el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

F1 Grand Prix Μεξικό 2022: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 30/10/2022

Ο Μαξ Φερστάπεν και η Red Bull είναι οι πρωταθλητές για το 2022! Τόσο ο Ολλανδός όσο και η αυστριακή εταιρία κατάφεραν να εξασφαλίσουν σχετικά εύκολα τους τίτλους τους. Πλέον στα επόμενα τρία Grand Prix, αρχής γενομένης από αυτό στο Μεξικό, το ενδιαφέρον στρέφεται στο ένα και μοναδικό ρεκόρ που καλείται να σπάσει ο Φερστάπεν.

Αυτό με τις περισσότερες νίκες σε μία σεζόν στη Formula 1. Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής έχει 13 νίκες, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των Σουμάχερ και Φέτελ και ψάχνει τουλάχιστον μία σε Μεξικό, Βραζιλία ή Αμπού Ντάμπι, για να τους ξεπεράσει.

Η διαφορά σε σχέση με τους δύο Γερμανούς είναι ότι και οι δύο έφτασαν τις 13 νίκες με λιγότερους αγώνες σε σχέση με τους 21 που έχει η φετινή σεζόν. Ο Σουμάχερ είχε 18 και ο Φέτελ είχε 19.

Κατά τ’ άλλα ο αγώνας στο Μεξικό θα έχει τρομερό ενδιαφέρον και πάλι λόγω του Σέρχιο Πέρες, που αγωνίζεται εντός έδρας, ενώ πρέπει να ξεκαθαρίσει και η κατάσταση στις υπόλοιπες μάχες του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Συγκεκριμένα για τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε Ferrari και Mercedes, για την τέταρτη ανάμεσα σε Alpine και McLaren και για την έκτη μεταξύ της Alfa Romeo και της Aston Martin.

Με δεκάδες αγορές στη Novibet, το Grand Prix 1 στο Μεξικό γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

Τώρα αρχίζει ο αγώνας στη Formula 1!


F1 Grand Prix Μεξικό 2022: Ανάλυση & Παρουσίαση 30/10/2022

Ο αγώνας στο Όστιν πρόσφερε αρκετές συγκινήσεις, ακόμη και για την πρώτη θέση, αλλά τίποτα δεν άλλαξε σε σχέση τουλάχιστον με τους προηγούμενους. Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε πολύ απλά τα πράγματα, παρά το γεγονός ότι εκκίνησε δεύτερος.

Πέρασε τον Σάινθ στην πρώτη στροφή και μετά εξαφανίστηκε. Έκανε ένα εύκολο αγώνα και μάλιστα δεν πτοήθηκε ούτε από το λάθος στο pit stop, όπου υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση. Έχασε αρκετό χρόνο με συνέπεια να βγει πίσω από τους Λεκλέρκ και Χάμιλτον, όμως δεν άλλαξε την προσέγγισή του.

Επιτέθηκε και πέρασε γρήγορα τον Μονεγάσκο, ενώ έφτασε με ταχύ ρυθμό και τον Βρετανό της Mercedes. Το ίδιο συνέβη και με τον Χάμιλτον και λίγους γύρους αργότερα πανηγύρισε την 13η νίκη φέτος και την 33η συνολικά στην καριέρα του.

Με την τέταρτη θέση του Σέρχιο Πέρες, η Red Bull έφτασε συνολικά τους 656 και κατέκτησε και μαθηματικά τον 5ο τίτλο στην ιστορία της και πρώτο μετά το 2013. Μάλιστα η κατάκτηση του τίτλου είχε και ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα, αφού το Σάββατο, την παραμονή του αγώνα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, ο Ντίτριχ Μάτεζιτς, ο ιδιοκτήτης της Red Bull, σκορπώντας θλίψη στο στρατόπεδο της αυστριακής ομάδας.

f1 mexico1 30102022 novibet

Πλέον το σκηνικό μεταφέρεται στο Μεξικό, όπου από τη στιγμή που οι δύο τίτλοι έχουν ήδη κριθεί, το ενδιαφέρον στρέφεται σε άλλες περιπτώσεις. Η μία είναι φυσικά το ρεκόρ του Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός έχει 13 νίκες μέχρι στιγμής, ισοφαρίζοντας τους Σουμάχερ και Φέτελ. Ο Σουμάχερ το πέτυχε το 2004 σε σύνολο 18 αγώνων και ο Φέτελ εννέα χρόνια μετά το 2013 σε σύνολο 19 αγώνων.

Φέτος και πάλι εννέα χρόνια μετά το 2013 (!), ο Φερστάπεν έχει ήδη 13 νίκες σε 19 αγώνες και έχει ακόμη τρεις μπροστά του για να φτάσει, τουλάχιστον τις 14 νίκες. Το σκηνικό φαντάζει ιδανικό για να πετύχει τον στόχο του.

Η Red Bull έχει χτίσει μία εξαιρετική παράδοση στην πίστα του «Ερμάνος Ροντρίγκεζ» όπου φιλοξενείται ο αγώνας. Ο Φερστάπεν έχει νικήσει τα τρία από τα τέσσερα τελευταία Grand Prix στο Μεξικό, ακόμη και όταν η Mercedes μονοπωλούσε τους τίτλους σε οδηγούς και κατασκευαστές.

Σε αυτό βοήθησε πάντως και η κατασκευαστική φιλοσοφία που είχαν οι κινητήρες της Renault τη διετία 2017 και 2018, αλλά της Honda που είχε πέρυσι. Και οι δύο εταιρίες έδειχναν να λειτουργούν καλύτερα στο υψηλό υψόμετρο που βρίσκεται η πίστα στο Μεξικό -άρα και μικρότερη πυκνότητα οξυγόνου στην ατμόσφαιρα- σε σύγκριση τουλάχιστον με τη Mercedes.

f1 mexico3 30102022 novibet

Επιπλέον, η πίστα έχει μία πολύ μεγάλη ευθεία εκκίνησης τερματισμού, ενώ στο υπόλοιπο κομμάτι υπερτερούν οι γρήγορες καμπές. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά ευνοούν σε πολύ μεγάλο βαθμό το σχεδιασμό της RB18 και του κινητήρα της Honda, τον οποίο χρησιμοποιεί η Red Bull!

Ο Φερστάπεν αναμένεται να έχει μεγαλύτερο ανταγωνισμό από τον ομόσταυλό του, Σέρχιο Πέρες, παρά από τις Ferrari και τις Mercedes, που δείχνουν ότι θα είναι τουλάχιστον ένα βήμα πιο πίσω στη συγκεκριμένη πίστα.

Με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται η μάχη για την 4η θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών, ανάμεσα στην Alpine και τη McLaren. Αυτή τη στιγμή η διαφορά είναι στους έξι βαθμούς υπέρ της γαλλικής εταιρίας, με 144 έναντι 138 που έχει η βρετανική.

f1 mexico6 30102022 novibet


F1 Grand Prix Μεξικό 2022: Στατιστικά & Προϊστορία 30/10/2022

  • Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε τον περσινό αγώνα στο Μεξικό. Ο Ολλανδός είχε εκκινήσει στην τρίτη θέση πίσω από τους Μπότας και Χάμιλτον, αλλά τους πέρασε και τους δύο στην εκκίνηση κι έκανε περίπατο για την τρίτη νίκη του στα τέσσερα τελευταία Grand Prix στο Μεξικό.
  • Η πίστα ήταν και παλιά στο καλεντάρι της Formula 1, με διαφορετική χάραξη. Ωστόσο ανακαινίστηκε το 2014 κι έχει επιστρέψει από το 2015. Μοναδική απουσία ήταν το 2020, όταν δεν έγινε ο μεξικανικός αγώνας, λόγω της πανδημίας.
  • Η αρχική χρονιά που η πίστα άνοιξε τις πύλες της και υποδέχθηκε αγώνα της Formula 1 ήταν το 1963. Έκτοτε έχουν διεξαχθεί 21 αγώνες στο «Autodromo Hermanos Rodriguez», όπως είναι το πλήρες όνομα της πίστας.
  • Είναι μήκους 4,304 χιλιομέτρων και οι 71 γύροι χρειάζονται συνολικά 305,354 χιλιόμετρα για να καλυφθούν.
  • Το ρεκόρ πίστας είναι στο 1:14.758 και ανήκει στον Μαξ Φερστάπεν με Red Bull από το 2019 και ο ταχύτερος γύρος είναι στο 1:18.741 και τον έχει ο Βάλτερι Μπότας με Mercedesα από το 2018.
  • Στη νέα χάραξη που έχει η πίστα και που έχει επιστρέψει στο καλεντάρι από το 2015 έχουν νικήσει μόνο δύο ομάδες. Οι Mercedes και Red Bull. Και οι δύο έχουν από τρεις νίκες.
  • Η γερμανική εταιρία νίκησε το 2015 με τον Ρόσμπεργκ και τις σεζόν 2016, 2019 με τον Χάμιλτον και η αυστριακή τις 2017, 2018, 2021 με τον Φερστάπεν.
  • Με το λεξικό στοιχήματος δεν είσαι ποτέ αδιάβαστος.
  • Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα των οδηγών
  • Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

f1 mexico4 30102022 novibet


F1 Grand Prix Μεξικό 2022: Προγνωστικά 30/10/2022

Ο Μαξ Φερστάπεν μπορεί να γράψει ιστορία την Κυριακή στο Μεξικό και δε θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Χρειάζεται μία νίκη στα επόμενα τρία Grand Prix για να πάρει το ρεκόρ με τις περισσότερες νίκες μέσα σε μία σεζόν και όλα δείχνουν ότι αυτό θα συμβεί στην πίστα «Ερμάνος Ροντρίγκεζ». Μάλιστα η δυναμική της Red Bull θα του επιτρέψει να πάρει και την pole position.

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΤΗ NOVIBET ΓΙΑ ΝΙΚΗΤΗ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΗ ΑΓΩΝΑ ΤΟΝ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.60

Και τις τρεις φορές που έχει κερδίσει ο Φερστάπεν στο Μεξικό, η διαφορά από τον δεύτερο στην κατάταξη ήταν πάνω από δέκα δευτερόλεπτα. Η συγκεκριμένη επιλογή δείχνει να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες και βρίσκεται σε εξαιρετική απόδοση.

Η ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.65

Τέλος, η Alpine έχει κάνει εξαιρετική δουλειά τους τελευταίους μήνες και δικαίως βρίσκεται στην 4η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Οι πιθανότητες να τερματίσουν στους βαθμούς και τα δύο μονοθέσια με τους Αλόνσο και Οκόν, είναι αρκετά καλές.

Η NOVIBET ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΝΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ALPINE ΣΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.70

f1 mexico5 30102022 novibet

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ