el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επόμενος προπονητής Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή. Η καρέκλα του Κάρλος Κορμπεράν έτριζε και τελικά… διαλύθηκε μετά την ήττα από τον Αρη στη Θεσσαλονίκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» με τη λήξη της αναμέτρησης απέλυσαν τον Ισπανό προπονητή, ο οποίος είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία την 1η Αυγούστου. Τότε, ο Κορμπεράν επιλέχθηκε από τη διοίκηση των πρωταθλητών ως αντικαταστάτης του Πέδρο Μαρτίνς, όμως σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να μεταμορφώσει προς το καλύτερο τους Πειραιώτες.

Έτσι, η ΠΑΕ Ολυμπιακός μπαίνει και πάλι στη διαδικασία αναζήτησης προπονητή μετά από 49 ημέρες και η διακοπή του πρωταθλήματος αποτελεί ένα πλεονέκτημα.

 

Στη λίστα με τους ελεύθερους προπονητές υπάρχουν μεγάλα ονόματα και με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός έκανε εντυπωσιακές κινήσεις στη μεταγραφική περίοδο, κυκλοφορεί έντονα η φήμη ότι τα ηνία της ομάδας θα αναλάβει προπονητής με σπουδαίο παρελθόν.

Ο Λοράν Μπλαν ανήκει στα μεγάλα φαβορί για να «χτίσει» τον νέο Ολυμπιακό. Ο Γάλλος προπονητής είναι ελεύθερος από την Αλ Ραγιάν από τις 13 Φεβρουαρίου του 2022 και οι ετήσιες απολαβές του ξεπερνούν τα 3 εκατ. ευρώ.

Υπάρχουν ήδη πληροφορίες ότι οι δυο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγμάτευση τις τελευταίες ώρες, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι η «ερυθρόλευκη» διοίκηση δεν ασχολείται μόνο με τον Μπλαν.

Δεύτερο φαβορί στη λίστα για να διαδεχτεί τον Κορμπεράν είναι ο Μίτσελ!

Ο 59χρονος Ισπανός τεχνικός γνωρίζει τον Ολυμπιακό, ξέρει τη νοοτροπία που επικρατεί στους Πειραιώτες και διαθέτει στο αίμα του το ισπανικό μοντέλο ποδοσφαίρου, κάτι που θαυμάζουν και στην ΠΑΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μίτσελ βρέθηκε στον πάγκο του Ολυμπιακού από τον Φεβρουάριο του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 και τους καθοδήγησε σε 90 παιχνίδια (64 νίκες, 11 ισοπαλίες, 15 ήττες). Ο Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού κατέκτησε νταμπλ τη σεζόν 2012/13 και πρωτάθλημα το 2013/14.

Ο Μίτσελ από τον Οκτώβιο είναι χωρίς ομάδα, αφού απολύθηκε από τον πάγκο της Χετάφε μετά από μόλις 3 μήνες!

Τρίτος στη λίστα είναι ο Μαρθελίνο. Πρόκειται για μια εξαιρετική περίπτωση που στο πρόσφατο παρελθόν εργάστηκε σε κορυφαίες ομάδες της La Liga, όμως δεν είναι καθόλου εύκολη.

Ο 57χρονος αποτελεί διακαή πόθο της διοίκησης του Ολυμπιακού και από τον Ιούνιο είναι ελεύθερος μετά από 75 παιχνίδια στον πάγκο της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Προηγουμένως ο Ισπανός Coach εργάστηκε δύο χρόνια στη Βαλένθια (110 παιχνίδια) και τρία χρόνια στη Βιγιαρεάλ (177 ματς).

Οι σημαντικότερες επιτυχίες του είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου στην Ισπανία τη σεζόν 2018/19 και του Σούπερ Καπ με την Μπιλμπάο το 2021.

Στη λίστα βρίσκονται και ακόμα πιο δύσκολες περιπτώσεις.

Αυτές των Σαμπαόλι, Πάουλο Σόουζα είναι σαφώς πιο εφικτές σε σχέση με τους φαινομενικά απλησίαστους Ζιντάν, Τούχελ και Μπενίτεθ.

Ο Σόουζα εδώ και λίγες βδομάδες αποτελεί παρελθόν από τη Φλαμένγκο, αφού δεν κατάφερε να τη βελτιώσει. Σε 32 ματς (19 νίκες, 6 ισοπαλίες, 7 ήττες) δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα στη Βραζιλία και μετά από δύο ήττες μάζεψε βαλίτσες επιστρέφοντας στην Ευρώπη.

Αναμφισβήτητα οι Ζιντάν, Τούχελ, Μπενίτεθ ανήκουν στα κορυφαία ονόματα παγκοσμίως, έχουν κασέ στα ύψη και αποτελεί ερωτηματικό το κατά πόσο θα ήθελαν να δουλέψουν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Τόμας Τούχελ πρόσφατα απολύθηκε από την Τσέλσι με αποζημίωση που άγγιξε τα 15 εκατ. ευρώ και βασική του φιλοδοξία είναι να δουλέψει σ’ ένα από τα 4 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ο Ζιντάν από τον Ιούνιο του 2021 βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας και το παρελθόν του ως προπονητής ανήκει αποκλειστικά στη Ρεάλ Μαδρίτης. Μαζί της κατέκτησε 3 Τσάμπιονς Λιγκ, 2 πρωταθλήματα Ισπανίας και το καλοκαίρι που μας πέρασε υπήρξε έντονο φλερτ για αναλάβει την Παρί.

Δείτε τις αποδόσεις στο στοίχημα για τον επόμενο προπονητή του Ολυμπιακού με φαβορί και αουτσάιντερ για να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών.

 


Διαβάστε ακόμα…

superleague novibet

Super League: Οι 10 καλύτερες μεταγραφές


 

 

 

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ