el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ελλάδα – Κόσοβο: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 12/06/2022

Match-ball πρόκρισης για την Ελλάδα απέναντι στο Κόσοβο. Η «γαλανόλευκη» μετά το 3/3 απέναντι στην Κύπρο θέλει να συνεχίσει με το απόλυτο και παράλληλα να κλειδώσει μια ώρα αρχύτερα την πρώτη θέση στον όμιλο!

Στη βαθμολογία ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ έχει εννέα βαθμούς και είναι στο +3 από τους Κοσοβάρους, που παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Με νίκη η Ελλάδα εξασφαλίζει τον προβιβασμό της στη δεύτερη κατηγορία του επόμενου Nations League, ενώ θα έχει και μία δεύτερη ευκαιρία για το EURO 2024, στην περίπτωση που δεν τα καταφέρει μέσω της προκριματικής διαδικασίας.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Κύπρος φιλοξενείται στο Μπέλφαστ από τη Βόρεια Ιρλανδία.

Με 550+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, 0% γκανιότα και ενισχυμένες αποδόσεις, η μεγάλη αναμέτρηση ανάμεσα στην Ελλάδα και το Κόσοβο γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική!

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ με Bet Builder, 0% γκανιότα και κορυφαία στοιχήματα στο live!

Τώρα αρχίζει το ματς στο Nations League!


Ελλάδα – Κόσοβο: Προγνωστικά, Ανάλυση & Παρουσίαση 12/06/2022

Η Εθνική μετά τις δύο εκτός έδρας νίκες σε Μπέλφαστ και Πρίστινα με το ίδιο σκορ (0-1) έδωσε το πρώτο της παιχνίδι στη νέα της έδρα, το Πανθεσσαλικό, παίρνοντας αυτό που χρειαζόταν!

Το 3-0 επί της Κύπρου χάρισε σε πρώτη φάση ακόμη τρεις «χρυσούς» βαθμούς και παράλληλα έδωσε νέα ένεση αυτοπεποίθησης στην ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ, που παιχνίδι με το παιχνίδι δείχνει να χτίζει και πάλι χαρακτήρα.

greece kosovo6 novibet

Ο συνήθης ύποπτος, Τάσος Μπακασέτας, χτύπησε και πάλι με το τρίτο του γκολ σε ισάριθμα ματς στο 8ο λεπτό και με τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου στο παιχνίδι σέρβιρε στον Παυλίδη το 2-0! Η Εθνική ήταν σταθερά στην επίθεση, έβγαλε αρκετή ενέργεια στο παιχνίδι κι αν εξαιρέσει κανείς μια-δυο περιπτώσεις όπου οι Κύπριοι έβγαλαν αντεπιθέσεις στο transition δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Οι τρεις βαθμοί σφραγίστηκαν με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όταν ο Λημνιός με ωραία ενέργεια και σουτ έκανε το 3-0, όμως στο φινάλε τα χαμόγελα… κόπηκαν.

Ο σκόρερ του τελευταίου τέρματος της γαλανόλευκης τραυματίστηκε σε μία από τις τελευταίες φάσεις του ματς και οι εξετάσεις που υποβλήθηκε την Παρασκευή έδειξαν πως υπέστη ρήξη χιαστού, που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός μάχης για σχεδόν έξι μήνες.

greece-kosovo2-novibet

Ο Γκουστάβο Πογιέτ αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό ήταν για την Ελλάδα το ότι η τελευταία της νίκη συνδυάστηκε με περισσότερα από ένα γκολ, στάθηκε στην αυτοπεποίθηση της ομάδας του και στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία ενόψει Κοσόβου.

«Φυσικά πίστευα στο 3/3, είδαμε και το Κόσοβο ότι νίκησε, έρχεται με αυτοπεποίθηση. Αυτά τα ματς είναι 50/50 . Πρέπει να ανακάμψουμε, να δούμε ποιοι παίκτες είναι στην κατάλληλη κατάσταση για να παίξουν το παιχνίδι», είπε αρχικά και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Είναι πολύ σημαντική η κατάσταση που υπάρχει στα αποδυτήρια. Προσπαθούμε κάθε μέρα να βελτιωνόμαστε, να γνωρίζει ο ένας τον άλλο. Το σημαντικό είναι η ομάδα να παίρνει τη νίκη, είτε παίζοντας καλή μπάλα, είτε απλά σκοράροντας».

greece kosovo8 novibet

Το Κόσοβο έμεινε στο κόλπο με μίνι θρίλερ κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία. Η ομάδα του Αλέν Ζιρές πήρε τη νίκη 3-2 στην Πρίστινα και παρέμεινε ζωντανή στη μάχη της πρώτης θέσης. Στον τελικό απέναντι στην Ελλάδα οι Κοσοβάροι αν ηττηθούν θα χάσουν οριστικά τον στόχο τους. Χρειάζονται νίκη, αφού καλούνται να ρεφάρουν την ήττα του πρώτου αγώνα με το τέρμα του Μπακασέτα, ή τουλάχιστον ισοπαλία προκειμένου να έχουν ελπίδες στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Υπενθυμίζεται πως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η Ελλάδα κλείνει τις υποχρεώσεις της με Κύπρο (εκτός) και Βόρεια Ιρλανδία (εντός), ενώ οι Κοσοβάροι έχουν παίζουν πρώτα στο Μπέλφαστ και στη συνέχεια θα υποδεχτούν την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου.

greece kosovo4 novibet

Για τον Γάλλο τεχνικό της ομάδας το μεγάλο ζήτημα που δημιουργείται έχει να κάνει με το ρίσκο που καλείται να πάρει προκειμένου η ομάδα του να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα στο Βόλο. Η κόπωση είναι εμφανής στο Κόσοβο, που ούτως ή άλλως είναι μία ομάδα που παίζει με μεγαλύτερη άνεση σε ένα πιο συντηρητικό τέμπο παρά σε ένα ματς που θα κληθεί να δημιουργήσει χώρους και να τρέξει περισσότερο στο γήπεδο.


Ελλάδα – Κόσοβο: Στατιστικά & Προϊστορία 12/06/2022

  • Η Ελλάδα έχει νικήσει χωρίς να δεχτεί γκολ όλα της τα ματς στο Nations League. Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές έχει συντελεστή τερμάτων 5-0!
  • Το 3-0 απέναντι στην Κύπρο ήταν το πρώτο ύστερα από 46 αγώνες όπου η Ελλάδα πέτυχε περισσότερα από δύο γκολ (Γιβραλτάρ 4-0, 2017).
  • Ο Τάσος Μπακασέτας έχει συμμετοχή στα 8 από τα 10 γκολ που έχει πετύχει η Εθνική με αυτόν στο γήπεδο. Στα τελευταία τρία ματς έχει τρία γκολ και μία ασίστ.
  • Το 3-2 κόντρα στη Β.Ιρλανδία ήταν το πρώτο GG & Over για το Κόσοβο, που στο ξεκίνημα το Under 2.5 είχε επιβεβαιωθεί και στις δύο αναμετρήσεις του.
  • Στα τελευταία δέκα εκτός έδρας ματς, η ομάδα του Ζιρές έχει βρει δίχτυα στα οκτώ!

greece kosovo9 novibet

Ελλάδα – Κόσοβο: Προγνωστικά 12/06/2022

Η Εθνική μέχρι στιγμής δείχνει πολύ σταθερή. Ο Πογιέτ δίνει έμφαση στην ουσία και με όπλο την αποτελεσματικότητα έχει φέρει την ομάδα του μπροστά σε μία πολύ σημαντική ευκαιρία. Με νίκη η «γαλανόλευκη» και την πρώτη θέση θα κλειδώσει και το FIFA Ranking της θα συνεχίσει να χτίζει και θα έχει την ευκαιρία για μίνι προετοιμασία χωρίς άγχος στα ματς του Σεπτεμβρίου.

Το Κόσοβο είναι μαχητικό. Θα προσπαθήσει να απειλήσει με στημένες φάσεις και στο transition, όμως όπως και στο πρώτο παιχνίδι η Ελλάδα έχει δείξει πως μπορεί να εξουδετερώσει τα αντίπαλα όπλα.

Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ 1,80 ΣΤΗ NOVIBET

Σε όλα τα ματς ο Τάσος Μπακασέτας βάζει τη δική του υπογραφή. Είναι ήδη στα τρία γκολ, ενώ έχει και μία ασίστ. Η καλή κατάσταση που βρίσκεται, το περιβραχιόνιο και η αποτελεσματικότητα του δίνουν έξτρα αυτοπεποίθηση.

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΣΤΟ 3,75

greece kosovo3 novibet

Ελλάδα: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 12/06/2022

Μετά τον Γιάννη Κώτσιρα και ο Δημήτρης Λημνιός μπαίνει στα pits. Από εκεί και πέρα στο τελευταίο παιχνίδι ήταν ξεκάθαρο πως ο Πογιέτ προσπάθησε να δώσει ανάσες σε έναν κορμό, που σιγά-σιγά χτίζει. Δεν περιμένουμε λοιπόν ιδιαίτερες εκπλήξεις από τον Ουρουγουανό, που δύσκολα θα φύγει από το 4-2-3-1, το οποίο αποδίδει τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Βλαχοδήμος – Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας – Σιώπης, Μάνταλος – Δουβίκας, Μασούρας, Μπακασέτας – Γιακουμάκης

greece kosovo7 novibet

Κόσοβο: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 12/06/2022

Επιστρέφουν και λύνουν τα χέρια στον Αλέν Ζιρές ο γκολκίπερ Μούριτς και ο μπακ Αλίτι, που είχαν αποβληθεί στο ματς με την Ελλάδα στην Πρίστινα. Από εκεί και πέρα στο ιατρικό δελτίο δεν υπάρχουν αλλαγές. Εκτός θα παραμείνει ο Χαντεργκιονάι, ενώ δεν προλαβαίνουν ούτε οι Βοιβόντα και Ρασάνι.

Σε επίπεδο ενδεκάδας ο Γάλλος τεχνικός όλα δείχνουν πως θα διατηρήσει το 4-2-3-1, όμως προβληματίζεται με τις επιλογές του στη μεσοεπιθετική γραμμή.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Μουρίκι – Αλίτι, Ραχμάνι, Κριέζιου, Καστράτι – Φαζλίζι, Λοσάι – Ράσιτσα, Μπιτίκι, Ρασίτσα – Μουρίκι

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ