el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Άρης: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 04/08/2022

Ώρα για το επόμενο βήμα για τον Άρη με τον βαθμό δυσκολίας στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League αυξημένο σε σχέση με το ξεκίνημα. Οι «κίτρινοι» ταξιδεύουν στο Ισραήλ για το πρώτο παιχνίδι απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (20:00) στο «Bloomfield Stadium».

Η ομάδα του Χερμάν Μπούργος κατάφερε να ξεμουδιάσει, να ζεσταθεί και να κάνει ένα μίνι τεστ ετοιμότητας απέναντι στη Γκόμελ, την οποία πέρασε άνετα στον προηγούμενο γύρο με δύο νίκες (5-1 και 1-2). Εξίσου άνετο ήταν το ξεκίνημα στη διοργάνωση και της ομάδας του Βλάνταν Ίβιτς, που «καθάρισε» από το πρώτο ματς στο Αζερμπαϊτζάν (0-3) την πρόκριση κόντρα στη Ζίρα, ενώ στο δεύτερο ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0).

Υπενθυμίζεται πως ούτε στα ματς του 3ου προκριματικού γύρου υπάρχει VAR, ενώ φυσικά δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Έτσι, σε περίπτωση που οι δύο ομάδες έχουν σημειώσει τον ίδιο αριθμό τερμάτων θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση κι εφόσον χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.

Διαιτητής θα είναι ο Ντένις Χίκλερ από την Ολλανδία, ο οποίος έχει σφυρίξει αρκετά παιχνίδια στη Super League. Βοηθοί θα είναι οι συμπατριώτες τους Μάριο Ντιξ και Ρότζερ Χόνινγκ, ενώ τέταρτος ο Τζόι Κούι. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την επόμενη Πέμπτη (11/08, 20:00) με τον νικητή του ζευγαριού να αντιμετωπίζει στα play-offs τη Νις.

Με 500+ αγορές στη Novibet και ειδικά στοιχήματα η αναμέτρηση του Άρη απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική!’

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ με 0% γκανιότα, Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαία στοιχήματα στο live!

Τώρα αρχίζει το ματς στο Europa Conference League!

maccabi aris2 novibet


Μακάμπι Τελ Αβίβ – Άρης: Ανάλυση, Παρουσίαση 04/08/2022

Τον διπλό στόχο του στα ματς με τη Γκόμελ πέτυχε ο Άρης. Στο πρώτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη οι «κίτρινοι» συστήθηκαν στον κόσμο τους πετυχαίνοντας πέντε γκολ (5-1) και μάλιστα χωρίς να δώσουν δικαιώματα παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο, όπου διεξήχθη και πάλι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αλλά κεκλεισμένων των θυρών και με τυπικά γηπεδούχους τους Λευκορώσους λόγω της τιμωρίας από την UEFA, διπλασίασαν τις νίκες τους επικρατώντας με σκορ 2-1.

Μεγάλος πρωταγωνιστής και των δύο αναμετρήσεων ήταν ο Αντρέ Γκρέι σημειώνοντας τέσσερα από τα συνολικά επτά τέρματα της ομάδας τους, δείχνοντας πως είναι ο άνθρωπος που τόσο πολύ αναζητούσε η ομάδα για τουλάχιστον ένα χρόνο προκειμένου να λύσει το πρόβλημα στο γκολ. Από εκεί και πέρα το γεγονός ότι πλαισιώνεται από μία μεσοεπιθετική γραμμή γεμάτη ποιότητα ανεβάζει ακόμη περισσότερα τις πιθανότητές του για να συνεχίσει τη σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα. Στη μηχανή προστέθηκε και ο Μανού Γκαρθία, ο οποίος αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας, καθώς το deal με την Σπόρτινγκ Χιχόν έκλεισε στα 3 εκατ. ευρώ.

maccabi aris7 novibet

Μάλιστα, η ετοιμότητα του Γκαρθία βάζει σε σκέψεις τον Μπούργος, ο οποίος έχει μεγάλη ανάγκη από έναν ποδοσφαιριστή με τα χαρακτηριστικά του που θα προστεθεί στη μεσαία γραμμή και θα αποτελέσει τον εγκέφαλο της ομάδας. Ο 24χρονος δείχνει σε πολύ καλά επίπεδα ετοιμότητας και για αυτό το λόγο, αφού ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας με τη Χιχόν και έτσι ο Αργεντινός τεχνικός αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στην αποστολή και να αφήσει εκτός, σε σχέση με τα ματς με τη Γκόμελ, τον Ζερβινιό, ο οποίος ακόμη δεν είναι στο 100%.

Στις μεταγραφές οι μηχανές δεν ρίχνουν στροφές καθώς συνεχίζεται η αναζήτηση ενός στόπερ. Ο Ρίχελντι Μπαζοέρ, που έπαιξε δυνατά τις τελευταίες μέρες θα συνεχίσει την καριέρα του στην Άλκμααρ, όμως οι «κίτρινοι» εξετάζουν ήδη εναλλακτικές περιπτώσεις.

Τέλος, στο «Bloomfield Stadium» αναμένεται να βρεθούν και αρκετοί φίλοι του Άρη καθώς η Μακάμπι τους έχει παραχωρήσει το ένα πέταλο του γηπέδου, το οποίο αναμένεται να έχει αρκετό κόσμο αφού ήδη κλείσει θέση 22.000 θεατές.

maccabi aris9 novibet

Στη Μακάμπι διανύουν μία χρονιά προσεκτικού «λίφτινγκ». Η επιστροφή του Βλάνταν Ίβιτς στον πάγκο, ο οποίος έχει κατακτήσει στην προηγούμενη θητεία του δύο πρωταθλήματα και ένα Σούπερ Καπ, δείχνει τις προθέσεις της διοίκησης που έκανε οικονομική υπέρβαση με τις προσθήκες των Εράν Ζαχάβι και Νιρ Μπίτον.

Ο 35χρονος επιθετικός έμεινε ελεύθερος από την Αϊντχόφεν και παρά το ενδιαφέρον που υπήρχε από αρκετές ομάδες προτίμησε την επιστροφή στην πατρίδα του ύστερα από το 2016. Το ίδιο ισχύει και για τον 30χρονο μέσο που άφησε τη Σέλτικ ύστερα από 9 χρόνια για να επιστρέψει στο Ισραήλ.

maccabi aris6 novibet

«Γνωρίζω καλά τον Άρη γιατί έχω ζήσει στη Θεσσαλονίκη. Την περασμένη σεζόν παρακολούθησα πολύ το ελληνικό ποδόσφαιρο επειδή δεν εργαζόμουν. Ο Άρης ήταν η καλύτερη ομάδα στα playoffs. Άλλαξαν πολλούς παίκτες, έχουν 8-9 νέα πρόσωπα. Είναι μια νέα και διαφορετική ομάδα, με πολύ υψηλή ποιότητα, αλλά έχουμε πιθανότητες να περάσουμε. Θα πρέπει όμως να βελτιωθούμε και να παρουσιαστούμε έτοιμοι για αυτά τα παιχνίδια. Θα βρούμε έναν αντίπαλο που θα έρθει πλήρης για να αποδείξει ότι είναι καλύτερος από μας», ήταν τα λόγια του Ίβιτς ενόψει των αναμετρήσεων απέναντι στον Άρη.

maccabi aris4 novibet

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Άρης: Στατιστικά & Προϊστορία 04/08/2022

  • Αήττητες στο ξεκίνημα της χρονιάς και οι δύο ομάδες. Ο Άρης είχε δύο νίκες κόντρα στη Γκόμελ, ενώ η Μακάμπι Τελ Αβίβ μία νίκη και μία ισοπαλία απέναντι στη Ζίρα.
  • Και στα δύο παιχνίδια των «κίτρινων» κόντρα στους Λευκορώσους επιβεβαιώθηκε το GG & Over 2.5. No Goal τα δύο ματς της Μακάμπι στη διοργάνωση.
  • Ο Αντρέ Γκρέι έχει σημειώσει τα τέσσερα από τα συνολικά επτά γκολ του Άρη.
  • Ο Βλάνταν Ίβιτς ως ποδοσφαιριστής φόρεσε τη φανέλα του Άρη τη σεζόν 2007/08, ενώ ως προπονητής του ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπισε τους κίτρινους, οι οποίοι τη σεζόν 2016/17 απουσίαζαν από τη μεγάλη κατηγορία.

maccabi aris3 novibet

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Άρης: Προγνωστικά 04/08/2022

Το ξεκίνημα του Άρη ήταν ενθαρρυντικό, ωστόσο, ο Μπούργος κρατάει μόνο την χημεία που αρχίζει να αποκτάει η ομάδα του. Σε αυτή τη λογική δύσκολα θα δούμε τους φιλοξενούμενους να παίζουν το ίδιο επιθετικά και θα προσπαθήσουν να μετριάσουν τον ενθουσιασμό τους. Η πιο έμπειρη Μακάμπι θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της και θα πιέσει περισσότερο. Βέβαια επειδή ακόμη δεν είναι στο 100% ο Ίβιτς δύσκολα θα ρισκάρει.

ΤΟ UNDER 2.5 ΓΚΟΛ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ 1.69 ΣΤΗ NOVIBET.

Με τους δύο προπονητές να αποφεύγουν το ρίσκο, αφού δεν θέλουν να πάνε σε μειονεκτική θέση στον επαναληπτικό δεν αποκλείεται να δούμε ένα παιχνίδι στο όριο.

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ 3.25 ΣΤΗ NOVIBET.


Μακάμπι Τελ Αβίβ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 04/08/2022

O Ίβιτς περιμένει τον σημαντικό μέσο Γκλέιζερ αλλά και τον στόπερ Πίβεν, οι οποίοι ακόμη δεν είναι στο 100% κι έχασαν τα προηγούμενα ματς με τη Ζίρα. Το ίδιο ισχύει και για τον Ζάχαβι, ο οποίος προέρχεται και από επέμβαση. Ωστόσο, υπάρχει ένα… παραθυράκι αισιοδοξίας καθώς στο τελευταίο φιλικό απέναντι στη Β’ Ομάδα όχι μόνο πήρε μέρος αλλά σκόραρε κιόλας (4-0).

Πιθανή ενδεκάδα (4-1-4-1): Πέρετζ – Ζεράλντες, Γέινι, Νάχμιας, Σαμπορίτ – Φαν Όφερεεμ – Γκολάσα, Κανιτσόφσκι, Κούβας, Γκουιαγκόν – Γιοβάνοβιτς

maccabi aris8 novibet

Άρης: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 04/08/2022

Απ’ την πλευρά του ο Μπούργος δείχνει να έχει καταλήξει στο μεγαλύτερο μέρος της ενδεκάδας. Δύο θέσεις δείχνουν να παίζονται, οι οποίες αφορούν το μεσοεπιθετικό κομμάτι. Συγκεκριμένα το ένα ντέρμπι είναι ανάμεσα στους Μαντσίνι και Καμάτσο για τα εξτρέμ και το άλλο ανάμεσα στους Ματέο και Πάλμα για τον άξονα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Κουέστα – Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν – Ντουκουρέ, Νταμπό, Ματέο, Ιτούρμπε – Μαντσίνι, Γκρέι

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ