειας με μεγάλες εκτελεστικές δυνατότητες, κάτι που ενισχύεται και από τις προσθήκες των Τζόρνταν Λόιντ, Ματ Στρατσέλ και Έλι Οκόμπο. Πολύ στοχευμένες ήταν και οι επιλογές στους ψηλούς με τους Αντριέν Μοερμάν και Τζον Μπράουν να προστίθενται στο ρόστερ.

Αστέρι: Μάικ Τζέιμς

Φυσικά ο Μάικ Τζέιμς παραμένει το βασικό «γρανάζι» της μηχανής του Σάσα Ομπράντοβιτς. Έκλεισε την περσινή σεζόν με 622 πόντους στη διοργάνωση, τους περισσότερους από κάθε άλλη χρονιά στην Euroleague, κάτι που δείχνει το πόσο πολύ στηρίζεται η ομάδα πάνω του, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Φέτος με ακόμη πιο ενισχυμένη περιφέρεια θα έχει πιο κομβικό ρόλο, ενώ δεν θα αποτελεί και απαραίτητα τον «μόνιμο στόχο» στην άμυνα των αντιπάλων.

Πρόβλεψη

Η Μονακό είναι ομάδα που και φέτος θα στηριχτεί κατά βάση στο ανοιχτό γήπεδο και στο υψηλό σκορ. Σαφώς θα χρειαστεί χρόνο μέχρι ο Ομπράντοβιτς να «δέσει» το νέο του σύνολο, όμως η συνταγή δεν θα αλλάξει. Στην πρεμιέρα ανοίγει τις υποχρεώσεις της με εκτός έδρας ματς στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια. Έχει την ποιότητα να ξεκινήσει με το δεξί, όμως επειδή είναι δύσκολο να την εμπιστευτούμε μέχρι να τη δούμε σε μια σειρά αγώνων το Over στους πόντους δείχνει πιο safe επιλογή.

ΤΟ OVER 160.5 ΠΟΝΤΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ 1.92 ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET


Mπασκόνια: Ανάλυση

Πέρσι σε μια χρονιά στην οποία κινήθηκε στη μετριότητα λίγο έλειψε να ολοκληρώσει στο φινάλε το μπάσιμό της στα play-offs, όμως τελικά με ρεκόρ 12-16 στην κανονική διάρκεια έμεινε εκτός. Η φετινή είναι για τη Μπασκόνια μία χρονιά αλλαγών, αφού εκτός από την τεχνική ηγεσία της, την οποία ανέλαβε ο Ζοάν Πενιαρόγια, έχει προχωρήσει και σε ολικό «λίφτινγκ» στο ρόστερ της.

Ο 53χρονος τεχνικός θα διεκδικήσει τους στόχους της ομάδας με έναν τελείως διαφορετικό κορμό σε σχέση με αυτόν που είχε στα χέρια του ο προκάτοχός του, Νέβεν Σπάχια. Οι Γκέιντζερ, Μπάλντουιν, Φοντέκιο και Πίτερς αποτελούν παρελθόν, ενώ από εκεί και πέρα οι παίκτες που προστέθηκαν στο ρόστερ, μπορεί να προέρχονται από καλές χρονιές, ωστόσο, δεν έχουν εμπειρία από το περιβάλλον της Euroleague.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 25χρονου σέντερ, Μάικ Κότσαρ, που πέρσι αγωνιζόταν στο Αμβούργο (14.1 π, 7.3 ριμπ. 1.9αστ.) και ήταν από τους παίκτες που τράβηξαν πάνω τους τα βλέμματα στο Ευρωμπάσκετ με τη φανέλα της Εσθονίας. Ξεχωρίζουν επίσης οι προσθήκες των Μάρκους Χάουαρντ (Ντένβερ Νάγκετς) και Ντάριους Τόμπσον (Λοκ.Κουμπάν).

Αστέρι: Μάρκους Χάουαρντ

Ο 23χρονος playmaker άφησε το NBA και περνάει στην απέναντι πλευρά του ωκεανού για πρώτη φορά στην καριέρα του. Την περσινή σεζόν με τους Ντένβερ Νάγκετς είχε μέσο όρο 4.1 πόντους ανά παιχνίδι με 40% σουτ από το τρίποντο, ενώ με «όπλο» την εμπειρία του από το NCAA, όπου πέρασε τέσσερις χρονιές με εξαιρετικά νούμερα, θα ηγηθεί στο κομμάτι της εκτέλεσης αλλά και της δημιουργίας της νέας του ομάδας.

Πρόβλεψη

Η Μπασκόνια όπως μας έχει δείξει και τα προηγούμενα χρόνια δεν φοβάται τις αλλαγές. Και φέτος θα είναι μία καινούργια ομάδα, ωστόσο, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά το ρόστερ της δείχνει αποδυναμωμένο. Αυτή η εκτίμηση μαζί με τον χρόνο που θα χρειαστεί ο Πεναρόγια ανεβάζουν σημαντικά τον βαθμό δυσκολίας…

ΣΤΟ 2.50 ΤΟ UNDER 11.5 ΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

ουραγοσ μπασκονια σε αποδοση 8.50 στη novibet


Ολίμπια Μιλάνο: Ανάλυση

Αν και το φινάλε ήταν σκληρό με εύκολο αποκλεισμό στον ημιτελικό του Final-4 από τη μετέπειτα τροπαιούχο, Εφές, οι άνθρωποι της ομάδας δεν το βάζουν κάτω και διατηρούν τις απαιτήσεις στα ύψη. Άλλωστε στο μεγαλύτερο μέρος της περσινής χρονιάς η ομάδα ικανοποίησε, ενώ κυριάρχησε και εντός συνόρων κατακτώντας πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Στον πάγκο της για τέταρτη σερί χρονιά θα παραμείνει ο Έτορε Μεσίνα που προχώρησε σε ριζικές αλλαγές στο ρόστερ. Από τις αποχωρήσεις σαφώς ξεχωρίζουν τα ονόματα των Ροντρίγκεθ και Ντιλέινι.

Ακόμη πιο εντυπωσιακές όμως ήταν οι προσθήκες με τον Κέβιν Πάνγκος να επιστρέφει από το ΝΒΑ και να πλαισιώνεται περιφερειακά από τους Στέφανο Τονούτ, Μήτρου-Λονγκ και Μίλι Μπάρτονμ ενώ στους ψηλούς προστέθηκαν στο «παζλ» οι Μπράντον Ντέιβιτς, ΝτεΣον Τόμας και Γιόχαν Βόιτμαν.

Αστέρι: Κέβιν Πάνγκος

Αποτελεί ένα από τα «μπαμ» του φετινού καλοκαιριού και μένει να το αποδείξει και στο παρκέ. Ο Καναδός γκαρντ επιστρέφει στην Ευρώπη ύστερα από μία διετία στο NBA για να ξεπεράσει την εξαιρετική χρονιά που του είχε δώσει το «διαβατήριο» για την απέναντι πλευρά του ωκεανού, όταν οδήγησε τη Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ μέχρι και τα playoffs για πρώτη φορά με 13,6 πόντους και 6,7 ασίστ.

Πρόβλεψη

Πολλές αλλαγές όμως όταν υπάρχει ο Έτορε Μεσίνα στον πάγκο αυτόματα υπάρχει και μια πιο ομαλή μετάβαση. Σε πρώτη φάση το ρόστερ της δείχνει ενισχυμένο σε σχέση με αυτό της προηγούμενης σεζόν, ενώ το πιο σημαντικό είναι πως σιγά-σιγά αποκτά και βάθος, κάτι που πέρσι έπαιξε σημαντικό ρόλο και το πλήρωσε. Είναι βέβαιο πως θα έχει το πάνω χέρι σε σχέση με άλλες ομάδες που υστερούν σε ποιότητα αλλά και εμπειρία. Μία από αυτές στα μάτια μας είναι η Μονακό.

ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ H2H Η ΟΛΙΜΠΙΑ ΜΙΛΑΝΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΜΟΝΑΚΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 1.45

μιλανο να φτασει στο Final 4 σε αποδοση 2.35 


Μπαρτσελόνα: Ανάλυση

Η Μπαρτσελόνα τερμάτισε πέρυσι στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου με 21 νίκες και 7 ήττες δείχνοντας ότι έχει τις προϋποθέσεις για να φτάσει μέχρι το τέλος. Εν τέλει δεν τα κατάφερε στο Final Four, όπου ηττήθηκε από τη Ρεάλ στον ημιτελικό και πήρε την 3η θέση.

Επιπλέον η σεζόν έκλεισε με το χειρότερο δυνατό τρόπο, αφού η ομάδα κατέρρευσε και έχασε και το πρωτάθλημα Ισπανίας από τη Ρεάλ. Ο στόχος δεν αλλάζει για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που δεν είναι άλλο φυσικά από την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Λιθουανός προπονητής χρειάστηκε να κάνει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ. Πέρυσι η ομάδα πήγε αρκετά καλά μέχρι και τα πλέι όφ, αλλά στα δύσκολα κατέρρευσε. Έγινε μεγάλη συζήτηση για τον Νικ Καλάθη και τη συνολική προσφορά του, με συνέπεια να αποχωρήσει.

Εκτός του Έλληνα πλέι μέικερ παρελθόν αποτέλεσαν επίσης, οι Ντέιβις, Σμιτς, Χέιες και Έξουμ. Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα δεν έμεινε φυσικά με σταυρωμένα τα χέρια και προχώρησε σε σημαντικές ενίσχυση. Ο Σατοράνσκι ήρθε να καλύψει το κενό που άφησε ο Καλάθης, ενώ πολύ σημαντικές είναι και οι προσθήκες των Γιαν Βέσελι από τη Φενερμπαχτσέ, Νίκολα Κάλινιτς από τον Ερυθρό Αστέρα και Όσκαρ Ντα Σίλβα από την Άλμπα.

Αστέρι: Νίκολα Μίροτιτς

Ο Νίκολα Μίροτιτς είναι και φέτος το μεγάλο αστέρι της Μπαρτσελόνα. Ο φόργουορντ από το Μαυροβούνιο, ο οποίος έχει πάρει και την ισπανική υπηκοότητα θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς των «μπλαουγκράνα». Πλήγμα αποτελεί πάντως ο τραυματισμός του, ο οποίος θα του στερήσει τη συμμετοχή στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν.

Πρόβλεψη

Η Μπαρτσελόνα είναι ομάδα που δεν μπορείς να την υποτιμήσεις. Διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ που είναι ικανή για το καλύτερο. Αρκεί βέβαια να καταφέρει ο Γιασικεβίτσιους να βρει μία ομοιογένεια και να ταιριάξει όλα τα κομμάτια του φετινού… παζλ. Σύμφωνα με τις όλες τις προσθήκες -αλλά και τις αποχωρήσεις που έγιναν το καλοκαίρι- η Μπαρτσελόνα διαθέτει βάθος σε όλες τις θέσεις. Ίσως μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Euroleague. Λογικά θα έχει το πλεονέκτημα έδρας μετά το τέλος της κανονικής περιόδου.

μπαρτσελονα κατακτηση σε αποδοση 4.50

UNDER 23,5 ΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.25


Μπάγερν: Ανάλυση

Η Μπάγερν βρίσκεται σε ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια κι έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως μία υπολογίσιμη δύναμη στη Euroleague. Πέρυσι κατάφερε να μπει στην οκτάδα, εκμεταλλευόμενη φυσικά και την αποχώρηση των ρωσικών ομάδων. Σε αντίθετη περίπτωση, τα πλέι οφ θα ήταν… όνειρο θερινής νυκτός.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Πέρυσι η ομάδα έφτασε στο 14-14 μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας και τερμάτισε 8η. Μάλιστα στα πλέι οφ έβαλε δύσκολα στην Μπαρτσελόνα, με την οποία πήγε τη σειρά στα πέντε παιχνίδια. Σε γενικές γραμμές το πρόσημο για την ομάδα του Ιταλού προπονητή είναι θετικό.

Το φετινό καλοκαίρι βρήκε την Μπάγερν Μονάχου να είναι -τουλάχιστον σε αρχικό στάδιο- αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρυσι. Οι αποχωρήσεις των Νταρούν Χίλιαρντ και Ντεσόν Τόμας είναι πολύ σημαντικές. Και οι δύο παίκτες είχαν καθοριστική συμμετοχή στην περσινή πολύ καλή σεζόν και το κενό τους δεν είναι εύκολο να καλυφθεί.

Ειδικά από τη στιγμή που οι παίκτες που αγωνίστηκαν για να το καλύψουν δε συμμετείχαν πέρυσι στη Euroleague. Αποκτήθηκαν συνολικά έξι παίκτες, εκ των οποίων ξεχωρίζουν ο πλέι μέικερ Κάσιους Γουίνστον, ο πάουερ φόργουορντ Ελάιας Χάρις και ο σέντερ Ντάνκο Μπράνκοβιτς. Κανείς από τους συνολικά έξι παίκτες όμως δεν έπαιζε πέρυσι στη Euroleague, γεγονός που αφαιρεί ένα σημαντικό βαθμό από την εμπειρία που είχε η Μπάγερν.

Αστέρι: Λούσιτς

Ο Βλάντιμιρ Λούσιτς έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025 και παραμένει ο παίκτης που ξεχωρίζει από το ρόστερ της Μπάγερν. Πέρυσι έκανε μία καλή χρονιά. Ήταν ο τρίτος σκόρερ της ομάδας με 12,1 πόντους μέσο όρο, αλλά παρ’ όλα αυτά η συμμετοχή του ήταν καθοριστική. Είναι το βαρόμετρου των Βαυαρών. Όταν είναι σε καλή κατάσταση τότε, η ομάδα μπορεί να στηριχθεί πάνω του και να την οδηγήσει σε επιτυχίες. Φέτος θα έχει ακόμη πιο δύσκολη αποστολή, μετά την αποχώρηση των Λίλαρντ και Τόμας.

Πρόβλεψη

Η αλήθεια είναι ότι η Μπάγερν έχει αποδυναμωθεί σε σχέση με πέρυσι. Η αποχώρηση των Λίλιαρντ και Τόμας θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Εκτός από τους πόντους, τα ριμπάουντ και τη συνολική αγωνιστική προσφορά τους, οι δύο παίκτες διέθεταν και μεγάλη εμπειρία, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο σε κρίσιμα ματς.

Τα νέα αποκτήματα θα πρέπει να προσαρμοστούν γρήγορα σε μία δύσκολη πραγματικότητα. Ο Τρινκιέρι θα πρέπει να βγάλει… λαγό από το καπέλο για να επαναλάβει την περσινή πορεία με την είσοδο στην οκτάδα. Οι πιθανότητες είναι εναντίον της, εξ ου και η αγορά για συμμετοχή στα επόμενα πλέι οφ βρίσκεται σε απόδοση 12.00.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟ UNDER 12,5 ΝΙΚΕΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.90


Φενερτμπαχτσέ: Ανάλυση

Η περσινή χρονιά ήταν μία απογοήτευση για τη Φενερμπαχτσέ που προσπαθεί να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών. Οι Τούρκοι πήραν την… κάτω βόλτα τη σεζόν 2021-22 και δε βοήθησε ούτε η αποχώρηση των ρωσικών ομάδων, ώστε να βελτιωθεί η θέση της.
Τερμάτισε 12η στην κανονική περίοδο, εκτός φυσικά από τα πλέι οφ, με ρεκόρ 10-18.

Φέτος, όμως θέλει να επιστρέψει τουλάχιστον στην πρώτη εξάδα και να δει με αξιώσεις το ενδεχόμενο να προκριθεί στο Final Four. Μπορεί να τα καταφέρει η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη; Μένει να το δούμε…

Ολικό… λίφτινγκ έκανε η διοίκηση της Φενερμπαχτσέ σε μία προσπάθεια να μπει και πάλι σε πρωταγωνιστικό δρόμο. Και όχι μόνο σε επίπεδο μεταγραφών. Η διοίκηση έφερε στην Κωνσταντινούπολη, τον Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος έπειτα από οκτώ χρόνιας παρουσίας στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας έφυγε από τη Ρωσία και αποδέχθηκε την πρόταση των Τούρκων.

Μάλιστα αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που επιστρέφει ως προπονητής στο τουρκικό πρωτάθλημα, αφού ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2013 από την Μπάνβιτ. Εκτός του Ιτούδη έγιναν και πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Παρελθόν αποτελούν οι βασικοί τα τελευταία χρόνια Βέσελι, Ντε Κολό, Χένρι, Πολονάρα και Μπαρτέλ.

Αντίθετα στη θέση τους αποκτήθηκαν οι Καλάθης, Ουίλμπεκιν και Έντουαρντς για να προσφέρουν στην περιφέρεια και οι Μότλεϊ Τζεκίρι, μαζί φυσικά με τον Μπιέλιτσα για τη ρακέτα.

Αστέρι: Μπιέλιτσα

Ο Νεμάνια Μπιέλιτσα πήρε την απόφαση να αφήσει το ΝΒΑ και να επιστρέψει στην Ευρώπη και πάλι για λογαριασμό της Φενερμπαχτσέ. Ο 34χρονος πάουερ φόργουορντ άφησε τους πρωταθλητές Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς για χάρη της Φενέρ, με την οποία άλλωστε έχει πολύ καλούς δεσμούς, λόγω και της παρουσίας του, τη διετία 2013-15.

Ο Σέρβος προσθέτει πολύ μεγάλη ποιότητα κοντά στη ρακέτα για την ομάδα του Ιτούδη και μπορεί να τη βοηθήσει να ανέβει επίπεδο. Πάντως ενδεχομένως να απουσιάσει από τα δύο πρώτα παιχνίδια της Euroleague, καθώς βρίσκεται στο τελικό στάδιο αποθεραπείας του.

Πρόβλεψη

Μόνο καλύτερα μπορεί να πάει η Φενερμπαχτσέ φέτος, μετά και τις αλλαγές που έγιναν στην ομάδα. Η έλευση του Δημήτρη Ιτούδη προσθέτει ποιότητα και εμπειρία στον πάγκο, ενώ οι Καλάθης, Ουίλμπεκιν, Μπιέλιτσα, αλλά και ο γκαρντ Κάρσον Έντουαρντς από το NBA, μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Σίγουρα, η ομάδα θέλει να αφήσει πίσω της, την περσινή κάκιστη σεζόν, που τη βρήκε στη 12η θέση και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν ρωσικές ομάδες. Είναι δεδομένο ότι μπορεί να τα πάει καλύτερα. Πόσο καλύτερα απομένει να το δούμε. Η αλήθεια είναι όμως ότι διαθέτει ρόστερ και εμπειρία στον πάγκο για να χτυπήσει την πόρτα της εξάδας. Ενδεχομένως ακόμη και το πλεονέκτημα έδρας. Η συμμετοχή της στην πρώτη τετράδα πληρώνει 2.35!

ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 3.00 ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΕΝΕΡ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ


Βιλερμπάν: Ανάλυση

Μία ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων θα είναι και φέτος η Βιλερμπάν, όπως άλλωστε ήταν και πέρυσι. Παρά το καλό ξεκίνημα που έκανε πέρυσι, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Το γεγονός ότι διέθετε μία άκρως αθλητική ομάδα που πήγαινε τα παιχνίδια στη δύναμη, τη βοήθησε αλλά μόνο σε συγκεκριμένα ματς. Στα υπόλοιπα φάνηκε η απουσία ταλέντου, τεχνικής και εμπειρίας.

Παρ’ όλα αυτά στη Γαλλία κατάφερε να κάνει την έκπληξη στο τέλος και να πάρει το πρωτάθλημα, από την ιδιαίτερα δυνατή Μονακό. Στην Euroleague τερμάτισε στην 14η και προτελευταία θέση με οκτώ νίκες (8-20).

Η πρώτη ανάγνωση από το μεταγραφικό ταμείο έχει αρνητικό πρόσημο. Κι αυτό γιατί αποχώρησαν παίκτες που πέρσι έκαναν τη διαφορά και αποκτήθηκαν άλλοι που μπορεί να διαθέτουν εμπειρία, αλλά δε δείχνουν ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ομάδας.
Συγκεκριμένα, δέχθηκε σημαντικό πλήγμα στην περιφέρεια με την αποχώρηση των Έλι Οκόμπο, Κρις Τζόουνς και Βίκτορ Γουεμπανιάμα. Και οι τρεις έκαναν μία πολύ καλή σεζόν με τη φανέλα της Βιλερμπάν, αλλά πλέον αποχώρησαν για… άλλες πολιτείες.

Ο 35χρονος Νάντο Ντε Κολό επαναπατρίστηκε για χάρη της Βιλερμπάν, αλλά πλέον δεν είναι στην ίδια κατάσταση που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης αντιμετωπίζει αρκετά συχνά προβλήματα τραυματισμών. Στα συν είναι και η απόκτηση του 31χρονου σέντερ Τζόφρει Λοβέρν από τη Ζαλγκίρις.

Αστέρι: Ντε Κολό

Ο Νάντο Ντε Κολό ξεχωρίζει με την παρουσία του στο ρόστερ της Βιλερμπάν. Είναι ένας αθλητής με πολύ μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση. Έχει παίξει οκτώ χρόνια σε πρωταγωνιστικό επίπεδο, τα πέντε πρώτα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τα τρία επόμενα με τη Φενερμπαχτσέ.

Έχει την προσωπικότητα να συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους και ο Τι Τζέι Πάρκερ θα στηρίξει πάνω του, σε μεγάλο βαθμό, όλη τη φετινή προσπάθεια της ομάδας. Αν είναι υγιής και γίνει σωστή διαχείριση, έτσι ώστε να έχει ποιοτικό χρόνο μέσα στο γήπεδο, τότε μπορεί να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας.

Πρόβλεψη

Όπως πήγε και πέρυσι, το ίδιο αναμένεται να πάει και φέτος η Βιλερμπάν. Και μάλιστα φέτος ενδεχομένως και να είναι συνολικά αποδυναμωμένη σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Το γεγονός ότι αποχώρησαν οι Οκόμπο, Τζόουνς και Γουεμπανιάμα θα παίξει το ρόλο του. Το θέμα είναι κατά πόσο μπορεί να ανταπεξέλθει ο Νάντο Ντε Κολό και ο Τζόφρεϊ Λόβερν. Λογικά δεν θα ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις, αλλά…

ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΓΙΑ OVER 11,5 ΝΙΚΕΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.87


Μακάμπι: Ανάλυση

Η Μακάμπι είναι μία από τις ομάδες που αποτελούν ξεχωριστό κεφάλαιο στη Euroleague. Ακόμη και τις χρονιές που δεν έχει πρωταγωνιστικούς στόχους, όπως ήταν η περσινή, καταφέρνει να βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο. Πέρυσι ξεκίνησε άσχημα, αλλά στη διάρκεια της χρονιάς, κατάφερε να αλλάξει την εικόνα της.

Βέβαια βοήθησε και η αποβολή των ρωσικών ομάδων, ώστε να ανέβει στη βαθμολογία. Έτσι κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση και να μπει στα πλέι οφ, αλλά αποκλείστηκε πολύ εύκολα από τη Ρεάλ με 3-0. Συνολικά έκανε 17-11 νίκες. Φέτος το πλάνο της διοίκησης έχει ανεβάσει κατά πολύ τον πήχη. Ίδωμεν…

Μπορεί πέρυσι να μπήκε στα πλέι οφ, αλλά η σεζόν κρίθηκε ως αποτυχημένη. Έτσι η διοίκηση αποφάσισε ότι έπρεπε να αλλάξουν πολλά στο ρόστερ. Δεν είναι τυχαίο ότι αποχώρησαν επτά παίκτες και αποκτήθηκαν δέκα. Από το σύλλογο του Τελ Αβίβ αποχώρησαν πρωτοκλασάτα ονόματα, όπως είναι οι Ουίλμπεκιν, Νάναλι, Ζίζιτς, Ουίλιαμς και Ρέινολντς.

Βέβαια στη θέση τους ήρθαν παίκτες πρώτης γραμμής, που μπορούν να καλύψουν επάξια το κενό. Κορυφαίος όλων είναι φυσικά ο Λορέντζο Μπράουν. Ο Αμερικανός που έχει πολιτογραφηθεί Ισπανός και ο οποίος έλαμψε στο Ευρωμπάσκετ οδηγώντας του Ίβηρες στη νίκη ξεχωρίζει, ενώ ακολουθούν και οι Πόιθρες, Χίλιαρντ, Νίμπο, Χόλινς και Μπόλντγουιν.

Επιπλέον έγινε και μία αναμενόμενη αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Η διοίκηση εμπιστεύτηκε τον Οντέντ Κάτας και συμφώνησε μαζί του. Ο Κάτας έχει περάσει και τη σεζόν 2007-08 από τον πάγκο της Μακάμπι, αλλά πλέον επέστρεψε πολύ πιο έμπειρος σε σχέση με την πρώτη του προσπάθεια.

Αστέρι: Λορέτζο Μπράουν

Ο Λορέντζο Μπράουν είναι ένας από τους καλύτερους και πληρέστερους γκαρντ που παίζει στη Euroleague και συνολικά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Αυτό φάνηκε κιόλας στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, όπου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου από την Ισπανία.

Το ίδιο περιμένουν από αυτόν και οι άνθρωποι της Μακάμπι, αλλά και ο Οντέντ Κάτας προσωπικά. Ο Μπράουν άφησε τη Ρωσία και την Ούνικς Καζάν και πλέον φοράει τη φανέλα της Μακάμπι. Πέρυσι είχε 13,8 πόντους και 6,1 ασίστ μέσο όρο, επιδόσεις που θα φανούν πολύ χρήσιμες στο σύλλογο του Ισραήλ.

Πρόβλεψη

Η Μακάμπι προχώρησε σε ένα ολικό… λίφτινγκ φέτος το καλοκαίρι. Αποφάσισε να πραγματοποιήσει ριζικές αλλαγές τόσο στο ρόστερ όσο και στην τεχνική ηγεσία. Σε αρχικό στάδιο έγιναν σημαντικές προσθήκες, που λογικά θα βοηθήσουν. Το ερώτημα είναι -επειδή ακριβώς πρόκειται για πολλούς νέους παίκτες- αν θα μπορέσουν να δέσουν.

Και το άλλο ερώτημα είναι κατά πόσο ο Οντέντ Κάτας, μπορεί στα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Κατά πόσο μπορεί να ενώσει όλα τα κομμάτια του παζλ και να παρουσιάσει ένα σύνολο που μπορεί να κερδίζει και να έχει αξιώσεις για ψηλά. Λογικά θα είναι μέσα στην οκτάδα.

Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.87 ΣΤΗ NOVIBET


Ολυμπιακός: Ανάλυση

Ο Ολυμπιακός έφτασε μία ανάσα από το όνειρο πέρυσι, αλλά ακόμη κι αν δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της Euroleague και να διεκδικήσει τον τίτλο, η σεζόν κρίθηκε ως επιτυχημένη. Κι αυτό διότι, η ομάδα έφτασε ακόμη πιο ψηλά απ’ τους αρχικούς στόχους που είχε θέσει, ενώ εντός των συνόρων κατέκτησε το νταμπλ.

Βέβαια από την άλλη, η δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια σε συνδυασμό με την πρόκριση στο Final Four δημιούργησε προσδοκίες και ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε προσεκτικές και συγκεκριμένες κινήσεις, ώστε να καλύψει όλα τα κενά που προέκυψαν. Σε πρώτο πλάνο φαίνεται ότι οι πρωταθλητές Ελλάδος θα είναι ενισχυμένοι.

Βέβαια όλα φαίνονται μέσα στο παρκέ, που είναι και ο μεγάλος κριτής, αλλά η αίσθηση είναι ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει καλά και φέτος!

TOP 10 ΠΑΙΚΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Χωρίς να κάνει κάποια μεταγραφή… αεροδρομίου, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κλείσει όλες τις τρύπες που δημιουργήθηκαν. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε πολύ προσεκτικές κινήσεις έτσι ώστε η ομάδα να μη υστερήσει σε σχέση με πέρυσι και παράλληλα να βελτιωθεί. Το καλοκαίρι υπήρξαν συγκεκριμένες αποχωρήσεις κι έγιναν εξίσου συγκεκριμένες προσθήκες.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ αποφάσισε να μην αποδεχθεί την πρόταση ανανέωσης που του έγινε και να δοκιμάσει και πάλι την τύχη του στο ΝΒΑ, φορώντας τη φανέλα των Μάβερικς. Επίσης αποχώρησε από την ενεργό δράση ο Πρίντεζης, ενώ έφυγαν οι Λίβιο Ζαν Σαρλ και Χασάν Μάρτιν. Στη θέση τους, ήρθε ο Αϊζάια Κάνααν για τα γκαρντ που πέρσι έπαιξε σε Ούνικς Καζάν και Γαλατασαράι, αλλά και οι Πίτερς, Μπολομπόι και Μπλακ για τις θέσεις των ψηλών.

Ο Άλεκ Πίτερς έκανε πολύ καλή χρονιά με την Μπασκόνια (9.8 πόντους και 3.8 ριμπάουντ) και θα πλαισιώσει τον Βεζένκοφ στο «4», ενώ για το «5» μαζί με τον Φαλ ήρθαν ο Τζόελ Μπολομπόι από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Ταρίκ Μπλακ από την Μπασακσεχίρ.

Αστέρι: Σάσα Βεζένκοφ

Ο Σάσα Βεζένκοφ αναμένεται να είναι και πάλι το πρώτο βιολί της ομάδας. Ο Βούλγαρος πάουερ φόργουορντ έκανε τρομερή χρονιά πέρυσι κι ευτυχώς για τον Γιώργο Μπαρτζώκα επέλεξε να μην κάνει χρήση του όρου για το ΝΒΑ και να παραμείνει στον Ολυμπιακό. Το συμβόλαιό του με τους «ερυθρόλευκους» είναι για ακόμη δύο χρόνια, έως το 2024.
Πέρυσι είχε 13.7 πόντους και 5.9 ριμπάουντ μέσο όρο, συμβάλλοντας τα μέγιστα για τη συνολική πορεία της ομάδας του. Βοήθησε τα μέγιστα τόσο για την πρόκριση στο Final Four όσο φυσικά και για την κατάκτηση των δύο τίτλων εντός των συνόρων.

Πρόβλεψη

Μπορεί κάποιος να θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός αποδυναμώθηκε σε σχέση με πέρυσι, ειδικά μετά την αποχώρηση του Τάιλερ Ντόρσεϊ, αλλά η αρχική εικόνα φαίνεται πολύ διαφορετική. Αποκτήθηκαν παίκτες ακριβώς για τις θέσεις που προέκυψε ανάγκη και τουλάχιστον η φροντ λάιν του Ολυμπιακού δείχνει ότι έχει δεχτεί μία αναβάθμιση.

Αν καταφέρει ο Κάνααν να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και τουλάχιστον να είναι στο ίδιο επίπεδο -αν όχι καλύτερος του Ντόρσεϊ- τότε ο Ολυμπιακός μπορεί να ονειρεύεται για πολύ ψηλά. Πάντως η αλήθεια είναι ότι η δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια που πήρε πέρυσι είναι ένα δύσκολο εγχείρημα. Ωστόσο μπορεί να παλέψει για το πλεονέκτημα έδρας με πολύ καλές πιθανότητες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΔΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.65

MVP ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ Ο ΒΕΖΕΝΚΟΦ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 11.00



Παναθηναϊκός: Ανάλυση

Ριζικές αλλαγές έγιναν στον Παναθηναϊκό με στόχο να διαγράψει την περυσινή σεζόν (τερμάτισε 13ος) και να αποκτήσει εκ νέου πρωταγωνιστικό ρόλο στην Euroleague.
Η διοίκηση του «τριφυλλιού» έδωσε τα ηνία της ομάδας στον Σέρβο προπονητή Ντέγιαν Ράντονιτς, ο οποίος άφησε τον Ερυθρό Αστέρα για να χτίσει τον νέο Παναθηναϊκό.

Αποκτήθηκαν οι Γουόλτερς (Ερ. Αστέρα), Λι (Μονακό), Αντριους (Μπουρσασπόρ), Γκριγκόνις (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), οι οποίοι θα ανεβάσουν την ποιότητα στις θέσεις 1-2.
Για το 3-4 οι Παναγιώτης και Γιώργος Καλαϊτζάκης ήρθαν για να ενισχύσουν το ελληνικό στοιχείο και να συνεχίσουν το δρόμο της εξέλιξης που χάραξαν σε Λιθουανία και Αμερική, αντίστοιχα.

Παράλληλα, με το φινάλε του Eurobasket οι «πράσινοι» έκανα κίνηση ματ και απέκτησαν τον Ματέος Πονίτκα. Ο Πολωνός που πέρυσι ήταν στη Ζενίτ πραγματοποίησε εξαιρετικό τουρνουά και θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στον «εξάστερο». Μάλιστα, μαζί με τον Ντερικ Γουίλιαμς θα φιλοδοξούν να ανεβάσουν το αγωνιστικό επίπεδο, αφού διαθέτουν εμπειρία στο επίπεδο της Euroleague.

Από το περυσινό ρόστερ παρέμειναν οι Παπαγιάννης, Μποχωρίδης, Χουγκάζ, Αβδάλας και Μαντζούκας, ενώ το ελληνικό στοιχείο ενισχύεται πλέον σημαντικά με τον Σαμοντούροφ, ο οποίος στα 17 του είναι από τα κορυφαία ταλέντα στην Ελλάδα.

Αίσθηση προκάλεσε η φυγή του Ιωάννη Παπαπέτρου, ενώ το «τριφύλλι» κατά τη διάρκειας της μεταγραφικής περιόδου επεδίωξε την επιστροφή του Νικ Καλάθη, όμως οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στο οικονομικό.

TOP 10 ΠΑΙΚΤΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Ο τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Αργύρης Πεδουλάκης, μίλησε για το νέο ξεκίνημα. «Δημιουργήσαμε μια καινούρια ομάδα και στόχος μας είναι να βγάζει υγεία στο γήπεδο. Έχουμε την επόμενη νέα γενιά του ελληνικού μπάσκετ και προσπαθούμε αυτά τα παιδιά να περπατήσουν στην Ευρωλίγκα και οι ξένοι μας να είναι παράδειγμα για αυτούς.

Πρέπει να έχουμε υπομονή, να τους κρατήσουμε μέσα στις Παναθηναϊκές αρχές, δηλαδή χαμηλά το κεφάλι και πολλή δουλειά. Θα έρθουν και δύσκολες βραδιές», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πεδουλάκης.

Αστέρι: Γιώργος Παπαπαγιάννης

Ο Βig Papa παρέμεινε στον Παναθηναϊκό με στόχο να υψώσει το ανάστημά του και να τον οδηγήσει σε νέες επιτυχίες. Ο Παπαγιάννης είναι από τους παλιότερους παίκτες του «τριφυλλιού» και μετά τη φυγή του Παπαπέτρου έγινε κι αυτόματα αρχηγός. «Ένα όνειρο έγινε για εμένα πραγματικότητα. Είναι δεδομένο ότι θέλουμε να παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα από πέρσι. Στόχος μας είναι η οκτάδα έχουμε το υλικό για να τα καταφέρουμε», υποστήριξε ο σέντερ του Παναθηναϊκού.

Πρόβλεψη

Ο Παναθηναϊκός σε σχέση με πέρυσι διαθέτει πλέον περισσότερους παίκτες με εμπειρία στην Euroleague, όμως αποτελεί μεγάλο στοίχημα το κατά πόσο ο Ράντονιτς θα δημιουργήσει μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα. Ο Σέρβος στηρίζει πολλά στον παράγοντα της άμυνας ενώ περιμένει ότι το ΟΑΚΑ θα γίνει και πάλι πανίσχυρη έδρα.

ΑΠΟΔΟΣΗ 4.20 ΝΑ ΜΠΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΣΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ ΤΗΣ EUROLEAGUE

ΑΠΟΔΟΣΗ 1.65 ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ OVER 13,5 ΝΙΚΕΣ


Παρτιζάν: Ανάλυση

Η Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μετά από οκτώ σεζόν, επιστρέφει στην Euroleague. Οι Σέρβοι τα τελευταία πέντε χρόνια έπαιξαν στο Euro Cup, όμως με την έλευση του Ζοτς στον πάγκο τους αλλάζουν πλέον επίπεδο και στόχος τους είναι να πρωταγωνιστήσουν στο κορυφαίο επίπεδο. Ο Ομπράντοβιτς είναι Winner και μια τέτοια ομάδα θα παρουσιάσει πάνω στο παρκέ.

Ο Ζοτς έδωσε εντολή να διατηρηθεί ο βασικός κορμός που δημιούργησε ο ίδιος πέρυσι και παράλληλα πραγματοποίησε μεταγραφές επιπέδου Euroleague για να προσθέσει ποιότητα στο ρόστερ του.

Αποκτήθηκαν οι Ντάντε Έξουμ, Ντανίλο Άντζουσιτς, Ιωάννης Παπαπέτρου, Τζέιμς Νάναλι και πλέον το ρόστερ διαθέτει εμπειρία και ταλέντο για εξελιχθεί σε ευχάριστη έκπληξη τη σεζόν 22/23.

Αστέρι: Ιωάννης Παπαπέτρου

Μόνο και μόνο ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ζήτησε από τον Ιωάννη Παπαπέτρου να αφήσει τους «πράσινους» και να έρθει στο Βελιγράδι σημαίνει πολλά. Ο πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού θα κληθεί να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην Παρτιζάν και μαζί με τους Νάναλι και Πάντερ αναμένεται να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους. Η έλευση του Παπαπέτρου προκάλεσε ενθουσιασμό και στους φίλους της Παρτιζάν, οι οποίοι περιμένουν πολλά από την Έλληνα φόργουονρτ.

Πρόβλεψη

Η παρουσία του Ομπράντοβιτς στον πάγκο σημαίνει πολλά. Ο πιο πετυχημένος προπονητής στην Ευρώπη είναι γνωστό ότι δημιουργεί ομαδάρες και δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα στην τύχη του.

ΑΠΟΔΟΣΗ 4.20 ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΣΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ ΤΗΣ EUROLEAGUE


Ρεάλ Μαδρίτης: Ανάλυση

Κοιτάς το ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης και αναμφισβήτητα την τοποθετείς στα τοπ φαβορί για τη κατάκτηση της Euroleague! Η «βασίλισσα» την περασμένη σεζόν, παρότι αντιμετώπισε αρκετά αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά προβλήματα έφτασε μέχρι τον τελικό κι έχασε την κούπα από την Εφες.
Υπάρχει αλλαγή στον πάκγο, αφού ο Λάσο λόγω των προβλημάτων υγείας αποτελεί παρελθόν και αναβαθμίστηκε ο βοηθός του, Τσους Ματέο.

Η Ρεαλ διαθέτει παραπάνω από 2 παίκτες σε κάθε θέση και με τις μεταγραφές των Μάριο Χεζόνια, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Ντζάναν Μούσα, Πετρ Κορνελί πρόσθεσε ακόμη περισσότερη εμπειρία και ποιότητα, ενώ αποχώρησαν οι Ερτέλ, Τέιλορ και Τόμπκινς. Ο βασικός κορμός έμεινε αναλλοίωτος και οι Μαδριλένοι θα πρωταγωνιστήσουν και φέτος.

Αστέρι: Σέρχιο Γιουλ

Η Ρεάλ έχει πανάκριβο ρόστερ και πλειάδα αστέρων. Ωστόσο, ο Σέρχιο Γιούλ είναι ο παίκτης που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω σ’ ένα παιχνίδι. Και φέτος θα είναι ο ιθύνων νους. Σε δημιουργικό τομέα και εκτελεστικό τομέα πολλά θα κριθούν από τις εμπνεύσεις του. Ο Γιουλ διαθέτει μείγμα που μπορεί να σκοτώσει τον αντίπαλο, αφού από τα 6.75 παίρνει την ευθύνη όταν η μπάλα καίει, ενώ με μοναδικές ασίστ φτιάχνει και τους συμπαίκτες του.

Πρόβλεψη

Στη μετά Λάσο εποχή η Ρέαλ θα παραμείνει πρωταγωνίστρια και είναι ικανή φέτος να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου. Οι Μαδριλένοι διαθέτουν αρκετές ηγετικές μορφές στην ομάδα τους, ενώ στις τάξει της ομάδας επικρατεί μεγάλο πείσμα μετά τον χαμενο τελικό από την Εφές. Το ταξί της Ρεάλ στη φετινή Euroleague ξεκινάει από το ΟΑΚΑ αφού στην πρεμιέρα αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό.

ΑΠΟΔΟΣΗ 2.35 ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΡΕΑΛ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

ΑΠΟΔΟΣΗ 4.30 ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ Η ΡΕΑΛ ΤΗΝ EUROLEAGUE


Βαλένθια: Ανάλυση

Η Βαλένθια είναι ομάδα «ασανσέρ» και φέτος επιστρέφει και πάλι στην Euroleague με βασικό της στόχο να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο υψηλό επίπεδο. Ο προπονητής Αλεξ Μούμπρου αναμένεται να παρουσιάσει πάνω στο παρκέ μια ομάδα που θα τρέχει ασταμάτητα και θα σουτάρει εξαιρετικά από την περιφέρεια. Από τον βασικό κορμό έμειναν οι Χέρμανσον, Πρέπελιτς, Ντούμπλιεβιτς, Ριβέρο και Κλαβέρ.

Στο ρόστερ της Βαλένθια έχει υπάρξει αναβάθμιση και βασική φιλοδοξία των Ισπανών είναι να μην γίνουν ο σάκος του μποξ στη διοργάνωση. Με την απόκτηση των Ρέιντμπο, Γουέμπ, Αλεξάντερ, Τζόουνς και Χάρπερ ενισχύθηκε η ομάδα σε όλες τις θέσεις, όμως όλες οι παραπάνω κινήσεις εμπεριέχουν ρίσκο.

Αστέρι: Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς

Ο Μαυροβούνιος σέντερ της Βαλένθια βρίσκεται από το 2012 στις νυχτερίδες και είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους παίκτες και στις δύο ρακέτες. Προσφέρει λύσεις σε εκτελεστικό και δημιουργικό τομέα, ενώ από την απόδοσή του εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό το παιχνίδι των Ισπανών.

Πρόβλεψη

Βασική φιλοδοξία των Ισπανών είναι να διεκδικήσουν είσοδο στην οκτάδα, όμως φέτος το επίπεδο των ομάδων έχει ανέβει κατακόρυφα.

Η Βαλένθια τις πέντε πρώτες αγωνιστικές έχει ένα βατό πρόγραμμα κάτι που μπορεί να την βοηθήσει να πετύχει ακόμα και 3 νίκες. Υπενθυμίζουμε ότι τη σεζόν 2020/21 ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια με 19 νίκες και άγγιξε την είσοδο στην οκτάδα.

ΑΠΟΔΟΣΗ 2.10 ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ OVER 14,5 ΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚη ΔΙΑΡΚΕΙΑ


Μπολόνια: Ανάλυση

Η Μπολόνια την περασμένη σεζόν κατέκτησε το Euro Cup και φέτος επιστρέφει στο κορυφαίο επίπεδο με άγριες διαθέσεις. Οι Ιταλοί επένδυσαν και εκμεταλλεύτηκαν την τιμωρία των ομάδων από τη Ρωσία με αποτέλεσμα πέρυσι να ενισχύσουν το ρόστερ τους με τους Χάκετ και Σενγκέλια από ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι γκαρντ Τεόντοσιτς, Μπελινέλι, Χάκετ διαθέτουν εμπειρία και απίστευτη μπασκετική τρέλα για να κάνουν την Βίρτους πρωταγωνίστρια.

Άπαντες αναμένουν με αγωνία το σύνολο που θα παρουσιάσει ο Σέρτζιο Σκαριόλο.

Έγιναν μεταγραφές επιπέδου Euroleague, προκειμένου να συνεχιστεί η ενίσχυση και να δημιουργηθεί μια ανταγωνιστική ομαδα. Αποκτήθηκαν οι  Τζόρνταν Μίκι, Ίφε Λούντμπεργκ, Ισμαέλ Μπακό, Σέμι Οτζελέγε, Λέο Μενάλο, Γκόρα Καμαρά, οι οποίοι αποτελούν πολυτέλεια για τον Σκαριόλο. Ο Ιταλός Coach είδε τον βασικό του κορμό να διατηρείται και τρίβει τα χέρια του από ικανοποιήση.

Αστέρι: Μίλος Τεόντοσιτς

Ο Τέοντοσιτς έχει φάει με το κουτάλι τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Πρόκειται για έναν παίκτη που στην καλή του μέρα μπορεί να σε οδηγήσει στον παράδεισο, όμως όταν τα βρει σκούρα σε πάει με σπασμένα τα φρένα στην κόλαση.

Ο Τεόντοσιτς βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2019 στην Βίρτους κι έχοντας περάσει από Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ θα είναι και φέτος ο ηγέτης της ιταλικής ομάδας. Δεν υπάρχει περίπτωση επίθεση της Βίρτους να μην περάσει από τα χέρια του, ενώ όταν η μπάλα καίει θα είναι πάντα εκεί για να πάρει το τελευταίο σουτ.

Πρόβλεψη

Η Μπόλονια διαθέτει υλικό κι έχει στον πάγκο της έναν προπονητή που είναι «γάτα». Η ομάδα του Σκαριόλο έχει θέσει ως βασικό στόχο την είσοδο στα πλέι οφ και με παίκτες όπως οι Τεόντοσιτς, Χάκετ, Σενκέλια, Λούντμπεργκ, Μπελινέλι και Μίκι μπορεί να τα καταφέρει.  

ΑΠΟΔΟΣΗ 2.35 ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ Η ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ


Ζαλγκίρις: Ανάλυση

Η Ζαλγκίρις την περυσινή σεζόν με 8-20 τερμάτισε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, όμως το περυσινό πάθημα δεν δείχνει να της έγινε μάθημα. Οι κινήσεις που έγιναν δεν έχουν προκαλέσει ενθουσιασμό και οι Λιθουανοί αναμένουν αγωνιστικές εκπλήξεις με στόχο να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο σε σχέση με την περσινή σεζόν. Υπήρξε αλλαγή προπονητή, αφού ο Γιούρι Ζντβοτς αποτέλεσε παρελθόν και τα ηνία της ομάδας ανέλαβε ο Κάζις Μακσβίτις, ενώ ο Γιανκούνας αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Ούτε μια, ούτε δύο, αλλά 7 μεταγραφές πραγματοποίησε η Ζαλγκίρις με στόχο να χτίσει μια φιλόδοξη ομάδα σε γερές βάσεις. Αποκτήθηκαν οι  Ρόλαντς Σμιτς, Κίναν Έβανς, Λαουρίνας Μπιρούτις, Άρνας Μπουτκεβίτσιους, Ίγκνας Μπραζντέικις, Κεβάριους Χέις, Ντοβίντας Γκιεντράιτις. Από την περσινή ομάδα το τενχικό επιτελεί θα στηριχθεί στους Καλνιέτις, Ουλανόβας, Αρτούρας Μιλάκνις και Λεκαβίτσιους.

Αστέρί: Ίγκνας Μπραζντέικις

 Ο Μπραζντέικις είναι μια από τις πιο ηχηρές μεταγραφές της Ζαλγκίρις και αποκτήθηκε για να ανεβάσει επίπεδο τους Λιθουανούς. Ο 23χρονος φόργουορντ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη και στο παρελθόν πάλεψε να καθιερωθεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού σε Νικς, Σίξερς και Μάτζτικ.

Πρόβλεψη

Το ρόστερ της Ζαλγκίρις διαθέτει αρκετούς παίκτες λαχεία. Παράλληλα τα πολλά νέα πρόσωπα μέχρι να βρουν χημεία ενδέχεται να δεχθούν αρκετές σφαλιάρες στην εκκίνηση της σεζόν.

ΑΠΟΔΟΣΗ 5.00 Η ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΡΑΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ  


Νικητής Euroleague 2022-2023

Αναμένεται μεγάλη μάχη και φέτος για την κατάκτηση της κούπας. Το Final Four της σεζόν 2022-23 γίνεται στην Κωνσταντινούπολη και οι ομάδες από την Τουρκία δαπάνησαν αμέτρητο χρημα για να παίξουν εντός έδρας.

Αναμφισβήτητα η Εφές που μετράει δύο σερί κατακτήσεις έχει τεράστιο αβαντάζ για να συνεχίσει το σερί της και μάλιστα ο προπονητής της Εργκίν Αταμλαν με περίσσιο θράσος όπου σταθεί και όπου βρεθεί εκφράζει τη σιγουριά ότι η ομάδα του θα παραμείνει στην κορυφή της Ευρώπης.

Αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα το γεγονός ότι η Εφες διαθέτει στο ρόστερ της τον Μίτσιτς, ο οποίος είναι ένας από τους καλύτερους σουτέρ στην Ευρώπης και ηγετική μορφή.

εφεσ κατακτηση σε αποδοση 4.00 στη novibet  


Πότε ξεκινάει η Ευρωλίγκα

Στις 6 Οκτωβρίου με τη διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής επιστρέφει στη δράση η Εuroleague για τη σεζόν 2022/23, ενώ το πρόγραμμα της πρεμιέρας θα ολοκληρωθεί στις 7 Οκτωβρίου ημέρα Παρασκευή.

Το ενδιαφέρον μας στρέφεται αυτόματα στις ελληνικές ομάδες που με το καλημέρα έχουν δύσκολες αποστολές.
Την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την περσινή φιναλίστ, Ρεάλ Μαδρίτης, στο ΟΑΚΑ, ενώ την Παρασκευή ο Ολυμπιακός παίζει στη Βαρκελώνη με αντίπαλο την πανίσχυρη Μπαρτσελόνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.


Ευρωλίγκα Πρόγραμμα

1η αγωνιστική
6 Οκτωβρίου 2022

Βιλερμπάν – Αρμάνι Μιλάνο
Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης
Μακάμπι – Ζαλγκίρις
Βαλένθια – Μπασκόνια
Μπάγερν – Φενερμπαχτσέ

7 Οκτωβρίου 2022
Εφές – Ερυθρός Αστέρας
Αλμπα – Παρτιζάν
Μπολόνια – Μονακό
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός

Δείτε το υπόλοιπο πρόγραμμα της Euroleague ΕΔΩ


Euroleague Higlights



Διαβάστε ακόμα…

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Παναθηναϊκού όλων των εποχών


olympiacos basketball afieroma novibet

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Ολυμπιακού όλων των εποχών


 

GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ