Ασιατικό Χάντικαπ – Asian Handicap

Ψάχνετε να βρείτε έναν τρόπο να χαμηλώσετε την γκανιότα στο στοίχημά σας και εξαντλείτε οποιαδήποτε επιλογή προσφέρει η Novibet; Το Ασιατικό Handicap είναι ιδιαίτερα δημοφιλές τα τελευταία χρόνια στην ελληνική αγορά και πιθανότατα αποτελεί την απάντηση στις αναζητήσεις σας. Αν και με την πρώτη ματιά φαίνεται αρκετά πολύπλοκο ως στοίχημα, διαβάζοντας τον αναλυτικό οδηγό που ακολουθεί θα καταλάβετε πως το συγκεκριμένο ποντάρισμα είναι απλό και προσφέρει δυνατότητα για κέρδη σε βάθος χρόνου.

Τι είναι το Ασιατικό Χάντικαπ

To Ασιατικό Χάντικαπ είναι ένα δημοφιλές ποντάρισμα για τους παίκτες του στοιχήματος στο διαδίκτυο. Αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο για να στοιχηματίσετε σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, δεδομένου πως μεταξύ φαβορί και αουτσάιντερ μεσολαβεί ένας αριθμός γκολ που πρέπει να ξεπεραστεί για να κερδίσετε το στοίχημά σας. Στην περίπτωση του στοιχήματος με χάντικαπ τα πονταρίσματα μειώνονται από 3 σε 2, με αποτέλεσμα να μειώνεται η γκανιότα.

Οι αποδόσεις βελτιώνονται αισθητά και το παιχνίδι σας αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Το ασιατικό Handicap δεν προσφέρεται στα πρακτορεία στοιχήματος. Θα το βρείτε όμως στη Novibet και μάλιστα στην καλύτερη δυνατή έκδοση.

Τα πονταρίσματα στο Ασιατικό Handicap είναι πολλά και μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση. Κυρίως σε αρχάριους παίκτες. Πέρα από τα κλασικά over/under των 1,5 goal, 2,5 goal και 3,5 goal, υπάρχουν τα στοιχήματα over 2 goal, 3 goal κλπ. Ή αυτά των ¼ goal (όπως 2.25 goal, 2.75 goal) και άλλα. Στον παρακάτω πίνακα για το ασιατικό χάντικαπ μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες τις κατηγορίες των παραπάνω στοιχημάτων, με αναλυτικές πληροφορίες που θα διευκολύνουν το παιχνίδι σας.

Πως μπορούμε να στοιχηματίσουμε με Ασιατικό Χάντικαπ

Εδώ θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε όλα τα πιθανά πονταρίσματα με handicap που θα βρείτε στη Novibet. Παραθέτοντας μάλιστα και κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα για να γίνει πιο εύκολη η κατανόησή τους. Όπως για τις διαφορές τερμάτων 0.5 – 0.25 – 0,75 και 1 γκολ υπέρ γηπεδούχων ή φιλοξενούμενων ομάδων και ποια στοιχήματα κερδίζουν ή χάνουν ανάλογα με το τελικό αποτέλεσμα. Οι κατηγορίες στοιχημάτων που προκύπτουν είναι οι εξής:

Ασιατικό χάντικαπ 0.0 ( Level Ball ή Level 0 ).

Αρκετά διαδεδομένο στοίχημα που θα το βρείτε και ως Draw No Bet ποντάρισμα. Στοιχηματίζετε στη νίκη μίας εκ των δύο ομάδων χωρίς πλεονέκτημα γκολ, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας το ποντάρισμά σας επιστρέφεται.

Για παράδειγμα η Ντόρτμουντ υποδέχεται τη Μάιντζ για το γερμανικό πρωτάθλημα. Σε περίπτωση νίκης της Ντόρτμουντ θα πληρωθείτε με απόδοση 1.08, ενώ αν νικήσει η Μάιντζ θα πληρωθείτε με απόδοση 7.10. Αν το παιχνίδι ολοκληρωθεί ισόπαλο, το ποντάρισμα επιστρέφεται στον παίκτη.

Ασιατικό χάντικαπ 0.25 ή 0.0 – 0.50

Στην περίπτωση των στοιχημάτων με χάντικαπ του ¼ goal (0,25 κ 0,75 goal), το σύνολο των χρημάτων σας μοιράζεται στη μέση και τοποθετείται ως δύο ξεχωριστά στοιχήματα ανάλογα με την επιλογή σας. Για παράδειγμα, η Ντόρτμουντ με handicap 0 , -0.5 goal δίνεται σε απόδοση 1.14, ενώ αντίθετα η Μάιντζ με handicap 0 , + 0.5 goal ανοίγει στο 5.75. Τι σημαίνει όμως αυτό πρακτικά; Αν η Ντόρτμουντ κερδίσει, τότε πληρώνεστε ολόκληρο το ποντάρισμά σας με απόδοση 1.14. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα πληρωθείτε το μισό ποντάρισμά σας, ενώ το υπόλοιπο μισό χάνεται. Τέλος αν η Μάιντζ κερδίσει τον αγώνα χάνετε ολόκληρο το στοίχημά σας. Χαμηλή απόδοση αλλά καλύπτεται το μισό ποντάρισμά σας σε περίπτωση ισοπαλίας.

Ασιατικό χάντικαπ 0.5 (Half Ball Handicap)

Εύκολο στην κατανόηση ποντάρισμα με μισό γκολ πλεονέκτημα στη μία ή την άλλη ομάδα. Στο παράδειγμα που θα χρησιμοποιήσουμε εδώ, η αναμέτρηση της Κολωνίας με την Χέρτα Βερολίνου για την Μπουντεσλίγκα. Το στοίχημα στην Κολωνία με handicap +0,5 goal πληρώνει 1.60, ενώ αυτό στη Χέρτα Βερολίνου με handicap -0.5 goal ανοίγει στο 2.30. Αυτό μεταφράζεται ως εξής για το στοίχημά σας: αν η Κολωνία δεν χάσει (Νίκη ή Ισοπαλία) πληρώνεστε το ποντάρισμά σας στο 1.60, χάρη φυσικά στο πλεονέκτημα 0,5 goal που της δίνεται. Αντίθετα, για εσάς που ποντάρετε στο -0.5 της Χέρτα Βερολίνου χρειάζεστε αποκλειστικά νίκη των φιλοξενούμενων έστω και με 1 γκολ για να πληρωθείτε.

Ασιατικό χάντικαπ 0.75 ή 0.5 – 1.00

Εδώ τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται κάπως και πρέπει να δούμε πως λειτουργεί στην ουσία το handicap 0,75 goal υπέρ της μίας ή της άλλης ομάδας. Είναι ένα σύνθετο στοίχημα με handicap και το ποντάρισμά σας θα μοιραστεί σε δύο επιμέρους πονταρίσματα. Χρειάζεται λοιπόν προσεκτική μελέτη για να τοποθετήσετε σωστά το στοίχημά σας. Ας δούμε ένα παράδειγμα με αντιπάλους την Κολωνία και τη Χέρτα Βερολίνου, όταν τα βασικά σημεία της αναμέτρησης στο 1-Χ-2 είναι 3.10 – 3.25 – 2.37 αντίστοιχα. Φαβορί στην αναμέτρηση με βάση τις αποδόσεις είναι η Χέρτα Βερολίνου. Έστω ότι ποντάρετε στο +0,75 (+0.5 – +1.00) της Κολωνίας.

Σε περίπτωση που η Κολωνία κερδίσει ή το ματς λήξει ισόπαλο έχετε αυτομάτως πληρωθεί το σύνολο του πονταρίσματός σας με την απόδοση που επιλέξατε αρχικά. Αν η Κολωνία ηττηθεί με 1 τέρμα διαφορά (0-1, 1-2 κλπ) τότε χάνετε το μισό στοίχημα ενώ το υπόλοιπο μισό θα σας επιστραφεί. Τέλος, σε περίπτωση που η Χέρτα Βερολίνου κερδίσει με 2 ή περισσότερα γκολ διαφορά, εσείς χάνετε το σύνολο του πονταρίσματός σας.

Στα στοιχήματα με handicap μπορείτε να πάτε με τη μία ή την άλλην ομάδα, λαμβάνοντας υπόψη σας τις αποδόσεις που προφέρει η εκάστοτε στοιχηματική εταιρία. Για παράδειγμα, μπορείτε στην τελευταία περίπτωση να στοιχηματίσετε στο +0,75 (+0.5 – +1.00) της Χέρτα Βερολίνου. Εδώ τι ζητάμε όμως; Η νίκη ή η ισοπαλία της Χέρτα Βερολίνου πληρώνει ολόκληρο το ποντάρισμά σας σε απόδοση 1,40. Η ήττα των φιλοξενούμενων με 1 γκολ θα σας επιστρέψει το μισό ποντάρισμα ενώ θα σας στερήσει το υπόλοιπο μισό. Τέλος, η ήττα τους με 2 ή περισσότερα γκολ θα σας «στείλει στον κουβά». Με βάση τις αρχικές αποδόσεις, οι φιλοξενούμενοι είναι φαβορί έστω και με μικρή διαφορά. Οπότε συγκεντρώνουν αρκετές πιθανότητες να μην ηττηθούν. Αξίζει λοιπόν να ποντάρετε στο +0,75 υπέρ της Χέρτα Βερολίνου και να καλύπτεστε ακόμα και σε περίπτωση ισοπαλίας.

Στον πίνακα ασιατικού χάντικαπ υπάρχει συνέχεια στα πονταρίσματα με κατηγορίες που έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά. Απλά αλλάζουν τα γκολ που δίνουν πλεονέκτημα στη μία ή στην άλλην ομάδα. Στο παράδειγμά μας, το handicap +0.75 υπέρ της Κολωνίας λειτουργεί όπως και αυτό του +1,75. Απλά η Κολωνία αποκτά ακόμα μεγαλύτερο πλεονέκτημα καθώς για να χάσετε ολόκληρο το στοίχημά σας θα πρέπει να ηττηθεί με 3 γκολ και άνω. Σε περίπτωση που ηττηθεί με 2 τέρματα εσείς απλά χάνετε το μισό ποντάρισμα σας, ενώ σε ήττα με 1 τέρμα, ισοπαλία και νίκη των γηπεδούχων πληρώνεστε κανονικά. Προσοχή όμως γιατί εδώ οι αποδόσεις θα έχουν υποχωρήσει αισθητά.

Τα στοιχήματα με handicap μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης σε αγορές όπως αυτές των κόρνερ ή των καρτών. Ισχύουν μέσα – έξω τα ίδια πράγματα απλά χρειάζεται ένας διαφορετικός τρόπος προσέγγισης του αγώνα. Το ασιατικό handicap είναι ένα είδος στοιχήματος ιδιαίτερα δημοφιλές σε επαγγελματίες παίκτες που επιδιώκουν το μακροπρόθεσμο κέρδος στο παιχνίδι τους. Η γκανιότα πέφτει αρκετά δεδομένου ότι στοιχηματίζετε σε δύο και όχι σε τρεις επιλογές, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες σας να πάτε ταμείο.

Ευρωπαϊκό Handicap

Το Ευρωπαϊκό Handicap λειτουργεί θεωρητικά με τον ίδιο τρόπο όπως το Ασιατικό Handicap, όμως εδώ υπάρχει το στοιχείο της ισοπαλίας. Επίσης στο ευρωπαϊκό handicap δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων. Η ισοπαλία υπολογίζεται ως ποντάρισμα και όπως είναι αναμενόμενο πληρώνει σε υψηλές αποδόσεις.

Γιατί δεν θα βρείτε παντού Ασιατικό χάντικαπ;

Από όσα διαβάσατε παραπάνω θα καταλάβατε ίσως πως το στοίχημα με Ασιατικό χάντικαπ δεν είναι για αρχάριους. Προσελκύει κυρίως τους έμπειρους του χώρου, αυτούς που διαβάζουν αρκετά και ψάχνουν «λαβράκια» στη συγκεκριμένη αγορά. Και κάτι τέτοιο απαιτεί από τη στοιχηματική να έχει στη διάθεσή της έμπειρους traders στοιχήματος, οι οποίοι να μπορούν να κλείνουν τις «τρύπες» στις αποδόσεις. Η Novibet είναι μια από τις σελίδες που έχουν διαθέσιμες αγορές με ασιατικό χάντικαπ και μάλιστα σε αρκετά σπορ. Στα δημοφιλή σπορ και στις μεγάλες διοργανώσεις ποδοσφαίρου προσφέρονται αρκετά σημεία που δεν θα βρείτε εύκολα στην αγορά, καθώς το Ασιατικό χάντικαπ είναι ενδεχομένως το πιο εξελιγμένο είδος στοιχήματος που υπάρχει αυτή τη στιγμή.