el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γκενκ – ΑΕΚ: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 16/07/2022

Για τα καλά στα βαθιά μπαίνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ΑΕΚ. Το απόγευμα του Σαββάτου (17:00) η «Ένωση» θα δώσει το πρώτο της φιλικό ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν αντιμετωπίζοντας τη Γκενκ στο Βέλγιο.

Η αποστολή των «κιτρινόμαυρων» βρίσκεται από την περασμένη Τρίτη στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στο Άλκμααρ, όπου ο Ματίας Αλμέιδα «χτίζει» την ομάδα που θα μπει στο νέο της γήπεδο.

Από την πλευρά τους, οι Βέλγοι είναι σε πιο προχωρημένο στάδιο σε επίπεδο προετοιμασίας, αφού στις 24 Ιουλίου ξεκινούν τις επίσημες υποχρεώσεις τους για την Pro League με εκτός έδρας ντέρμπι απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ.

Με δεκάδες αγορές στη Novibet και ειδικά στοιχήματα η φιλική αναμέτρηση της ΑΕΚ απέναντι στην Γκενκ γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική!

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ με Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαία στοιχήματα στο live!

Τώρα αρχίζει το ματς!

aek genk2 novibet


Γκενκ – ΑΕΚ: Προγνωστικά, Ανάλυση & Παρουσίαση 16/07/2022

Θα περίμενε κανείς σε επίπεδο ρόστερ τα πράγματα να έχουν πάρει την τελική τους μορφή, αφού την άλλη εβδομάδα ξεκινούν οι επίσημες υποχρεώσεις, ωστόσο, τα πράγματα στη Γκενκ είναι διαφορετικά.

Τις τελευταίες ημέρες ο βελγικός σύλλογος κινητοποιήθηκε για την πρώτη του μεταγραφή. Ο Νίκολας Κάστρο από τη Νιούελς Ολντ Μπόις θα αποτελέσει το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, με τον Αργεντινό να παίρνει τη θέση του Κρίστιαν Θόρστβεντ. Ύστερα από ένα πολυήμερο θρίλερ ο Νορβηγός μεσοεπιθετικός πουλήθηκε στη Σασουόλο έναντι 10 εκατ. ευρώ. Έτσι σε ακόμη μία μεταγραφική περίοδο ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου έδειξε πως η πολιτική στις πωλήσεις δεν αλλάζει.

aek genk4 novibet

Από το 2015 ο σύλλογος έχει εισπράξει 207.3 εκατ. ευρώ από αποχωρήσεις παικτών, ενώ έχει δαπανήσει 131.5 εκατ. ευρώ. Καθαρό κέρδος λοιπόν από τις μεταγραφές που ξεπερνά τα 75 εκατ. ευρώ. «Το να πουλάμε ποδοσφαιριστές είναι ένα μοντέλο το οποίο μας ενδιαφέρει πολύ και θέλουμε να το ακολουθούμε. Σε καμία περίπτωση όμως οι πωλήσεις δεν αποτελούν τον πρώτο μας στόχο», δήλωσε χαρακτηριστικά Ντιμίτρι ντε Κοντέ μετά το τελευταίο deal.

aek genk8 novibet

Ο νέος τεχνικός της ομάδας, Βόουτερ Βράνκεν, δείχνει να έχει δεμένα τα χέρια του όσο δεν έρχονται ενισχύσεις. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που μέχρι στιγμής δεν έχει παρέμβει ιδιαίτερα στο ρόστερ και πηγαίνει με την περσινή συνταγή κατά βάση και στα τέσσερα φιλικά που έχει δώσει μέχρι στιγμής.

«Κανένας παίκτης δεν έχει προβάδισμα. Όλοι οι παίκτες που βρίσκονται εδώ ξεκινούν από την ίδια βάση. Για αυτό θεωρώ πως είναι λάθος να μιλάμε για λίφτινγκ και εκκαθάριση», είπε μετά το τελευταίο τεστ κόντρα στη Φόλενταμ, το οποίο συνδυάστηκε με την πρώτη ήττα (3-2) της Γκενκ στα φιλικά.

aek genk3 novibet

Στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στο Άλκμααρ βρίσκεται από την περασμένη Τρίτη η ΑΕΚ προκειμένου να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Εκεί ο Ματίας Αλμέιδα μαζί με τους συνεργάτες του «χτίζουν» την «Ένωση», που θα μπει στο νέο της γήπεδο.

Το βάρος αγωνιστικά πέφτει στην ταχυδύναμη και στην ένταση που θέλει να έχει ο Αργεντινός τεχνικός στην ομάδα του. Για αυτό και οι πρώτες προπονήσεις των «κιτρινόμαυρων» εστιάζουν πάρα πολύ στην φυσική κατάσταση με τους παίκτες της ΑΕΚ να «πιέζονται» αρκετά στο ξεκίνημα.

Τα αποτελέσματα του υψηλού ρυθμού προγράμματος βγαίνουν και στο ιατρικό δελτίο. Τις προηγούμενες μέρες μικροπροβλήματα αποκόμισαν οι Αραούχο και Στάνκοβιτς, που βέβαια επιστρέφουν σε φουλ ρυθμούς, ενώ ταλαιπωρούνται -από φυσιολογικά για τις προπονήσεις προβλήματα– και οι Γιόνσον, Χατζισαφί και Αλμπάνης.

aek genk7 novibet

Η ένταση, η κάλυψη χώρων και ο υψηλός αριθμός στο παιχνίδι είναι κάτι που φαίνεται πως θέλει ο Αλμέιδα και «φωτογραφίζεται» και μέσα από τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Η «Ένωση» δείχνει ήδη να έχει «κλείσει» με τις θέσεις του άξονα. Ο Γιόνσον, ο Γκατσίνοβιτς και τελευταίος ο Πινέδα, που βρίσκεται από την Πέμπτη στο Άλκμααρ, αλλά δεν θα προλάβει το φιλικό, φανερώνουν από τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά τους τις προθέσεις του προπονητή τους για το ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει.

aek genk6 novibet

Όλο το βάρος τώρα πέφτει σε ποδοσφαιριστές με αντίστοιχα χαρακτηριστικά στο κέντρο της άμυνας, εκεί όπου ο Αλμέιδα έχει στη διάθεσή του τους Τζαβέλλα, Μήτογλου, Λάτσι και Κορνέζο, οι οποίοι ωστόσο δεν προορίζονται για το αρχικό σχήμα. Έτσι, η ΑΕΚ «καίγεται» για την απόκτηση δύο στόπερ.

Από εκεί και πέρα δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η απόκτηση ενός φορ για να «παλέψει» με τον Αραούχο για τη θέση της κορυφής. Επίσης, η ΑΕΚ θέλει σίγουρα έναν εξτρέμ κι ενδεχομένως να κινηθεί και για έναν επιπλέον εφόσον αποχωρήσει ο Άμραμπατ. Το ίδιο ισχύει και για τις θέσεις του άξονα, που πιθανότατα θα αποκτηθεί ακόμη ένας στην περίπτωση που ο Γαλανόπουλος δεν «ενεργοποιηθεί».

aek genk10 novibet

Γκενκ – ΑΕΚ: Προγνωστικά 16/07/2022

Φιλικό είναι, ωστόσο, οι δύο ομάδες θα μπουν στο γήπεδο σε τελείως διαφορετική βάση. Μπορεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός της Γκενκ να έχει μείνει αρκετά πίσω, ωστόσο, σε αγωνιστικό επίπεδο οι Βέλγοι είναι πιο… μπροστά σε σχέση με την ΑΕΚ, που τώρα ξεκίνησε την προετοιμασία της.

Είναι πολύ λογικό λοιπόν ο Αλμέιδα και να έχει την ανάγκη να «ψαχτεί» περισσότερο αλλά και οι ποδοσφαιριστές του να αναζητούν το «ξεμούδιασμα» ύστερα από τις πρώτες προπονήσεις που ήταν και αρκετά σκληρές.

Για την Γκενκ μάλιστα η αναμέτρηση κόντρα στην «Ένωση» θα είναι και η μοναδική μπροστά στον κόσμο της και θα αποτελέσει την «πρόβα τζενεράλε» ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεών της.

Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΓΚΕΝΚ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ 2,05 ΣΤΗ NOVIBET

aek genk5 novibet


Γκενκ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 16/07/2022

Στα προηγούμενα τεστ της ομάδας του ο Βράνκεν ανακάτεψε αρκετά την τράπουλα δίνοντας μάλιστα και λεπτά σε αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές. Βέβαια, κόντρα στην ΑΕΚ ουσιαστικά θα κάνει την τελική πρόβα της η Γκενκ ενόψει της νέας σεζόν συνεπώς η λογική λέει πως θα αποφύγει τα μεγάλα πειράματα.

Μάλιστα, την Κυριακή η ομάδα θα δώσει ακόμη ένα φιλικό, το οποίο θα είναι περισσότερο προπονητικού χαρακτήρα, κόντρα στη Σερένγκ. Έτσι, ενδεχομένως εκεί να χρησιμοποιήσει παίκτες που είτε χρειάζονται «ξεμούδιασμα», είτε δεν τον έχουν κερδίσει τόσο με την μέχρι στιγμής εικόνα τους.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Λέισεν – Μουνιόθ, Ντιντέν, ΜακΚένζι, Αρτεάγκα – Χέινεν, Χροσόβσκι – Ίτο, Τρέσορ, Πάιντσιλ – Ντέσερς

aek genk9 novibet

ΑΕΚ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 16/07/2022

Είναι πολύ νωρίς για να είναι σε θέση ο Αλμέιδα να «ανοίξει» τα χαρτιά του και να φανερώσει τις σκέψεις του. Η ομάδα του προέρχεται από έντονες προπονήσεις και το γεγονός πως ο ίδιος έχει εστιάσει στη φυσική κατάσταση όλα δείχνουν πως θα πάει με τον περσινό κορμό στο ξεκίνημα. Επίσης, είναι δεδομένο πως δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών που τις προηγούμενες μέρες ταλαιπρωθήκαν και δεν είναι στο 100%.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Αθανασιάδης – Ρότα, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Μοχαμάντι – Σιμάνσκι, Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς – Τσούμπερ, Γιούσης, Γκαρσία

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ