el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Super League: Οι 10 καλύτερες μεταγραφές

Το φετινό καλοκαίρι επεφύλασσε πολύ μεγάλες συγκινήσεις σε μεταγραφικό επίπεδο. Όλες οι ομάδες της Super League έκαναν αρκετές μεταγραφές για να ενισχυθούν και να παρουσιαστούν καλύτερες στη νέα σεζόν. Κάποιες προσθήκες όμως ξεχώρισαν.

Ήταν αυτό που λένε οι οπαδοί των ομάδων «από το… πάνω ράφι». Οι μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου κατάφεραν να φέρουν στη χώρα μας ποδοσφαιριστές που τα προηγούμενα χρόνια κοσμούσαν τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ποιος φίλαθλος του Ολυμπιακού θα περίμενε πριν από μερικά χρόνια ότι θα φορούσαν τη φανέλα της ομάδας τους ο Μαρσέλο και ο Χάμες Ροντρίγκες; Το ίδιο φυσικά ισχύει για τον Μπερνάρ στον Παναθηναϊκό, τον Ζερβίνιο στον Άρη και τον Βίντα στην ΑΕΚ!

Η Novibet παρουσιάζει τις δέκα καλύτερες καλοκαιρινές μεταγραφές που έγιναν από τις ομάδες της Super League, σε ένα μοναδικό αφιέρωμα!


10. Αντρέ Γκρέι – Άρης

gray novibetΜετά την αποχώρηση του Αμπουμπακάρ Καμαρά, ο Άρης έψαχνε έναν καλό επιθετικό. Ένα σέντερ φορ που θα μπορούσε να καλύψει με επάρκεια το κενό που άφησε πίσω του ο Αφρικανός.

Τα τελευταία χρόνια, ο Θοδωρής Καρυπίδης, έχει συνηθίσει τους φιλάθλους του Άρη σε μεγάλες μεταγραφές και το φετινό καλοκαίρι δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Ο πρόεδρος του Άρη κινήθηκε με αστραπιαίες κινήσεις και κατάφερε να εξασφαλίσει την υπογραφή του Τζαμαϊκανού επιθετικού, με τον οποίο υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών.

Τα τελευταία πέντε χρόνια ο Αντρέ Γκρέι άνηκε στη Γουότφορντ, με την οποία συνολικά είχε 19 γκολ σε 113 συμμετοχές. Πέρυσι έπαιξε δανεικός στη ΚΠΡ και σε 28 ματς είχε 10 τέρματα!


9. Πεπ Μπιέλ – Ολυμπιακός

biel novibet

Η πιο ακριβή μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού ανήκει στον Ολυμπιακό.

Η απόκτηση του Πεπ Μπιέλ από την Κοπεγχάγη κόστισε στους πρωταθλητές Ελλάδος το ποσό των 6 εκατ. ευρώ! Πρόκειται για ένα ποσό που δεν συνηθίζουν να δίνουν εύκολα ελληνικές ομάδες.

Ο 25χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός είναι μία μεταγραφή που μπορεί να αλλάξει το επίπεδο των «ερυθρολεύκωνς». Αγωνίζεται ως δεκάρι πίσω από τον επιθετικό, είτε ως εξτρέμ είτε ακόμη και ως σέντερ φορ.

Φέτος πρόλαβε να κάνει 9 συμμετοχές με την Κοπεγχάγη, με 6 γκολ και 3 ασίστ, πριν έρθει στον Πειραιά. Πέρυσι αγωνίστηκε σε 47 παιχνίδια με τους Δανούς και μέτρησε 18 γκολ και 14 ασίστ!


8. Άντραζ Σπόραρ – Παναθηναϊκός

sporar novibet

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε ένα σέντερ φορ να καλύψει το κενό που είχε πέρυσι και που ενδεχομένως να του στέρησε ακόμη καλύτερη πορεία.

Ο Φεντερίκο Μακέντα δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που είχε πλέον ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και, έπειτα από εκτεταμένη έρευνα, οι «πράσινοι» κατέληξαν στην περίπτωση του Άντραζ Σπόραρ.

Μάλιστα, η διοίκηση έβγαλε ένα πολύ μεγάλο ποσό από το ταμείο της, της τάξεως των 3,5 εκατ. ευρώ, για να καταβάλει στη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και να αποκτήσει τον 28χρονο Σλοβένο.

Ο Σπόραρ υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο και ήρθε στην Ελλάδα για να επεκτείνει τη συλλογή των τίτλων του, έχοντας κατακτήσει πρωτάθλημα στη Σλοβενία με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας, την Ελβετία με τη Βασιλεία, τη Σλοβακία με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας και την Πορτογαλία με τη Σπόρτινγκ. Στην Πορτογαλία κατέκτησε και Κύπελλο με την Μπράγκα!


7. Τζιμπρίλ Σιντιμπέ – ΑΕΚ

sidibe novibet

Η ΑΕΚ είχε θέσει ως στόχο να ενισχυθεί στην άμυνα φέτος το καλοκαίρι. Εξέτασε καλά τις επιλογές που της παρουσιάστηκαν και εν τέλει κατέληξε σε δύο ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής με άρωμα τελικού Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018!

Ο πρώτος είναι ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ. Ο 30χρονος Γάλλος δεξιός μπακ έμεινε ελεύθερος από τη Μονακό, στην οποία άνηκε από το 2016 με 174 συμμετοχές και αποδέχθηκε την πρόταση της Ένωσης.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με εξαιρετικές περγαμηνές. Ακόμη κι αν δεν είναι στην αντίστοιχη κατάσταση που ήταν τη διετία 2016-18, οπόταν και αποτελούσε μέλος των «τρικολόρ» και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, είναι μία πολύ σημαντική μεταγραφή. Η συνέχεια παρακάτω…


6. Ντομαγκόι Βίντα – ΑΕΚ

vida novibet

Και επειδή δεν έφτανε μόνο ένας αμυντικός από τους φιναλίστ του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018, στην ΑΕΚ πήραν και δεύτερο.

Ο λόγος για τον Ντομαγκόι Βίντα. Ο 33χρονος Κροάτης στόπερ έφυγε από την Μπεσίκτας, με 165 συμμετοχές σε πέντε χρόνια, ενώ είχε προηγηθεί μία πενταετία με 161 συμμετοχές στην Ντιναμό Κιέβου.

Ο Βίντα ήταν βασικό στέλεχος την Εθνικής Κροατίας στην τρομερή πορεία του Μουντιάλ του 2018 και η προσθήκη του στην ΑΕΚ προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στις τάξεις των φιλάθλων.

Το πρώτο δείγμα γραφής με τη φανέλα της ΑΕΚ είναι άκρως εντυπωσιακό και πολλά υποσχόμενο για τη συνέχεια!


5. Ζερβίνιο – Άρης

gervinho novibet

Η μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού για τον Άρη είναι χωρίς αμφισβήτηση αυτή του Ζερβίνιο.

Ο 35χρονος Ιβοριανός επιθετικός έχει ένα βιογραφικό που θα ζήλευαν πολλοί ποδοσφαιριστές. Απλά να πούμε ότι έχει παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο σε Άρσεναλ, Ρόμα, Πάρμα, Λιλ και τελευταία στην Τράμπζονσπορ. Συνολικά στην επαγγελματική του καριέρα έχει 503 συμμετοχές και 132 γκολ!

Επιπλέον, αποτελεί πολύ μεγάλο κεφάλαιο στην Εθνική Ακτή Ελεφαντοστού, όπου συνολικά μετρά 88 συμμετοχές/33 γκολ, με εξαιρετικές εμφανίσεις στα Παγκόσμια Κύπελλα του 2010 και του 2014, αλλά και στο Κόπα Άφρικα του 2010, του 2012 και του 2015.


4. Σίμε Βρσάλικο – Ολυμπιακός

vrsaljko novibet

Μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία των κορυφαίων μεταγραφών του φετινού μεταγραφικού παζαριού και ο πήχης ανεβαίνει πλέον αρκετά.

Στην 4η θέση βρίσκουμε τον Σίμε Βρσάλικο, ο οποίος φέτος το καλοκαίρι αποχώρησε από την Ατλέτικο Μαδρίτης και αποδέχθηκε την πρόταση του Ολυμπιακού για τριετές συμβόλαιο.

Τι να πει κανείς για τον 30χρονο δεξιό μπακ; Τα τελευταία έξι χρόνια -με εξαίρεση τη σεζόν 2018-19 που έπαιξε δανεικός στην Ίντερ- αποτελούσε βασικό στέλεχος της Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε, με την οποία πανηγύρισε την κατάκτηση της La Liga το 2021 και του Europa League το 2018.

Ο Βρσάλικο διέγραψε επίσης τρομερή πορεία και με την Εθνική Κροατίας, φτάνοντας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018!


3. Μπερνάρ – Παναθηναϊκός

bernard novibet

Στην τελική τριάδα και συγκεκριμένα στην 3η θέση, τοποθετούμε την απόκτηση του Μπερνάρ από τον Παναθηναϊκό.

Πρόκειται για μία μεταγραφή που είναι από άλλες εποχές για τους «πράσινους». Μία κίνηση που θυμίζει περισσότερο την περίοδο της πολυμετοχικότητας στο «τριφύλλι», τότε που είχαν αποκτηθεί ο Τζιμπρίλ Σισέ και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Ο Μπερνάρ είναι το… κερασάκι στην τούρτα των φετινών μεταγραφών του Παναθηναϊκού. Ο 30χρονος Βραζιλιάνος έχει μία πορεία που είναι το λιγότερο άξια αναφοράς.

Άρχισε από την Ατλέτικο Μινέιρο και ήρθε στην Ευρώπη το 2013 για τη Σαχτάρ Ντόνετσκ έναντι 25 εκατ. ευρώ! Ακολούθως φόρεσε τη φανέλα της Έβερτον για τρεις σεζόν και τον τελευταίο χρόνο έπαιξε στη Σάρζα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.


2. Χάμες Ροντρίγκες – Ολυμπιακός

james2 novibet

Η απόκτηση του Χάμες Ροντρίγκες ήταν η μία από τις δύο…βόμβες που πυροδότησε ο Ολυμπιακός φέτος το καλοκαίρι.

Απλά να πούμε ότι ο Κολομβιανός έχει κάνει δύο μεταγραφές στην καριέρα του που κόστισαν 120 εκατ. ευρώ μέσα σε έναν χρόνο! Το 2013, η Μονακό τον απέκτησε από την Πόρτο έναντι 45 εκατ. ευρώ και το καλοκαίρι του 2014, μετά τις εμφανίσεις με την Εθνική Κολομβίας, η Ρεάλ έδωσε 75 εκατ. ευρώ στους Μονεγάσκους.

Ο Χάμες έχει μία σχεδόν ονειρική καριέρα, έχοντας συμμετάσχει σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με διακρίσεις και τίτλους. Έχει παίξει σε Πόρτο, Μονακό, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν και Έβερτον και τον τελευταίο χρόνο στην Αλ Ραγιάν του Κατάρ.


1. Μαρσέλο – Ολυμπιακός

marcelo1 novibet

Έχει χαρακτηριστεί από τον Ρομπέρτο Κάρλος ως ο κορυφαίος αριστερός μπακ όλων των εποχών. Όχι απλά της Βραζιλίας, αλλά όλων των εποχών.

Έχει κατακτήσει 5 Champions League, 6 πρωταθλήματα Ισπανίας, 2 Κύπελλα Ισπανίας, 5 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 3 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και 4 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων. Και όλα αυτά με μία ομάδα. Με τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Ό,τι και να πει κανείς για τον Μαρσέλο είναι λίγο. Ο 34χρονος Βραζιλιάνος που έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Ρεάλ τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, φοράει πλέον τη φανέλα του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την υπέρβαση και κατάφεραν να φέρουν στον Πειραιά έναν ποδοσφαιριστή παγκοσμίου κλάσης, σε μία κίνηση που μπορεί να συγκριθεί μόνο με του συμπατριώτη του Ριβάλντο!

Στο άκουσμα και μόνο της είδησης, ξέσπασε ντελίριο ενθουσιασμού στις τάξεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Ωστόσο, η μεγάλη στιγμή ήταν στην παρουσίαση του Μαρσέλο, όταν συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 25.000 «ερυθρόλευκοι» στο «Γ. Καραϊσκάκης» δημιουργώντας μία πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα!


Διαβάστε ακόμα…

Προγνωστικά Μουντιάλ 2022 – Στοίχημα Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου


top50 novibet

Οι 50 καλύτεροι ποδοσφαιριστές όλων των εποχών


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ