el
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

F1 Grand Prix Καναδάς 2022: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 19/06/2022

Η σεζόν εξελίσσεται ιδανικά φέτος για τον Μαξ Φερστάπεν, αλλά έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της. Αυτό το τριήμερο οι ομάδες ταξιδεύουν στον Καναδά για το Grand Prix στο Μόντρεαλ (17-19/06) για πρώτη φορά από την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η τελευταία χρονιά που έγινε αγώνας στον Καναδά ήταν το 2019. Τις δύο προηγούμενες σεζόν, οι περιορισμοί από την Κυβέρνηση του Καναδά ήταν τέτοιοι που δεν επέτρεπαν την διεξαγωγή του Grand Prix. Η πίστα «Ζιλ Βιλνέβ» είναι μία από τις αγαπημένες των πιλότων. Η χάραξή της επιτρέπει προσπεράσεις και είναι αλήθεια ότι έχουν γίνει μερικοί πολύ εντυπωσιακοί αγώνες.

Ο Φερστάπεν οδεύει ολοταχώς προς το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημά του, αφού η δυναμική που έβγαζε η Ferrari στους πρώτους αγώνες πλέον έχει μετριαστεί από τα συνεχόμενα προβλήματα αξιοπιστίας που πλήττουν την ομάδα. Εν ολίγοις ο Ολλανδός δείχνει ότι φέτος δεν θα έχει αντίπαλο…

Με δεκάδες αγορές στη Novibet, το Grand Prix της Formula 1 στον Καναδά γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

Τώρα αρχίζει ο αγώνας στη Formula 1!


F1 Grand Prix Καναδάς 2022: Ανάλυση & Παρουσίαση 19/06/2022

Η Red Bull αντιμετώπισε κάποια προβλήματα αξιοπιστίας στην αρχή του πρωταθλήματος. Στον πρώτο αγώνα, εγκατέλειψαν και τα δύο μονοθέσια, ενώ στον τρίτο ο Φερστάπεν είχε ακόμη μία εγκατάλειψη. Μέχρι εκεί όμως.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής γκρίνιαξε πολύ -το έκανε μάλιστα και δημόσια αυτό- οι άνθρωποι της ομάδας έβαλαν το κεφάλι κάτω, δούλεψαν και του έδωσαν ένα καλύτερο μονοθέσιο. Μετά την Αυστραλία και την τελευταία εγκατάλειψη του Φερστάπεν, τους αγώνες κερδίζει ένα μονοθέσιο της Red Bull. Τέσσερις νίκες έχει πάρει ο Ολλανδός και μία ο Πέρεζ.

Η Ferrari από την άλλη βλέπει τις ελπίδες της για ένα πρωτάθλημα φέτος να εξανεμίζονται. Ο Λεκλέρκ έκανε πολύ δυνατό ξεκίνημα με pole positions και νίκες, αλλά τα προβλήματα στον κινητήρα της ιταλικής εταιρίας δεν επιτρέπουν και πολλή αισιοδοξία.

Για την ακρίβεια δεν επιτρέπουν καθόλου. Η διπλή εγκατάλειψη της Ferrari στον αγώνα του Αζερμπαϊτζάν ήρθε να επιβεβαιώσει τις φήμες που υπάρχουν από το χειμώνα και πλέον δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

f1 canada4 19062022 novibet

Ο κινητήρας έχει πρόβλημα και γι’ αυτό το λόγο παρουσιάζει συνεχώς προβλήματα και μηχανικές αστοχίες. Οι πληροφορίες από το Μαρανέλο αναφέρουν ότι οι μηχανικοί της Ferrari το γνωρίζουν αυτό. Και γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, στη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών, αλλά και των πρώτων Grand Prix του πρωταθλήματος, το μοτέρ ήταν ρυθμισμένο να δουλεύει χαμηλά, ώστε να μη ζορίζεται.

Μετά τις πρώτες νίκες του Λεκλέρκ και όσο περνούσαν οι εβδομάδες αποφάσισαν να ανεβάζουν την ισχύ, αλλά έκτοτε βγάζει συνεχώς αστοχίες. Στο προσεχές διάστημα θα έρθουν κάποιες αναβαθμίσεις -μέσα στα όρια που επιτρέπει η FIA– αλλά είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να αντιστρέψουν την κατάσταση.

Η διπλή εγκατάλειψη των Λεκλέρκ και Σάινθ στο Αζερμπαϊτζάν είναι η πρώτη της Ferrari εδώ και 9.100 μέρες! Η τελευταία φορά που η «Σκουντερία» είχε διπλή μηχανική εγκατάλειψη ήταν τον Ιούλιο του 1997 στο Βρετανικό Grand Prix. Τότε και ο Έντι Ιρβάιν και ο Μίχαελ Σουμάχερ εγκατέλειψαν λόγω μηχανικών προβλημάτων.

Τα πράγματα λοιπόν γίνονται πολύ δύσκολα για την ιταλική ομάδα, που βλέπει την απόσταση και στα δύο πρωταθλήματα να ανοίγει σε μεγάλο βαθμό. Ήδη ο Λεκλέρκ έχει πέσει τρίτος στη βαθμολογία πίσω από τον Πέρεζ, ενώ η ψαλίδα έχει ανοίξει και στους κατασκευαστές.

f1 canada3 19062022 novibet

Η Red Bull από την άλλη διόρθωσε τα δικά της προβλήματα και εκμεταλλεύεται στο έπακρο τη δυναμική που βγάζει το μονοθέσιο στους αγώνες. Ο Λεκλέρκ μπορεί να παίρνει τις pole positions, αλλά η αυστριακή ομάδα έχει πολύ καλύτερο ρυθμό.

Στο Αζερμπαϊτζάν, ο Λεκλέρκ πέρασε μπροστά μετά τα πρώτα pit-stop, αλλά ο Φερστάπεν που τον ακολουθούσε έδειχνε ότι είχε όλες τις προϋποθέσεις να τον προσπεράσει. Βέβαια αυτό δε χρειάστηκε λόγω της εγκατάλειψης του Μονεγάσκου, αλλά ο Ολλανδός ήταν σίγουρος και μάλιστα το είπε και μετά στις δηλώσεις του.

Μετά την εγκατάλειψη του Λεκλέρκ, ο Πέρεζ που ήταν μπροστά, άλλαξε θέσεις με τον Φερστάπεν και ο Ολλανδός έφτασε σε μία άνετη νίκη, δίχως να απειληθεί από κάποιον στην πορεία. Ούτε καν και από τον ομόσταυλό του.

Η Mercedes μπορεί να μην είναι γρήγορη όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τουλάχιστον είναι αξιόπιστη. Οι δύο πιλότοι της δεν άφησαν την ευκαιρία από τη διπλή εγκατάλειψη των Ferrari να πάει χαμένη.

f1 canada5 19062022 novibet

Ο Ράσελ έκανε ένα εξαιρετικό αγώνα από την 5η θέση που εκκίνησε και τερμάτισε τελικά 3ος. Ο Βρετανός είναι εντυπωσιακός, καθότι είναι ο μοναδικός πιλότος που έχει τερματίσει σε όλους τους αγώνες και μάλιστα είναι από την 5η θέση και πάνω.

Πολύ καλός ήταν και ο Λιούις Χάμιλτον με συνεχείς προσπεράσεις, που τον έφεραν από την 7η θέση στο grid στην 4η. Μάλιστα όπως ο ίδιος έλεγε και στη διάρκεια του αγώνα, χρειάστηκε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, καθώς αντιμετώπιζε τρομερούς πόνους στην πλάτη λόγω των αναπηδήσεων (porpoising).

Πρέπει να ειπωθεί ότι σχεδόν όλοι οι πιλότοι έχουν εκφράσει δημόσια την ανησυχία τους για το εν λόγω φαινόμενων. Σε πίστες με μεγάλες ευθείες, όπως του Μπακού ή του Μόντρεαλ που ακολουθεί, οι αναπηδήσεις φτάνουν να θέτουν ακόμη και ζήτημα ασφαλείας. Πολλοί έλεγαν ότι δεν μπορούσαν να δουν καθαρές τις στροφές και στρίψουν λόγω των αναπηδήσεων.


F1 Grand Prix Καναδάς 2022: Στατιστικά & Προϊστορία 19/06/2022

  • Η πίστα «Ζιλ Βιλνέβ» στο Μόντρεαλ του Καναδά έχει μήκος 4,361 χλμ και χρειάζονται 70 γύροι για να καλυφθεί η προβλεπόμενη απόσταση των 305,270 χλμ.
  • Τα δύο προηγούμενα χρόνια (2020, 2021) δεν έχει Grand Prix στον Καναδά, λόγω των απαγορεύσεων από την πανδημία του κορονοϊού.
  • Ο Σεμπάστιαν Φέτελ είχε πάρει την τελευταία pole position το 2019 με χρόνο 1:10.240, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον πήρε τη νίκη σε ένα αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα, λόγω ποινής του Φέτελ.
  • Το ρεκόρ πίστας παραμένει στον Φέτελ με 1:10.240, ενώ ο ταχύτερος γύρος είναι του Βάλτερι Μπότας από τον αγώνα του 2019 με 1:13.078.
  • Οι δύο πιλότοι με τις περισσότερες νίκες στον Grand Prix του Καναδά είναι οι Μίχαελ Σουμάχερ και Λιούις Χάμιλτον με επτά νίκες.
  • Επίσης, στους κατασκευαστές η Ferrari έχει 14 νίκες, ενώ ακολουθεί η McLaren με 13, η Williams με 7, η Mercedes με 4 και η Red Bull με 2. Από τις ομάδες που συμμετέχουν ακόμη στο πρωτάθλημα.
  • Μόλις τρεις ομάδες έχουν καταφέρει να νικήσουν σε τρία συνεχόμενα Grand Prix στον Καναδά. Η Ferrari το έπραξε από το 2002 έως το 2004, η McLaren από το 2010 έως το 2012 και η Mercedes από το 2015 έως το 2017.
  • Συνολικά η διαφορά νίκης στον αγώνα είναι 10,839 δευτερόλεπτα, αν και στους δέκα πιο πρόσφατους αγώνες αυτή η διαφορά πέφτει στα 6,423 δευτερόλεπτα.
  • Από τους 40 αγώνες που έχουν διεξαχθεί στο Μόντρεαλ, οι 19 νίκες προήλθαν από την pole position και οι 26 από την πρώτη σειρά συνολικά.
  • Με το λεξικό στοιχήματος δεν είσαι ποτέ αδιάβαστος.
  • Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα των οδηγών
  • Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών

f1 canada2 19062022 novibet


F1 Grand Prix Καναδάς 2022: Προγνωστικά 19/06/2022

Η πίστα του Μόντρεαλ έχει πολλά παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτή του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν, οπότε περιμένουμε και πάλι τα Red Bull να είναι δυνατά. Και φυσικά τον Μαξ Φερστάπεν να είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Ακόμη κι αν βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από τον Πέρεζ, θα δοθεί η οδηγία και θα περάσει μπροστά.

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.85

Όπως φαίνεται και από τους τελευταίους δέκα αγώνες που έχουν γίνει στον Καναδά, η διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου είναι κατά μέσο όρο στα 6,423 δευτερόλεπτα. Η αγορά για τη διαφορά νίκης στον αγώνα μεταξύ 5 και 10 δευτερολέπτων έχει εξαιρετική απόδοση και δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Η ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΞΥ 5 ΚΑΙ 10 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΩΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 3.50

Τέλος, ο Σεμπάστιαν Φέτελ τα πήγε πολύ καλά στο Αζερμπαϊτζάν και παραδοσιακά τα πηγαίνει πολύ καλά και στην πίστα του Καναδά. Η αγορά να βρίσκεται στην πρώτη εξάδα πληρώνει πολύ καλά και είναι ευκαιρία.

Η NOVIBET ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ Ο ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΦΕΤΕΛ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΕΞΙ, ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 6.00


Διαβάστε ακόμη…

Οι 5 καλύτεροι οδηγοί όλων των εποχών στη Formula 1

Schumacher1 novibet

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ