el
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 06/10/2022

Η μέρα που όλοι οι φίλοι του ευρωπαϊκού μπάσκετ (κάθε χρόνο) περιμένουν με ανυπομονησία, έφτασε!

Το βράδυ της Πέμπτης θα γίνει το τζάμπολ στη νέα σεζόν της Euroleague, με τον Παναθηναϊκό να πέφτει στα βαθιά με το… καλησπέρα.

Πρώτος αντίπαλος των «πράσινων» στον φετινό μαραθώνιο η Ρεάλ στο ΟΑΚΑ (06/10, 21:00), με τους Μαδριλένους να «έχουν» τον Παναθηναϊκό 13-1 στις 14 τελευταίες συναντήσεις τους στην Ευρωλίγκα – από τον Απρίλιο του 2017 και μετά.

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να σπάσουν το εντυπωσιακό νικηφόρο σερί της Ρεάλ μόλις την τελευταία ημέρα του περασμένου Μαρτίου (31/03/2022), νικώντας στο ΟΑΚΑ τους Ισπανούς 87-86 στο πλαίσιο της περσινής regular season.
Το αν θα καταφέρουν να… διπλώσουν τις νίκες τους, θα το μάθουμε το βράδυ της Πέμπτη στο καυτό ΟΑΚΑ!

Το μεγάλο ευρωπαϊκό ντέρμπι της Euroleague παίζει στη Novibet σε live streaming με 0% γκανιότα, Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίο live στοίχημα!


Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης: Πως ξεκίνησαν τη σεζόν

Δεν έχει εύκολη αποστολή μπροστά του ο Ντέγιαν Ράντονιτς κι αυτό γιατί όπως έδειξε ο Παναθηναϊκός στο Super Cup που διεξήχθη το προηγούμενο σαββατοκύριακο στη Ρόδο (νίκησε δύσκολα στον πρώτο ημιτελικό τον οικοδεσπότη Κολοσσό 72-67/έχασε στον τελικό από τον Ολυμπιακό με 67-52), θα χρειαστεί χρόνο για να βρει την απαιτούμενη χημεία εντός παρκέ.

Δεν αποτελεί… είδηση ότι ο κόουτς Ράντονιτς στηρίζεται στην άμυνα (αυτή είναι η προτεραιότητα του Μαυροβούνιου τεχνικού σε όποια ομάδα κι αν έχει δουλέψει) και είναι δεδομένο ότι θα την χρειαστεί στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, μέχρι δηλαδή να «βρεθούν» οι πρώτοι αυτοματισμοί και οι συνεργασίες των παικτών του στο μπροστά μέρος του γηπέδου.

Κι αυτό φυσικά είναι λογικό από τη στιγμή που οι «πράσινοι» έκαναν σχεδόν ολικό λίφτινγκ στο ρόστερ τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (σχεδόν μία ντουζίνα μεταγραφές), αναβαθμίζοντάς το σε σχέση με την περσινή απογοητευτική χρονιά που «έζησαν».

Την ίδια ώρα, η Ρεάλ με τον Τσους Ματέο πλέον στον πάγκο της (επί σειρά ετών άμεσος συνεργάτης του πολυνίκη Πάμπλο Λάσο), διατήρησε τον βασικό της κορμό, όμως «ασχολήθηκε» ενεργά και στο μεταγραφικό μέτωπο, κάνοντας κινήσεις που της προσδίδουν έξτρα ποιότητα (Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Μούσα, Χεζόνια).

O Μάριο Χεζόνια  με δεδομένο ότι τρέφει μεγάλη αγάπη για τον Παναθηναϊκό θα είναι το πρόσωπο της αναμέτρησης.

Αν κρίνουμε από το ξεκίνημά της Ρεάλ εντός συνόρων (κατέκτησε το ισπανικό Super Cup, μπήκε με νίκες και στην σούπερ ανταγωνιστική ACB που παραμένει αήττητη) και φέτος έχει ως στόχο να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει. Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη σεζόν έφτασε στον τελικό κι έχασε το τρόπαιο στις λεπτομέρειες από την πανίσχυρη Εφές.


Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης: Απουσίες 06/10/2022

Οι «πράσινοι» του Ντέγιαν Ράντονιτς παρατάχθηκαν στο ελληνικό Super Cup χωρίς τον βασικό τους πόιντ γκαρντ, Νέιτ Γουόλτερς και όσο και αν το… πάλεψε ο τίμιος Πάρις Λι, δεν ήταν αρκετός για να καλύψει το κενό του συμπατριώτη του.

Το κακό για τον Μαυροβούνιο τεχνικό είναι ότι ο Γουόλτερς δεν θα παίξει ούτε το βράδυ της Πέμπτης, καθώς δεν έχει ξεπεράσει τη θλάση που τον ταλαιπωρεί το τελευταίο δεκαήμερο και τον καθιστά αμφίβολο και για τις (άμεσες) επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού. Από ‘κει και πέρα, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες των «πράσινων» είναι ετοιμοπόλεμοι.

Ένα από τα βασικά όπλα του Παναθηναϊκού στο ματς με τη Ρεάλ θα είναι ο Μάριους Γκριγκόνις. Ο Λιθουανός μίλησε για το παιχνίδι με τους Μαδριλένους αλλά και τη συνολική κατάσταση που συνάντησε στη νέα του ομάδα.

«Θα είναι μια μεγάλη σεζόν σε διάρκεια, πολλά πράγματα θα συμβούν, το σημαντικό είναι να μείνουμε ενωμένοι ως ομάδα και στα καλά και στα άσχημα. Θέλουμε να έχουμε νοοτροπία νικητή και να παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι. Η Ρεάλ είναι μια ομάδα που παίζει σε γρήγορο ρυθμό και διαθέτει παίκτες με πολύ ταλέντο. Πρέπει να είμαστε συνεχώς μπροστά τους και να βάλουμε δυνατά τα κορμιά μας», τόνισε ο Γκριγκόνις παραμονή του ματς.

Η Ρεάλ Μαδρίτης στο τελευταίο παιχνίδι της στο ισπανικό πρωτάθλημα (νίκησε εύκολα 93-79 την Ομπραντόιρο, εντός) παρατάχθηκε χωρίς τους Ρούντι, Χάνγκα, Ράντολφ, Αλοσέν, Γουίλιαμς – Γκος, Αμπάλδε, κανείς τους δεν θα επιστρέψει το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ.

Για τον λόγο αυτό ο κόουτς Ματέο συμπλήρωσε την αποστολή με τον 18χρονο σέντερ Ελι Εντιαγέ και τον 16χρονο φόργουορντ Ούγκο Γκονζάλεθ.


Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης: Προγνωστικά 06/10/2022

Επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα για το μεγάλο ματς στο ΟΑΚΑ από την πλόυσια γκάμα που μας προσφέρει η Novibet.

Πάμε όμως να δούμε τι κρατάμε: ο Παναθηναϊκός είναι «υποχρεωμένος» να προσπαθήσει να ρίξει το ρυθμό του αγώνα και να πάει σε χαμηλό τέμπο κι αυτό γιατί η λογική λέει ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχει τύχη στο ματς…

Λάτρης της αμυντικής πειθαρχίας ο Ράντονιτς, μπροστά στο κοινό του θα παίζει ο Παναθηναϊκός, είναι δεδομένο πως οι «πράσινοι» θα το παλέψουν στον συγκεκριμένο τομέα. Πάμε με το Under 157,5 π. στο παιχνίδι σε απόδοση 1,87 στη Novibet.

Από τα ειδικά των παικτών, θα ρισκάρουμε με το Under 11,5 π. του βασικού πάουερ φόργουορντ των γηπεδούχων, Ντέρικ Γουίλιαμς (σε απόδοση 2,04), αφού η Ρεάλ έχει πολλά κορμιά και ικανούς αμυντικούς για να περιορίσει τη δράση του Αμερικανού.

Κλείνοντας, ψηλά στις επιλογές μας τοποθετούμε το Over 14,5 π. του σμολ φόργουορντ των Μαδριλένων, Τζάναν Μούσα, σε απόδοση 1,89 στη Novibet.

Ο 23χρονος Βόσνιος «μπόμπερ» (πέρυσι έκανε τρομερή σεζόν με τη φανέλα της νεοφώτιστης στην ACB, Μπρέογκαν) έχει μπει με εντυπωσιακό τρόπο στη σεζόν και έχει μοιράσει «εικοσάρες» σχεδόν σε όλα τα έως τώρα παιχνίδια της νέας του ομάδας!


Διαβάστε ακόμα…

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Παναθηναϊκού όλων των εποχών


Προγνωστικά Euroleague 2022-2023 – Αφιέρωμα Ευρωλίγκα


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ