el
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κύπρος – Ισπανία: Προγνωστικά, Ανάλυση 16/11/2023

Την Ισπανία αντιμετωπίζει την Πέμπτη (19:00) στο «Αλφαμέγα» της Λεμεσού η Κύπρος, σε έναν αγώνα με τον οποίο ολοκληρώνει, με τραγικό απολογισμό, την παρουσία της στον 1ο προκριματικό όμιλο του EURO 2024.

Είναι οι τελευταίες της πιθανότητες για να πάρει κάποιους βαθμούς στον όμιλο, ωστόσο κόντρα στην Ισπανία μοιάζει καταδικασμένη σε ήττα. Ουσιαστικά, ο στόχος της είναι να κάνει μια καλή εμφάνιση και να αποφύγει μια νέα συντριβή από τους Ισπανούς.

Με 800+ αγορές στη Novibet το παιχνίδι γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό!

Το σπουδαίο ματς παίζει εδώ με Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις, live στοίχημα και κορυφαίες αποδόσεις στο στοίχημα.

Όλη η δράση στα προκριματικά του Euro!


Κύπρος – Ισπανία: Ανάλυση, Παρουσίαση 16/11/2023

Η προσπάθεια της Εθνικής Κύπρου για μια αξιοπρεπή παρουσία στον όμιλο δεν βρήκε αντίκρισμα στα πρώτα ματς και από εκεί και πέρα δέχθηκε καθαρές ήττες και συντριβές.

Ακόμα και στα παιχνίδια στα οποία κρατούσε το σκορ σε ένα χαμηλό επίπεδο, στο τέλος ξεφούσκωνε και δεχόταν ευρείες ήττες.

Μετρά ρεκόρ 0-0-7 στην προκριματική φάση του EURO 2024 και έχει συντελεστή τερμάτων 2-25.

Στο πρώτο ημίχρονο με αντίπαλο τη Γεωργία η Κύπρος το πάλεψε, δημιουργώντας πιο πολλές και πιο ξεκάθαρες φάσεις, ωστόσο στην επανάληψη, επιβεβαίωσε τον εαυτό της και κατέρρευσε.

Το γρήγορο γκολ του Κιτεϊσβίλι στο 46’ αποσυντόνισε την Κύπρο, δέχθηκε και δεύτερο με τον Κβαρατσχέλια στο 58′ και στο τέλος παραδόθηκε στις ορέξεις των Γεωργιανών, δεχόμενη άλλα δύο τέρματα με τον Σενγκέλια στο 82′ και τον Μικαουτάτζε, με πέναλτι, στο 90’+5.

Σε ένα ματς στο οποίο έκανε 10 τελικές (5 στον στόχο) έναντι 12 των Γεωργιανών (5 στον στόχο) έχασε με 4-0 και έδειξε και πάλι ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά στην ομάδα για να μπει στον σωστό δρόμο, εν όψει των νεών υποχρεώσεων που θα ακολουθήσουν, αφού ανεξάρτητα από την απόδοσή της, αδυνατεί να φέρει αποτελέσματα ή έστω να γλιτώσει τις συντριβές.

«Περιμένουμε να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης στα προκριματικά του EURO 2024. Είχαμε ευκαιρίες και απέναντι στην Εθνική Γεωργίας. Έχουμε ένα ματς και μετά βλέπουμε. Πώς πρέπει να ενεργούμε; Είμαι φιλόδοξος, δεν μου είναι εύκολο να αντέξω μια τόσο αποτυχημένη πορεία. Έπρεπε να είχα φύγει όταν έμαθα τους αντιπάλους μας στο γκρουπ. Θα προσθέσουμε 3-4 παίκτες και μπορούμε να κάνουμε περισσότερα», δήλωσε ο απογοητευμένος Τιμούρ Κετσπάγια, μετά το τελευταίο ματς.

«Δεν θα πάμε εκεί για να δώσουμε απλώς τον αγώνα. Πάμε για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας… Είναι το τελευταίο παιχνίδι μας στη διοργάνωση. Μετά από πολύ καιρό θα βρισκόμαστε και πάλι στη Λεμεσό. Ο κόσμος απ’ ό,τι βλέπω θα δώσει μαζικά το παρών του και θα μας στηρίξει. Οπότε εμείς θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε καλή εικόνα, να αφήσουμε ευχαριστημένους τον κόσμο και τον προπονητή μας», είπε ο Ιωάννης Πίττας πριν το ματς με την Ισπανία.

Η Ισπανία, με δύο νίκες κόντρα σε Σκωτία (2-0 εντός) και Νορβηγία (1-0 εκτός), «διόρθωσε» την ήττα που είχε κάνει στο εκτός έδρας ματς με τη Σκωτία και πέρασε στην πρώτη θέση του ομίλου (5-0-1, τέρματα 19-3).

Στο Όσλο η ομάδα του Λουίς ντε λα Φουέντε ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και πήρε τη νίκη χάρη σε ένα τέρμα του Γκάβι (49’), ο οποίος σκόραρε σε μια φάση διαρκείας. Αποτέλεσμα με το οποίο εξασφάλισε την παρουσία της στην τελική φάση του Euro, για όγδοη διαδοχική φορά και δωδέκατη συνολικά.

Τρεις ημέρες μετά τον αγώνα με την Κύπρο θα υποδεχθεί τη Γεωργία στο Βαγιαδολίδ (19/11). Εν όψει των αναμετρήσεων με Κύπρο και Γεωργία ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας κάλεσε τέσσερις νέους ποδοσφαιριστές.

Τον ακραίο Γκριμάλντο, ο οποίος κάνει γεμάτες εμφανίσεις με την Μπάγερ Λεβερκούζεν, τον μέσο Αλέις Γκαρσία, ο οποίος είναι βασικό γρανάζι στην εκπληκτική πορεία που κάνει φέτος η Τζιρόνα, τον μεσοεπιθετικό Ροντρίγκο Ρικέλμε, ο οποίος το τελευταίο διάστημα πήρε θέση βασικού στην Ατλέτικο Μαδρίτης και τον τερματοφύλακα Ρεμίρο της Ρεάλ Σοσιεδάδ, ως αντικαταστάτη του τραυματία Κέπα.

«Ο Γκριμάλντο μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις, τον προπόνησα στην Under 19. Ξέρω πολύ καλά τον Ρικέλμε. Εξελίσσεται και είναι σημαντικός για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Αλέις Γκαρσία είναι ηγέτης για τη Τζιρόνα. Κάνει εξαιρετική δουλειά και έχει ωριμάσει πολύ», σχολίασε ο Λουίς ντε λα Φουέντε, για τις νέες κλήσεις.

Ο ίδιος εξήγησε ότι άφησε εκτός τον Πέδρι, λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του ενώ για τη μη κλήση του Ίσκο σχολίασε ότι έχει περισσότερους παίκτες από αυτούς που μπορεί να επιλέξει. Όσον αφορά την απουσία του Λαπόρτ, οφείλεται σε τραυματισμό.


Κύπρος – Ισπανία: Στατιστικά & Προϊστορία 16/11/2023

  • 8-0-1 για την Ισπανία απέναντι στην Κύπρο σε επίσημους αγώνες. Η μοναδική νίκη της Κύπρου είχε σημειωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου 1998 (Κύπρος – Ισπανία 3-2).
  • 1-0-3 τα ματς στην Κύπρο, με τέρματα 5-9
  • 0-0-3 στα εντός έδρας της η Κύπρος, με τέρματα 1-9
  • 2-0-1 στα εκτός έδρας η Ισπανία, με τέρματα 8-3
  • 5/7 ματς της Κύπρου έληξαν με ήττα της με διαφορά τριών τερμάτων και πάνω
  • 6-0 το ματς των δύο ομάδων στην Ισπανία (2-0 ημίχρονο)

Κύπρος – Ισπανία: Προγνωστικά 16/11/2023

Η Κύπρος δέχεται τέρματα με το τσουβάλι και πολύ δύσκολα σκοράρει. Προέρχεται από ήττες με 4-0, 0-4, 6-0 και 0-3.

ΣΚΟΡ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 0-3 σε αποδοση 1.60

 Η Κύπρος έχει δεχθεί τουλάχιστον ένα τέρμα μετά το 80’ και στα τρία τελευταία της ματς.

ΧΡΟΝΟΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΓΚΟΛ 80:00 – 90:00+ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.80


Κύπρος: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 16/11/2023

«Μίλησα με τον Πίττα, μας είπε ότι η προτεραιότητά του είναι η ΑΙΚ που δεν πάει καλά στη Σουηδία. Ήθελε να ξεκουραστεί αυτές τις μέρες και είχε και κάποιο θέμα τραυματισμού. Δυστυχώς εμείς θέλουμε και με ένα πόδι να είναι, να έρχονται εδώ και να κάνουν θυσίες για την Εθνική ομάδα», είχε πει τον Οκτώβριο, μετά το τέλος του αγώνα με τη Νορβηγία, ο Τιμούρ Κετσπάγια και φαίνεται ότι τα λόγια του έπιασαν τόπο.

Αν και η πλευρά του Πίττα φαίνεται να ενοχλήθηκε από τις πιο πάνω δηλώσεις, υποχώρησε και ο Κύπριος φορ είναι και πάλι στις επιλογές του Γεωργιανού προπονητή.

Ο Κύπριος διεθνής (ΑIK) έρχεται φουριόζος, καθώς πέτυχε τρία τέρματα σε διάστημα 15 λεπτών στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής του σουηδικού πρωταθλήματος, με τη Βάρναμο.

Στην κλήση της Εθνικής Κύπρου επέστρεψε και ο Κωνσταντίνος Λαΐφης (Α). Ξανά εκτός αποστολής οι Μιχάλης Ιωάννου (Μ), Βαλεντίν Ρομπέρζ (Α), Πιέρος Σωτηρίου (Ε) και Μαρίνος Τζιωνής (ΜΕ).

Πιθανή ενδεκάδα (5-3-1-1): Μολ – Κορέια, Γκόγκιτς, Καρώ, Παναγιώτου, Ανδρέου – Χαραλάμπους, Κούσουλος, Κυριάκου – Κάστανος – Πίττας

cyprus-spain novibet prognostika

Ισπανία: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 16/11/2023

Εκτός οι τραυματίες Κέπα (Τ), Λαπόρτ (Α) και Πέδρι (Μ), δεν θα ρισκάρουν οι Γκαγιά (Α) και Φεράν Τόρες (Ε).

Υπάρχουν αρκετές επιλογές για τα άκρα της επίθεσης και ο αντίπαλος προσφέρεται για να δοθούν ευκαιρίες, σε παίκτες όπως ο νεαρός Γιαμάλ (ΜΕ).

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Σιμόν – Καρβαχάλ, Μαρτίνεθ, Λε Νορμάν, Γκαρθία – Γκάβι, Ρόντρι, Μερίνο – Γιαμάλ, Γουίλιαμς, Μοράτα

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ