Ευρωπαϊκό Χάντικαπ – European Handicap

Το Ευρωπαϊκό Χάντικαπ είναι μία αρκετά δημοφιλής επιλογή για τους φίλους του διαδικτυακού στοιχήματος. Αν και πολλοί το μπερδεύουν με το ασιατικό handicap, υπάρχει ένα βασικό στοιχείο που τα διαφοροποιεί και φυσικά αυξάνει τις αποδόσεις στο κουπόνι σας. Όλο και περισσότεροι παίκτες στρέφουν το ενδιαφέρον τους στα εναλλακτικά είδη πονταρισμάτων, αφήνοντας πίσω τους βασικές αγορές, όπως αυτή του νικητή αγώνα.

Τι είναι το Ευρωπαϊκό Χάντικαπ – European handicap

Το Ευρωπαϊκό Χάντικαπ είναι ένας ενδιαφέρον τρόπος να προσεγγίσουμε στοιχηματικά μία αναμέτρηση. Οι bookmakers δίνουν συνήθως προβάδισμα σε γκολ ή πόντους στον πιο αδύναμο από τους δύο αντιπάλους, αλλάζοντας ουσιαστικά τις ισορροπίες του πονταρίσματος αλλά και τις αποδόσεις. Το Ευρωπαϊκό Handicap λειτουργεί θεωρητικά με τον ίδιο τρόπο όπως το Ασιατικό Χάντικαπ, όμως εδώ υπάρχει το στοιχείο της ισοπαλίας. Αφήνουμε τα δεκαδικά πλεονεκτήματα και το στοίχημα δύο επιλογών για να μεταφερθούμε στα ακέραια πλεονεκτήματα και φυσικά στο 3 way bet.

Στο ευρωπαϊκό χάντικαπ δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων. Η ισοπαλία υπολογίζεται ως ποντάρισμα και όπως είναι αναμενόμενο πληρώνει σε υψηλές αποδόσεις. Είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ποντάρουμε σε ομάδες που εμφανίζουν σαφή υπεροχή σε βάρος των αντιπάλων τους, που κανονικά θα μας άφηναν αδιάφορους στις υπερβολικά χαμηλές αποδόσεις του 1Χ2. Όπως όλα τα είδη στοιχημάτων έτσι και το Ευρωπαϊκό χάντικαπ επηρεάζεται από μία σειρά παραγόντων. Τέτοιοι είναι:

  • Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων
  • Η προϊστορία στα μεταξύ τους παιχνίδια
  • Οι καιρικές και γηπεδικές συνθήκες
  • Η φόρμα των δύο ομάδων
  • Η σπουδαιότητα του αγώνα

Η σωστή μελέτη και αξιολόγηση των παραπάνω στοιχείων θα σας επιτρέψουν να σχηματίσετε πληρέστερη εικόνα για την τελική έκβαση της αναμέτρησης.

Πως μπορούμε να στοιχηματίσουμε με European Handicap

Τα στοιχήματα με χάντικαπ απαντώνται σε μεγάλο αριθμό αθλημάτων. Δεν αποτελούν απλά και μόνο επιλογή για στοίχημα στο ποδόσφαιρο αλλά χρησιμοποιούνται κατά κόρον και σε αθλήματα όπως το στοίχημα στο Μπάσκετ, το στοίχημα στο Βόλεϊ, το στοίχημα στο Τένις και άλλα. Ας δούμε μέσα από παραδείγματα τον τρόπο που μπορείτε να στοιχηματίσετε με Ευρωπαϊκό Handicap και τις αποδόσεις που προκύπτουν σε κάθε περίπτωση.

Ευρωπαϊκό Χάντικαπ στο Ποδόσφαιρο

Το ποδόσφαιρο είναι ενδεχομένως η αγορά που συναντάμε τις περισσότερες φορές το ευρωπαϊκό handicap. Το πλεονέκτημα των γκολ που δίνεται στην ασθενέστερη ομάδα αλλάζει τις ισορροπίες και αυξάνει κατακόρυφα τις αποδόσεις στο δελτίο σας. Για παράδειγμα, η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τη Λεβάντε και οι αποδόσεις θα ανοίξουν τις περισσότερες φορές με συντριπτική αβάντα στη Βασίλισσα.

Αν κάποιος θέλει να ποντάρει στη Ρεάλ αλλά βρίσκει τον άσσο πολύ χαμηλά δεν έχει παρά να χρησιμοποιήσει το handicap, προσδοκώντας πως οι γηπεδούχοι θα επικρατήσουν με περισσότερα από ένα γκολ διαφορά. Σε αυτή την περίπτωση οι αποδόσεις γίνονται πιο ελκυστικές, ωστόσο μαζί τους μεγαλώνει και το ρίσκο στο κουπόνι μας.

Σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα, η νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης με 2 γκολ και άνω πληρώνει στο 1.92. Σε περίπτωση που οι γηπεδούχοι σημειώσουν οριακή νίκη με ένα τέρμα διαφορά, το παιχνίδι υπολογίζεται ως ισοπαλία και πληρώνει στο 3.95. Υπέρ της Λεβάντε είναι τα αποτελέσματα της ισοπαλίας ή της νίκης των φιλοξενούμενων στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού και πληρώνουν εξαιρετικά.

Τα στοιχήματα με χάντικαπ είναι πολλά και δεν περιορίζονται στο ±1 γκολ. Με τον ίδιο τρόπο που περιγράψαμε παραπάνω μπορούμε να ποντάρουμε σε διαφορές 2, 3 ή και παραπάνω τερμάτων, με τις αποδόσεις να προσαρμόζονται ανάλογα. Στοίχημα με ευρωπαϊκό χάντικαπ συναντάμε και σε άλλες αγορές όπως τα κόρνερ, οι κάρτες και τα δύο ημίχρονα.

Ευρωπαϊκό Χάντικαπ στο Μπάσκετ

Οι διαφορές πόντων στο μπάσκετ είναι οριακές και συνήθως το αποτέλεσμα κρίνεται στο νήμα. Πέρα από το ασιατικό χάντικαπ πολλές φορές συναντάμε και το ευρωπαϊκό, με την ισοπαλία να πληρώνει σε πολύ υψηλές αποδόσεις. Η εισαγωγή του τρίτου σημείου αυξάνει τη γκανιότα, ωστόσο δίνει την ευκαιρία στον παίκτη να ρισκάρει κυνηγώντας μεγάλα κέρδη.

Παράδειγμα Χάντικαπ στο Μπάσκετ

Για παράδειγμα, το  Μιλάνο υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Euroleague. Το χάντικαπ ανοίγει στο -6 (1.86) για την Αρμάνι, η ισοπαλία στους 6 πόντους (12.00) και το διπλό του Ολυμπιακού στο +6 (1.88). Σε περίπτωση νίκης των Ιταλών με περισσότερους από 6 πόντους το παιχνίδι πηγαίνει στον άσσο, ενώ σε διαφορές μικρότερες των 6 πόντων έχουμε επικράτηση των ερυθρολεύκων. Υπάρχει όμως και η ισοπαλία, με το παιχνίδι να λήγει στους 6 ακριβώς πόντους υπέρ των Ιταλών και την απόδοση να εκτοξεύεται στο 12.00!

Ευρωπαϊκό Χάντικαπ στο Βόλεϊ

Λειτουργεί όπως και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις. Δίνει πλεονέκτημα πόντων σε έναν από τους δύο αντιπάλους ενώ πάντα υπάρχει η περίπτωση της ισοπαλίας που πληρώνει σε διψήφιες αποδόσεις. Στο βόλεϊ συναντάμε το ευρωπαϊκό handicap πιο συχνά σε αγορές όπως αυτή των σετ ή των πόντων σε κάθε σετ.

Ευρωπαϊκό Χάντικαπ στο Τένις

Το τένις είναι πλέον αρκετά ψηλά στις προτιμήσεις των φίλων του στοιχήματος. Και όπως είναι φυσικό, το Ευρωπαϊκό χάντικαπ στο τένις προσφέρεται σε ολοένα και περισσότερες αγορές. Προσοχή όμως…στο τένις το παιχνίδι αφορά τον αριθμό των games που θα κερδίσει κάθε παίκτης στο τέλος του ματς. Καθώς όλες οι άλλες αγορές (συμπεριλαμβανομένης και της 1X2) είναι εκ φύσεως αδύνατο να συμπεριληφθούν σε ένα τέτοιο στοίχημα. Το Ευρωπαϊκό χάντικαπ στο τένις έχει δώσει εκ νέου ενδιαφέρον σε αγώνες που διεξάγονται για τους πρώτους γύρους των τουρνουά, εκεί που η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των παικτών είναι χαώδης και τα στοιχήματα για το νικητή σπάνια έχουν value.

Στρατηγική στο Ευρωπαϊκό Χάντικαπ

Η επιλογή του Ευρωπαϊκού χάντικαπ πρέπει να βασίζεται σε ώριμη σκέψη, δεδομένου ότι παρουσιάζει εκτός από υψηλές αποδόσεις και ιδιαίτερα μεγάλη γκανιότα. Δοκιμάστε να ποντάρετε σε ομάδες που πιστεύετε ότι έχουν μεγάλη δυναμική ή κίνητρο να πετύχουν πολλά γκολ σε ένα παιχνίδι. Οι διαφορές με το ασιατικό χάντικαπ είναι μικρές αλλά μπορεί να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι σας. Το ευρωπαϊκό χάντικαπ μπορείτε να το επιλέξετε δημιουργώντας παρολί ή ακόμα και συστήματα για περισσότερη ασφάλεια.