el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μπασκόνια – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 21/10/2022

«Τρένο» στο ξεκίνημα της σεζόν ο Ολυμπιακός (3-0), στόχος του το βράδυ της Παρασκευής (21/10, 21:30) να μείνει… όρθιος (και) στη Βιτόρια απέναντι στην επικίνδυνη Μπασκόνια (επίσης 3-0).

Η ομάδα του Γ. Μπαρτζώκα έκανε «δήλωση» την Τετάρτη, φεύγοντας νικήτρια από το φρούριο της Ρεάλ και σε λίγες ώρες θα ψάξει το τρίτο διαδοχικό της διπλό στην Ισπανία (στη φετινή Euroleague), καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην πρεμιέρα επικράτησε της Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Την ίδια ώρα, η Μπασκόνια εκπλήσσει ευχάριστα με τη μέχρι τώρα παρουσία της: τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, έχοντας νικήσει Βαλένθια (εκτός), Παρτιζάν (εντός στην παράταση) και Ερυθρό Αστέρα (εντός, στην πρώτη στροφή της «διαβολοβδομάδας» που διανύουμε).

Ο κόουτς Μπαρτζώκας αναφερόμενος στο ξεκίνημα των Πειραιωτών στη σεζόν, εξέφρασε την ικανοποίησή του, παράλληλα όμως επισήμανε πως ο Ολυμπιακός πρέπει να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα στη Βιτόρια γιατί δεν θέλει και πολύ να γίνει το… κακό:

«Είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό ξεκίνημα για την ομάδα μας, με νίκες σε δύο πολύ δύσκολες έδρες αλλά και ο αγώνας με τη Ζαλγκίρις δεν ήταν καθόλου απλή υπόθεση», είπε αρχικά και στη συνέχεια εστίασε στη Μπασκόνια: «είναι σε καλή κατάσταση και είναι μια ομάδα που παίζει με αυτοπεποίθηση. Ο έλεγχος του ρυθμού σε αυτό το γήπεδο είναι πολύ σημαντικός. Πρέπει να εκτελέσουμε με υπομονή το σχέδιό μας και να αποφύγουμε τις βιαστικές επιλογές. Αν δεν έχουμε καλές προϋποθέσεις αιφνιδιασμού, πρέπει να έχουμε καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο προπονητής του Ολυμπιακού… έδειξε τον στόχο της ομάδας του: «ξεχωρίζω τις ομάδες που παίζουν καλά και τις ομάδες που μπαίνουν για να κερδίσουν ένα ματς. Η δική μου αίσθηση είναι ότι μπαίνουμε για να κερδίσουμε σε κάθε αγώνα. Φυσικά δεν θα μπορέσουμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι, θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, αλλά πρέπει να σταθούμε στο ότι έχουμε τρεις νίκες στα πρώτα τρία ματς και το μυαλό μας στο πόσες νίκες χρειάζονται ώστε να βρισκόμαστε στην πρώτη οκτάδα».


Μπασκόνια – Ολυμπιακός: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Οι Βάσκοι ζορίστηκαν για 30 λεπτά στη φιλοξενία του Ερυθρού Αστέρα το βράδυ της Τετάρτης, όμως στο τέλος έκαναν τη δουλειά (92-75/33-18 το επιμέρους σκορ στην 4η περίοδο).
«Οργια» ξανά από τον 23χρονο γκαρντ Μάρκους Χάουαρντ, τον οποίο ο Χ. Πεναρόγια «τσίμπησε» από την G-League. Σταμάτησε στους 30 πόντους (7/12 τρίποντα), 18 π. πρόσθεσε ο Ντάριους Τόμπσον (4/4 τρίπ.), με τη Μπασκόνια να τελειώνει το ματς με 19/36 τρίποντα και ποσοστό 52.8%!
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ότι η ομάδα του Πεναρόγια έκανε μόλις 5 λάθη (είχε 14 ασίστ), ενώ μέτρησε και 7 κλεψίματα με τα 4 να τα κάνει ο Τόμπσον.

Ο Ολυμπιακός έστειλε νέο… μήνυμα στους ανταγωνιστές του, φεύγοντας νικητής από τη Μαδρίτη (επικράτησε 89-87 της Ρεάλ), έχοντας ως πρώτα βιολιά τρεις παίκτες: τον Κώστα Σλούκα που πέτυχε το νικητήριο καλάθι (14 π., 7 ασίστ), τον απολαυστικό Σάσα Βεζένκοφ (ξανά double-double με 23 π., 12 ριμπάουντ) αλλά και τον Λαρεντζάκη (8 π., 2/3 τρ.) που «κόλλησε» ξανά πολύ κρίσιμο τρίποντο στο τελευταίο δίλεπτο. Διψήφιοι και οι Μπολομπόι (11 π.), ΜακΚίσικ (10 π.).
Οι Πειραιώτες είχαν 18 ασίστ για μονοψήφιο αριθμό λαθών (9), ενώ έκαναν και 7 κλεψίματα.

AΦΙΕΡΩΜΑ EUROLEAGUE 2022/23


Μπασκόνια – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 21/10/2022

Οσον αφορά το απουσιολόγιο Βάσκων και Πειραιωτών, δεν έχει αλλάξει κάτι τις τελευταίες ώρες. Σταθερά εκτός στη Μπασκόνια ο πολύτιμος σέντερ Ενοχ, ενώ στον Ολυμπιακό απουσιάζει ο αρχηγός του, Κώστας Παπανικολάου που εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο.

Ο Γ. Μπαρτζώκας το είπε όσο πιο καθαρά γινόταν στις δηλώσεις του. Θέλει η ομάδα του να ελέγχει το ρυθμό, εν ολίγοις να μην μετατραπεί το παιχνίδι σε… κατάσταση run and gun.
Κρατάμε το Under 77,5 πόντοι της Μπασκόνια σε απόδοση 1.75 στη Novibet.

Σε γνώριμα λημέρια επιστρέφει ο Αλεκ Πίτερς, έμεινε χαμηλά με τη Ρεάλ (5 π. σε 14 λεπτά συμμετοχής), τώρα όμως τα δεδομένα μοιάζουν διαφορετικά. Σε απόδοση 2,25 ο Αμερικανός «μπόμπερ» του Ολυμπιακού να σημειώσει Over 1,5 εύστοχα τρίποντα.

Λόγω του τραυματισμού του Ενοχ, ο Ματ Κοστέλο κάνει πολλή από τη… βρώμικη δουλειά στη ρακέτα για τους Βάσκους. Σε απόδοση 1,97 στη Novibet να μαζέψει Over 4,5 ριμπάουντ.


Διαβάστε ακόμα…

Προγνωστικά Euroleague 2022-2023 – Αφιέρωμα Ευρωλίγκα


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ