Under Over στο Στοίχημα | Επιλογές Under / Over στα γκολ

Tο Under Over είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πονταρίσματα και βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των παικτών, αποτελώντας έναν εναλλακτικό τρόπο στοιχηματικής προσέγγισης ενός αγώνα. Το Under / Over στοίχημα είχε ταυτίσει με τον αριθμό των γκολ, ωστόσο η μεγάλη απήχηση που είχε στον κόσμο το έφερε σύντομα και σε άλλες αγορές, όπως τα κόρνερ και οι κάρτες. Σήμερα το συγκεκριμένο ποντάρισμα χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα αθλήματα, προσφέροντας δεκάδες στοιχηματικές κατηγορίες.

Τι είναι το Under Over Στοίχημα

Το Under / Over είναι από τα πλέον δημοφιλή στοιχήματα τόσο στο διαδίκτυο όσο και στα επίγεια πρακτορεία. Ο τζίρος που προσελκύει είναι τεράστιος, αφού δίνει το περιθώριο να στοιχηματίσετε σε έναν αγώνα χωρίς να σας νοιάζει ο τελικός νικητής. Αν και η αγορά του Under / Over έχει συνδέσει το όνομά της με τον αριθμό των γκολ, εντούτοις θα την συναντήσετε και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού όπως οι κάρτες, τα φάουλ, τα κόρνερ ή ακόμα και σε combo bets με υψηλότερες αποδόσεις.

Η τρομακτική επιτυχία του Under / Over το έφερε πολύ σύντομα και σε άλλα αθλήματα, όπως το μπάσκετ, το τένις, το βόλεϊ κ.α. Πλέον, βρίσκει εφαρμογή σε κάθε στατιστική κατηγορία, με τα στοιχήματα σε πόντους, games, σετ και συνδυαστικά πονταρίσματα να ξεπερνούν κατά πολύ τους τζίρους στη βασική κατηγορία του νικητή αγώνα. Αν και πρόκειται για ένα σχετικά απλό στην τοποθέτησή του στοίχημα, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους παράγοντες που το επηρεάζουν. Αυτοί μπορεί να σχετίζονται με:

  • Την προϊστορία των δύο ομάδων: Η μελέτη των στατιστικών στοιχείων και ειδικά της προϊστορίας φανερώνει πολλές φορές την τάση των ομάδων να σκοράρουν ή όχι στα μεταξύ τους παιχνίδια. Εντοπίστε παιχνίδια που το σκορ ανοίγει γρήγορα ή αντίθετα ομάδες που δίνουν μεγάλη σημασία στην αμυντική τους λειτουργία και αποκτήστε πλεονέκτημα με το Under / Over στοίχημα.
  • Αγωνιστική κατάσταση των ομάδων: Δώστε μεγάλη προσοχή στην φόρμα των δύο ομάδων και συγκρίνετε την ευκολία με την οποία βρίσκουν δίχτυα στα τελευταία τους παιχνίδια. Τα γκολ υπέρ και κατά θα σας δώσουν μια πλήρη εικόνα για τον τρόπο που οι ομάδες αντιμετωπίζουν τα παιχνίδια τους.
  • Κρισιμότητα του αγώνα και σχέσεις των δύο ομάδων: Μία ομάδα αντιμετωπίζει διαφορετικά έναν αγώνα ανάλογα με την κρισιμότητά του. Όχι ότι η παραπάνω σημείωση αποτελεί κανόνα αλλά είναι μία συνθήκη που συμβαίνει στην πλειονότητα των περιπτώσεων. Η χαλαρότητα ενός φιλικού αγώνα μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα σκορ, ενώ αντίθετα η κρισιμότητα ενός ευρωπαϊκού ματς μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Καλό θα ήταν να έχετε άποψη για τις σχέσεις των δύο ομάδων, καθώς μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη για τη διεύρυνση του σκορ.
  • Γηπεδικές συνθήκες και καιρικά φαινόμενα: Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και οι καιρικές συνθήκες είναι παράγοντες που επηρεάζουν την εξέλιξη ενός αγώνα. Σε κακούς αγωνιστικούς χώρους – και ειδικά υπό άσχημες καιρικές συνθήκες – οι ομάδες περιορίζονται σε παθητικό ρόλο και τα χαμηλά σκορ έχουν την τιμητική τους. Καλό είναι να έχουμε εικόνα των εξωγενών παραγόντων πριν τοποθετήσουμε τα πονταρίσματά μας.
  • Πρωτάθλημα και κατηγορία αγώνα: Είναι γνωστό πως υπάρχουν πρωταθλήματα τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ, στα οποία οι ομάδες αρέσκονται στο επιθετικό παιχνίδι. Για παράδειγμα, σε αγώνες της Premier League ή της Bundesliga σημειώνονται πολλές φορές περισσότερα από δύπ τέρματα. Το ίδιο συμβαίνει και σε αναμετρήσεις μπάσκετ στην Ισπανία ή την Ιταλία όπου οι ομάδες αρέσκονται να πετυχαίνουν μεγάλα σκορ. Αντίθετα, σε πρωταθλήματα χαμηλότερης δυναμικής, όπως πχ η Superleague, παρατηρούμε χαμηλά σκορ και κατ’ επέκταση Under στοιχήματα σε χαμηλές αποδόσεις.

Πως μπορούμε να στοιχηματίσουμε με Under Over

Όπως προαναφέραμε, το Under / Over στοίχημα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους παίκτες και δεν περιορίζεται αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο. Βρίσκει εφαρμογή σε όλα τα σπορ και σε αποδόσεις ιδιαίτερα ελκυστικές, τόσο στο pre-game όσο και στο ζωντανό στοίχημα.

  • Under Over στοίχημα στο Ποδόσφαιρο: Οι αγορές που βρίσκουμε στο ποδόσφαιρο είναι πολλές και έχουν να κάνουν κυρίως με αγορές όπως τα γκολ, οι κάρτες και τα κόρνερ. Φυσικά under/over συναντάμε και σε combo bets  και μάλιστα με αξιοσημείωτες αποδόσεις. Τα όρια στο under ή over προκύπτουν από συγκεκριμένους αλγόριθμους και ως two – way στοίχημα έχουν μικρότερη γκανιότα από ότι η πρόβλεψη του νικητή της αναμέτρησης. Για παράδειγμα, έχουμε τον αγώνα πρωταθλήματος ανάμεσα σε Ατρόμητο και Ολυμπιακό. Το over / under 2,5 γκολ ανοίγει στο 1.75. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά ακόμα στοιχήματα στο 1.5 γκολ, 3,5 γκολ και άνω με φυσικά αποδόσεις που θα προσαρμοστούν αναλόγως. 

Με παρόμοιο τρόπο μπορείτε να επιλέξετε την αγορά των κόρνερ και να ποντάρετε στο Under / Over με βάση – κυρίως – τα στατιστικά του αγώνα.

  • Under Over στοίχημα στο Μπάσκετ: Μία ακόμα αγορά που βρίσκει εφαρμογή το Under / Over στοίχημα. Προτιμάται κυρίως για τους πόντους της αναμέτρησης, ενώ αρκετές φορές θα το επιλέξουμε σε ατομικά ή ομαδικά στατιστικά όπως οι ασίστ, τα ριμπάουντ και τα συνδυαστικά στοιχήματα. Οι αποδόσεις είναι αρκετά καλές και μπορούν να συνδυαστούν σε παρολί ή σύστημα. Σε ένα παιχνίδι Euroleague ανάμεσα σε Μιλάνο και Ολυμπιακό, το όριο πόντων που δίνεται είναι 156. Άρα ποντάρουμε στο over 156.5 όταν πιστεύουμε πως θα επιτευχθούν από 157 πόντοι και άνω στην αναμέτρηση ή αντίθετα under 156,5 όταν θεωρούμε πως θα σημειωθούν λιγότεροι από 156 πόντοι.

  • Under Over στοίχημα στο Τένις: Ένα σπορ που γνωρίζει ιδιαίτερη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια και προσελκύει στοιχηματικά μεγάλο αριθμό παικτών. Το Under / Over στοίχημα στο τένις χρησιμοποιείται σε αγορές όπως αυτές των σετ, των games ή σε ατομικά στατιστικά όπως ο αριθμός των άσσων που θα σημειώσει ένας παίκτης. Στο live στοίχημα οι αποδόσεις και τα στοιχήματα μεταβάλλονται ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα και με τη χρήση του cash out μπορείτε να κλειδώσετε κέρδη πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης

Θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε πολλά ακόμα σπορ στα οποία υπάρχει το Under / Over στοίχημα και μάλιστα σε περισσότερες από μία κατηγορίες. Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως το Under / Over μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο τελικό αποτέλεσμα όσο και σε αυτό του 1ου και του 2ου ημιχρόνου, των επιμέρους περιόδων στο μπάσκετ ή σε κάθε σετ ενός αγώνα τένις ή βόλεϊ. Με τη σωστή μελέτη των στατιστικών και την ποικιλία στοιχηματικών επιλογών στο Under / Over το παιχνίδι γίνεται πιο ενδιαφέρον και σας ανοίγονται και νέες προοπτικές κερδών.

Πώς να αυξήσετε το value στα Under / Over στοιχήματα;

Για το στοίχημα σε αγορές Under / Over οι περισσότεροι κοιτούν μια σειρά από παράγοντες όπως την τρέχουσα φόρμα ή τις απουσίες των ομάδων (στα ομαδικά σπορ). Αρκετές φορές όμως παραμελούν να εξετάσουν εξωγενείς παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην έκβαση μιας αναμέτρησης. Για παράδειγμα, οι καιρικές συνθήκες μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά των αριθμό των γκολ σε ένα ματς ποδοσφαίρου. Αντίστοιχα, οι αλλαγές στον κανονισμό για την ανοχή του σκληρού παιχνιδιού θα μειώσουν ή θα αυξήσουν αναλόγως των αριθμό των καρτών που θα δείξει ο διαιτητής. Αυτή ακριβώς η πολυπλοκότητα είναι που έχει κάνει τα Under/Over τόσο δημοφιλή μεταξύ των παικτών.