el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

F1 Grand Prix Ολλανδίας 2022: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 04/09/2022

Το 2022 εξελίσσεται σε ένα… υγιεινό περίπατο για τον Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull πηγαίνει από νίκη σε νίκη, έχει φτιάξει μία μεγάλη διαφορά από τους διώκτες του -της τάξεως των 98 βαθμών από τον Λεκλέρκ- και βρίσκεται αγκαλιά με το δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του στη Formula 1.

Στο Βέλγιο έδωσε ακόμη μία εξαιρετική παράσταση. Πήρε ποινή για αλλαγή κινητήρα και εκκίνησε 14ος. Ωστόσο, μετά τον εναρκτήριο γύρο άρχισε να προσπερνάει το ένα μονοθέσιο μετά το άλλο. Μέχρι τον 18ο είχε φτάσει στην κορυφή και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω του.

Ο μεγάλος του ανταγωνιστής, Σαρλ Λεκλέρκ, είχε ακόμη ένα απογοητευτικό αγώνα τερματίζοντας στην 6η θέση. Ουσιαστικά το πρωτάθλημα έχει κριθεί κι αυτό που απομένει είναι σε ποιο αγώνα, ο Λεκλέρκ θα το εξασφαλίσει και μαθηματικά και πόσες νίκες θα γράψει μέσα στη σεζόν.

Με δεκάδες αγορές στη Novibet, το Grand Prix στην Ολλανδία γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό.

Τώρα αρχίζει ο αγώνας στη Formula 1!


F1 Grand Prix Ολλανδίας 2022: Ανάλυση & Παρουσίαση 04/09/2022

Το 2021 σε ένα αμφιλεγόμενο βελγικό Grand Prix, το οποίο δεν έγινε ποτέ -ολοκληρώθηκαν μόλις δύο γύροι πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας και οι πιλότοι πήραν τους μισούς βαθμούς- ο Μαξ Φερστάπεν πήρε την πρώτη του νίκη.

Φέτος όμως ήταν εντελώς διαφορετική υπόθεση. Βασικά γιατί τόσο οι κατατακτήριες όσο και ο αγώνας έγιναν σε στεγνό οδόστρωμα. Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν σε μία κατηγορία μόνος τους για τον αγώνα στην πίστα του Σπα. Αυτό φάνηκε από τις πρώτες κιόλας ελεύθερες δοκιμές.

Η Red Bull έφερε μερικές αναβαθμίσεις στο μονοθέσιό της, αλλά αυτό που έκανε τη μεγάλη διαφορά κι έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Φερστάπεν ήταν κάποιες ρυθμίσεις της αυστριακής ομάδας.

Όλες οι ομάδες αναγκάστηκαν να ανασηκώσουν το μονοθέσιο τους περίπου 5-6 χιλιοστά από το έδαφος, λόγω των αλλαγών στην πίστα στην Eau Rouge και στην Blanchimont. Η Red Bull χρειάστηκε να το σηκώσει πολύ λιγότερο. Όλες οι υπόλοιπες είχαν μεγάλες απώλειες στο αεροδυναμικό φορτίο, ενώ οι «ταύροι» έχασαν ελάχιστο.

f1 netherlands2 04092022 novibet

Έτσι ο Φερστάπεν και ο Πέρεθ είχαν πολύ μεγαλύτερα αεροδυναμικά οφέλη από τους υπόλοιπους. Επιπλέον οι υψηλές θερμοκρασίες φάνηκε ότι επηρέασαν πολύ περισσότερο τη Ferrari, απ’ ότι τη Red Bull αλλάζοντας την στρατηγική από ένα σε δύο πιτ στοπ.

Η πολύ καλή εικόνα την Παρασκευή συνεχίστηκε και το Σάββατο τόσο στις ελεύθερες όσο και στις κατατακτήριες δοκιμές. Η RB18 έδειξε να είναι σε ένα δικό της κόσμο, χωρίς να την πλησιάζει άλλο μονοθέσιο. Κι αυτό κυρίως στα χέρια του Φερστάπεν, γιατί στου Πέρεθ ήταν πιο… ανθρώπινα τα πράγματα.

Ο Ολλανδός πήρε την pole position με διαφορά 6 δεκάτων από τον δεύτερο Σάινθ. Ο Λεκλέρκ ήταν στα 9 δέκατα πίσω του, ο Χάμιλτον ήταν στα 1,8 δευτερόλεπτα και ο Ράσελ στα 2,1 αντίστοιχα! Χάος!

Μετά τις ποινές που πήραν, ο Φερστάπεν εκκίνησε στην 14η θέση και ο Λεκλέρκ στην 15η. Στον πρώτο γύρο υπήρχε η επαφή των Χάμιλτον και Αλόνσο που ξεσήκωσε κόντρα μεταξύ των δύο παγκόσμιων πρωταθλητών. Ο Φερστάπεν ήταν πολύ προσεκτικός.

Αφού πέρασε η… μπόρα, άρχισε να επιτίθεται κατά… ριπάς. Περνούσε τουλάχιστον ένα μονοθέσιο σε κάθε γύρο -μερικές φορές και δύο- και στον 18ο γύρο είχε ανέβει στην κορυφή. Λίγο αργότερα και μετά τα πιτ στοπ, ο Πέρεθ πέρασε τον Σάινθ και η Red Bull ολοκλήρωσε ένα εύκολο και ξεκούραστο 1-2!

f1 netherlands3 04092022 novibet

Η Ferrari ήταν και πάλι απογοητευτική. Πριν από τη διακοπή, ο Ματία Μπινότο ισχυριζόταν ότι «μπορούμε να κάνουμε δέκα νίκες στους τελευταίους δέκα αγώνες». Φυσικά και κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Εκτός αν εγκαταλείπουν συνεχώς τα δύο μονοθέσια της Red Bull.

Το μονοθέσιο δεν είχε ρυθμό. Έπρεπε να διαχειριστεί τη μεγάλη φθορά των ελαστικών από τις υψηλές θερμοκρασίας στην πίστα, ενώ δεν έλειψαν και πάλι τα λάθη στην στρατηγική. Τόσο στις κατατακτήριες όσο και στον αγώνα, όπου έφεραν μέσα τον Λεκλέρκ για να αλλάξει ελαστικά και να πάρει τον ταχύτερο γύρο, όμως έχασαν μία θέση από τον Αλόνσο στη διαδικασία και δέχθηκαν ποινή για το όριο ταχύτητας στο pit lane! Απίστευτα πράγματα…

Στη Mercedes είχαν μία απότομη προσγείωση. Το βελγικό Grand Prix θεωρήθηκε ως μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να γίνει η έκπληξη και να κάνει η ομάδα το ξεπέταγμά της, πλησιάζοντας στην κορυφή.

f1 netherlands4 04092022 novibet

Αυτό ισχύει μόνο για τη Ferrari, από την οποία δείχνει ότι πλέον έχει πιο γρήγορο μονοθέσιο όχι όμως και για τη Red Bull, που είναι απλησίαστη. Η διαφορά των 1,8 δευτερολέπτων στις κατατακτήριες ήταν σχεδόν ντροπιαστική όπως ανέφεραν τόσο ο Τότο Βολφ όσο και ο Λιούις Χάμιλτον.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί, ότι έπειτα από το περιστατικό που είχε με τον Αλόνσο, που προκάλεσε και την εγκατάλειψη του Βρετανού, το μονοθέσιο πληγώθηκε αρκετά. Κυρίως η μονάδα ισχύος και υπάρχει έντονη φημολογία, πως μπορεί ακόμη και να αντικατασταθεί. Κάτι τέτοιο μπορεί να επιφέρει στον Χάμιλτον νέα ποινή.

Το ολλανδικό Grand Prix στην πίστα του Ζάντφορντ αναμένεται να είναι μία συνέχεια του γαλλικού, του ουγγρικού και του βελγικού. Δηλαδή μία ακόμη παράσταση του Μαξ Φερστάπεν. Είναι μία πίστα που βολεύει αρκετά την RB18, όπως φάνηκε και πέρυσι άλλωστε κι αυτό θα ισχύσει και φέτος.

Ο Ολλανδός πλέον δε χρειάζεται καν νίκες για να εξασφαλίσει τον τίτλο. Του αρκούν απλά και τρίτες θέσεις. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να είναι αδιάφορος μπροστά στο κοινό του, το οποίο αναμένεται κατά χιλιάδες να γεμίσει τις εξέδρες.


F1 Grand Prix Ολλανδίας 2022: Στατιστικά & Προϊστορία 04/09/2022

  • Η πίστα του Ζάντφορτ στην Ολλανδία είναι μήκους 4,259 χιλιομέτρων και η αγωνιστική απόσταση 306,587 χιλιομέτρων χρειάζεται 72 γύρους για να συμπληρωθεί.
  • Η πίστα άνοιξε τις πύλες τις το 1948 και το πρώτο Grand Prix της Formula 1 διεξήχθη εκεί το 1952. Πέρυσι επέστρεψε στο καλεντάρι έπειτα από απουσία 36 ετών!
  • Νικητής στον περσινό αγώνα ήταν ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος είχε μία εύκολη δουλειά. Πήρε την pole position την οποία μετέτρεψε σε νίκη, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα από τον Λιούις Χάμιλτον.
  • Το ρεκόρ πίστας είναι στο 1:08.885 και ανήκει στον Ολλανδό πιλότο της Red Bull, ενώ ο ταχύτερος γύρος είναι του Χάμιλτον επίσης από πέρυσι με 1:11.097.
  • Στο Ζάντφορντ έχουν γίνει συνολικά 31 αγώνες. Εκτός από τον περσινό που είναι και ο πιο πρόσφατος, έχουν γίνει ακόμη 30 από το 1952 έως το 1985.
  • Από τους 31 αγώνες, στους 13 νίκησε ο κάτοχος της pole position. Και στους 23 κέρδισε ένα μονοθέσιο που εκκινούσε από την πρώτη σειρά, είτε πρώτος είτε δεύτερος.
  • Γίνεται αντιληπτό, πόσο σημαντική είναι η μία καλή κατάταξη στα επίσημα δοκιμαστικά του Σαββάτου…
  • Με το λεξικό στοιχήματος δεν είσαι ποτέ αδιάβαστος.
  • Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα των οδηγών
  • Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών

f1 netherlands5 04092022 novibet


F1 Grand Prix Ολλανδίας 2022: Προγνωστικά 04/09/2022

Ο Μαξ Φερστάπεν είναι ένας… ιπτάμενος Ολλανδός το τελευταίο διάστημα και… πετάει από νίκη σε νίκη. Ανεξάρτητα από την πίστα, από τις συνθήκες που διεξάγεται το Grand Prix και από τη θέση εκκίνησής του. Τώρα ο αγώνας είναι μπροστά στο κοινό του και έχει ακόμη ένα κίνητρο. Μπορεί και την pole position και τη νίκη την Κυριακή.

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΗ NOVIBET ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΝΙΚΗΤΗ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΗ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.20

Πέρυσι ο Φερστάπεν πήρε μία εύκολη νίκη και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά. Η πρόβλεψη του καιρού είναι για στεγνό αγώνα, οπότε η λογική λέει ότι ο Φερστάπεν μπορεί να πάρει μία άνετη νίκη. Αρέσει πολύ η αγορά για διαφορά νίκης πάνω από 10 δευτερόλεπτα.

Η ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΙΚΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.25

Τέλος, είδαμε ότι ο Πιερ Γκασλί έκανε ένα εξαιρετικό αγώνα στο Βέλγιο και βρέθηκε στους βαθμούς, αν και εκκίνησε από το pit lane. Πέρυσι τα πήγε εξαιρετικά στην Ολλανδία, τερματίζοντας στην 4η θέση. Και φέτος μπορεί να είναι στους βαθμούς.

Η NOVIBET ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ Ο ΓΚΑΣΛΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.20

f1 netherlands6 04092022 novibet

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ