el
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Euroleague: Playoffs και Play-Ιn για το Final-4

Η Euroleague μπαίνει στην πιο κρίσιμη φάση της με τα Playoffs και το νεοσύστατο Play-In που θα κρίνουν τα εισιτήρια για το Final-4. Το Novibet Blog αναλύει τα ζευγάρια και το μονοπάτι που οδηγεί στο Βερολίνο.

Έπειτα από έναν εξαντλητικό αλλά τρομερά αμφίρροπο «μαραθώνιο» 34 αγωνιστικών στην κανονική περίοδο η Euroleague μπαίνει στην πλέον κρίσιμη και οριακή καμπή της που δεν είναι άλλη από την postseason, με τα Playoffs και το νεοσύστατο Play-In που θα κρίνει τα δύο τελευταία εισιτήρια για τα Playoffs ώστε στη συνέχεια οι 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης να διεκδικήσουν την πρόκριση στο Final-4 του Βερολίνου.

Το Novibet Blog καταγράφει όσα έχουν γίνει ως τώρα στην Euroleague, αλλά και αυτά που ακολουθούν, με τα ζευγάρια τoυ Play-In να συμπληρώνουν το παζλ των επερχόμενων Playoffs.

Τώρα ξεκινά η δράση στην Euroleague!


Euroleague: Τι έγινε στην κανονική περίοδo

Επί 34 αγωνιστικές οι 18 ομάδες της Euroleague κυνήγησαν το καλύτερο δυνατό ρεκόρ για την καλύτερη δυνατή κατάταξη.

Η καινοτομία της φετινής σεζόν ήταν η είσοδος του τουρνουά Play-In που ουσιαστικά μείωσε δραστικά τις «αδιάφορες» ομάδες στις τελευταίες αγωνιστικές και αντίστοιχα αύξησε το ενδιαφέρον για τις προνομιούχες θέσεις.

Σε αντίθεση λοιπόν με τις προηγούμενες σεζόν που οι 8 πρώτες ομάδες συνέχιζαν στα Playoffs, φέτος οι απευθείας θέσεις είναι 6, ενώ οι θέσεις 7-10 συνεχίζουν στη διαδικασία του Play-In ώστε να προκύψουν άλλες δύο ομάδες για να συνεχίσουμε στην 8άδα.

Η περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ κυριάρχησε και από πολύ νωρίς πήρε κεφάλι στην κούρσα, χωρίς να κοιτάξει ποτέ πίσω της, με ρεκόρ 27-7.

Από τη 2η θέση και κάτω οι διαφορές ήταν πολύ μικρές και σχεδόν κάθε αγωνιστική η σειρά των ομάδων άλλαζε, με πολλές να ερίζουν για τις προνομιούχες θέσεις.

Εν τέλει το εξαιρετικό φίνις του Παναθηναϊκού με 5/5 νίκες έδωσε στο «τριφύλλι» το μέγιστο δυνατό πλασάρισμα καθώς τερμάτισε δεύτερος, στην υψηλότερη θέση που έχει τερματίσει ποτέ με ρεκόρ 23-11 και μάλιστα ενώ πέρυσι είχε τερματίσει στην… 17η θέση με ρεκόρ 11-23!

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν υπερίσχυσε στο τέλος σε ισοβαθμία με τη Μονακό χάρη στο 2/2 επί των Μονεγάσκων, ενώ ακολούθησε η Μπαρτσελόνα με 22-12, με αυτές τις τρεις ομάδες να κλείνουν την τετράδα που έχει πλεονέκτημα έδρας στα Playoffs.

Στην 5η θέση με 22-12 τερμάτισε ο Ολυμπιακός (σ.σ. οι Καταλανοί υπερίσχυσαν χάρη στο 2/2 στα μεταξύ τους παιχνίδια) χάρη στο ντεμαράζ των 9 νικών στις 10 τελευταίες αγωνιστικές, ενώ 6η τερμάτισε η Φενέρ (20-14), κλείνοντας τις απευθείας θέσεις για τα Playoffs.

Στις θέσεις 7 έως 10 που δεν δίνουν απευθείας θέση, αλλά… δεύτερη ευκαιρία για είσοδο στα Playoffs τερμάτισαν κατά σειρά Μακάμπι (20-14), Μπασκόνια (18-16), Εφές (17-17) και Βίρτους (17-17), με την τελευταία μάλιστα να… ασθμαίνει στις τελευταίες στροφές, καθώς ενώ χάρη στην εξαιρετική της πορεία είχε φτάσει ακόμα και στη 2η θέση, με μόλις 2 νίκες στις 10 τελευταίες αγωνιστικές περιορίστηκε στη 10άδα.

Οι καλύτερες τιμές αγοράς στο στοίχημα μπάσκετ παίζουν στη Novibet με αμέτρητες επιλογές για όλα τα κορυφαία παιχνίδια.

Όλα τα σπουδαία παιχνίδια της Euroleague μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω του Novibet ΤV, όπου παίζεις χωρίς να χάνεις λεπτό δράσης! Μέσα απ’ το πληρέστατο πακέτο Live Streaming ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να ποντάρει χωρίς να βγαίνει από το full-screen περιβάλλον (Full Screen Betting).

euroleague 2024 standings novibet

 


Euroleague: Το πανόραμα του PlayIn

Από φέτος στη ζωή της Euroleague έχουν μπει οι αγώνες του Play-In που πρόκειται για ένα μίνι τουρνουά τριών αγώνων από όπου θα προκύψουν οι 2 τελευταίες ομάδες των Playoffs.

Το μίνι τουρνουά Play-In είναι μονοί αγώνες, με την 7η της κανονικής περιόδου Μακάμπι να περιμένει στο Βελιγράδι που χρησιμοποιεί ως έδρα λόγω του πολέμου στη Γάζα την 8η Μπασκόνια.

Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα μπει στα Playoffs και θα είναι ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού, με τους «πράσινους» να έχουν το πλεονέκτημα έδρας.

Όσο για τον ηττημένο θα έχει άλλη μια ευκαιρία για πρόκριση στην οκτάδα, καθώς θα αντιμετωπίσει στην έδρα του το νικητή του αγώνα ανάμεσα στην 9η Εφές και τη 10η Βίρτους. Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα μπει στα Playoffs και θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την 1η της κατάταξης Ρεάλ.

Το πρόγραμμα του PlayIn

Τρίτη 16/4

  1. Μακάμπι – Μπασκόνια – 22:00 (Δείτε εδώ τις αποδόσεις)
  2. Εφές – Βίρτους Μπολόνια – 21:00 (Δείτε εδώ τις αποδόσεις)

Παρασκευή 19/4

Ηττημένος 1 – Νικητής 2


Euroleague: Τα ζευγάρια των Playoffs

Οι αγώνες του Play-In είναι η… εισαγωγή στην postseason ενόψει των Playoffs που αρχίζουν στις 23/4 και να ολοκληρώνονται ως τις 8/5, όπου συμμετέχουν οι 6 πρώτοι της κατάταξης της κανονικής περιόδου και οι 2 ομάδες που θα… επιζήσουν από τους αγώνες του Play-In, αναζητώντας τις 3 χρυσές νίκες που θα οδηγήσουν στο Final-4 του Βερολίνου.

Στα Playoffs βρίσκονται Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, με την Ελλάδα να έχει διπλή εκπροσώπηση στην οκτάδα για πρώτη φορά μετά το 2018, με τους «αιώνιους» να μπορούν να συναντηθούν πλέον μόνο στον τελικό της διοργάνωσης εφόσον φτάσουν ως εκεί.

euroleague 2024 postseason novibet

Την Τρίτη (23/4) ανοίγει την αυλαία ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ απέναντι σε Μακάμπι ή Μπασκόνια, ενώ την επόμενη μέρα (24/4) ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στη Βαρκελώνη με την Μπαρτσελόνα.

playoffs 2024 calendar novibet

Ρεάλ – Εφές / Βίρτους / Μακάμπι / Μπασκόνια (1)

 H Ρεάλ που ήταν ασυναγώνιστη πρωτοπόρος θέλει να εκμεταλλευτεί τη δυναμική και φυσικά την έδρα της για να προκριθεί και στο φετινό Final-4 για να έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί το στέμμα που κέρδισε πέρυσι.

Ο αντίπαλος αναμένεται από τους αγώνες του Play-In και θα είναι μία εκ των Εφές, Βίρτους και της ηττημένης από τον αγώνα της Μακάμπι με την Μπασκόνια.

Παναθηναϊκός – Μακάμπι / Μπασκόνια (2)

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφοντας στα Playoffs για πρώτη φορά μετά το 2019 έχει για πρώτη φορά πλεονέκτημα έδρας από το 2018 και φιλοδοξεί αυτή τη φορά να επιστρέψει σε Final-4 για πρώτη φορά μετά το 2012 για το όνειρο της πρώτης κούπας μετά το 2011!

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν θέλει να σφραγίσει την αλματώδη άνοδό της κατά τη διάρκεια της σεζόν και να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα ΟΑΚΑ, περιμένοντας στην Αθήνα με πλεονέκτημα έδρας και αέρα υπεροχής το νικητή του «τελικού» των θέσεων 7-8 του Play-In ανάμεσα σε Μακάμπι και Μπασκόνια.

Μονακό – Φενέρμπαχτσε (3)

Μονακό και Φενέρ συνθέτουν ένα από τα πλέον αμφίρροπα ζευγάρια των Playoffs. Η παρέα του Μάικ Τζέιμς συμμετέχει για 3η σεζόν στην Euroleague και ισάριθμες φορές έχει μπει στην οκτάδα.

Πέρυσι μάλιστα προκρίθηκε και στο Final-4 όπου ηττήθηκε στον ημιτελικό από τον Ολυμπιακό και φέτος στοχεύει σε δεύτερη σερί πρόκριση έχοντας πλεονέκτημα έδρας.

Η ομάδα του Σάρας Γιασικεβίτσιους και της ελληνικής παροικίας (Καλάθης, Παπαγιάννης, Ντόρσεϊ) από την άλλη αναζητά το «σπάσιμο» έδρας για να επιστρέψει σε Final-4 μετά το 2019.

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός (4)

Άλλο ένα αμφίρροπο ζευγάρι, με τον Ολυμπιακό να δείχνει και φέτος τη δυναμική και τη σκληράδα του, παραμένοντας στην ελίτ της διοργάνωσης. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πέρυσι έφτασε ένα σουτ μακριά από την κατάκτηση του τροπαίου και στοχεύει στο τρίτο σερί Final-4, έχοντας να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας και αναζητώντας ένα τουλάχιστον «διπλό» για να… αρπάξει το πλεονέκτημα και η πρόκριση να περάσει από το ΣΕΦ.

Οι Καταλανοί από την πλευρά τους αφού κατάφεραν να είναι στην τετράδα για να έχουν το πλεονέκτημα θέλουν να το εκμεταλλευτούν ώστε να βρεθούν στο τέταρτο συνεχόμενο Final-4 τους και να διεκδικήσουν το πρώτο τρόπαιο μετά το 2010.

Final-4

Ημιτελικοί (24/5)

Νικητής 1 – Νικητής 4

Νικητής 2 – Νικητής 3

Τελικός (26/5)


Διαβάστε ακόμα 

Το Στοίχημα της ημέρας

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ