Στρατηγικές στοιχηματισμού για αρχάριους και όχι μόνο – Βελτιστοποίησε τα κέρδη σου

Χιλιάδες σελίδες έχουν γραφτεί με συμβουλές από τους έμπειρους του στοιχήματος σε βιβλία και στο ίντερνετ. Στρατηγικές, κόλπα, αναλύσεις και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται ο μοντέρνος παίκτης για να κερδίσει το μπουκ. Είναι όμως αρκετά αυτά; Αφού μάθεις όλες τις στρατηγικές στοιχηματισμού που αναλύονται παρακάτω, επίλεξε μέσα από ένα πλήθος στοιχηματικών επιλογών για να διαπιστώσεις πως όντως οι πιθανότητες νίκης θα αυξηθούν αν μάθεις να παίζεις σωστά.
stratigikes stoiximatismou

Στρατηγικές στοιχηματισμού

Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να συμπτύξουμε σε μερικές παραγράφους τη γνώση δεκαετιών από τους καλύτερους παίκτες του χώρου. Καθώς το στοίχημα είναι υπόθεση πιθανοτήτων (ίσως και λίγης τύχης), στην ουσία το αν θα κερδίσει κάποιος εξαρτάται από το αν θα υπολογίσει τις πιθανότητες καλύτερα από τον μπουκ. Αυτό, μαζί με μερικές γενικές συμβουλές διαχείρισης των χρημάτων σου, είναι ο πιο σύντομος δρόμος προς την επιτυχία. Μια επιτυχία που πρέπει να εξασφαλιστεί μακροχρόνια. Και γι’ αυτό είναι σημαντικό να μένεις ενήμερος για τις εξελίξεις και ότι καινούργιο κυκλοφορεί στο χώρο που μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιωθείς.

Όρισε το budget σου

Κανένας παίκτης που έχει τη φιλοδοξία να βγάλει λεφτά από το στοίχημα δεν παίζει χωρίς όριο. Ανεξαρτήτως αν αυτό είναι εβδομαδιαίο, μηνιαίο ή ετήσιο, το όριο και η πειθαρχία είναι τα πρώτα και κύρια σημάδια του οργανωμένου παίκτη που ξέρει τι κάνει. Για τη διαχείριση του budget έχουν γραφτεί άπειρα άρθρα. Μια γρήγορη βόλτα στο ίντερνετ θα σε κατατοπίσει. Εν συντομία να πούμε πως η διαχείριση του budget έχει να κάνει με το να ποντάρεις με τέτοιο τρόπο ώστε να έχεις πάντα «κάβα» στην περίπτωση που πρέπει να καλύψεις ή να ρεφάρεις το στοίχημά σου. Έχει να κάνει τόσο με το διαθέσιμο εισόδημά σου όσο και με το δείκτη κέρδους / απωλειών που καταγράφεται στο χρονικό διάστημα το οποίο έχεις ορίσει για μια ομάδα πονταρισμάτων.

Πόνταρε στις μακροχρόνιες αγορές

Είναι κοινό μυστικό πως οι μακροχρόνιες αγορές κρύβουν ευκαιρίες στοιχηματισμού. Μάλιστα, υπάρχουν αρκετοί tipsters που ειδικεύονται σ’ αυτό. Ο κύριος λόγος είναι πως οι αγορές αυτές είναι ανοιχτές σε μεγαλύτερο εύρος αποδόσεων από μπουκ σε μπουκ. Καθώς κάθε ομάδα από traders αναλύει διαφορετικά την κατάσταση στο ξεκίνημα μιας διοργάνωσης. Το αποτέλεσμα είναι αποδόσεις με μεγαλύτερη διασπορά και συνεπώς ευκολότερη κάλυψη μεταξύ πονταρισμάτων σε διαφορετικές στοιχηματικές σελίδες. Παράλληλα, οι παράγοντες τύχη, τραυματισμοί, καιρικές συνθήκες κ.λ.π μπορούν να δημιουργήσουν χρήσιμες ευκαιρίες για δυνατά cash outs κατά τη διάρκεια των διοργανώσεων.

Στοιχημάτισε με πειθαρχία

Κανείς από όσους ξέρουμε να διατηρεί μακροχρόνια ποσοστά κερδών δεν παρασύρεται. Το αντίθετο μάλιστα. Όποιος συναναστραφεί με τέτοιους παίκτες θα παρατηρήσει πως μπορεί να περάσουν εβδομάδες ή ακόμα και μήνες κατά τους οποίους δεν προβαίνουν σε καμία απολύτως δραστηριότητα. Ενώ αντίθετα μπορεί να υπάρχουν μέρες με καταιγιστική δράση από μεριάς τους. Ο καλός παίκτης ξέρει να συγκρατείται και να ποντάρει μόνο όταν είναι σίγουρος πως οι πιθανότητες είναι υπέρ του (ή τουλάχιστον όχι συντριπτικά εναντίον του).

Χρησιμοποίησε στατιστικά

Το ίντερνετ είναι γεμάτο από σελίδες που ασχολούνται με τη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων που θα βοηθήσουν τους παίκτες. Για να μην αναφέρουμε καν τα βιβλία που αναλύουν σε βάθος το πως πρέπει να αξιολογούνται και να χρησιμοποιούνται τα δεδομένα παικτών και ομάδων για στοιχηματικούς λόγους. Και ενώ όσοι παίζουν στοίχημα για διασκέδαση ενδεχομένως να μην χρειαστούν ποτέ αυτή τη βοήθεια, για σένα που δε θες να «πηγαίνεις κουβά» σε κάθε αγωνιστική, η ανάγνωση και κατανόηση των στατιστικών είναι μονόδρομος. Αυτή τη στιγμή χιλιάδες σελίδες προσφέρουν δωρεάν κάποιες βασικές τέτοιες αναλύσεις. Θα ξεχωρίσεις όμως εύκολα τη δουλειά που έχει γίνει στο https://www.novibet.gr/betting-tools/statistics. Δύσκολα θα βρεις αλλού σελίδα με τόσο καλοδουλεμένο interface και πλήθος πληροφοριών, που σου λύνει κυριολεκτικά τα χέρια όταν έχεις πολλή μελέτη για το κουπόνι σου. Επίσης, αν έχεις και μερικά χρήματα να διαθέσεις, τότε γιατί να μη δοκιμάσεις και ένα σάιτ με συνδρομή. Εκεί που οι tipsters και οι ειδικοί αναλυτές θα σου παρουσιάσουν τα νούμερα με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Και θα μπορέσουν να κάνουν και προσωπικές εκτιμήσεις για κάθε στυλ παίκτη ξεχωριστά.

Διάβασε προγνωστικά στοιχήματος

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και με τα προγνωστικά. Οι σελίδες που προσφέρουν προγνωστικά για αγώνες είναι αμέτρητες. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν και σελίδες που αναλύουν αποκλειστικά κάποιο συγκεκριμένο σπορ ή κάποια συγκεκριμένη διοργάνωση. Η βιομηχανία αυτή ανθεί. Τα μεγαλύτερα από αυτά τα σάιτ έχουν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε μήνα. Ενώ το περιεχόμενό τους το έχει αναλάβει ειδική ομάδα, που συνήθως κάνει αποκλειστικά αυτό. Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από τα προγνωστικά στοιχήματος της Novibet όπου με καθημερινά άρθρα καλύπτουν χιλιάδες γεγονότα κάθε χρόνο δίνοντας έμφαση στα ματς με το μεγαλύτερο στοιχηματικό ενδιαφέρον. Πάντως, και στον τομέα των προγνωστικών υπάρχουν σελίδες με συνδρομή. Βέβαια, κάποιοι αμφισβητούν τη χρησιμότητά τους. Παρόλα αυτά αρκετοί πληρώνουν για να μαθαίνουν πρώτοι και αποκλειστικά τα tips κάποιων συγκεκριμένων αναλυτών. Εσύ θα αποφασίσεις αν θες να επενδύσεις και πόσο στις πληροφορίες των επαγγελματιών του χώρου.

Βρες το δυνατό σημείο στο στοίχημα

Στο στοιχηματικό λεξιλόγιο αυτό είναι η μία “καυτή” επιλογή της ημέρας, αυτή που παρουσιάζει τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Ειδικά για κάποιον που κάνει αυστηρό bankroll management και δεν ποντάρει στην τύχη, το δυνατό σημείο είναι μια πολύ σημαντική συνθήκη. Οι σελίδες που ασχολούνται με προγνωστικά το φιλοξενούν σε εξέχουσα θέση. Συνήθως το συνοδεύουν με στατιστικά και αναλύσεις οι οποίες στοιχειοθετούν την επιλογή. Καθώς και αποδόσεις από τον μπουκ που το προσφέρει στην καλύτερη τιμή. Και επειδή αναλυτής με αναλυτή διαφέρει, καλό θα ήταν να μελετήσεις προτάσεις από διαφορετικούς tipsters, να λάβεις υπ’ όψιν φυσικά και το ένστικτό σου και μετά να αποφασίσεις ποιο είναι το δικό σου δυνατό σημείο της ημέρας.

Value Betting

Είσαι καλός με τα μαθηματικά και τις πιθανότητες; Τότε οφείλεις στον εαυτό σου να προσπαθήσεις να βρεις τα value bets που κυκλοφορούν. Αποδόσεις δηλαδή που δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική πιθανότητα που έχει ένα πιθανό αποτέλεσμα. Οι μπουκ, για να σχηματίσουν τις αποδόσεις που θα προσφέρει μια εταιρία χρησιμοποιούν αυτό που ονομάζουμε ρεαλιστική πιθανότητα. Βάσει ενός συγκεκριμένου μαθηματικού τύπου θα προσδιορίσουν την πιθανότητα ενός αποτελέσματος αγώνα και αφού προσθέσουν τη γκανιότα (το σίγουρο κέρδος του μπουκ) θα τις δημοσιεύσουν. Αν πιστεύεις όμως πως η πιθανότητα του αποτελέσματος είναι διαφορετική από αυτό που εκφράζει η απόδοση του μπουκ, τότε δεν έχεις παρά να ποντάρεις εκεί. Στην περίπτωση φυσικά που η απόδοση εκφράζει πιθανότητα χαμηλότερη από αυτή που πιστεύεις εσύ. Γνωρίζουμε πως στην αρχή ακούγεται περίεργο. Ίσως και δύσκολο. Δεν είναι όμως. Μετά από μια-δυο φορές θα έχεις καταλάβει ακριβώς τι χρειάζεται να κάνεις. Και αν ακόμα και τότε νομίζεις πως δεν το κάνεις καλά, υπάρχουν χιλιάδες ιστοσελίδες εκεί έξω που μπορούν να στο εξηγήσουν και να σου προσφέρουν τέτοιες αποδόσεις στο πιάτο.

Σύστημα Martingale (Σύστημα Διπλασιασμού Πονταρίσματος)

Λίγοι το ξέρουν ως «Martingale», πολλοί ως «Διπλασιασμό Πονταρίσματος». Καθώς έχει διαφημιστεί από αρκετούς στοιχηματικούς αναλυτές. Κυρίως πριν την έναρξη μεγάλων διοργανώσεων (πχ Παγκόσμιο Κύπελλο ή Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα), όπου υπάρχει πολλή και συχνή δράση. Και είναι εύκολο να μανατζάρει κανείς το budget του και να το διασπείρει σε μια συγκεκριμένη σειρά αγώνων. Το σύστημα διπλασιασμού είναι από τα λίγα εργαλεία που έχει ο παίκτης, στο οποίο οι πιθανότητες είναι μαζί του. Και η επιτυχία του εξαρτάται αποκλειστικά από το μπάτζετ του. Στην πιο κοινή μορφή του ο παίκτης καλείται να ποντάρει στην ισοπαλία μέχρι αυτή να βγει. Η ισοπαλία είναι η προτεινόμενη επιλογή στο Martingale γιατί κανένα άλλο σημείο στο ποδοσφαιρικό στοίχημα δεν έχει απόδοση σταθερά άνω του δύο (με ελάχιστες εξαιρέσεις ύποπτων αγώνων). Το σύστημα απλό: αν χάσεις στο πρώτο ματς, διπλασιάζεις το ποσό του πονταρίσματος στο δεύτερο κ.ο.κ. Απλό αλλά με την παγίδα πως η εκθετική αύξηση του πονταρίσματος απαιτεί μεγάλα ποσά, αν το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν έρθει στα πρώτα 5-6 γεγονότα.

Επωφελήσου από τα Bonus και τις προσφορές

Αφήσαμε για το τέλος κάτι που δεν αποτελεί κομμάτι αυτού που αποκαλούμε στρατηγική. Είναι όμως μια σημαντική συνθήκη που επηρεάζει τα χρήματα του λογαριασμού σου. Καθώς κάθε μπουκ θα προσφέρει κάτι (free bet, bonus κατάθεσης, bonus γνωριμίας) για να καταθέσεις χρήματα στο λογαριασμό σου εκεί. Αν και τα χρήματα του μπόνους είναι συνήθως προστατευμένα για να μην μπορείς εύκολα να κάνεις ανάληψη, μπορεί να φανούν χρήσιμα για μια σειρά από λόγους. Πρώτον για να δοκιμάσεις μια πλατφόρμα που δεν είχες προσέξει. Και δεύτερον, για να μανατζάρεις το ρίσκο από κάποιο άλλο στοίχημα, έστω και αν τα λεφτά αυτά δεν θα μπορέσεις να τα βγάλεις αμέσως από το λογαριασμό σου. Όπως και να ‘χει, κανείς δε μίσησε το δωρεάν χρήμα. Γιατί να το κάνεις εσύ;