el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ελλάδα – Μ. Βρετανία: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 30/06/2022

Η εποχή του Δημήτρη Ιτούδη στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας, ξεκινάει την Πέμπτη (30/06, 20:00), στον εντός έδρας αγώνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος – στη Λάρισα – με τη Μ. Βρετανία.

Αυτή είναι η τελευταία αγωνιστική υποχρέωση της Εθνικής μας στον πρώτο γύρο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, το οποίο θα διεξαχθεί σε Ινδονησία, Ιαπωνία και Φιλιππίνες, με την Ελλάδα να έχει ήδη τσεκάρει το εισιτήριο για την επόμενη… πίστα της διαδικασίας.

Σημαντικό στοιχείο είναι πως οι ομάδες που θα συνεχίσουν στον δεύτερο προκριματικό γύρο «κουβαλούν» μαζί τους όλα τα πεπραγμένα της πρώτης φάσης, τα τελευταία μέτρα της οποίας διανύουμε τώρα.


Ο κόουτς Ιτούδης, σε συλλογικό επίπεδο μετά από 8 χρόνια αποχαιρέτησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της πρωταθλήτριας Τουρκίας, Φενέρμπαχτσε (υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων).

Παράλληλα αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε από τον ισχυρό άνδρα του ελληνικού μπάσκετ, το νέο πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο.

Ελλάδα – Μ. Βρετανία: Η αποστολή

Ο 51χρονος τεχνικός για το ματς με τη Μ. Βρετανία ανακοινωσε την τελική 12αδα κι έχει στη διάθεσή του τους Παπανικολάου (Ολυμπιακός), Παπαγιάννη (Παναθηναϊκός), Παπαπέτρου (Παναθηναϊκός), Λαρεντζάκη (Ολυμπιακός), Δ. Αγραβάνη (Προμηθέας), Κασελάκη (Περιστέρι), Γκίκα (Προμηθέα), Μποχωρίδη (Παναθηναϊκός), Κ. Αντετοκούνμπο (Βιλερμπάν), Ντόρσεϊ (Ολυμπιακός), Λούντζη (Ολυμπιακός) και Π. Καλαϊτζάκη (Λιετκαμπέλις).

Εκτός για να πάρουν κάποιες ανάσες έμειναν οι Σλούκας, Νικ Καλάθης, ενώ στην αποστολή δεν βρίσκονται και οι Σαμοντούροβ, Καββαδάς, Μουράτος, Τσαλμπούρης, Κακλαμανάκης και Γ. Καλαϊτζάκης.

Παράλληλα, εν όψει Eurobasket, ο Δημήτρης Ιτούδης περιμένει με αγωνία και τις εξελίξεις στο θέμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με την αισιοδοξία να είναι διάχυτη στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ότι ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς θα ενισχύσει την Ελλάδα στις μάχες που πλησιάζουν (το τζάμπολ του Ευρωμπάσκετ θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου).

Ελλάδα – Μ. Βρετανία: Προγνωστικά 30/06/2022

Ας επιστρέψουμε, όμως, στο… τώρα και στην αυριανή αναμέτρηση της Εθνικής μας με τη Μ. Βρετανία για την τελευταία στροφή του 2ου ομίλου.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ίδιο γκρουπ με Τουρκία και Μ. Βρετανία (και οι 3 συνεχίζουν στον δεύτερο γύρο των προκριματικών), εκεί όπου ήδη έχουν κερδίσει τη θέση τους (και) η Σερβία, η Λετονία, η Γαλλία, η Λιθουανία, η Γεωργία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Ισλανδία και η Ολλανδία.

Είναι δεδομένο ότι ο κόουτς Ιτούδης θα δοκιμάσει πολλά πρόσωπα και σχήματα κόντρα στους Αγγλους, αφού θέλει να βγάλει και τα πρώτα συμπεράσματα για τους παίκτες στους οποίους θα στηριχθεί εν όψει Eurobasket.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Μ. Βρετανία μας είχε κάνει τη «ζημιά» στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Νιούκαστλ (είχαμε χάσει 78-69), όμως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε ταξιδέψει στην Αγγλία με… πειραματική αποστολή για την συγκεκριμένη αναμέτρηση, καθώς οι παίκτες της Euroleague είχαν υποχρεώσεις με τους συλλόγους τους.

Επίσης, σημαντικό στοιχείο και δείγμα της μεγάλης αγάπης και «δίψας» του κόσμου για την «επίσημη αγαπημένη» είναι το γεγονός ότι εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες τα εισιτήρια για τον αγώνα της Πέμπτης στη Λάρισα, με την ΕΟΚ να ανακοινώνει από τη Δευτέρα sold out!

Τι κρατάμε; Είναι δεδομένο ότι ο κόουτς Ιτούδης θέλει να βάλει στο ντεμπούτο του την πρώτη… πινελιά της νέας εποχής στον πάγκο της Εθνικής. Τίποτα το ιδιαίτερο η Μ. Βρετανία, εξαιρετικό το κλίμα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ενώ οφείλουμε να βάλουμε στην εξίσωση και τον ενθουσιασμό του κόσμου που θα γεμίσει τις εξέδρες του κλειστού της Νεάπολης.

Σε απόδοση 1.88 στη Novibet ο άσος στους -15,5 πόντους.

Από τα ειδικά των παικτών, ξεχωρίσαμε το Over 5,5 πόντους του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, στο εξαιρετικό 1.87, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να έχει εμπιστοσύνη στο… χέρι του.

Οσο για τη Μ. Βρετανία, ποντάρει πολλά στον 28χρονο γκαρντ Ταρίκ Φίλιπ, οπότε έχει βάση και λογική το Over 1,5 εύστοχα τρίποντα (σε απόδοση 1.75) του μέχρι πρότινος παίκτη της ισπανικής Μπούργος.


Διαβάστε ακόμα…

Μεταγραφές Μπάσκετ: Επόμενη ομάδα Νικ Καλάθη

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ