el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

F1 Grand Prix Σαουδική Αραβία 2023: Προγνωστικά, Ανάλυση 19/03/2023

Το σκηνικό της Formula 1 παραμένει στην ασιατική ήπειρο και μετά τον αγώνα στο νησί του Μπαχρέιν, το ενδιαφέρον ομάδων και πληρωμάτων μεταφέρεται στη Σαουδική Αραβία και συγκεκριμένα στην πίστα της Τζέντα (αγώνας Κυριακή 19:00). Εκεί όπου ο Μαξ Φερστάπεν ξεκίνησε πέρυσι, το ταξίδι για το δεύτερο τίτλο του.

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε μία άκρως σημαντική νίκη το 2022 κι έδειξε ότι είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Αυτό όμως επαναλήφθηκε και πριν από δύο εβδομάδες στο Μπαχρέιν, όπου ο πιλότος της Red Bull πήρε μία εμφατική νίκη.

Μάλιστα η εικόνα της αυστριακής ομάδας ήταν τόσο καλή που προκάλεσε σχεδόν αποθεωτικά σχόλια από τα μέλη των υπολοίπων ομάδων. Τόσο ο Τζορτζ Ράσελ όσο και ο Τότο Βολφ της Mercedes είπαν ότι θα είναι έκπληξη, αν η Red Bull δεν κερδίσει όλα τα Grand Prix φέτος.

Με δεκάδες αγορές στη Novibet, το Grand Prix 1 στη Σαουδική Αραβία γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

Τώρα αρχίζει ο αγώνας στη Formula 1!

 


F1 Grand Prix Σαουδική Αραβία 2023: Ανάλυση & Παρουσίαση 19/03/2023

Το πρώτο Grand Prix εξελίχθηκε ακριβώς όπως αναμενόταν βάσει της εικόνας που έδειξαν τα μονοθέσια και συνολικά οι ομάδες στις δοκιμές στο Μπαχρέιν. Η Red Bull ήταν ανίκητη. Έδειχνε από πολύ νωρίς ότι θα είχε τον πρώτο λόγο. Ήταν ουσιαστικά σε ένα δικό της πρωτάθλημα.

Ο Μαξ Φερστάπεν δεν είχε αντίπαλο. Και μάλιστα αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι η Red Bull είχε αρκετά περιορισμένο το όριο περιστροφής του κινητήρα, τότε τα πράγματα είναι δυσοίωνα για όλους τους υπόλοιπους.

Κι όταν αναφέρουμε όλους τους υπόλοιπους, ο λόγος γίνεται για τους δύο μεγάλους ανταγωνιστές της αυστριακής ομάδας. Τη Ferrari και τη Mercedes. Οι Ιταλοί είδαν το ένα μονοθέσιο να εγκαταλείπει, αυτό του Σαρλ Λεκλέρκ με πρόβλημα το οποίο μάλλον οφειλόταν στα ηλεκτρονικά. Το δεύτερο του Κάρλος Σάινθ τερμάτισε στην τέταρτη θέση, 48 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή.

Στο διάστημα που μεσολάβησε προέκυψαν κι άλλα προβλήματα στη Σκουντερία. Ο αρχισχεδιαστής, Νταβίντ Σάντσεζ αποχώρησε -οι φήμες αναφέρουν ότι έχει κλείσει στη McLaren- ενώ αναμένεται συνολική ανακατανομή ρόλων και καρατόμηση προσώπων από τον διευθυντή της ομάδας, Φρεντ Βασέρ.

Σύμφωνα μάλιστα με την «Corriere dello Sport» ο Ενρίκο Καρντίλε (διευθυντής σασί) και Λορέν Μεκίς (αθλητικός διευθυντής) είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν στην έξοδο, χωρίς πάντως να έχει διευκρινιστεί ο επόμενος σταθμός στην καριέρα τους.

Επιπλέον, ο Λεκλέρκ θα εκκινήσει με δέκα θέσεις ποινή στην Τζέντα, αφού αναγκάστηκε να αλλάξει το πάνελ ηλεκτρικών. Ο Μονεγάσκος είχε ήδη κάνει μία αλλαγή πριν από τον αγώνα του Μπαχρέιν και με δεδομένο ότι δεν είχε δικαίωμα για νέα αλλαγή (οι κανονισμοί ορίζουν δύο πάνελ στη διάρκεια της χρονιάς), δέχθηκε ποινή για τη Σαουδική Αραβία.

Στη Mercedes τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Η W13 έδειξε να είναι -συγκριτικά με πέρυσι και το αντίστοιχο χρονικό σημείο- ακόμη πιο πίσω από τον ανταγωνισμό. Η 5η θέση του Χάμιλτον ήταν η καλύτερη (50 δευτερόλεπτα πίσω από τον Φερστάπεν, ενώ ο Ράσελ βρέθηκε στην 7η.

Η εικόνα των Γερμανών ήταν απογοητευτική και μάλιστα ο Τότο Βολφ είπε ότι πλέον πρέπει να ακολουθήσουν νέο σχεδιαστικό πλάνο αν θέλουν να ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να είναι ανταγωνιστικοί κάποια στιγμή στη διάρκεια της σεζόν. Συν τοις άλλοι, τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι έχει δοθεί τελεσίγραφο στον επικεφαλής του αεροδυναμικού τμήματος, Μάικ Έλιοτ, αλλιώς προβλέπονται μεγάλες αλλαγές.

Η ευχάριστη έκπληξη που προέκυψε από το Μπαχρέιν είχε να κάνει με την Άστον Μάρτιν. Η… πράσινη Red Bull όπως αρκετοί χαρακτηρίζουν την AMR23, έχει ακολουθήσει τα σχεδιαστικά βήματα του Νταν Φάλοους, πρώην αεροδυναμιστή της Red Bull, που πλέον εργάζεται στην Aston Martin.

Η ομοιότητα στα δύο μονοθέσια είναι εμφανής, ενώ αντίστοιχη είναι και η συμπεριφορά μέσα στην πίστα. Ωστόσο ένα αντίγραφο, δεν μπορεί να είναι εξίσου καλό με το πρωτότυπο, εξ ου και η πολύ μεγάλη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην RB19 και στην AMR23.

Πάντως η Aston Martin ήταν εκπληκτική διά χειρός Φερνάντο Αλόνσο και έφτασε δικαίως στο πρώτο podium της χρονιάς. Και μάλιστα, αν η εικόνα των Ferrari και Mercedes δε βελτιωθεί, είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα τέτοια

Στo GP της Τζέντα, το σκηνικό αναμένεται να παραμείνει το ίδιο με το Μπαχρέιν. Η Red Bull θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και θα είναι το μεγάλο φαβορί. Ωστόσο με δεδομένο ότι θα υπάρχει πολύ λιγότερη καταπόνηση στα ελαστικά, η Ferrari θα παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο.

Η πίστα «Jeddah Corniche Circuit» είναι η πιο γρήγορη στο καλεντάρι της Formula 1 και βρίσκεται στα παράλια της Τζέντα. Τα μονοθέσια αναμένεται να φέρουν ρυθμίσεις από… Μόντσα και θα φανεί ποιοι είναι οι δυνατοί κινητήρες στο φετινό grid.


F1 Grand Prix Σαουδική Αραβία 2023: Στατιστικά & Προϊστορία 19/03/2023

  • Η πίστα στη Τζέντα είναι μήκους 6,174 χιλιομέτρων και οι πιλότοι θα πρέπει να ολοκληρώσουν 50 γύρους και συνολικά 308,45 χιλιόμετρα μέχρι να δουν την καρό σημαία του τερματισμού.
  • Ο Λιούις Χάμιλτον κατέχει το ρεκόρ πίστας με 1:27.511 ενώ ο Βρετανός έχει και τον ταχύτερο γύρο με 1:30.734. Και οι δύο επιδόσεις του πιλότου της Mercedes έγιναν το 2021.
  • Πέρυσι ο Σέρχιο Πέρεζ πήρε την pole position με 1:28.200, ενώ νικητής ήταν ο Μαξ Φερστάπεν με τον Σαρλ Λεκλέρκ κολλημένο πίσω του. Ο Ολλανδός πήρε τη νίκη με διαφορά 0.549 δέκατα του δευτερολέπτου από τον Μονεγάσκο.
  • Πάντως σε αντίθεση με τον περσινό αγώνα, στον πρώτο του 2021, η υπεροχή του Χάμιλτον δεν αμφισβητήθηκε από κανένα, αφού επικράτησε με διαφορά 21,8 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Μαξ Φερστάπεν.
  • Η Pirelli θα φέρει στην πίστα γόμες C2, C3 και C4, οι οποίες είναι ουσιαστικά οι ίδιες με πέρυσι.
  • Με το λεξικό στοιχήματος δεν είσαι ποτέ αδιάβαστος.
  • H βαθμολογία στο πρωτάθλημα των οδηγών 
  • Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών 

F1 Grand Prix Σαουδική Αραβία 2023: Προγνωστικά 19/03/2023

Η εικόνα της Red Bull ήταν εντυπωσιακή στο Μπαχρέιν και αναμένεται ανάλογη συνέχεια στη Σαουδική Αραβία. Ο Μαξ Φερστάπεν δείχνει να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και πάλι. Αν ο Λεκλέρκ δεν είχε την ποινή, τότε ενδεχομένως και να τον ανταγωνιζόταν, έως ένα σημείο. Ωστόσο, ο Ολλανδός μπορεί να πάρει pole position και νίκη στη Τζέντα.

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΝΙΚΗΤΗ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΗ ΑΓΩΝΑ, ΣΤΗ NOVIBET, ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.75

Μπορεί το περσινό Grand Prix να κρίθηκε στο νήμα του μισού δευτερολέπτου, ωστόσο στο προπέρσινο, ο Χάμιλτον επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία. Ανάλογη εικόνα αναμένεται και φέτος από τον Φερστάπεν, οπότε η διαφορά νίκης στον αγώνα, μπορεί να είναι κάλλιστα πάνω από 10 δευτερόλεπτα.

Η NOVIBET ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ, ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.25

Τέλος, η Ferrari καλείται να βγάλει αντίδραση μετά το άσχημο ξεκίνημα. Ο Λεκλέρκ θα βρεθεί πιο πίσω στο grid, αλλά ο Σάινθ έχει την ευκαιρία να διακριθεί και να ανέβει ψηλά. Δεν θα προκαλέσει μεγάλη έκπληξη να φτάσει μέχρι το podium.

Η ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ Ο ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΪΝΘ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.85

 


Διαβάστε ακόμα… 

Schumacher1 novibet

Οι 5 καλύτεροι οδηγοί όλων των εποχών στη Formula 1

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ