el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 30/07/2022

Ξανά στις επάλξεις! Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι είναι έτοιμες για την πρώτη μονομαχία της σεζόν που θα κρίνει και τον πρώτο τίτλο. Διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο «King Power Stadium» για το Community Shield το απόγευμα του Σαββάτου στις 19.00.

Το ματς παραδοσιακά διεξάγεται στο «Γουέμπλεϊ», ωστόσο, φέτος έγινε η εξαίρεση λόγω του τελικού του Euro Γυναικών την ερχόμενη Κυριακή (31/07, 19:00), όπου υπό το βλέμμα 90.000 θεατών η οικοδέσποινα, Αγγλία, αντιμετωπίζει την πολυνίκη του θεσμού, Γερμανία.

Τόσο ο Γιούργκεν Κλοπ, όσο και ο Πεπ Γκουαρντιόλα παρότι είναι πολύ νωρίς στη σεζόν και φυσικά εξίσου κακό το τάιμινγκ για συμπεράσματα αντιμετωπίζουν το ματς με μεγάλη σοβαρότητα. Αμφότεροι προετοιμάζουν τις ομάδες τους για την κατάκτηση του τίτλου που αν έρθει και θα δώσει ώθηση με το ξεκίνημα της χρονιάς αλλά και αποτελέσει έστω κι ένα μικρό «χτύπημα» στην ψυχολογία του αντιπάλου.

Με 300+ αγορές στη Novibet και ειδικά στοιχήματα η αναμέτρηση της Λίβερπουλ απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική!

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ με 0% γκανιότα, Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαία στοιχήματα στο live!

Τώρα αρχίζει το ματς στο Community Shield!

liverpool mancity2 novibet


Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι: Ανάλυση, Παρουσίαση 30/07/2022

Η Λίβερπουλ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της που ουσιαστικά «έσπασε» στα δύο. Ξεκίνησε με ταξίδι στην Ασία, για το φιλικό όπου γνώρισε βαριά ήττα από τη Γιουνάιτεντ (0-4) και το τεστ με την Κρίσταλ Πάλας όπου επικράτησε 2-0. Στις 21 Ιουλίου οι «ρεντς» έδωσαν το πρώτο τους φιλικό εντός Ευρώπης διαλύοντας τη Λειψία (5-0) στην έδρα της, ενώ έκλεισαν με ήττα στην Αυστρία από τη Σάλτσμπουργκ (0-1). Στο πρόγραμμα έχει ακόμη ένα φιλικό, την Κυριακή, απέναντι στο Στρασβούργο (21:30), εκεί όπου προφανώς ο Γιούργκεν Κλοπ θα χρησιμοποιήσει όσους δεν αγωνιστούν απέναντι στους «πολίτες».

Ο Γερμανός εννοείται πως ενδιαφέρεται για το παιχνίδι καθώς θέλει να το χρησιμοποιήσει και για την ενίσχυση της ψυχολογίας της ομάδας του που πέρσι έμεινε ζωντανή μέχρι τέλους στη σεζόν και στην Premier League και στο Champions League, ωστόσο, έμεινε στους δύο κερδισμένους τελικούς στο FA Cup και στο EFL κόντρα στην Τσέλσι.

Το ρόστερ της σε σχέση με την περσινή σεζόν δεν έχει μεγάλες αλλαγές. Φυσικά στην πρώτη θέση στις μεταγραφές απόκτηση του Ντάρβιν Νούνιες από την Μπενφίκα, με το deal να ξεπερνάει τα 75 εκατ. ευρώ. Εντός Νησιού ενισχύθηκε με τους Φάμπιο Καρβάλιο από τη Φούλαμ και Κάλβιν Ράμσεϊ από την Αμπερντίν. Από τις αποχωρήσεις ξεχωρίζει αυτή του Σαντιό Μανέ για τη Μπάγερν Μονάχου έναντι 32 εκατ. ευρώ.

liverpool mancity3 novibet

Με μόλις δύο φιλικές αναμετρήσεις, περισσότερο με περιοδεία, παρά με προετοιμασία έμοιαζε το ταξίδι της Μάντσεστερ Σίτι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, αυτή ήταν η επιλογή του Πεπ Γκουαρντιόλα που άλλωστε γνωρίζει άψογα τον τρόπο που θα πρέπει να βρει η ομάδα του για να επιβιώσει μέσα σε έναν αγωνιστικό μαραθώνιο που ουσιαστικά ξεκινάει από τώρα. Συν τοις άλλοις, στον προγραμματισμό του ο Καταλανός σίγουρα έχει και τη διακοπή ενόψει του Μουντιάλ, που εννοείται πως επηρεάζει τα πλάνα του.

Στα δύο τεστ λοιπόν στις ΗΠΑ οι «πολίτες» πανηγύρισαν ισάριθμες νίκες. Στην πρεμιέρα τους νίκησαν 2-1 την Κλαμπ Αμέρικα με δύο τέρματα του Κέβιν Ντε Μπρόινε, ενώ σαφώς σε πρώτο πλάνο έρχεται το δεύτερο και τελευταίο -μέχρι στιγμής- τεστ απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου, όπου το 1-0 ήρθε με το πρώτο γκολ του Έρλινγκ Χάαλαντ. Μετά το Community Shield η ομάδα θα φουλάρει για την προετοιμασία της ενόψει Premier League που την βρίσκει να αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα εκτός έδρας τη Γουέστ Χαμ (07/08, 18:30).

Μεταγραφικά κινείται πολύ προσεκτικά χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν ξοδεύει. Έχει ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ μόνο από την προσθήκη του Έρλινγκ Χάαλαντ από την Ντόρτμουντ και του Κάλβιν Φίλιπς από τη Λιντς, ενώ έχει αποκτήσει ως ελεύθερο τον γκολκίπερ, Στέφαν Ορτέγκα, από την Αρμίνια Μπίλεφελντ. Επίσης σε σχέση με πέρσι στο ρόστερ προστίθεται και ο Αργεντινός επιθετικός, Χουλιάν Άλβαρες, που είχε κλείσει από τη Ρίβερ Πλέιτ από τον πεασμένο Φεβρουάριο με την απόκτησή του να ξεπερνάει τα 20 εκατ. ευρώ.

liverpool mancity4 novibet

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι: Στατιστικά & Προϊστορία 30/07/2022

  • Αυτή θα είναι η 112η συνάντησή τους σε όλες τις διοργανώσεις. Η παράδοση υπέρ της Λίβερπουλ, που έχει 58 νίκες. Η Σίτι μετράει 21 νίκες, ενώ 32 ματς έχουν λήξει χωρίς νικητή.
  • Πέρσι αναμετρήθηκαν τρεις φορές. Δύο για την Premier League, που δεν ανέδειξαν νικητή με τα ματς σε «Άνφιλντ» και «Etihad» να έρχονται ισόπαλα 2-2. Στα ημιτελικά του FA Cup, η Λίβερπουλ επικράτησε 3-2.
  • Κλοπ και Γκουρντιόλα έχουν συναντηθεί σε 24 ματς με τον Γερμανό να έχει μία νίκη περισσότερη (10-5-9).
  • H Λίβερπουλ έχει κατακτήσει 15 φορές το Community Shield με τελευταία το 2006, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι το 2019 σημείωσε την έκτη και τελευταία της κατάκτηση.

liverpool mancity5 novibet

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι: Προγνωστικά 30/07/2022

Πέρσι η κόντρα τους κράτησε μέχρι την τελευταία στροφή του πρωταθλήματος, ενώ παρά τις λεπτές ισορροπίες, όλες οι αναμετρήσεις τους ήταν χορταστικές σε θέαμα και γκολ.

ΤΟ GG & OVER 2.5 ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΤΗ NOVIBET 2.04

Από εκεί και πέρα μπορεί και οι δύο προπονητές να αντιμετωπίζουν με μεγάλη σοβαρότητα την πρώτη επίσημη αναμέτρηση της χρονιάς, ωστόσο, τα δεδομένα ίσως να ευνοούν ένα «κλικ» περισσότερο τη Λίβερπουλ, που έχει επιλέξει να κάνει μεγαλύτερη προετοιμασία και ενδεχομένως εμφανιστεί πιο έτοιμη.

ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ 2.05 ΣΤΗ NOVIBET

liverpoolmancity6 novibet


Λίβερπουλ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 30/07/2022

Ο Γιούργκεν Κλοπ ενόψει του πρώτου ματς που κρίνει τίτλο στη χρονιά «πονοκεφαλιάζει» για την ενδεκάδα, αφού έχουν μαζευτεί αρκετά προβλήματα, που βέβαια είναι φυσιολογικά για την εποχή.

Ο Άλισον παραμένει αμφίβολος αλλά έστω και οριακά ο χρόνος δείχνει να είναι με το μέρος του. Πάντως, δεν αποκλείεται ο Γερμανός να επιλέξει τον Άντριαν κάτω από τα δοκάρια. Από εκεί και πέρα στη λίστα των απουσιών βρίσκεται το όνομα του Ντιόγκο Ζότα, ενώ μαζί με τον Τσάμπερλεϊν αγώνα δρόμου για να προλάβει το ματς κάνει ο Κώστας Τσιμίκας.

Με τον Ντάρβιν Νούνιες να μην είναι στο 100% δεν αποκλείεται να ξεκινήσει ο Ρομπέρτο Φιρμίνο στην κορυφή, παρότι τα τελευταία 24ωρα η Γιουβέντους εμφανίζεται να κάνει προσπάθεια για να τον αποκτήσει.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Άντριαν – Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Χέντερσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο – Σαλάχ, Φιρμίνο, Ντίας

liverpool mancity7 novibet

Μάντσεστερ Σίτι: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 30/07/2022

Αρκετά ερωτηματικά υπάρχουν και για τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Ρούμπεν Ντίας μπορεί να αγωνίστηκε σχεδόν μία ώρα στο τελευταίο φιλικό απέναντι στη Μπάγερν, ωστόσο, η ίωση που αντιμετώπιζε έδειξε να τον έχει ταλαιπωρήσει αρκετά. Πάντως όλα δείχνουν πως θα ξεκινήσει αφού ο Λαπόρτ παραμένει στα πιτς από την περσινή χρονιά με πρόβλημα στο γόνατο.

Λόγω έλλειψης λύσεων παρτενέρ του Ντίας στα στόπερ θα είναι ο Στόουνς, παρά τα ερωτηματικά που υπάρχουν, καθώς λόγω γραφειοκρατικών ζητημάτων μαζί με τους Γκουντογκάν και Φόντεν δεν ταξίδεψαν στις ΗΠΑ και έκαναν προετοιμασία με την Κ23 στην Κροατία.

Όσον αφορά τον Χάαλαντ, αγωνίστηκε μόλις 41 λεπτά κόντρα στους Βαυαρούς, αλλά όλα δείχνουν πως θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα μοιραστεί τον χρόνο με τον Χουλιάν Άλβαρες.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Έντερσον – Γουόκερ, Ντίας, Στόουνς, Κανσέλο – Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε – Μαχρέζ, Γκρίλις, Χάαλαντ

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ