el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τζόκοβιτς – Κύργιος: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 10/07/2022

Η ώρα για το πρώτο σερβίς του μεγάλου τελικού στο φετινό Wimbledon έφτασε. Θέση στο ιστορικό ραντεβού έχουν κλείσει οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Νικ Κύργιος, που θα τεθούν αντιμέτωποι την Κυριακή στις 16.00.

Ο Σέρβος τενίστας θα διεκδικήσει την κατάκτηση του 4ου διαδοχικού τουρνουά στο Λονδίνο και το 21ο Grand Slam της καριέρας του ύστερα από την πρόκριση επί του Κάμερον Νόρι με ανατροπή  2-6, 6-3, 6-2, 6-4.

Από την πλευρά του, ο Ελληνοαυστραλός θα βρεθεί στον πρώτο του τελικό σε Grand Slam χωρίς να… κάψει δυνάμεις στον ημιτελικό, αφού ο Ραφαέλ Ναδάλ αποσύρθηκε λόγω του προβλήματος τραυματισμού που αντιμετώπιζε στη βουβωνική χώρα.

Με 300+ στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το παιχνίδι του Νόβακ Τζόκοβιτς κόντρα στον Νικ Κύργιο για τον τελικό του Wimbledon γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

Οι μεγάλες αναμετρήσεις παίζουν εδώ σε Live Streaming, με 0% γκανιότα και κορυφαία στοιχήματα στο live!

Τώρα αρχίζει το ματς στο Wimbledon!

djokovic kyrgios2 novibet

Τζόκοβιτς – Κύργιος: Ανάλυση, Παρουσίαση 10/07/2022

«Άγγλος» στο ραντεβού του με ακόμη μία ιστορική στιγμή στην τεράστια καριέρα του αποδείχτηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Διατηρώντας τη… συνήθειά του, ο Σέρβος άφησε το βρετανικό κοινό να σηκωθεί στο… πόδι στο πρώτο σετ και στη συνέχεια με ακόμη μία ανατροπή άφησε εκτός τον Κάμερον Νόρι επικρατώντας μέσα σε 2 ώρες και 37 λεπτά με 2-6, 6-3, 6-2, 6-4.

Το κοινό το οποίο φυσιολογικά ήταν απέναντί του με εξαίρεση το πρώτο σετ, το οποίο το έχασε μέσα σε μόλις 33 λεπτά δεν τον επηρέασε και στη συνέχεια με 38 winners, 65/88 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του και 5/14 break points έγινε ρέκορντμαν σε συμμετοχές τελικών φτάνοντας τους 32 σε Grand Slam ξεπερνώντας τον Ρότζερ Φέντερερ. Μάλιστα, αν καταφέρει να κατακτήσει το 21ο Grand Slam της καριέρας του θα μπει σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ στο Wimbledon καθώς η νίκη θα συνδυαστεί με την 4η σερί κατάκτηση του τουρνουά στο Λονδίνο, κάτι που έχουν καταφέρει μόνο ο Ελβετός μαζί με τους Μπιόρν Μποργκ και Πιτ Σάμπρας.

Σχετικά με το κοινό που υποστήριζε θερμά τον αντίπαλό του τόνισε: «Ποτέ δεν είναι ωραίο να παίζεις έχοντας όλο το στάδιο εναντίον σου, αλλά το περίμενα, ήταν λογικό. Νομίζω ότι τα κατάφερα αρκετά καλά στο να μείνω συγκεντρωμένος. Δεν ήταν εύκολο να κλείσω το ματς στο τέλος, ένιωσα πίεση στο τελευταίο σετ, αλλά όλα πήγαν καλά. Όλοι οι παίκτες καλούμαστε να βρίσκουμε λύσεις, να προσαρμοζόμαστε και να αποδεχόμαστε τις συνθήκες. Έχω συνηθίσει να έχω τον κόσμο εναντίον μου στην καριέρα μου. Όσο περισσότερο σου συμβαίνει, τόσο περισσότερο το συνηθίζεις»

Για το τι κρίνει ο τελικός στην ηλικία που βρίσκεται: «Γνωρίζω τι διακυβεύεται, σε κάθε αγώνα και κάθε Grand Slam σ’ αυτό το στάδιο της καριέρας μου το διακύβευμα είναι μεγάλο. Δεν ξέρω πόσες ευκαιρίες θα έχω ακόμα για να κερδίσω Grand Slam στο μέλλον. Αντιμετωπίζω με θετική διάθεση τον τελικό αυτόν και με έχω μεγάλη θέληση για νίκη. Θα είμαι καλά προετοιμασμένος, σωματικά και πνευματικά, αλλά υπάρχουν πολλές προσδοκίες και μεγάλη πίεση.

Η εμπειρία που έχω και το γεγονός ότι παίζω με κάποιον που δεν έχει ξαναπαίξει τελικό Grand Slam, μπορεί να μου δίνει ένα ελαφρύ πλεονέκτημα. Την ίδια στιγμή όμως, γνωρίζοντας και τον χαρακτήρα του, ίσως να μην τον επηρεάσει και πολύ αυτό. Παίζει χωρίς άγχος κάθε φορά που βγαίνει στο γήπεδο, έχει μεγάλη δύναμη στο σερβίς του και είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ επιθετικός. Θα φροντίσω να είμαι προετοιμασμένος γι’ αυτό».

Για τη συμμετοχή του Κύργιου στον τελικό: «Είναι έκπληξη που θα βρίσκεται στον τελικό αν δούμε τη θέση του στην κατάταξη, αλλά γνωρίζουμε όλοι πόσο επικίνδυνος παίκτης είναι, ειδικά στο γρασίδι. Φαίνεται πως πνευματικά είναι δυνατότερος απ’ ότι πριν μερικά χρόνια. Με τον καιρό ωριμάζεις και καταλαβαίνεις τι χρειάζεται για να βρεθείς στο καλύτερο ψυχολογικό ή σωματικό επίπεδο. Δεν με εκπλήσσει που βρίσκεται εδώ. Ως λάτρης του τένις, χαίρομαι που έφτασε μέχρι τον τελικό, γιατί είναι πολύ ταλαντούχος. Είναι εδώ χάρη στην ποιότητά του και το αξίζει».

djokovic kyrgios3 novibet

Έτοιμος να ολοκληρώσει την απόλυτη έκπληξη είναι ο Νικ Κύργιος! Μπορεί η απόσυρση του Ραφαέλ Ναδάλ πριν τον μεταξύ τους ημιτελικό να του έκλεψε λίγη δόξα, ωστόσο, το επίτευγμα του Ελληνοαυστραλού, που θα βρεθεί για πρώτη φορά σε τελικό Grand Slam στην καριέρα του, είναι τεράστιο.

Ο 27χρονος μπορεί να έφτασε μέχρι τον τελικό κόντρα στα προγνωστικά αλλά παίζοντας εξαιρετικό τένις και επιβεβαιώνει όσους λένε πως βρίσκεται και πάλι σε μία από τις καλύτερες φάσεις της καριέρας του.

djokovic kyrgios5 novibet

«Δεν είναι ο τρόπος που ήθελα να φτάσω στον τελικό. Σαν αθλητής, ήθελα πραγματικά να παίξω αυτό το ματς. Έχουμε κερδίσει ο ένας τον άλλον σε αυτό το τουρνουά και ήθελα πραγματικά να δω τι θα γινόταν στην τρίτη μας συνάντηση εδώ με τον Ράφα. Προφανώς και δεν θέλεις να δεις κάποιον τόσο σημαντικό για το άθλημα, να έχει τέτοιο τραυματισμό. Έχει παίξει πολύ τένις. Έχει μια μεγάλη χρονιά. Ελπίζω να αναρρώσει γρήγορα. Είμαι σίγουρος ότι θα τον συναντήσω ξανά σε μια μεγάλη σκηνή», είπε για τον Ναδάλ και στη συνέχεια για τον μεγάλο τελικό που τον περιμένει απέναντι στον Τζόκοβιτς πρόσθεσε:

«Είμαι ανήσυχος και έχω πολλές σκέψεις στο κεφάλι μου. Είναι ο τελικός του Wimbledon. Μόνο αυτό σκέφτομαι τώρα. Σκέφτομαι τον εαυτό μου να κερδίζει, να χάνει… όλα. Νιώθω ότι είμαι γεμάτος ενέργεια τώρα. Θέλω απλά να πάω να προπονηθώ, να χτυπήσω μερικές μπάλες. Θέλω να έρθει ήδη το ματς. Ναι, θέλω να παίξω τώρα τον τελικό.

Υπήρχαν σίγουρα στιγμές που μισούσα αυτό το άθλημα αλλά και κάποιες άλλες που πίστευα ότι είμαι από τους πιο ανταγωνιστικούς αθλητές. Νιώθω ότι λατρεύω το τένις αλλά κυρίως λατρεύω να είμαι ανταγωνιστικός. Απλά θέλω να παίζω κόντρα σε κάποιον και λατρεύω να κερδίζω. Είτε κερδίσω είτε χάσω την Κυριακή, θα είμαι χαρούμενος. Είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα που δεν πίστευα ότι θα μπορέσω να το ζήσω. Ειδικά στα 27 μου χρόνια, νιώθω ότι είμαι στα τελειώματα της καριέρας μου και δεν περίμενα να βρίσκομαι εδώ. Τώρα έχω μια ευκαιρία».

Τζόκοβιτς – Κύργιος: Προγνωστικά 10/07/2022

Το σετ ίσως θα έπρεπε να είναι πιο… φιλικό προς τον Κύργιο. Ναι, ο Τζόκοβιτς μέχρι στιγμής έχει δείξει πως μπορεί να τα καταφέρει κόντρα σε οποιαδήποτε δυσκολία συναντήσει μπροστά του και έχει δοκιμαστεί αρκετά σκληρά επιβεβαιώνοντας πως οι… σκιές από το Ρολάν Γκαρός έχουν εξαφανιστεί.

Από την άλλη, ο Κύργιος έχει ένα πλεονέκτημα στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης αφού δεν αγωνίστικε στον ημιτελικό. Πλεονέκτημα που αν το αξιοποιήσει μπορεί να αποτελέσει το μεγάλο του όπλο κόντρα στον 35άρη «Νόλε». Βέβαια, επειδή είναι ένας καθαρά εγκεφαλικός παίκτης υπάρχει και η άλλη όψη, που λέει πως η όλη ιστορία με τον Ναδάλ μπορεί να τον έβγαλε από τον εξαιρετικό ρυθμό που βρισκόταν. Δεν τον έχουμε δει να αγωνίζεται ξανά σε τελικό, σε ένα ματς όπου πρέπει να περιορίσει σημαντικά τα αβίαστα λάθη που κάνει. Μαζί με το άγχος και την προσμονή, που και ο ίδιος δεν κρύβει ότι θα κουβαλάει, δεν αποκλείεται να είναι λίγο πιο νευρικός.

ΤΟ OVER 36.5 ΑΒΙΑΣΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ 1.87 ΣΤΗ NOVIBET

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ