Συστήματα στοιχήματος: Ο απόλυτος οδηγός

Για τους περισσότερους παίκτες του στοιχήματος η λέξη στοίχημα κατευθύνει τη σκέψη τους απευθείας στα μονά αποδεκτά παιχνίδια του στοιχηματικού κουπονιού. Πλέον οι έμπειροι παίκτες μελετούν πολύ προσεκτικά προκειμένου να βρούνε τη μία αναμέτρηση που θα τοποθετήσουν το ποντάρισμά τους. Υπάρχει όμως και ο αντίλογος σε όλο αυτό. Οι παίκτες δηλαδή που θέλουν να ρισκάρουν περισσότερο προσθέτοντας περισσότερες από μία επιλογές σε ένα σύστημα στοιχήματος έχοντας παράλληλα το δικαίωμα να πληρωθούν ακόμα κι αν κάνουν κάποιες λανθασμένες επιλογές. Κανένας δε μπορεί να πει με σιγουριά ποιος από τους δύο τρόπους παιχνιδιού είναι ο σωστός. Μόνο εκ του αποτελέσματος μπορούμε να εξάγουμε τα συμπεράσματά μας. Εφάρμοσε τα συστήματα στοιχήματος στo online stoixima της Novibet και δοκίμασε αν το συγκεκριμένο παιχνίδι ταιριάζει στο δικό σου στοιχηματικό προφίλ.systimata stoiximatos novibet

Τι είναι το Σύστημα στο Στοίχημα

Το σύστημα στο στοίχημα είναι ένα ποντάρισμα που σας επιτρέπει να κερδίσετε ακόμα και αν δεν έχετε πετύχει σώστα όλες τις στοιχηματικές σας επιλογές. Στο σύστημα δηλαδή, κάνουμε περισσότερες από μία επιλογές αγώνων ωστόσο υπάρχει το περιθώριο λάθους. Όσο λιγότερα τα λάθη φυσικά τόσο μεγαλύτερο το ποσό που πληρώνει το κουπόνι σου.

Κάθε σύστημα αναλύεται σε στήλες με βάση τα γεγονότα που ζητάς να επαληθευτούν. Συστήματα με πολλά γεγονότα περιλαμβάνουν εξίσου πολλές στήλες και ανεβάζουν το κόστος του δελτίου σου. Το ευτυχές γεγονός για εσένα είναι στη στοιχηματική πλατφόρμα της Novibet υπολογίζουμε αυτόματα το κόστος πριν πάρεις τις οριστικές σου αποφάσεις. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα να επιλέξεις μεγαλύτερο ποντάρισμα σε κάποιες συγκεκριμένες στήλες του συστήματός σου κάτι που κάνει το σύστημά σου πλήρως παραμετροποιήσιμο.

Τι είναι οι Στήλες στο Σύστημα

Οι στήλες στο στοίχημα αναφέρονται στις διάφορες επιλογές που μπορείς να κάνεις σε ένα στοιχηματικό δελτίο. Κάθε στήλη αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη πρόβλεψη ή στοίχημα σε ένα συγκεκριμένο γεγονός. Για παράδειγμα, σε ένα σύστημα 2-3 (ή αλλιώς trixie) ζητάς δυάδες και μια τριάδα. Σε περίπτωση που πιάσεις και τις 3 στοιχηματικές σου επιλογές παράλληλα θα έχεις πιάσεις και όλες τις πιθανές δυάδες που μπορούν να συνδυαστούν με τις στοιχηματικές σου επιλογές, οι οποίες στον αριθμό είναι 3. Άρα το σύνολο στηλών θα είναι:

Σύνολο στηλών = 3 δυάδες + 1 τριάδα = 4 στήλες

Πως υπολογίζουμε το Κόστος του Συστήματος

Αν θεωρήσουμε λοιπόν ότι το κόστος της στήλης είναι 1 ευρώ το κόστος συστήματος 2-3 (άρα 4 στήλες) θα είναι:

Κόστος συστήματος = Αριθμός στηλών * Αξία στήλης = 4 * 1 = 4 ευρώ

Στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Novibet έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε διαφορετικό κόστος στηλών. Για παράδειγμα θα μπορούσατε να επιλέξετε 0.50 λεπτά για τις δυάδες και 2.50 ευρώ για την τριάδα. Σε αυτή την περίπτωση αν πιάνατε μόνο μια δυάδα τα κέρδη θα ήταν λιγότερα από το αν παίζατε τη δυάδα με 1 ευρώ, αλλά αν πιάσετε και τις 3 στοιχηματικές σας επιλογές τα κέρδη σας θα είναι πολύ μεγαλύτερα αφού η τριάδα θα πολλαπλασιάζεται με το 2.50 και όχι με το 1.00.

Γιατί να παίξεις Στοίχημα με Σύστημα

Ένας από τους κύριους λόγους για να παίξετε στοίχημα με σύστημα είναι ότι στην ουσία μειώνετε τον κίνδυνο απώλειας χρημάτων. Με τα συστήματα, μπορείτε να συνδυάσετε περισσότερες από μία στοιχηματικές επιλογές σε ένα δελτίο και αν κερδίσετε έστω και μερικές από αυτές, να μη χάσετε όλο το αρχικό σας ποντάρισμα. Είναι μια στρατηγική που μειώνει τον κίνδυνο, αλλά ταυτόχρονα μειώνει και τα πιθανά κέρδη.

Ποια είναι τα καλύτερα Συστήματα Στοιχήματος

Παρακάτω ακολουθούν τα καλύτερα και πιο διαδεδομένα συστήματα στοιχήματος, επεξηγώντας αναλυτικά το πως παίζονται.

Σύστημα Δυάδες / Τριάδες / Τετράδες

Από τις πιο απλοϊκές μορφές συστήματος στο στοίχημα. Ο παίκτης επιλέγει ένα σύνολο αγώνων και απ’ αυτούς αναζητά να επιβεβαιωθούν δύο ή τρία ή τέσσερα παιχνίδια ανάλογα το σύστημα που παίζει. Αν για παράδειγμα έχετε αποφασίσει να επιλέξετε 5 παιχνίδια και από αυτά αναζητάτε τριάδες σε ένα σύστημα, οι στήλες που προκύπτουν για το παιχνίδι σας είναι 10 και το κόστος προσαρμόζεται ανάλογα με το ποσό που θέλετε να ποντάρετε. Όλες οι σχετικές πληροφορίες ανοίγονται μπροστά σου συμπληρώνοντας το σύστημα στη σελίδα της Novibet χωρίς καθυστερήσεις και σκοτεινά σημεία.

Σύστημα Trixie

Το Trixie ή αλλιώς σύστημα 2-3 είναι ένα από τα βασικά συστήματα που θα συναντήσετε. Με τρεις επιλογές να προστίθενται στο κουπόνι σας, αναζητάτε τουλάχιστον 2 σωστές προβλέψεις για να πάτε ταμείο. Δυάδες και τριάδες λοιπόν το ζητούμενο με τις στήλες να είναι 4 στο σύνολό τους. Πιο αναλυτικά το σύστημα Trixie πληρώνει:

  • 3 δυάδες
  • 1 τριάδα

sistima trixie stoixima novibet

Λόγω των λίγων στηλών, το κόστος του δελτίου είναι χαμηλό, αλλά για να υπάρξει μεγάλο κέρδος θα χρειαστεί να πάτε σε μεγαλύτερες αποδόσεις από το 2.00. Παρόλα αυτά και με αποδόσεις κοντά στο 2.00 ο παίκτης μπορεί να καλύψει το ποντάρισμά του, αφού πιάνοντας δύο από τα τρία ματς η απόδοση είναι 4.00 και άρα παίρνει πίσω το αρχικό του ποντάρισμα.

Το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να έχει εφαρμογή σε under/over (στοιχηματίζοντας στο αυτσάιντερ) ή ακόμα και σε σημεία που μπορεί να μην είναι ξεκάθαρα φαβορί, αλλά υπερέχουν φαινομενικά του αντιπάλου τους.

Το σύστημα Yankee (2-3-4)

Το σύστημα Yankie ή αλλιώς σύστημα 2-3-4 είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο. Εδώ καλείστε να συμπληρώσετε ένα σύστημα όπου επιλέγετε 4 αναμετρήσεις και ζητάτε δυάδες / τριάδες / τετράδες για να πληρωθείτε. Οι στήλες που έχουν συμπληρωθεί είναι 11 καθώς αν επιβεβαιωθούν όλες οι αναμετρήσεις θα πληρωθείς συνολικά:

  • 6 δυάδες
  • 4 τριάδες
  • 1 τετράδα.

Το ποσό που θα ποντάρετε είναι ανάλογο των δυνατοτήτων που έχετε. Το σύστημα Yankee δεν ενδείκνυται για αποδόσεις χαμηλότερες του 2.00 γιατί το ποσό που θα κερδίσετε δεν είναι αντιπροσωπευτικό του ρίσκου που αναλαμβάνεις. Μπορεί λοιπόν να εφαρμοστεί σε αουτσάιντερ, σε ισοπαλίες ή ακόμα και σε under / over 3.5.

Super Yankee (2-3-4-5)

Στην ίδια λογική είναι και το σύστημα Super Yankee μόνο που εδώ τα επιλεγμένα παιχνίδια είναι 5 και ζητάμε να επαληθευτούν τουλάχιστον 2 αγώνες για να έχετε κάποιο κέρδος. Συνολικά το Super Yankee έχει 26 στήλες και τα πονταρίσματα ποικίλουν ανάλογα με τις επιθυμίες του παίκτη. Πιο αναλυτικά το Super Yankee πληρώνει:

  • 10 δυάδες
  • 10 τριάδες
  • 5 τετράδες
  • 1 πεντάδα

Μία μέση απόδοση γύρω στο 2.00 για όλα τα παιχνίδια είναι ικανοποιητική προκειμένου να έχετε κέρδος ακόμα και με την πρόβλεψη τριών τουλάχιστον αναμετρήσεων.

Σύστημα Patent (1-2-3)

To σύστημα Patent είναι ένα σύστημα για παίκτες που κυνηγούν τις δυνατές αποδόσεις. Το σύστημα Patent πληρώνει:

  • 3 μονά στοιχήματα
  • 3 δυάδες
  • 1 τριάδα

sistima patent stoixima novibet

Για τους παίκτες που αρέσκονται στις ισοπαλίες ή το κυνήγι των αουτσάιντερ το Patent μοιάζει ιδανικός προορισμός.

Σύστημα 4-5-6

Το σύστημα 4-5-6 είναι μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές συστήματος στο στοίχημα. Επιλέγετε 6 αγώνες στο κουπόνι σας εκ των οποίων ζητάτε τουλάχιστον 4 σωστές επιλογές. Οι στήλες στο σύστημα αυτό είναι 22 και αναλύονται σε:

  • 1 εξάδα
  • 6 πεντάδες
  • 15 τετράδες

Το κόστος του συγκεκριμένου συστήματος είναι χαμηλό, ενώ μπορεί να δώσει σημαντικά κέρδη αν πάτε σε αποδόσεις πάνω από 2.00 ή 2.50! Καλή επιλογή για αρχάριους παίκτες που θέλουν χαμηλό κόστος για το κουπόνι τους.

Lucky 15 ( 1-2-3-4)

Κάπου εδώ ξεκινάνε τα πιο σύνθετα συστήματα του στοιχήματος. Στο Lucky 15 προσθέτετε 4 παιχνίδια στο κουπόνι σας και ψάχνετε τουλάχιστον 1 σωστή επιλογή για να πάτε ταμείο. Οι στήλες στο σύνολο είναι 15, πιο συγκεκριμένα:

  • 4 μονά στοιχήματα
  • 6 δυάδες
  • 4 τριάδες
  • 1 τετράδα

Το κόστος προσαρμόζεται ανάλογα με το ποσό που στοιχηματίζετε σε κάθε κατηγορία ξεχωριστά. Τοποθετώντας τα στοιχήματά σας στην πλατφόρμα της Novibet θα δείτε το κόστος που προκύπτει και κυρίως το ποσό που πρέπει να τοποθετήσετε αναλογικά ώστε με τις ελάχιστες σωστές προβλέψεις να έχετε κέρδος στο κουπόνι σας.

Lucky 63 (1-2-3-4-5-6)

Το Lucky 63 είναι ένα σύστημα αρκετά απαιτητικό από πλευράς κόστους. Εδώ τα πράγματα περιπλέκονται καθώς τα σημεία που προσθέτετε στο κουπόνι μας είναι 6. Ζητάτε τουλάχιστον 1 σωστή πρόβλεψη για να πάτε ταμείο και οι στήλες που προκύπτουν είναι πολλές. Συνολικά έχετε 63 στήλες εκ των οποίων ζητάτε:

  • 6 μονά στοιχήματα
  • 15 δυάδες
  • 20 τριάδες
  • 15 τετράδες
  • 6 πεντάδες
  • 1 εξάδα

Το κόστος εκτοξεύεται αν και με το ελάχιστο κόστος ανά στήλη μπορεί να έχετε ικανοποιητικό κέρδος. Για τους πιο μυημένους στο στοίχημα, το Lucky 63 ενδείκνυται για παίκτες που επιλέγουν ιπποδρομίες και αγώνες σκύλων καθώς έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν πολλούς και διαφορετικούς συνδυασμούς.

Heinz (2-3-4-5-6)

Το σύστημα Heinz είναι μία πιο απλή μορφή του Lucky 63. Έχετε 6 επιλογές στο κουπόνι σας, ζητώντας τουλάχιστον 2 επιβεβαιωμένα γεγονότα για να πάτε ταμείο. Ελαφρώς λιγότερες στήλες (57 στο σύνολο) καθώς αποκλείετε τα μονά αποδεκτά στοιχήματα σε σχέση με το lucky 63. Πιο συγκεκριμένα:

  • 15 δυάδες
  • 20 τριάδες
  • 15 τετράδες
  • 6 πεντάδες
  • 1 εξάδα

sistima heinz stoixima novibet

Tο ποσό που θα πρέπει να πληρώσετε kai σε αυτό το σύστημα είναι αρκετά μεγάλο, αλλά τα κέρδη μπορεί να είναι και αυτά πολύ μεγάλα σε περίπτωση που έχετε 5 ή 6 σωστές προβλέψεις.

Super Heinz (2-3-4-5-6-7)

To Super Heinz είναι μία παραλλαγή του συστήματος Heinz, με τη διαφορά έχετε 7 επιλογές στο κουπόνι σας αντί για 6 και ζητάτε 2-3-4-5-6 ή 7 σωστές προβλέψεις. Εδώ έχετε  συνολικά 120 στήλες, πιο συγκεκριμένα:

  • 21 δυάδες
  • 35 τριάδες
  • 35 τετράδες
  • 21 πεντάδες
  • 7 εξάδες
  • 1 εφτάδα

Περισσότερες στήλες από το Heinz αλλά κυνηγάτε ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. και το κόστος εκτοξεύεται ακόμα και αν δοκιμάσετε το ελάχιστο ποντάρισμα ανά κατηγορία.

Goliath (2-3-4-5-6-7-8)

Το σύστημα Goliath είναι αρκετά γνωστό στις τάξεις των παικτών που ρισκάρουν αρκετά χρήματα στο παιχνίδι τους. Πρόκειται για ένα κουπόνι με 8 αγώνες από τους οποίους ζητάτε τουλάχιστον 2 σωστές προβλέψεις για να πάτε ταμείο. Το συγκεκριμένο στοίχημα περιλαμβάνει 247 στήλες, νούμερο που μπορεί να ζαλίζει τους αρχάριους παίκτες. Αναλυτικά στα 8 παιχνίδια που ποντάρετε, με το απόλυτο των επιτυχιών θα πληρωθείτε:

  • 28 δυάδες
  • 56 τριάδες
  • 70 τετράδες
  • 56 πεντάδες
  • 28 εξάδες
  • 8 επτάδες
  • 1 οκτάδα

Νούμερο καθόλου ευκαταφρόνητο για σύστημα στοιχήματος.

Κριτήριο Kelly (Kelly Kriterion)

Το Κριτήριο Kelly μπορεί να θεωρηθεί περισσότερο εργαλείο του παίκτη παρά σύστημα. Με το Κριτήριο Kelly το ποντάρισμα καθορίζεται σύμφωνα με τις πιθανότητες εμφάνισης ενός αποτελέσματος σύμφωνα όμως με την εκτίμηση του ίδιου του παίκτη. Αν για παράδειγμα το αποτέλεσμα ενός αγώνα προσφέρεται στην απόδοση 2.00 άρα από άποψη μαθηματικών 50% πιθανότητα και ο ίδιος ο παίκτης θεωρήσει ότι οι πιθανότητες επιβεβαίωσης του αποτελέσματος είναι περισσότερες από 50% (πχ 55%), τότε το συγκεκριμένο ποντάρισμα θεωρείται value bet για τον παίκτη και θα τοποθετήσει ανάλογο ποντάρισμα επί του κεφαλαίου που διαθέτει. Εμπνευστής του Κριτηρίου Kelly είναι ο Τζον Λάρι Κέλλυ, που αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Τέξας με διδακτορικό στη φυσική.

Συστήματα που καλό είναι να αποφύγετε

Υπάρχουν μερικά συστήματα, τα οποία ενώ φαινομενικά δείχνουν ότι μπορούν να αποφέρουν σίγουρα κέρδη, μπορούν τελικά να γίνουν πάρα πολύ επικίνδυνα.

Σύστημα Martingale ή Σύστημα Διπλασιασμού

Το σύστημα Martingale ή αλλιώς Σύστημα Διπλασιασμού, μπορεί να έχει χαρακτηριστεί από αρκετούς ως άχαστο, όμως προϋποθέτει ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο και αυτό κρύβει αρκετά μεγάλους κινδύνους.

Στο Martingale πρέπει να ποντάρετε αποδόσεις κοντά στο 2.00, να ορίσετε ένα αρχικό ποντάρισμα και να διπλασιάζετε το ποσό μετά από κάθε χαμένο στοίχημα. Αν κερδίσετε το στοίχημα τότε ξεκινάτε πάλι να ποντάρετε το αρχικό ποσό. Το συγκεκριμένο σύστημα, είναι πάρα πολύ επιθετικό και αυτό το κάνει πάρα πολύ επικίνδυνο αφού προϋποθέτει ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο.

Αν για παράδειγμα χάσετε 9 φορές συνεχόμενες με αρχικό ποντάρισμα 1 ευρώ θα καλεστείτε να ποντάρετε 512 ευρώ τη δέκατη φορά, 1024 την ενδέκατη, 2048 τη δωδέκατη κοκ. Καταλαβαίνετε ότι σε ένα αρνητικό σερί μπορεί να χαθούν πολύ μεγάλα ποσά αυτό είναι που το κάνει πάρα πολύ επικίνδυνο. Επίσης, ένα άλλο αρνητικό είναι ότι λόγω της απόδοσης του 2.00, ακόμα και αν πιάσετε ένα στοίχημα με υψηλό ποντάρισμα, δε θα έχετε κάποιο πραγματικά μεγάλο κέρδος, αλλά στην ουσία θα έχετε πάρει πίσω όλα τα προηγούμενα χαμένα πονταρίσματά σας με επιπλέον το κέρδος του αρχικού πονταρίσματος.

Σύστημα με Ισοπαλίες

Θυμίζει πολύ το σύστημα Martingale που περιγράψαμε παραπάνω, όμως λόγω της φύσης της ισοπαλίας που συνήθως πληρώνει από 3.00 και άνω, σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε ακόμα και μισό διπλασιασμό στο στοίχημά σας και όχι κανονικό διπλασιασμό όπως στο Martingale. Ο γενικός κανόνας του συγκεκριμένου συστήματος είναι ότι ποντάρεις στην ισοπαλία ενός παιχνιδιού που συνήθως έχει απόδοση 3.00 και άνω και σε περίπτωση που το χάσεις, διπλασιάζεις το ποντάρισμα του και παίζεις πάλι την ισοπαλία σε έναν άλλο αγώνα. Αν το στοίχημα επαληθευτεί, τότε ποντάρετε πάλι στην ισοπαλία με το ποσό που είχατε ορίσει στην αρχή σαν αρχικό ποντάρισμα.

Επειδή το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να γίνει αρκετά επικίνδυνο λόγω του ότι δεν μπορεί να σας εγγυηθεί κανείς ότι για παράδειγμα δε θα χάσετε 10 συνεχόμενες ισοπαλίες, μπορείτε να μην διπλασιάζετε το ποσό σε κάθε ποντάρισμα αλλά να το αυξάνετε κατά το ήμιση. Έτσι σε περίπτωση ενός άσχημου σερί, το συνολικό ποσό θα έχετε στοιχηματίσει δε θα είναι τόσο μεγάλο.

Ένα από τα αρνητικά του συγκεκριμένου συστήματος είναι ότι χρειάζεται ένα αρκετά μεγάλο κεφάλαιο σε περίπτωση ενός μεγάλου αρνητικού σερί, δεδομένου ότι η ισοπαλία είναι ένα σημείο με χαμηλό ποσοστό επαλήθευσης.

Σύστημα με Στάνταρ

Το σύστημα με στάνταρ είναι ένας συνδυασμός στοιχήματος παρολί, ορίζοντας όμως έναν αγώνα ως στάνταρ. Αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος αγώνας θα πρέπει να πιαστεί οπωσδήποτε, αυξάνοντας βεβαίως τα κέρδη, αλλά κάνοντάς το πολύ επικίνδυνο. Αν το στάνταρ χαθεί, ακόμα και αν έχετε πιάσει όλα τα υπόλοιπα ζητούμενα, όλο το στοίχημα θεωρείται χαμένο. Σκεφτείτε λοιπόν να έχετε πιάσει 6 μεγάλες αποδόσεις και να έχετε χάσει το στάνταρ το οποίο το βάλατε για να μεγαλώσετε λίγο την απόδοση.