el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Final Four Euroleague 2023: Προγνωστικά, Ειδικά Στοιχήματα

Η μεγάλη ώρα στην Euroleague έφτασε. Μετά από μία συγκλονιστική Regular Season, οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης θα ταξιδέψουν στο Κάουνας για να διεκδικήσουν το τρόπαιο του πρωταθλητή, σε ένα Final Four (19-21/5) που θα έχει σίγουρα θέαμα και συγκινήσεις!

Ο Ολυμπιακός, η Μονακό, η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα θα παλέψουν για την κούπα στη Λιθουανία και το Novibet Blog επέλεξε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις.

Με 1000+ αγορές στη Novibet το Final Four γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό!

Το κορυφαίο μπασκετικό event της Ευρώπης παίζει εδώ με Live Streaming, με Bet Builder, 0% γκανιόταενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίo live στοίχημα!

Η δράση κορυφώνεται στην Euroleague!

 


Ολυμπιακός: Φαβορί για την κούπα, αλλά..

Αν κάποιος ρωτούσε 100 φιλάθλους της Euroleague για το ποια είναι η καλύτερη ομάδα της σεζόν, τότε θα βλέπαμε 90+ απαντήσεις υπέρ του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κέρδισε τις εντυπώσεις στη Regular Season, όμως στα πλέι-οφ εμφανίστηκε μία ταχύτητα κάτω, κάτι που προφανώς ανέβασε το δείκτη δυσκολίας και επέτρεψε στην ισχυρή Φενέρ να οδηγήσει τη σειρά μέχρι το Game 5.

Τελικά, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν αυτό που άξιζαν και έκλεισαν θέση στο Final Four για δεύτερη σερί σεζόν. Σε σχέση με πέρσι όμως, ο Ολυμπιακός θα παίξει ως φαβορί για την κούπα και όλοι περιμένουν δύο μεγάλα ματς από τους Πειραιώτες, οι οποίοι διαθέτουν μία ομάδα ικανή να ανταποκριθεί στο 100% σε ματς ειδικών συνθηκών.

Ο κορυφαίος προπονητής της σεζόν, Γιώργος Μπαρτζώκας, περιμένει σίγουρα πολλά από τον Σάσα Βεζένκοφ (που περιμένει το βραβείο του MVP) και τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος έκανε μία φανταστική σειρά στα πλέι-οφ με την Φενέρ (14,6 πόντοι με 18.26 δίποντα, 8/17 τρίποντα, 13/13 βολές, 4 ασίστ, 1,8 ριμπάουντ). Ο Κώστας Παπανικολάου διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία για να αποτελέσει «κολώνα», ενώ είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός περιμένει πιο πολλά – πάντα σε σχέση με όσα είδαμε στα προημιτελικά – από τους Τόμας Ουόκαπ και Μουσταφά Φαλ.

Το ενδεχόμενο κατάκτησης του τροπαίου της Euroleague προσφέρεται σε απόδοση 3.00 στη Novibet, ενώ το ίδιο ισχύει και για την πιθανότητα της 2ης θέσης για την ελληνική ομάδα. Με βάση επίσης τα δεδομένα και τους αντιπάλους, έχει αξία το 2.30 που «συνοδεύει» τον Μουσταφά Φαλ ως κορυφαίο ριμπάουντερ των «ερυθρόλευκων» στο Κάουνας.


Μονακό: Το επικίνδυνο αουτσάιντερ

Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, αλλά σε πρώτη φάση πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο μίας πολύ επικίνδυνης ομάδας. Η Μονακό επιβίωσε σε μία σκληρή και άκρως ισορροπημένη σειρά πλέι-οφ με την Μακάμπι και πανηγύρισε έξαλλα την πρώτη της ever συμμετοχή σε Final Four, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα μείνει στη χαρά της συμμετοχής. Κάθε άλλο.

Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς τερμάτισε 4η στη Regular Season και θεωρητικά βρίσκεται λίγο πιο πίσω σε σχέση με τις τρεις υπόλοιπες ομάδες, όμως είναι ξεκάθαρο ότι κανένας δεν θα ήθελε να βρεθεί απέναντί της σε ένα «do or die» παιχνίδι.

Μία περιφέρεια με τους Μάικ Τζέιμς, Τζόρνταν Λόιντ και Έλι Οκόμπο μπορεί να κάνει… πάρτι απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα, οι Τζον Μπράουν, Άλφα Ντιαλό, Τζαρόν Μπλόσομγκειμ δίνουν σκληράδα στους φόργουορντ και η front line με τους Ντονάτας Μοτεγιούνας, Ντόντα Χολ και Τσίμα Μονέκε είναι σίγουρα «γεμάτη» και ικανή για όλες τις δουλειές.

Ο Τζέιμς, ο οποίος έμεινε εκτός της κορυφαίας πεντάδας της σεζόν, θα ψάξει σίγουρα για να δώσει απαντήσεις σε όλη την Ευρώπη: Στο 1.85 προσφέρει η Novibet το ενδεχόμενο να δούμε τα περισσότερα τρίποντα της Μονακό δια χειρός Μάικ. Αν μάλιστα η Μονακό καταφέρει να κάνει την έκπληξη και φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου, ο Τζέιμς θα είναι ξεκάθαρα το μεγάλο φαβορί για το βραβείο του MVP (8.00 στη Novibet) και του πρώτου σκόρερ (5.00 στη Novibet) στο Final Four.


Ρεάλ: Πολύ σκληρή για να πεθάνει

Τι μπορείς να πεις και να γράψεις για τη Ρεάλ; Οι Μαδριλένοι απέδειξαν μία φορά πως δε… νιώθουν τίποτα και πέτυχαν κάτι μοναδικό στα χρονικά της διοργάνωσης με την πρόκριση επί της Παρτιζάν.

Αφαιρώντας εκτός συζήτησης τα απαράδεκτα και κατακριτέα επεισόδια με πρωταγωνιστές τους Γιαμπουσέλε, Ντεκ και Γιουλ, μπορούμε να πούμε ότι η Ρεάλ κέρδισε – ξανά – τον θαυμασμό όλης της Ευρώπης σε αγωνιστικό επίπεδο. Η ομάδα του Τσους Ματέο πήγε στο Βελιγράδι για το Game 3 με την πλάτη στον τοίχο (0-2), όμως ανταποκρίθηκε σε μία τεράστια δοκιμασία με τον καλύτερο τρόπο: Αντέδρασε, ισοφάρισε με διπλό break και στη συνέχεια έγινε ο πρώτος σύλλογος της Euroleague που προκρίνεται σε Final Four μετά από 0-2 στην έδρα του.

Μόνο αυτό αρκεί για να καταλάβει κάποιος ότι η Ρεάλ θα παίξει στο Final Four με τον αέρα της ομάδα που δε… βλέπει κανέναν, κάτι που δίνει έξτρα boost σε ένα ούτως ή άλλως ποιοτικό και έμπειρο σύνολο παικτών, με δεκάδες κρίσιμα ματς στις πλάτες τους.

Η παρουσία των Μαδριλένων στο μεγάλο τελικό της Euroleague βρίσκεται σε απόδοση 4.00 στη Novibet, ενώ στα ειδικά ξεχωρίζει το 3.00 που συνοδεύει τον εξαιρετικό φέτος Ντζάναν Μούσα για την 1η θέση στα περισσότερα τρίποντα από την πλευρά των Ισπανών.


Μπαρτσελόνα: Μήπως ήρθε η ώρα της ;

Το ψάχνει τόσο καιρό, έφτασε κοντά στη πηγή πρόπερσι (2021) και τώρα ίσως ήρθε η ώρα της. Η Μπαρτσελόνα πήρε ξεκούραστα το εισιτήριο για το Final Four μετά την «σκούπα» επί της Ζαλγκίρις και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα προσπαθήσει να… ξορκίσει το φάντασμα των Final Four για να φτάσει – επιτέλους – σε μία μεγάλη επιτυχία στη Βαρκελώνη.

Η Μπάρτσα έδειξε σοβαρό πρόσωπο σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και τώρα θα παίξει στα ματς της χρονιάς έχοντας ένα ρόστερ γεμάτο ποιότητα, εμπειρία και κλάση. Το γκρουπ των Μίροτιτς, Βέσελι, Σατοράνσκι, Λαπροβίτολα, Αμπρίνες, Κάλινιτς, Σανλί, Γιοκουμπάιτις και Κούριτς είναι ικανό να κυριαρχήσει κόντρα σε οποιαδήποτε ομάδα και το μόνο που πρέπει να προσέξει το τεχνικό επιτελείο των Καταλανών είναι η πνευματική ετοιμότητα και το decision making στις κρίσιμες στιγμές.

Ο Τόμας Σατοράνσκι αναμένεται να κάνει step up και η Novibet προσφέρει στο 1.80 το ενδεχόμενο να δούμε τον Τσέχο σε θέση κορυφαίου πασέρ στους «Μπλαουγκράνα». Από εκεί και πέρα, ο Κάιλ Κούριτς έχει το… χέρι για να εξελιχθεί σε «Χ-Factor» και το 11.00 στην κατηγορία «Περισσότερα Τρίποντα» των ειδικών στοιχημάτων της Novibet έχει αξία.

 


Final Four Euroleague 2023: Προγνωστικά, Ειδικά Στοιχήματα

Μεγάλα ματς, σπουδαίο event. Το Final Four της Euroleague συγκεντρώνει τα βλέμματα της μπασκετικής (και όχι μόνο) Ευρώπης και το Novibet Blog επέλεξε κορυφαία προγνωστικά και ειδικά στοιχήματά από την πλούσια γκάμα αγορών της Novibet.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΟΝΑΚΟ (+5,5): ΔΙΠΛΟ ΣΤΟ 1.80 ΤHS NOVIBET

Ο Ολυμπιακός θα παίξει στον πρώτο ημιτελικό ως το ισχυρό φαβορί, αλλά η Μονακό μπορεί να τον κοιτάξει στα μάτια και να παλέψει μέχρι τέλους για την πρόκριση στον τελικό. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Μονεγάσκοι δεν έχασαν φέτος από τους Πειραιώτες, ενώ μιλάμε για ένα «do or die» ματς με λεπτές ισορροπίες…

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΡΕΑΛ (+4,5): ΔΙΠΛΟ ΣΤΟ 1.76 ΤΗΣ NOVIBET

Τεράστια μάχη δύο διαφορετικών κόσμων, που όμως μοιάζουν σε κάτι: Είναι και οι δύο εξαιρετικές ομάδες με ποιοτικές μονάδες και παίκτες τεράστιας κλάσης. Η Ρεάλ απέκτησε τεράστιο ψυχολογικό boost μετά την πρόκριση επί της Παρτιζάν και φυσικά κανένας δε μπορεί να την.. σβήσει, έστω και αν η Μπάρτσα δείχνει να έχει μικρό προβάδισμα. Οι Μαδριλένοι θα το παλέψουν σίγουρα μέχρι την κόρνα της λήξης και είναι ικανοί για την πρόκριση στον τελικό της Euroleague.

mirotic euroleague final four novibet

MVP: ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 6.00 ΣΤΗ NOVIBET

Εδώ έχουμε πολλά «αν»: Ο MVP προκύπτει πάντα από την ομάδα που φτάνει μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου και θα εστιάσουμε σε παίκτες του Ολυμπιακού, ο οποίος θεωρείται το φαβορί στους αγώνες του Κάουνας. Μιλώντας για τους Πειραιώτες, αυτόματα θα κοιτάξεις προς τη μεριά του Σάσα Βεζένκοφ (3.50 στη Novibet), όμως είναι σίγουρο πως οι αντίπαλες άμυνες θα «κυκλώσουν» το όνομα του Βούλγαρου φόργουορντ σε ό,τι αφορά το αμυντικό τους πλάνο. Ο Κώστας Σλούκας ήταν φανταστικός στη σειρά με την Φενέρ, έχει τεράστια εμπειρία από αγώνες Final Four (9η συμμετοχή του) και είναι ξεκάθαρο ότι μπορεί να «κουβαλήσει» τους συμπαίκτες του.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ: ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 5.00 ΣΤΗ NOVIBET

Αν ένας παίκτης μπορεί να ολοκληρώσει και τα δύο ματς στο Κάουνας με 25+ πόντους, τότε δεν κοιτάμε καν σε άλλη επιλογή. Ο Μάικ Τζέιμς έχει μεγάλο κίνητρο να αποδείξει πως είναι ηγέτης και στα κρίσιμα ματς και πως ήταν άδικη η απουσία του από την κορυφαία πεντάδα της Regular Season. Αν μπει στην εξίσωση και το ενδεχόμενο να παίξει η Μονακό στο αδιάφορο ματς για την 3η θέση, με πιο χαλαρές άμυνες, τότε το 5.00 της Novibet παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

monaco real final four euroleague novibet

ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΕΛΙΚΟΥ & ΝΙΚΗΤΗΣ: ΡΕΑΛ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ & ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 5.75 ΣΤΗ NOVIBET

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, ο Ολυμπιακός έχει τα περισσότερα «+» στη μεριά του στο ματς με την Μονακό, ενώ ο ισπανικός «εμφύλιος» θα είναι εξαιρετικά αμφίρροπος. Η Ρεάλ εντυπωσίασε όλη την Ευρώπη με τη μαχητικότητά της και την ανατροπή κόντρα στην Παρτιζάν και αυτό ίσως παίξει ρόλο στο να προκριθεί στον μεγάλο τελικό. Από εκεί και πέρα, είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, με βάση όσα είδαμε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, έχει τον πρώτο λόγο για την κούπα.

Εδώ μπορείτε να δείτε δεκάδες ακόμα ειδικά στοιχήματα για τις τέσσερις ομάδες του Final Four και για τους παίκτες που θα λάμψουν στην γιορτή του Κάουνας.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ