el
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 05/05/2023

Πράξη 4η ανάμεσα σε Φενερμπαχτσέ και Ολυμπιακό μέσα στην Κωνσταντινούπολη και πλέον οι Πειραιώτες απέχουν ένα βήμα από το Final 4!

Ο Ολυμπιακός με την μυθική… βόμβα του Κώστα Σλούκα σε νεκρό χρόνο πήρε τη μπουκιά μέσα από το στόμα της Φενέρμπαχτσε στο Game 3 των πλέι οφ της Euroleague στην καυτή Ulker Sports Arena και ταυτόχρονα το προβάδισμα στη σειρά με 2-1.

Αν η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επαναλάβει το… κόλπο το βράδυ της Παρασκευής (05/05, 20:45), τότε θα πανηγυρίσει την πρόκρισή της στο Final Four του Κάουνας.

Στην αντίπερα όχθη, οι Τούρκοι είναι με την πλάτη στον τοίχο, αφού ψάχνουν μόνο τη νίκη, που θα τους κρατήσει «ζωντανούς» και θα στείλει τη σειρά σε 5ο και τελευταίο παιχνίδι την ερχόμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ.

 

Δεν προέκυψε κάποιο αγωνιστικό «αγκάθι» για τον κόουτς Μπαρτζώκα, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει χαμηλούς τόνους εν όψει του Game 4 στην Ulker Sports Arena:

«Συνήθως όταν χάνεις με αυτόν τον τρόπο είναι επίπονο. Οι προπονητές και οι παίκτες έχουν μεγάλη εμπειρία σε αυτό το επίπεδο, να περάσει μια μέρα να ξαναμπούν στο γήπεδο και να παρουσιάσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Οι ομάδες δεν έχουν πολλές ευκαιρίες να φτάσουν τόσο κοντά στο Final-4. Μιλάω και για αυτούς και για εμάς. Το κίνητρο είναι μεγάλο, ο στόχος είναι πολύ σημαντικός.
Θα ήθελα να χαμηλώσω λίγο τους τόνους και τις προσδοκίες. Η ομάδα μας σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και τώρα έχει φτάσει το ταβάνι της, παίζει συνέχεια στα όριά της, δεν είναι εύκολο. Κάθε νίκη είναι σημαντική.

bartzokas olympiacos novibet

Πάντα πιστεύω ότι το μπάσκετ δίνει αυτό που πρέπει στις ομάδες που παίζουν με το μαχαίρι στα δόντια. Και η Φενέρ, που είχε χάσει το πρώτο σχετικά εύκολα, πάλεψε σε όλες τις φάσεις στο game 2 και το μπάσκετ την αντάμειψε.
Και εμείς χθες, όταν η Φενέρ πήρε δυο φορές διαφορά επιστρέψαμε και προηγηθήκαμε. Θέλει επιμονή, πίστη στο πλάνο και διαχείριση συναισθημάτων».


Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Τι έγινε στο Game 3

Στο 3ο ματς έγιναν πολλά, όμως τα… κάλυψε όλα η «τριποντάρα» του Σλούκα στο μηδέν, σουτ το οποίο έδωσε στον Ολυμπιακό το πολυπόθητο break (νίκη με 71-72).

Λίγο νωρίτερα ο Σάσα Βεζένκοφ με δύο – πολύ δύσκολα – τρίποντα είχε κρατήσει όρθιους τους Πειραιώτες στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα.

Ο Σλούκας έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του με 25 πόντους (6/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 4/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 λάθη), στους 17 π. σταμάτησε ο Βεζένκοφ, ενώ ο Ταρίκ Μπλακ μπορεί να έχασε δύο κρίσιμες βολές στο τελευταίο τρίλεπτο, όμως είχε συμμετοχή με την άμυνά του (και όχι μόνο…) στην επιστροφή του Ολυμπιακού από το -9 στο 33’, αλλά και με την παρουσία του στο πρώτο ημίχρονο.
Ο Αμερικανός ψηλός τελείωσε το ματς με 9 π., 2 ριμπ., 2 ασίστ, 2 κλεψίματα.

Τα ομαδικά στατιστικά των «ερυθρολεύκων»: 21/38 δίποντα, 6/24 τρίποντα, 12/16 βολές, 39 ριμπάουντ (28 αμυντικά/11 επιθετικά), 16 ασίστ, 6 κλεψίματα, 3 μπλοκ, 12 λάθη.

Τάιλερ Ντόρσεϊ (21 π. με 3/5 τρίποντα) και Τζεκίρι (15 π., 7 ριμπ., 3 ασίστ, 2 κλεψ.) ήταν οι δύο που προκάλεσαν τα περισσότερα προβλήματα στον Ολυμπιακό, με τους Μάρκο Γκούντουριτς και Νικ Καλάθη να πετυχαίνουν στο τελευταίο τρίλεπτο δύο μεγάλα σουτ, τα οποία τελικά δεν αποδείχθηκαν… αρκετά για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Πολύ χαμηλά έμεινε ο Αμερικανός σέντερ Τζόναθαν Μότλεϊ (5 π., 4 ριμπ.), ο οποίος χρησιμοποιήθηκε από τον Έλληνα τεχνικό μόλις 14 λεπτά!
Δεν πάτησαν παρκέ οι Σκότι Γουίλμπεκιν και Νεμάνια Μπιέλιτσα, δίνονται ως αμφίβολοι (και) για το 4ο παιχνίδι.

Τα ομαδικά στατιστικά της Φενέρμπαχτσε: 18/42 δίποντα, 7/19 τρίποντα, 14/15 βολές, 34 ριμπάουντ (26 αμυντικά/8 επιθετικά), 17 ασίστ, 8 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 10 λάθη.


Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 05/05/2023

Ο Σλούκας «ξέρανε» τη Φενέρ στο φινάλε της τρίτης μονομαχίας, κόβοντας τα φτερά των Τούρκων, οι οποίοι γνωρίζουν πλέον ότι χρειάζονται το 2/2 για να μπουν εκείνοι στο αεροπλάνο με προορισμό τη Λιθουανία.

Με άλλον αέρα οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν ότι ο αντίπαλός τους είναι με την πλάτη στον τοίχο και συνήθως σ’ αυτές τις περιπτώσεις… τιμωρούν.
Σε απόδοση 1,81 στη Novibet η νίκη των «ερυθρολεύκων»!

Θεωρούμε δεδομένο ότι ο Μότλεϊ θα έχει την Παρασκευή πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή στο παιχνίδι για τη Φενέρ, μεγάλη η ικανότητά του στον τομέα των ριμπάουντ, σε απόδοση 1,93 να μαζέψει Over 5,5.

fenerbahce olympiacos prognostika novibet

Το τρίποντο του Σλούκα… έσωσε τον Τόμας Γουόκαπ από τον ρόλο του μοιραίου στο Game 3, περιμένουμε να βγάλει… έξτρα πείσμα στο ματς της Παρασκευής ο πολύ σημαντικός Αμερικανός πόιντ γκαρντ του Ολυμπιακού, σε απόδοση 1,95 να μοιράσει Over 5,5 ασίστ.

Ο Ντόρσει στο 3ο ματς της σειράς ανέλαβε δράση στην επίθεση και το ίδιο θα κάνει και στο Game 4. Η Φενέρ περιμένει πολλά από τον Έλληνα γκαρντ και ίδιος θα πάρει προσπάθειες  για να διατηρήσει ζωντανή την ομάδα του. Ντόρσεϊ Over 10.5 πόντους σε απόδοση 1.95.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ