el
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση 24/04/2024

Τζάμπολ το βράδυ της Τετάρτης (24/04, 22:00) στη σειρά του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» για τα playoffs της Euroleague!

Στις τρεις νίκες η πρόκριση στο Final-4 του Βερολίνου, με το πλεονέκτημα έδρας να ανήκει στους Καταλανούς, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν στα game 1 και 2 τους «ερυθρόλευκους» μπροστά στο κοινό τους.

Η Μπαρτσελόνα πέρασε από… χίλια κύματα κατά την διάρκεια της regular season, αλλά τελικά κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση (σε ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό) με ρεκόρ 22-12 και το επιβλητικό 15-2 στο «σπίτι» της.

9-8 το ρεκόρ των Πειραιωτών μακριά από το ΣΕΦ, οι οποίοι φέτος στην κανονική περίοδο έχασαν δύο φορές από τους Ισπανούς: 68-77 στο Φάληρο τον Οκτώβριο του ’23 και 86-78 στην Βαρκελώνη στις αρχές του Ιανουαρίου.

Συνολικά οι δύο μονομάχοι έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους 35 φορές μέχρι σήμερα στην Ευρωλίγκα, με την Μπαρτσελόνα να έχει το πάνω χέρι στο ζευγάρι με 22 νίκες έναντι 13 των «ερυθρόλευκων».


Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Ανάλυση, Απουσίες 24/04/2024

Η ομάδα του (πρωτάρη σε όλη αυτή την διαδικασία) Ρότζερ Γκριμάου έκλεισε τη σεζόν στην Euroleague με τρεις ήττες στα πέντε τελευταία παιχνίδια της, όμως… πρόλαβε να «κλειδώσει» μια θέση στην τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Την ίδια ώρα, στο ισπανικό πρωτάθλημα τρέχει σερί πέντε νικών, βελτιώνοντας τη θέση της στην βαθμολογία, στην οποία βρίσκεται στην 3η θέση, από την οποία πολύ δύσκολα θα μετακινηθεί είτε προς τα πάνω (στο -8 από Μάλαγα και Ρεάλ Μαδρίτης) είτε προς την 4η θέση (στο +4 από την Βαλένθια).

Παίκτες-κλειδιά για τον Γκριμάου οι Λαπροβίτολα, Σατοράνσκι, Γιοκουμπάιτις και… έσχάτως ο Ρούμπιο στην περιφέρεια, πολύ χρήσιμοι οι Κάλινιτς, Πάρκερ, Αμπρίνες, ενώ στη ρακέτα δεσπόζει το δίδυμο Βέσελι-Γ. Ερνανγκόμεθ.

Στα συν για τους Καταλανούς, φυσικά, και το γεγονός ότι θα παραταχθούν πλήρεις στο game 1 της σειράς.

Την ίδια ώρα, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκλεισε την regular season με 10 νίκες στα 11 τελευταία παιχνίδια της (ευχάριστη έκπληξη ο… φρέσκος Μόουζες Ράιτ με 9,3 π., 2,4 ριμπ., 1,4 κλεψ. μέσο όρο), δείχνοντας ότι βαδίζει στον σωστό δρόμο, στην προσπάθεια που κάνει για να ολοκληρώσει την φετινή… υπέρβαση – παίρνοντας το εισιτήριο για το Final-4 του Βερολίνου.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σταθερά στην 2η θέση, γνωρίζοντας εδώ και καιρό ότι θα αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό στους τελικούς της Basket League.

Και εκεί που κόουτς Μπαρτζώκας βρισκόταν για πρώτη φορά φέτος στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, ήρθε η προπόνηση της Δευτέρας για να τον προσγειώσει… άτσαλα.

Κι αυτό γιατί ο Τόμας Γουόκαπ αποχώρησε από το πρόγραμμα των Πειραιωτών λόγω ενοχλήσεων στη μέση και ο Κώστας Παπανικολάου έμεινε έξω εξαιτίας μιας ίωσης!

Είναι… περιττό να αναφέρουμε πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Τεξανού πόιντ γκαρντ (8,7 π., 4,8 ασίστ, 3,1 ριμπ.), ο οποίος μένει στο παρκέ 26:55 κατά μέσο όρο στους αγώνες της Euroleague, όντας παράλληλα ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της διοργάνωσης.

Όμως και το ερωτηματικό για την συμμετοχή του αρχηγού του Ολυμπιακού είναι σημαντικό, με τον Παπανικολάου να μετράει φέτος κατά μέσο όρο 7,4 πόντους, 3,6 πόντους και 2,9 ασίστ ανά 25:28.

Οι καλύτερες τιμές αγοράς στο στοίχημα μπάσκετ παίζουν στη Novibet με αμέτρητες επιλογές για όλα τα κορυφαία παιχνίδια.

Τη σπουδαία αναμέτρηση στη Βαρκελώνη, όπως και όλα τα παιχνίδια της Euroleague μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω του Novibet ΤV, όπου παίζεις χωρίς να χάνεις λεπτό δράσης! Μέσα απ’ το πληρέστατο πακέτο Live Streaming ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να ποντάρει χωρίς να βγαίνει από το full-screen περιβάλλον (Full Screen Betting).


Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 24/04/2024

Αναμφισβήτητα δύσκολη η αποστολή του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπαρτσελόνα και ειδικά στο «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Time Olympiakos jogo Euroliga Novibet

Μάλιστα, η αποστολή των Πειραιωτών γίνεται ακόμα δυσκολότερη λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν στο ξεκίνημα της εβδομάδας. Εκτιμούμε πως θα δούμε κλειστό ματς, με… πολύ άγχος και «ξύλο» στο πίσω κομμάτι του παρκέ.

Κρατάμε το Under 156,5 π. σε απόδοση 1,70 στη Novibet.

Από τα ειδικά των παικτών, σίγουρα ενδιαφέρον παρουσιάζει το Over 6,5 π. του Αλεξ Αμπρίνες σε απόδοση 1.96, ο οποίος έχει το… ελεύθερο στην επίθεση από τον Γκριμάου.

Επίσης, καλοβλέπουμε και το Οver 10.5 πόντοι του Κάναν. Ο Αμερικάνος προέρχεται από καταπληκτικές εμφανίσεις απέναντι σε Φενέρμπαχτσε και Παναθηναϊκό και στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν δείχνει ζεστός.


Διαβάστε ακόμα

euro2024 gipeda novibet

EURO 2024: Γήπεδα, Πόλεις, Πρόγραμμα


eurovision 2024 novibet

Προγνωστικά Eurovision 2024: Φαβορί, Aουτσάιντερ

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ