el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

F1 Grand Prix Αυστρία 2022: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 10/07/2022

Το σκηνικό της Formula 1 μεταφέρεται μέσα σε μία εβδομάδα από τη Μεγάλη Βρετανία στην Αυστρία, όπου θα διεξαχθεί ο 11ος αγώνας της σεζόν. Με το Grand Prix στην Αυστρία, το πρωτάθλημα θα βρίσκεται πλέον ακριβώς στη μέση του, από τη στιγμή που έμειναν 22 οι αγώνες. Ως γνωστόν, η FIA αποφάσισε να μην αντικαταστήσει το Ρωσικό Grand Prix, που αναβλήθηκε.

Η… τράπουλα ανακατεύτηκε αρκετά μετά τον αγώνα στο Σίλβερστοουν, όπου ο Κάρλος Σάινθ πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του. Παράλληλα, ο Μαξ Φερστάπεν τερμάτισε 7ος, χωρίς πάντως να αλλάξουν… δραματικά τα πράγματα, στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Πλέον, το σκηνικό μεταφέρεται στο Σπίλμπεργκ, την έδρα της Red Bull, η οποία αναμένεται να είναι κατάμεστη από το «Orange Army», όπως συχνά αποκαλούνται οι χιλιάδες φίλαθλοι του Μαξ Φερστάπεν. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι στις εξέδρες θα βρεθούν περισσότεροι από 50.000 φίλαθλοι του παγκόσμιου πρωταθλητή!

Πρόκειται πάντως για μία πίστα, όπου αναμένεται να ευνοήσει χαρακτηριστικά τόσο τη Red Bull όσο και τη Ferrari, ενώ απομένει να φανεί κατά πόσο θα είναι εξίσου ανταγωνιστική και η Mercedes (τουλάχιστον όπως ήταν στο Σίλβερστοουν).

Με δεκάδες αγορές στη Novibet, το Grand Prix στην Αυστρία γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

Τώρα αρχίζει ο αγώνας στη Formula 1!


F1 Grand Prix Αυστρία 2022: Ανάλυση & Παρουσίαση 10/07/2022

Το βρετανικό Grand Prix έχει υπάρξει πολύ εντυπωσιακό στο παρελθόν, προσφέροντας μεγάλες συγκινήσεις στο κοινό. Περισσότεροι από 400.000 θεατές συγκεντρώθηκαν στις εξέδρες και είδαν τον Κάρλος Σάινθ με τη Ferrari να πανηγυρίζει την πρώτη νίκη της καριέρας του.

Βέβαια, αυτό που είδαν πρωτίστως ήταν τον κινέζο πιλότο της Alfa Romeo, Ζου Γκουανιού να βγαίνει αλώβητος από ένα τρομακτικό ατύχημα. Κατά την εκκίνηση ο Γκασλί είχε μία επαφή με τον Ράσελ, του οποίου η Mercedes ουσιαστικά εμβόλισε τον Ζου. Η Alfa Romeo του Κινέζου αναποδογύρισε και σύρθηκε για αρκετές δεκάδες μέτρων, πριν εκτοξευτεί και καταλήξει στα συρματοπλέγματα.

Αν δεν υπήρχαν εκεί τα συρματοπλέγματα, θα είχε καταλήξει στην εξέδρα. Πάνω στους φιλάθλους. Εν τέλει, ο Ζου βγήκε σώος και αβλαβής (ακόμη μία τρανή απόδειξη ότι το halo σώζει ζωές), όπως το ίδιο συνέβη και με τον Άλμπον που επίσης ενεπλάκη -στην πορεία- στο συγκεκριμένο ατύχημα.

f1 austria6 10072022 novibet

Στον αγώνα, ο Σάινθ εκκίνησε από την pole position και κατάφερε έπειτα από μία επεισοδιακή διαδικασία, να τερματίσει εκεί, κατακτώντας την πρώτη του νίκη. Βέβαια για να δει πρώτος την καρό σημαία, πέρασε από… σαράντα κύματα. Στο πρώτο σκέλος του αγώνα, έκανε λάθος και τον προσπέρασε ο Φερστάπεν. Μετά δέχθηκε πίεση από τον Λεκλέρκ και αναγκάστηκε να του παραχωρήσει τη θέση του.

Ωστόσο, η Ferrari έκανε και πάλι ένα μεγάλο σφάλμα στην στρατηγική του Λεκλέρκ και ο Σάινθ δεν το άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτο. Έβαλε φρέσκα ελαστικά στον Ισπανό -σε αντίθεση με τον Μονεγάσκο- κατά τη διάρκεια του αυτοκινήτου ασφαλείας και αφού τον προσπέρασε πήρε την καρό σημαία.

Ο Λεκλέρκ έμεινε να απορεί πως χάθηκε αυτή η νίκη μέσα από τα χέρια του. Η Ferrari έκανε δεύτερο πολύ σημαντικό λάθος στη στρατηγική, μετά το φιάσκο στο Μονακό και ουσιαστικά στερήθηκε από το 1-2! Ο Μονεγάσκος έμεινε στην πίστα με φθαρμένα σκληρά ελαστικά και οι Σάινθ, Πέρεζ και Χάμιλτον τον προσπέρασαν με καινούρια και μαλακά.

f1 austria3 10072022 novibet

Φανερά απογοητευμένος, αλλά για διαφορετικούς λόγους ήταν και ο Φερστάπεν. Αρχικά ήταν ο Ολλανδός αυτός που προπορευόταν, αλλά στάθηκε άτυχος. Κι αυτό διότι ενώ ήταν μπροστά, ένα κομμάτι από τη σπασμένη αεροτομή του Γκασλί σφηνώθηκε κάτω από το μονοθέσιο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει ένα πολύ σημαντικό μέρος της αεροδυναμικής του πρόσφυσης. Κατ’ επέκταση δεν μπορούσε να οδηγήσει στο όριο και βγήκε από την εξίσωση της νίκης. Έτσι έμειναν να παλεύουν οι Σάινθ, Λεκλέρκ και ο Χάμιλτον που ερχόταν με φρενήρη ρυθμό από πίσω.

Στο τέλος του αγώνα και με την είσοδο του Safety Car ευνοήθηκε και ο Πέρεζ, που μονομάχησε τρομερά με τους Λεκλέρκ και Χάμιλτον, αρπάζοντας τη δεύτερη θέση, με τον Βρετανό να τερματίζει τρίτος.

Πηγαίνοντας στην Αυστρία, η Red Bull αναμένεται να είναι και πάλι το σημείο αναφοράς. Είναι μία πίστα που αφενός θεωρείται εντός έδρας για την αυστριακή ομάδα κι αφετέρου βολεύει πολύ την RB18. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και τα προηγούμενα χρόνια. Ειδικά το 2021, που έγιναν δύο αγώνες εκεί, ο Μαξ Φερστάπεν τους κέρδισε και τους δύο.

Εξίσου ανταγωνιστική θα είναι και η Ferrari, αρκεί βέβαια να βρει τρόπο να διαχειριστεί τα… εσωτερικά της ζητήματα, που προκύπτουν μετά τη νίκη του Σάινθ και την έντονη δυσαρέσκεια του Λεκλέρκ για τις αποφάσεις της ομάδας. Επίσης πρέπει να αποφύγει τα λάθη στην στρατηγική, που έκανε στο Σίλβερστοουν (αλλά και στο Μονακό).

Το μεγάλο ερωτηματικό θα είναι η Mercedes. Έχει κάνει πολύ μεγάλα βήματα προόδου, αλλά εξακολουθεί να υπολείπεται σε ρυθμό, συγκρινόμενη με τις Red Bull και Ferrari. Πάντως η διαφορά έχει μειωθεί αισθητά.

f1 austria5 10072022 novibet

Στη Μεγάλη Βρετανία ήταν άκρως ανταγωνιστική και βοήθησε το γεγονός πως μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τη φθορά των ελαστικών. Στην Αυστρία αναμένεται αντίστοιχος καιρός (ενδεχομένως και βροχή) και θερμοκρασίες όπως και στο Σίλβερστοουν, οπότε κανείς δεν θα πρέπει να αποκλείσει τη Mercedes.

Επίσης, το Grand Prix στην Αυστρία θα έχει Sprint Race. Αυτό σημαίνει ότι οι κατατακτήριες θα γίνουν το απόγευμα της Παρασκευής και το απόγευμα του Σαββάτου το Sprint Race. Οι οκτώ πρώτοι του Sprint Race βαθμολογούνται (8 ο πρώτος κ.ο.κ.), ενώ η τελική του κατάταξη θα είναι το grid για τον κανονικό αγώνα της Κυριακής.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει Sprint Race στην Ίμολα και πάλι με βροχή και χαμηλές θερμοκρασίες, όπου κυριάρχησε ο Φερστάπεν με τη Red Bull.


F1 Grand Prix Αυστρία 2022: Στατιστικά & Προϊστορία 10/07/2022

  • Το Red Bull Ring, όπως είναι η επίσημη ονομασία της πίστας είναι από τις μικρότερες στο καλεντάρι. Έχει μήκος 4,318 χλμ. και η αγωνιστική απόσταση των 306,452 χλμ. καλύπτεται σε 71 γύρους, ενώ η πίστα έχει 10 στροφές.
  • Η πίστα κατασκευάστηκε το 1969 και ο πρώτος αγώνας έγινε το 1970, ενώ συνολικά έχουν διεξαχθεί 35 αγώνες της Formula 1.
  • Το ρεκόρ πίστας ανήκει στον Βάλτερι Μπότας με τη Mercedes το 2020 με χρόνο 1:02.939 και ο ταχύτερος γύρος στον Κάρλος Σάινθ με τη McLaren από την ίδια χρονιά.
  • Ο Μαξ Φερστάπεν μπορεί να είναι από τους πιο νέους σε ηλικία πιλότους, αλλά έχει τις περισσότερες νίκες στην Αυστρία με τέσσερις. Σε επίπεδο κατασκευαστών, ο Mercedes και McLaren έχουν από έξι.
  • Μόλις τρεις από πιλότοι από το υπάρχον grid έχουν πανηγυρίσει νίκη στην Αυστρία. Αυτοί είναι ο Μαξ Φερστάπεν με τέσσερις, ο Λιούις Χάμιλτον με δύο και ο Βάλτερι Μπότας επίσης με δύο.
  • Ο Φιλανδός είναι ο πιλότος με τις περισσότερες παρουσίες στο βάθρο στην Αυστρία με επτά, ενώ η Ferrari είναι η ομάδα που προπορεύεται στην αντίστοιχη κατηγορία με 25 βάθρα!
  • Από τους 35 αγώνες που έχουν γίνει στην Αυστρία, ο κάτοχος της pole position τερμάτισε στο πόντιουμ τις 22.
  • Ωστόσο, μόλις σε 13 αγώνες από τους 35, αυτός που είχε την pole position κατάφερε να πάρει τη νίκη στην Αυτστρία.
  • Το Αυτοκίνητο Ασφαλείας δεν έχει πολύ συχνή παρουσία στην Αυστρία, καθώς έχει εμφανιστεί μόλις σε 10 αγώνες. Πάντως στο αυστριακό Grand Prix το 2020 βγήκε τρεις φορές!
  • Με το λεξικό στοιχήματος δεν είσαι ποτέ αδιάβαστος.
  • Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα των οδηγών
  • Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών

f1 austria4 10072022 novibet


F1 Grand Prix Αυστρία 2022: Προγνωστικά 10/07/2022

Ο Μαξ είναι σαν να τρέχει εντός έδρας στην Αυστρία. Τόσο άνετα νιώθει και γι’ αυτό άλλωστε έχει τις περισσότερες νίκες από οποιονδήποτε άλλο πιλότο με τέσσερις. Πέρυσι νίκησε και στα δύο Grand Prix που έγιναν στο Red Bull Ring και φέτος θα είναι το φαβορί για να πετύχει ακόμη μία νίκη.

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΤΗ NOVIBET ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΣΤΟ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ GRAND PRIX ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.80

Με δεδομένο ότι η Red Bull είναι πολύ δυνατή στην Αυστρία και σε συνδυασμό με την εξαιρετική εμφάνιση του Σέρχιο Πέρεζ στο Σίλβερστοουν, ο Μεξικανός μπορεί να βρεθεί και πάλι στο βάθρο.

Η ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ Ο ΣΕΡΧΙΟ ΠΕΡΕΖ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.90

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έχει αρκετά καλή εικόνα με την Άστον Μάρτιν φέτος και η αλήθεια είναι ότι αδικείται από τα αποτελέσματα, καθώς θα μπορούσε να είχε περισσότερους βαθμούς. Είναι γνώστης της πίστας στην Αυστρία και έχει καλές πιθανότητες να βρεθεί εκ νέου στην πρώτη δεκάδα.

Η NOVIBET ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ Ο ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΦΕΤΕΛ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.35.

 

f1 austria2 10072022 novibet


Διαβάστε ακόμη…

Οι 5 καλύτεροι οδηγοί όλων των εποχών στη Formula 1

Schumacher1 novibet

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ