el
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

F1 Grand Prix Γαλλίας 2022: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 24/07/2022

Μπαίνουμε στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου, όπου είναι προγραμματισμένα δύο Grand Prix. Το πρώτο στο οποίο επικεντρώνεται αρχικά το ενδιαφέρον διεξάγεται στη Γαλλία και συγκεκριμένα στην πίστα του Paul Ricard (22-24/07).

Αυτό είναι ο τρίτος και προτελευταίος αγώνας που διεξάγεται μέσα στον Ιούλιο. Ακολουθεί το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο αυτός στην Ουγγαρία και συγκεκριμένα στη Βουδαπέστη (29-31/07). Στη συνέχεια η Formula 1 θα έχει ένα μήνα διακοπή και θα επιστρέψει και πάλι στις 28 Αυγούστου στο Grand Prix του Βελγίου.

Μέχρι τότε όμως, πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει στη μάχη της κορυφής και του πρωταθλήματος. Η Ferrari έκανε μία τρομερή αντεπίθεση στην Αυστρία, όπου παρά το γεγονός ότι θεωρείται η έδρα της Red Bull, πήρε μία εμφατική νίκη, με τον Λεκλέρκ μπροστά από τον Φερστάπεν.

Η Mercedes έδειξε ότι επιστρέφει με αργά αλλά σταθερά βήματα. Η τρίτη θέση του Χάμιλτον και η συνολική καλή εικόνα άφησαν υποσχέσεις εν όψει Paul Ricard, όπου ακόμη και ο επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, έχει πει ότι ταιριάζει πολύ στα χαρακτηριστικά της W13.

Με δεκάδες αγορές στη Novibet, το Grand Prix στη Γαλλία γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

Τώρα αρχίζει ο αγώνας στη Formula 1!


F1 Grand Prix Γαλλίας 2022: Ανάλυση & Παρουσίαση 24/07/2022

Ο αγώνας στην Αυστρία ήταν σίγουρα ένας από τους πιο ανατρεπτικούς στο φετινό πρωτάθλημα. Πηγαίνοντας στο Σπίλμπεργκ υπήρχε η αίσθηση ότι η Red Bull θα κυριαρχήσει. Αυτό διαφαινόταν και από την εικόνα στους τελευταίους αγώνες.

Η αυστριακή ομάδα έτρεχε ένα νικηφόρο σερί αγώνων από την Ίμολα μέχρι και τον Καναδά. Παρά το γεγονός ότι ο Σάινθ νίκησε στη Μεγάλη Βρετανία, ήταν ο Φερστάπεν που έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του, λόγω της ατυχίας του, με το θραύσμα του Γκασλί που σφηνώθηκε κάτω από το μονοθέσιο.

Εν όψει Αυστρίας όμως, άπαντες θεωρούσαν ότι οι «ταύροι» θα είχαν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Αυτό φάνηκε την Παρασκευή, στα ελεύθερα και στις κατατακτήριες το απόγευμα, αλλά το Σάββατο στις πρωινές ελεύθερες και στο sprint race το απόγευμα.

Την Κυριακή όμως όλα άλλαξαν. Το γεγονός ότι το βράδυ του Σαββάτου έβρεξε και η πίστα ξεπλύθηκε από τη γόμα που είχε στρωθεί, αλλά και ότι η θερμοκρασία οδοστρώματος ήταν τουλάχιστον δέκα βαθμούς λιγότερη, επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό τη Red Bull.

f1 france6 24072022 novibet

Ο Φερστάπεν βρέθηκε να φθείρει πολύ γρήγορα τα ελαστικά του σε αντίθεση με τα δύο μονοθέσια της Ferrari. Οι μηχανικοί της ιταλικής ομάδας είχαν επιλέξει ρυθμίσεις, που αφενός δεν θα έπληγαν την τελική ταχύτητα της F1-75 κι αφετέρου θα διασφάλιζαν τη λιγότερη δυνατή φθορά των πίσω ελαστικών. Σε αυτό βοήθησε και η νέα πίσω αεροτομή που έχουν στο μονοθέσιο από τον Καναδά κι έπειτα.

Τι έγινε λοιπόν στον αγώνα της Κυριακής; Η Red Bull του Μαξ Φερστάπεν πάσχιζε να κρατηθεί στην πίστα λόγω της καταπόνησης των πίσω ελαστικών, ενώ η Ferrari πετούσε. Ο Φερστάπεν μπήκε για πιτ στοπ στον 10ο γύρο, η ιταλική ομάδα έμεινε έξω πολύ περισσότερο και τα πράγματα πήραν το δρόμο τους.

Η Σκουντερία πήγαινε για μία εύκολη νίκη και μάλιστα για το πρώτο 1-2 μετά το εναρκτήριο Grand Prix στο Μπαχρέιν. Όμως έμεινε στα λόγια, αφού ο κινητήρας του Κάρλος Σάινθ παρέδωσε… πνεύμα 15 γύρους πριν από το πέσιμο της καρό σημαίας.

f1 france3 24072022 novibet

Η Mercedes ήταν και πάλι στο βάθρο με τον Λούις Χάμιλτον, ο οποίος τερμάτισε στην 3η θέση. Σίγουρα αυτός δεν ήταν ο καλύτερος αγώνας για τη γερμανική ομάδα, αλλά δεν ήταν και ο χειρότερος.

Έχει δείξει πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία, αλλά ακόμη υστερεί σε σχέση με τις δύο ομάδες που είναι μπροστά της. Πάντως, η αλήθεια είναι ότι όπως είχε γίνει η κουβέντα πριν από το Σίλβερστοουν, αναμένοντας από τη Mercedes να πιάσει καλή απόδοση, το ίδιο ισχύει και εν όψει του γαλλικού Grand Prix.

Ακόμη και ο επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, έχει δηλώσει ότι «περιμένουμε μία πολύ δυνατή Mercedes στη Γαλλία». Όμως θα είναι μεγάλη έκπληξη, αν η γερμανική ομάδα μπει σφήνα για τη νίκη.

f1 france2 24072022 novibet

Οι Red Bull και Ferrari αναμένεται να είναι και πάλι οι δύο ομάδες που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον στην κορυφή. Ο Λεκλέρκ καλείται να πατήσει πάνω στο momentum που έχει χτίσει από την Αυστρία και να αποσπάσει το 100% του μονοθεσίου σε μία γρήγορη πίστα όπως είναι αυτή στο Paul Ricard.

Η διαφορά του Μονεγάσκου από τον πρωτοπόρο Φερστάπεν μειώθηκε μετά το αποτέλεσμα στην Αυστρία, αλλά ακόμη δεν είναι μικρή. Οι 38 βαθμοί είναι ουσιαστικά… μιάμιση νίκη απόσταση, η οποία δεν καλύπτεται εύκολα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς, πως η RB18 δεν έχει σημαντικά προβλήματα αξιοπιστίας.

Εν όψει του αγώνα στη Γαλλία και σε συνδυασμό με τον επόμενο στην Ουγγαρία, οι τρεις μεγάλες ομάδες (Red Bull, Mercedes, Ferrari) αναμένεται να φέρουν κάποιες αναβαθμίσεις στα μονοθέσιά τους. Το βασικό τους μέλημα κι εκεί που θα ρίξουν την προσοχή τους είναι στο δάπεδο με απώτερο σκοπό την αύξηση του αεροδυναμικού φορτίου.


F1 Grand Prix Γαλλίας 2022: Στατιστικά & Προϊστορία 24/07/2022

  • Η πίστα Paul Ricard στη Γαλλία φιλοξενεί το γαλλικό Grand Prix από το 2018. Είναι μήκος 5,842 χλμ. και η αγωνιστική απόσταση των 309,690 χλμ. χρειάζεται 53 γύρους για να καλυφθεί.
  • Είναι μία δεξιόστροφη πίστα με 14 καμπές, η οποία σε γενικές γραμμές θεωρείται αρκετά γρήγορη. Η πίστα άνοιξε τις πύλες της το 1970 και το πρώτο Grand Prix έγινε το 1971. Ωστόσο μόλις 17 αγώνες Formula 1 έχουν διεξαχθεί στο Paul Ricard, αφού έχουν γίνει ακόμη στις πίστες Μάνι Κουρ, Λε Μανς, Ρεμς, Λιόν και Ντιζόν.
  • Πολυνίκης στα γαλλικά Grand Prix είναι ο Μίκαελ Σουμάχερ με οκτώ νίκες, ενώ από τους ενεργούς ο Χάμιλτον έχει δύο.
  • Η Ferrari είναι επίσης η ομάδα με τις περισσότερες νίκες στη Γαλλία με 17, αλλά η τελευταία ήταν από το Μάνι Κουρ, το 2008. Από το 2018 και μετά που επέστρεψε το Paul Ricard, έχει δύο νίκες ο Χάμιλτον με τη Mercedes το 2018 και το 2019, το 2020 δεν έγινε αγώνας λόγω της πανδημίας και το 2021 νίκησε ο Φερστάπεν με Red Bull.
  • Το ρεκόρ πίστας ανήκει στον Λούις Χάμιλτον με τη Mercedes από το 2019 με 1:28.319 και ο ταχύτερος γύρος στον Σεμπάστιαν Φέτελ με τη Ferrari από την ίδια χρονιά με 1:32.740.
  • Η pole position δείχνει ότι δίνει πολύ σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη. Από τα 17 Grand Prix που έχουν διεξαχθεί στο Paul Ricard, τις 11 φορές νίκησε ο κάτοχος της pole position. Δηλαδή σε ποσοστό σχεδόν 65%!
  • Ένα φαινόμενο που παρατηρείται στη συγκεκριμένη πίστα είναι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και ότι στα τρία Grand Prix που έχουν διεξαχθεί από το 2018 κι έπειτα, δεν υπάρχει βροχή!
  • Με το λεξικό στοιχήματος δεν είσαι ποτέ αδιάβαστος.
  • Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα των οδηγών
  • Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών

f1 france4 24072022 novibet


F1 Grand Prix Γαλλίας 2022: Προγνωστικά 24/07/2022

Ο Σαρλ Λεκλέρκ θέλει να χτίσει στο momentum από τη νίκη του στην Αυστρία και θα προσπαθήσει να πάρει δεύτερη συνεχόμενη καρό σημαία και στο γαλλικό Grand Prix. Ο ανταγωνισμός με τον Φερστάπεν και τη Red Bull θα είναι πολύ μεγάλος, αλλά ο Μονεγάσκος μπορεί να διατηρηθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΕΚΛΕΡΚ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.35

Μία ομάδα που αναμένεται να είναι πολλή καλή στη Γαλλία είναι η Mercedes. Η πίστα του Paul Ricard έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με αυτή στο Σίλβερστοουν και η γερμανική ομάδα μπορεί να διεκδικήσει ένα εξαιρετικό πλασάρισμα. Θα στηρίξουμε τον Χάμιλτον που είναι σε ανοδική πορεία και θα επιλέξουμε τον Βρετανό για ακόμη ένα βάθρο.

f1 france5 24072022 novibet

Η ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ Ο ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.20

Τέλος, η McLaren μπορεί να μην κάνει την καλύτερη χρονιά της φέτος, αλλά περιμένει πως και πως το γαλλικό Grand Prix. Πέρυσι είχε και τα δύο μονοθέσια στην εξάδα, γεγονός που μαρτυρά ότι η πίστα της ταιριάζει. Και φέτος μπορεί να πάει εξίσου καλά.

Η NOVIBET ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΝΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ MCLAREN ΣΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.75

f1 france7 24072022 novibet


Διαβάστε ακόμη…

Οι 5 καλύτεροι οδηγοί όλων των εποχών στη Formula 1

Schumacher1 novibet

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ